Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Ben Ateist, Eşim Müslüman (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=19997)

hackercesur 26-07-2010 10:20

Ben Ateist, Eşim Müslüman

Merhaba arkadaşlar tam 6 aylık evliyim. Evlenmeden önce inancımın kıt oldugunu eşime söylemiştim. Fakat insan olarak dürüst ve iyi biri oldugumdan dolayı ortak kararla evlendik.
Bugün berat kandiliymiş. Sabah eşimin niyetli oldugunu ögrendim. Her neyse konumuz bu degil.
Şimdi ben gerçekten koyu bir ateistim.(sitedeki mesajlarımdan da anlaşılabilir.)
Eşim ise inançlı, namazını kılan kuranını okuyan, orucunu tutan (Bugün bile) bir insan.

Ben dinlere, görüşlere saygılı oldugum için eşime bu konuda baskı yapmıyorum. Yapmam da... Fakat eşim bana bana aynı hassasiyeti göstermiyor. Her neyse şimdi o ömür boyu ibadetli ve inançlı biri olarak yaşadı ve öbür dünyaya gitti diyelim. Bakalım kuran bize ne diyor...

Nisa/89 : "Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı."

Kurana göre onlardan dost edinmeyin diyor... Hatta öldürün bile diyor da neyse...

Şimdi benim yüzümden eşim islama göre günaha mı girmiş oluyor ?
bakın bir başka ayet daha...
Saffat Suresi:
(22-24) Allah, meleklere şöyle emreder: “Zulmedenleri, eşlerini ve Allah’ı bırakıp da tapmakta olduklarını toplayın, onları cehennemin yoluna koyun ve onları tutuklayın. Çünkü onlar sorguya çekileceklerdir.”

Yani islama göre benim yüzümden eşimde cehenneme gidecek. Ve bir başka ayet:
Bakara 256: Dinde zorlama yoktur.

Şimdi ben insan iken eşimin inançlarına ve ibadetine saygı gösterebiliyorken yaratıcıların en güzeli olan, en merhametlisi(!) olan allah bu saygıyı bize neden göstermiyor ?

Allah yarattıklarını Cehenneme göndermek için neden bu kadar can atıyor ?
Ben ve eşimin durumu ne olacak ?

Beni boşverin de islama göre eşim de cehennemlik. Bu durum islamda nasıl açıklanır. Kuran böyle diyor. Bakalım tesfirciler(kıvırmacılar) bu konuda ne diyor...

Prometeheus 26-07-2010 11:39

sayın hackercesur,

Bu sizin özeliniz ama oldukca ilginç bir konu başlığı bu doğrusu.

Ben başka bir başlıkta bu soruyu )Saffat Suresi:
(22-24)=sordum ve cevap bekliyorum.

Umarım AŞK galib gelir ve ilişkinizi bu uydurma islam anlayışı bozmaz.

Cevap vermek zorunda değilsiniz ama merakımı bağışlayınız;

Eşiniz Türbanlımı?

kemalistcan 26-07-2010 11:40

Müslüman bir kadının bırakın ateisti, müslüman olmayan biriyle evlenmesi islama göre yasak ve günah zaten. Ama ne hikmetse erkek için bu kural işlemiyor. Şüphesiz Allah'ın ayetlerinde düşünenler için bir ibret vardır.

Dindar bir kadınla ben şahsen yapamazdım. İstemediğim, ret ve nefret ettiğim birşeyle bir ömür geçirmek bana pek akıllıca gelmiyor; yanlış anlaşılmasın kadından değil yaşam şeklinden bahsediyorum. Milyonlarca çocuk açlıktan ölürken, tecavüze uğrarken, köle gibi çalıştırıken, asker yapılırken tanrıya şükür ve biat eden birini görmek beni çıldırtabilir.

Seni çok takdir ettim. Dilerim mesut olursunuz eşinizle. Eşini çok sevdiğin ortada ama kendini ezdirme derim; o da empati yapmalı.

Varta 26-07-2010 11:44

İşin zannetdiğinden zor...Başarılar dilerim...

hackercesur 26-07-2010 11:55

Alıntı:

Prometeheus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 322359)
sayın hackercesur,

Bu sizin özeliniz ama oldukca ilginç bir konu başlığı bu doğrusu.

Ben başka bir başlıkta bu soruyu )Saffat Suresi:
(22-24)=sordum ve cevap bekliyorum.

Umarım AŞK galib gelir ve ilişkinizi bu uydurma islam anlayışı bozmaz.

Cevap vermek zorunda değilsiniz ama merakımı bağışlayınız;

Eşiniz Türbanlımı?

Türban takmıyor. Sadece namaz kılarken takıyor. Diyorum ki islama göre takman lazım... Fakat herkes gibi işine gelenleri yapıyor. Fakat inancına saygılı oldugum için birşey demiyorum.

hackercesur 26-07-2010 12:10

Ayrıca tüm çelişkileri ve ayetleri gösteriyorum. Fakat o kadar işlemiş ki cehennem korkusu içine sindiremiyor.

Bir nevi allahın varlıgına ve kuranın allahın indirdigi kitap olduguna şartlanmış gibi.

Bana bir zararı olmadıgı için ve saygımdan dolayı birşey demiyorum...

Bir kere yine konuşurken kızdırma amaçlı dedim ki, faceden tanıştıgım 18 yaşında yetim bir kız var. Evlenip yengesinden ve abisinden kurtulmak istiyor dedim. Onu da imam nihakı yapsam dedim. Valla sevaba gireriz dedim.

Yüzündeki o ifade zaten herşeyi anlatıyordu çünkü kim eşini ortada herhangi bir sorun yokken başka bir kadınla paylaşmak isteyebilir ki ? insanlık dışı bir olay çünkü...

Yok dedi bizim eve gelemez dedi. Evlenemezsin dedi. Ben de ama kuran erkeklere evlenebilirsiniz diyor dedim. Açtım ayeti gösterdim. Yani mantıksızlıgı anlıyor fakat kabullenmek istemiyor.

işte arkadaşlar böyle bir durumdayım ben. Eşimle aramız iyi. Güzel anlaşıyoruz. Fakat kurana bakarsak eşimin beni öldürmesi ya da dost edinmemesi gerekiyor. Çünkü Allah bunu emrediyor.

Allah, benim tekrar islama dönecek kadar dönek bir insan olmadıgımı biliyor olsa gerek.

oldschool 26-07-2010 12:13

sevgili hackercesur,

hem ateistim, inanmıyorum falan diyorsun hem de durumu Islamiyet'e göre değerlendirme çabası içindesin. garip bir durum seninkisi. ayrıca madem kıvırmacı falan gibi hakaret içerikli bir kavram kullanman da buraya pek yakışmamış. neyse, biz elimizden geldikçe bilgi paylaşımı yapmaya özen gösterelim...

Alıntı:

hackercesur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 322348)
Nisa/89 :[/B] [I]"Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı."

öncelikle sorayım, sen sözünü ettiğin bu surenin hepsini okudun mu? yoksa Kuran'dan 'öldürme'

Kurana göre onlardan dost edinmeyin diyor... Hatta öldürün bile diyor da neyse...
ile ilgili geçen ayetleri mi araklayıp önümüze getiriyorsun. hiç mi gözün bi önceki ayete, bir sonraki ayete gitmedi? öncelikle konu bütünlünde okumaya çalışırsan olayın hiç de senin dediğin gibi 'öldürün!' içeriki olmadığını anlarsın. ayetin devamında 91. ayet sana yardımcı olacak gibi. bak burada bolca çeviri var. (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsil...sure=4&ayet=91). hepsinde ' Eğer sizden uzak durmaz, size barış teklifinde bulunmaz ve sizinle uğraşmaktan el çekmezlerse...' v.b. kısmı görmüşsündür. yani, şarta bağlı olarak dediğin durum var öyle senin yaptığın gibi düz mantık yok.

Alıntı:

Saffat Suresi:
(22-24) Allah, meleklere şöyle emreder: “Zulmedenleri, eşlerini ve Allah’ı bırakıp da tapmakta olduklarını toplayın, onları cehennemin yoluna koyun ve onları tutuklayın. Çünkü onlar sorguya çekileceklerdir.

ya sen buradaki sorguya çekilecekler kısmını da mı okumadın? yoksa bi yerden direk alıp buraya mı yazıyorsun? sorgudan bahsediyor öncelikle, direk cehenneme gidecek diye bir açıklama göremiyorum ben!

umarım biraz daha düşündürücü iddialarla gelirsiniz...

saygılarımla...

melih 26-07-2010 12:21

Bakara 221: Müşrik kadınlarla, onlar iman edinceye kadar evlenmeyin. Özgürlüğünden yoksun inanmış bir kadın(cariye), müşrik bir kadından -müşrik kadın sizin hoşunuza gitse de- çok daha hayırlıdır. Müşrik erkeklerle de onlar iman edinceye kadar nikâhlanmayın. İnanmış bir köle, müşrik bir erkekten -o hoşunuza gitse de- çok daha hayırlıdır.

Nur 3. Zina eden erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkası ile evlenmez; zina eden kadınla da ancak zina eden veya müşrik olan erkek evlenir. Bu, müminlere haram kılınmıştır.

özel hayatınızla alakalı olduğu için başka bir şey diyemeyeceğim sanırım anlamışsınızdır

birinde "evlen" diyor diğerinde "evlenme" diyor

insan_olmak 26-07-2010 12:24

Sayın hakercesur

İnanç bir günde yok edilebilcek bir durum değildir malesef.
siz çarpıklıkları gösterdiğinizde anlıyorsa bu güzel bir ilerleme,eşinizden birden yıllardır kabul ettiği doğruları bırakmasını beklemeyin,

Size önerim eşinizi uygun olan bir dille düşünmeye sevk etmektir.

mesela eşiniz okuman biriyse ona şeriat ve kadın adlı kitabı alabilirsiniz.ayrıca dinler ve kadın bölümümüzde de yararlı konular var.Tabi bunu en uygun dille yapmak gerekir

Saygılarımla

hackercesur 26-07-2010 12:32

Alıntı:

oldschool´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 322371)
sevgili hackercesur,

hem ateistim, inanmıyorum falan diyorsun hem de durumu Islamiyet'e göre değerlendirme çabası içindesin. garip bir durum seninkisi. ayrıca madem kıvırmacı falan gibi hakaret içerikli bir kavram kullanman da buraya pek yakışmamış. neyse, biz elimizden geldikçe bilgi paylaşımı yapmaya özen gösterelim...

öncelikle sorayım, sen sözünü ettiğin bu surenin hepsini okudun mu? yoksa Kuran'dan 'öldürme'

ile ilgili geçen ayetleri mi araklayıp önümüze getiriyorsun. hiç mi gözün bi önceki ayete, bir sonraki ayete gitmedi? öncelikle konu bütünlünde okumaya çalışırsan olayın hiç de senin dediğin gibi 'öldürün!' içeriki olmadığını anlarsın. ayetin devamında 91. ayet sana yardımcı olacak gibi. bak burada bolca çeviri var. (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsil...sure=4&ayet=91). hepsinde ' Eğer sizden uzak durmaz, size barış teklifinde bulunmaz ve sizinle uğraşmaktan el çekmezlerse...' v.b. kısmı görmüşsündür. yani, şarta bağlı olarak dediğin durum var öyle senin yaptığın gibi düz mantık yok.

ya sen buradaki sorguya çekilecekler kısmını da mı okumadın? yoksa bi yerden direk alıp buraya mı yazıyorsun? sorgudan bahsediyor öncelikle, direk cehenneme gidecek diye bir açıklama göremiyorum ben!

umarım biraz daha düşündürücü iddialarla gelirsiniz...

saygılarımla...

Bu bölüm islam bölümü ve olayı islama göre degerlendirmemden normal birşey yok. Sen nasıl ki inandıgın bir olayı savunuyorsan ben de kendi mantıgımın inandıgı şeyi savunuyorum.
Ben inanan ya da inanmayan birisine saygılıyken allah neden inanmayana saygı göstermiyor. ?
Burada bahsedilen öldürün olayı müşriklere yani (inanmayanlara)dır. Ben de bu durumda müşrik oluyorum. Peki benim sorguya alınmam niye ? Bilmiyor mu allah benim hayatımı ? niye sorguluyor ki.

Benim tekrardan islamı seçecek kadar dönek olmadıgımı bilmesi gerekir diye düşünüyorum...

Peki daha neyin sınavını yapıyor ?

Saygılarla...

Yergin 26-07-2010 12:45

Alıntı:

Merhaba arkadaşlar tam 6 aylık evliyim. Evlenmeden önce inancımın kıt oldugunu eşime söylemiştim. Fakat insan olarak dürüst ve iyi biri oldugumdan dolayı ortak kararla evlendik.
Bugün berat kandiliymiş. Sabah eşimin niyetli oldugunu ögrendim. Her neyse konumuz bu degil.
Şimdi ben gerçekten koyu bir ateistim.(sitedeki mesajlarımdan da anlaşılabilir.)
Eşim ise inançlı, namazını kılan kuranını okuyan, orucunu tutan (Bugün bile) bir insan.

Ben dinlere, görüşlere saygılı oldugum için eşime bu konuda baskı yapmıyorum. Yapmam da... Fakat eşim bana bana aynı hassasiyeti göstermiyor. Her neyse şimdi o ömür boyu ibadetli ve inançlı biri olarak yaşadı ve öbür dünyaya gitti diyelim. Bakalım kuran bize ne diyor...

Nisa/89 : "Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı."

Saffat Suresi:
(22-24) Allah, meleklere şöyle emreder: “Zulmedenleri, eşlerini ve Allah’ı bırakıp da tapmakta olduklarını toplayın, onları cehennemin yoluna koyun ve onları tutuklayın. Çünkü onlar sorguya çekileceklerdir.”

Şimdi ben insan iken eşimin inançlarına ve ibadetine saygı gösterebiliyorken yaratıcıların en güzeli olan, en merhametlisi(!) olan allah bu saygıyı bize neden göstermiyor ?

Beni boşverin de islama göre eşim de cehennemlik. Bu durum islamda nasıl açıklanır. Kuran böyle diyor. Bakalım tesfirciler(kıvırmacılar) bu konuda ne diyor...

Eşiniz ne düşünüyor peki? Bak burada beni öldürmen gerekiyor neden öldürmüyorsun beni dediğinde size tam olarak ne cevap veriyor?

Çok özel değil ise, koyu bir ateist olmanızdan dolayı bir müslüman bayan ile evlenmeyi tercih etmenizin sebebi nedir?

Ve oldschool'da değinmiş ama ben yinede değineyim.

Alıntı:

Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün.
Buradaki,

Bu sebeple,
onlar
Allah yolunda hicret edinceye kadar
onları

bunlar ne anlama geliyor? Ben burada hackercesur'u yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün diye bir ifade göremiyorum, yada bir insan inanmıyorsa onu hemen öldürün diye bir ifade göremiyorum.

Bu ayetin öncesine ve sonrasına oldschool değinmiş o yüzden değinmiyorum.

Saygılar

oldschool 26-07-2010 13:02

Alıntı:

hackercesur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 322381)
Bu bölüm islam bölümü ve olayı islama göre degerlendirmemden normal birşey yok. Sen nasıl ki inandıgın bir olayı savunuyorsan ben de kendi mantıgımın inandıgı şeyi savunuyorum.
Ben inanan ya da inanmayan birisine saygılıyken allah neden inanmayana saygı göstermiyor. ?
Burada bahsedilen öldürün olayı müşriklere yani (inanmayanlara)dır. Ben de bu durumda müşrik oluyorum. Peki benim sorguya alınmam niye ? Bilmiyor mu allah benim hayatımı ? niye sorguluyor ki.

Benim tekrardan islamı seçecek kadar dönek olmadıgımı bilmesi gerekir diye düşünüyorum...

Peki daha neyin sınavını yapıyor ?

Saygılarla...

ben de deim ki siz zaten inanmıyorsunuz ve sizin de bildiğiniz gibi eğer din haksa kurtuluşunuz yok. buna göre hala kendinizi İslama göre irdelemeniz bana pek mantıklı görünmedi. neyse konumuz bu değil. biz devam edelim...

anladığım kadarıyla daha önceden inançlı biriyken sonradan inançsız olmuşsunuz. yani, siz aslında kendi kendiniz yanlışlamanın en güzel örneğisiniz. ne malum tekrardan inanmayacağınız? hem daha sizin iddianız şuna benziyor, önceleri çalışkan olan bir öğrenci bir dönem okulu asınca öğretmeninin direk olarak onu sınıfta bırakması gibi bişey. hani şunu da anlamak gerek, farzedelim ki hayatınızın geri kalanında tekrar bir dine girdiniz ve öldükten sonra baktınız ki bu dininiz gerçekten doğru. siz dinsizken tanrınızın sizin canınınızı almadığı için şükür etmeyecek misiniz? başka bir nokta daha, ben din değiştirmeyi vs 'döneklik' olarak adlandırmanızı beğenmedim. döneklik başkadır, görüş geliştirme başkadır. sizin demenize göre tüm dinsizler, din değiştirenler dönek oluyor (benim hakaretim değil bu). yani siz de dönek misiniz sayın hacker cesur?

hackercesur 26-07-2010 14:13

Alıntı:

Yergin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 322385)
Eşiniz ne düşünüyor peki? Bak burada beni öldürmen gerekiyor neden öldürmüyorsun beni dediğinde size tam olarak ne cevap veriyor?
Çok özel değil ise, koyu bir ateist olmanızdan dolayı bir müslüman bayan ile evlenmeyi tercih etmenizin sebebi nedir?
Ve oldschool'da değinmiş ama ben yinede değineyim. Buradaki,
Bu sebeple, onlar
Allah yolunda hicret edinceye kadar onları
bunlar ne anlama geliyor? Ben burada hackercesur'u yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün diye bir ifade göremiyorum, yada bir insan inanmıyorsa onu hemen öldürün diye bir ifade göremiyorum.
Saygılar

Sayın Yergin;
Allah seni ıslah etsin... diyor. :) Din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadıgım için ve eşimin iyi bir insan oldugunu anladıgım için evlendim. Ve en önemlisi de kuranda bile geçmeyen bir kavramdan dolayı evlendim. Sevdim...
Öldürün olayına gelince. Sebep ne olursa olsun allahın öldürün emri vermesi bana mantıksız geliyor. Herşeye gücü yeten ol demesi yeten allah neden öldürün emri versin ki. Nice inanmayan kavimlere felaket getirerek öldüren allah burada neden savaşın , öldürün gibi emirler veriyor ki... Ben insanken, sorunların barışçıl yollarla çözülebilecegine inanıyorken allahın savaş ve ölüm emri vermesi insanlık dışıdır.
Age of empires oyununu bilirsin. Ülke ve asker çıkartıp rakip ülkeyi ele geçirirsin savaşırsın rakip askerleri öldürürsün. Bu oyunda galip gelince sevinirsin. Zevk alırsın. Peki Allah insanları savaştırarak zevk mi duyuyor ?
Alıntı:

ben de deim ki siz zaten inanmıyorsunuz ve sizin de bildiğiniz gibi eğer din haksa kurtuluşunuz yok. buna göre hala kendinizi İslama göre irdelemeniz bana pek mantıklı görünmedi. neyse konumuz bu değil. biz devam edelim...

anladığım kadarıyla daha önceden inançlı biriyken sonradan inançsız olmuşsunuz. yani, siz aslında kendi kendiniz yanlışlamanın en güzel örneğisiniz. ne malum tekrardan inanmayacağınız? hem daha sizin iddianız şuna benziyor, önceleri çalışkan olan bir öğrenci bir dönem okulu asınca öğretmeninin direk olarak onu sınıfta bırakması gibi bişey. hani şunu da anlamak gerek, farzedelim ki hayatınızın geri kalanında tekrar bir dine girdiniz ve öldükten sonra baktınız ki bu dininiz gerçekten doğru. siz dinsizken tanrınızın sizin canınınızı almadığı için şükür etmeyecek misiniz? başka bir nokta daha, ben din değiştirmeyi vs 'döneklik' olarak adlandırmanızı beğenmedim. döneklik başkadır, görüş geliştirme başkadır. sizin demenize göre tüm dinsizler, din değiştirenler dönek oluyor (benim hakaretim değil bu). yani siz de dönek misiniz sayın hacker cesur?
Sayın oldschool;
Müslüman bir aileden geliyorum. İlkokulda sorgulamaya başladım. Ve 17 yaşımdayken tamamen inançsızdım. Şuan 24 yaşındayım ve her geçen gün kurandaki saçmalıkları daha iyi anlıyorum ve dinlere inanmıyorum.
Namaz kılmak ile puta tapanların yaptıkları hareketler benzer degil mi ? Neyse konuyu dagıtmadan toparlayayım. Düşün eger hristiyan bir aileden gelseydim muhtemelen hristiyan olurdum. Ya da ıssız bir adada tek başıma büyümüş olsam ne dinlerden haberim olurdu ne de peygamberlerden. Hatta konuşmayı bile bilmezdim. Demem o ki bu döneklik degildir.
Mesela ilk yemek yemeyi aileden görürsün, tuvalete girmeyi vs. yani öğrenirsin. Benim ilkokula gidene kadar tüm bildiklerim ailemin bana ögrettigi şeylerdir. Ne zaman ki eğitime başladım. Sorgulama yetenegim gelişti... Mesela tarih gördük. Savaşlar gördük. Din dersi gördük. Bu gördüklerimden ögrendiklerim ve bunları sorgulama yetenegim oldu. Mesela lale devrinde eger zevke düşmemiş olsalardı osmanlının dünyanın hakimi olabilecegini sorguladım. Ya da şu olsaydı bu olmazdı gibisinden şeyler... İlk oruç tuttugumda neden oruç tutuyoruz diye sorguladım. Çünkü insanın dogası geregi sorgular ve şüphecidir... Umarım bu örnekler dönek olmadıgımı kanıtlar. Daha da inanmıyorsan eger gel antebe misafirim ol. Kişiliğimi gör. Çayımı iç, ekmegimi paylaşayım seninle ve çevreme beni tanıyan insanlara sor. Birine bir söz vermişsem mutlaka yaparım. Sorumlulugumu bilirim. Verhasıl hayatımı düzenli bir plana göre yaparım. Tutamayacagım bir söz vermem. Ödeyemeyecegim bir borca girmem. vs. vs. vs...

ilkokulda sorgulamaya başlayıp 17 yaşında dinlerden uzaklaşmam bir döneklik degil ögrenme ve sorgulama sürecidir.
Asıl bundan sonra islamı seçersem o zaman bu dönekliktir. Böyle birşeyin olması için de muhammed zamanında müşriklerin ya da ne bilim inananların gördügünü varsaydıgı mucizeler görmem gerekir.
Eğer allah adaletli ise ay şimdi de yarılmalıdır, deniz şimdi de ikiye bölünmelidir...

Mantıgım bana bunu diyor.

Saygılar.

hak geldi 26-07-2010 14:29

Alıntı:

Saffat Suresi:

sorun şurda eşiniz gayrı müslim birini almamalıydı

oldschool 26-07-2010 14:36

Alıntı:

hackercesur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 322420)
Sayın Yergin;
Allah seni ıslah etsin... diyor. :) Din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadıgım için ve eşimin iyi bir insan oldugunu anladıgım için evlendim. Ve en önemlisi de kuranda bile geçmeyen bir kavramdan dolayı evlendim. Sevdim...
Öldürün olayına gelince. Sebep ne olursa olsun allahın öldürün emri vermesi bana mantıksız geliyor. Herşeye gücü yeten ol demesi yeten allah neden öldürün emri versin ki. Nice inanmayan kavimlere felaket getirerek öldüren allah burada neden savaşın , öldürün gibi emirler veriyor ki... Ben insanken, sorunların barışçıl yollarla çözülebilecegine inanıyorken allahın savaş ve ölüm emri vermesi insanlık dışıdır.
Age of empires oyununu bilirsin. Ülke ve asker çıkartıp rakip ülkeyi ele geçirirsin savaşırsın rakip askerleri öldürürsün. Bu oyunda galip gelince sevinirsin. Zevk alırsın. Peki Allah insanları savaştırarak zevk mi duyuyor ?
Sayın oldschool;
Müslüman bir aileden geliyorum. İlkokulda sorgulamaya başladım. Ve 17 yaşımdayken tamamen inançsızdım. Şuan 24 yaşındayım ve her geçen gün kurandaki saçmalıkları daha iyi anlıyorum ve dinlere inanmıyorum.
Namaz kılmak ile puta tapanların yaptıkları hareketler benzer degil mi ? Neyse konuyu dagıtmadan toparlayayım. Düşün eger hristiyan bir aileden gelseydim muhtemelen hristiyan olurdum. Ya da ıssız bir adada tek başıma büyümüş olsam ne dinlerden haberim olurdu ne de peygamberlerden. Hatta konuşmayı bile bilmezdim. Demem o ki bu döneklik degildir.
Mesela ilk yemek yemeyi aileden görürsün, tuvalete girmeyi vs. yani öğrenirsin. Benim ilkokula gidene kadar tüm bildiklerim ailemin bana ögrettigi şeylerdir. Ne zaman ki eğitime başladım. Sorgulama yetenegim gelişti... Mesela tarih gördük. Savaşlar gördük. Din dersi gördük. Bu gördüklerimden ögrendiklerim ve bunları sorgulama yetenegim oldu. Mesela lale devrinde eger zevke düşmemiş olsalardı osmanlının dünyanın hakimi olabilecegini sorguladım. Ya da şu olsaydı bu olmazdı gibisinden şeyler... İlk oruç tuttugumda neden oruç tutuyoruz diye sorguladım. Çünkü insanın dogası geregi sorgular ve şüphecidir... Umarım bu örnekler dönek olmadıgımı kanıtlar. Daha da inanmıyorsan eger gel antebe misafirim ol. Kişiliğimi gör. Çayımı iç, ekmegimi paylaşayım seninle ve çevreme beni tanıyan insanlara sor. Birine bir söz vermişsem mutlaka yaparım. Sorumlulugumu bilirim. Verhasıl hayatımı düzenli bir plana göre yaparım. Tutamayacagım bir söz vermem. Ödeyemeyecegim bir borca girmem. vs. vs. vs...

ilkokulda sorgulamaya başlayıp 17 yaşında dinlerden uzaklaşmam bir döneklik degil ögrenme ve sorgulama sürecidir.
Asıl bundan sonra islamı seçersem o zaman bu dönekliktir. Böyle birşeyin olması için de muhammed zamanında müşriklerin ya da ne bilim inananların gördügünü varsaydıgı mucizeler görmem gerekir.
Eğer allah adaletli ise ay şimdi de yarılmalıdır, deniz şimdi de ikiye bölünmelidir...

Mantıgım bana bunu diyor.

Saygılar.

dostum, senin samimiyetini sorgulamıyoruz burda. dediklerin doğrudur, ben de urfadayım çok uzak değiliz yani, yaşımız da aynı 24. yolun düşerse biz de sana bi çiğ köfte yaparız orası başka. :D ama benim dediğim şey şuydu, bu tarz değişiklikler döneklik olarak algılanmamalı ve kesin olarak da bilemeyiz yarın neye inananacağımızı. dinli biriyken dinsiz olup sonra tekrar başka bir dine inanan mı dersin, din değiştiren mi dersin vs vs bir sürü insan var. kişi kendinisne ne mantıklı gelirse ona inansın onu yaşasın, ama hakaret etmeden kırmadan dökmeden. ben sadece bunu belirtmek istedim o kadar.

saygılarımla...

hackercesur 26-07-2010 14:48

Alıntı:

hak geldi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 322430)
sorun şurda eşiniz gayrı müslim birini almamalıydı

Bunu sen sorgulayamazsın ki. İmam ile evlenenler sanki dogru birşey mi yapıyor sanıyorsun ?

önemli olan insanların inançları degil kişilikleridir... ;)

http://www.tumgazeteler.com/?a=1812750

Yergin 26-07-2010 15:29

Alıntı:

hackercesur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 322420)
Sayın Yergin;

İslam'da her zaman savaş, kaçınılmaz olduğunda olmuştur.
Allah zaten Kur'an ı yol göstermek için göndermiştir. Yani, orada bahsedilen kişiler için öyle söylemesinin sebebi, müslümanların Allah'ın emirleri harici hareket etmeyeceğidir. Allah, sizinle savaşanlarla sizde savaşın demese idi, hiç bir zaman müslümanlar kendilerini korumak için bile savaşmazlardı.

Bu, sizin Kur'an da bile geçmeyen dediğiniz ama aslında her ayette, her anlamında bulunan sevgidir, aşktır.

İnsan, bazı şeyleri yaşamadan, bazı şeyler ona mantıksız gelebilir.

Saygılar

hackercesur 26-07-2010 15:36

Alıntı:

Yergin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 322452)
İslam'da her zaman savaş, kaçınılmaz olduğunda olmuştur.
Allah zaten Kur'an ı yol göstermek için göndermiştir. Yani, orada bahsedilen kişiler için öyle söylemesinin sebebi, müslümanların Allah'ın emirleri harici hareket etmeyeceğidir. Allah, sizinle savaşanlarla sizde savaşın demese idi, hiç bir zaman müslümanlar kendilerini korumak için bile savaşmazlardı.

Bu, sizin Kur'an da bile geçmeyen dediğiniz ama aslında her ayette, her anlamında bulunan sevgidir, aşktır.

İnsan, bazı şeyleri yaşamadan, bazı şeyler ona mantıksız gelebilir.

Saygılar

Saygıdeger Yergin;

İslamdan önce İnanmayan kavimleri helak eden allah. Ve bunu kuranda da belirten allah ! muhammede inanmayan müşrikleri neden helak etmiyor da insanları savaştırıyor. Ve savaşın emri veriyor ?

Diğer inanmayan kavimleri helak ettiği kuranda da geçer. Peki burdaki inanmayanları neden kendisi helak etmiyor da kullarını savaştırıyor ?
Allahın Daha önceki inanmayanları helak etme fikriyle sonraki inanmayanlarla savaşın fikrini nasıl açıklarsın ?

Bana bunu açıkla lütfen....

Suru israfile çaldır, vahiyi cebrail getirsin, canı azrail alsın, dogayı mikail yönetsin, inanmayanları da inananlar öldürsün ???

Böyle bir mantık var mı yaaa ?
eee allahın işi ne o zaman ?

Yergin 26-07-2010 16:07

Alıntı:

hackercesur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 322458)
Saygıdeger Yergin;

İslamdan önce İnanmayan kavimleri helak eden allah. Ve bunu kuranda da belirten allah ! muhammede inanmayan müşrikleri neden helak etmiyor da insanları savaştırıyor. Ve savaşın emri veriyor ?

Diğer inanmayan kavimleri helak ettiği kuranda da geçer. Peki burdaki inanmayanları neden kendisi helak etmiyor da kullarını savaştırıyor ?
Allahın Daha önceki inanmayanları helak etme fikriyle sonraki inanmayanlarla savaşın fikrini nasıl açıklarsın ?

Bana bunu açıkla lütfen....

Suru israfile çaldır, vahiyi cebrail getirsin, canı azrail alsın, dogayı mikail yönetsin, inanmayanları da inananlar öldürsün ???

Böyle bir mantık var mı yaaa ?
eee allahın işi ne o zaman ?

Bu yazıları yazan da sizin parmaklarınız. O zaman aklınızın işi ne? Ayaklarımızın üzerinde yürürüz, o zaman kolların işi ne? Kollarımız ile iş yaparız, o zaman vs. vs. nin işi ne?

"Ol" denmesini yanlış değerlendirdiğiniz için böyle düşünüyorsunuz. Yaratıcının "Ol" demesi ile olanın ne kadar zamanda, sürede olabileceğini kim bilebilir? Elbette ki Allah. Peki bu süreci, süreyi kim belirler? Elbette ki Allah.

Beynimiz yürümemizi söylediğinde yürürüz ve bunun düşükte olsa bir hızı vardır.
Pilot komut verdiğinde, uçak hızlanır ve bunun da yüksek bir hızı vardır.
Beyin yürü dedi, yürüdük yani oldu.
Pilot komut verdi, uçak hızlandı yani oldu. Peki süreleri aynı mı? Değil.
Peki bunun kıyaslamasını yapmak doğru mu? Bence değil.

Daha önceki helak etme olayına gelince, bildiğim birşey var ama ne kadar doğru olduğunu bilmediğim için araştırıp öyle ekleyeyim.

Saygılar

AhbAp 26-07-2010 16:09

Alıntı:

Yergin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 322385)

Ve oldschool'da değinmiş ama ben yinede değineyim.

Buradaki,

Bu sebeple,
onlar
Allah yolunda hicret edinceye kadar
onları

Saygılar

Sayın Yergin,

Kuran'ın içerisinde barındırdığı çelişkileri göremiyorsunuz.

İslam Dinine mensup olmayanlara yapılacaklarla ilgili ayetlerin bir kısmı, bu başlıkta ve diğer bazı başlıklarda tartışıldığı gibi, "size saldırırlarsa saldırın, kendinizi koruyun, aleyhinize yol aramazlarsa siz de onlara karışmayın" gibi söylemleri barındırıyor.

Zaten buradaki müslüman arkadaşlar da genellikle bunları dile getiriyorlar. Zaten bunları, yıllardır İslam'ın barış ve kardeşlik dini olduğuna dair boş söylemlerde dinleyip durduk ve işin içeriğini araştırmadığımız dönemlerde de buna iman ettik.

Dilerseniz biraz da Tevbe Suresi'ne bakalım:

Tevbe 5: Haram aylar çıkınca bu Allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

Bu konuda Tevbe 5, en popüler ayetlerden biridir. Genellikle bir gayrımüslim bu ayeti getirdiğinde, cımbızcılık yapmakla, sureyi bir bütün olarak yorumlamamakla, en azından Tevbe 6'yı okumamakla itham edilir. Bakalım Tevbe 6 ne diyor?

Tevbe 6:
Eğer Allah’a ortak koşanlardan biri senden sığınma talebinde bulunursa, Allah’ın kelâmını işitebilmesi için ona sığınma hakkı tanı. Sonra da onu güven içinde olacağı yere ulaştır. Bu, onların bilmeyen bir kavim olmaları sebebiyledir.

Çoğu müslüman, Tevbe 5'teki vahşeti görmezden gelir ve Tevbe 6 ile işi kurtarmaya çalışır. "Aman dileyene dokunma" şeklindeki söylemin (ki bu amanın bir önceki ayette verilen "namaz kılıp zekat verirlerse" şartına bağlı olduğunu da es geçerek), İslam'ın barış ve kardeşlik üzerine kurulu olduğuna delil gösterirler.

Yukarıda tartıştığınız ayetlerden sonra şöyle bir ifadeniz var:

"
Ben burada hackercesur'u yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün diye bir ifade göremiyorum, yada bir insan inanmıyorsa onu hemen öldürün diye bir ifade göremiyorum."

Bunu görebilmeniz için, verdiğim ayetlerden sonrasına da bakmanız gerekli:

Tevbe 8:
Allah’a ortak koşanların Allah katında ve Resûlü yanında bir ahdi nasıl olabilir? Ancak Mescid-i Haram’ın yanında kendileriyle antlaşma yaptıklarınız başkadır. Bunlar size karşı dürüst davrandığı sürece, siz de onlara dürüst davranın. Çünkü Allah, kendine karşı gelmekten sakınanları sever.

Burada net bir şekilde Allah ve Resulünün, müslüman olmayanlarla hiçbir ahdi olamayacağı ve Mescid-i Haram yanındakilerin bir istisna olduğu anlatılıyor.

Bu istisnai duruma hackercesur, ben veya bir başkası dahil değiliz. Bunu buradan açıklıkla görebilirsiniz.

Tevbe Suresi'nin devam eden ayetlerinde, "Çünkü onlar size üstün gelselerdi, canınıza okurlardı" gibi niyet okuyucu ve Allah'tan yine beklenmeyecek laflar mevcut.

Burada ilk başta öldürülmesi istenen Mescid-i Haram yanındaki gayrımüslimlerin, öldürmeleri istenen kişilerin ana-babaları, kardeşleri, akrabaları ve arkadaşları olduğunu ve bu nedenle de Muhammed'in bu emrini yerine getirmede (doğal olarak) isteksiz davrandıklarını göz önünde bulundurun. Emrinin yerine getirilmeyeceğini ve ortada bir otorite sorunu olduğunu ve de hayali tanrısı Allah'ın bir helak falan göndermeyeceğini çok iyi bilen Muhammed, işi bir istisnaya bağlayıp "tribüne oynamakta".

Yine de bu konuda elinden gelen çabayı göstermediğini söyleyemeyiz:

Tevbe 10:
Bir mü’min hakkında ne akrabalık (bağlarını), ne de antlaşma (yükümlülüğünü) gözetirler. İşte onlar taşkınlık yapanların ta kendileridir. => Akraba kışkırtıcılığı!..

Tevbe 14-15:
Onlarla savaşın ki, Allah onlara sizin ellerinizle azap etsin, onları rezil etsin, onlara karşı size yardım etsin, mü’min topluluğun gönüllerini ferahlatsın ve onların kalplerindeki öfkeyi gidersin. Allah, dilediğinin tövbesini kabul eder. Allah, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir. => "Allah onlara sizin elinizle azap etsin". Söyleyecek söz bulamıyorum. Oysa Allah'ın, daha önce birçok kere iddia ettiği gibi, bu inanırlar önünde de ufak bir "show" yapması son derece ikna edici olurdu. Fakat ortada bir Allah yok, kendi yakınlarını Muhammed tarafından öldürmeleri emredilen insanlar var ki, "Allah için" kandırmacası yine kullanılıyor.

Tevbe 16:
Yoksa; Allah içinizden, Allah’tan, Resûlünden ve mü’minlerden başkasını kendilerine sırdaş edinmeksizin cihad edenleri ayırt etmeden bırakılacağınızı mı sandınız? Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır. => Cihad etmeden gerçek iman olmuyor.

Tevbe 19-20:
Siz hacılara su dağıtmayı ve Mescid-i Haram’ın bakım ve onarımını, Allah’a ve âhiret gününe iman edip Allah yolunda cihad eden kimse(lerin amelleri) gibi mi tuttunuz? Bunlar Allah katında eşit olmazlar. Allah, zâlim topluluğu doğru yola erdirmez. İman edip hicret eden ve Allah yolunda mallarıyla, canlarıyla cihad eden kimselerin mertebeleri, Allah katında daha üstündür. İşte onlar, başarıya erenlerin ta kendileridir. => Yoruma gerek var mı?

Tevbe 23-24:
Ey iman edenler! Eğer küfrü imana tercih ederlerse, babalarınızı ve kardeşlerinizi bile dost edinmeyin. İçinizden kim onları dost edinirse, işte onlar, zalimlerin ta kendileridir. De ki: “Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, aşiretiniz, kazandığınız mallar, kesada uğramasından korktuğunuz bir ticaret ve beğendiğiniz meskenler size Allah’tan, peygamberinden ve O’nun yolunda cihattan daha sevgili ise, artık Allah’ın emri gelinceye kadar bekleyin! Allah, fasık topluluğu doğru yola erdirmez.” => Muhammed'in yoldaşları "fasık" ilan edilme tehdidi karşısında!

Tevbe 28:
Ey iman edenler! Allah'a ortak koşanlar ancak bir pislikten ibarettir. Artık bu yıllarından sonra, Mescid-i Haram’a yaklaşmasınlar. Eğer yoksulluktan korkarsanız, Allah dilerse lütfuyla sizi zengin kılar. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir. => Pisliklerle yapılacak anlaşma da ancak bu kadar olur elbette!

Ve son:

Tevbe 29:
Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah’ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslâm’ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın. => Muhammed'in beşeri kin damarlarının kabardığına en güzel örneklerden biri!

Bunları göz ardı etmemek gerekiyor sanırım.

hackercesur 26-07-2010 16:27

Alıntı:

Yergin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 322476)
Daha önceki helak etme olayına gelince, bildiğim birşey var ama ne kadar doğru olduğunu bilmediğim için araştırıp öyle ekleyeyim.

Saygılar

Allah dünyayı 7 günde yarattıysa pek te mükemmel degilmiş zaten. :)

Ol demesi yetmiyor mu yani. ?

Bu arada sayın ahbaba teşekkürler bir sure bundan daha iyi açıklanamazdı sanırım.

oldschool 26-07-2010 20:51

Alıntı:

hackercesur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 322485)
Allah dünyayı 7 günde yarattıysa pek te mükemmel degilmiş zaten. :)

Ol demesi yetmiyor mu yani. ?

Bu arada sayın ahbaba teşekkürler bir sure bundan daha iyi açıklanamazdı sanırım.

ah hackercesur ah, seninle anlaşmamız pek mümkün olmayacak gibi. çünkü olması gerekenden fazla düz mantık çalışıyorsun. şimdi 7 gün değil de 3 gün olsa ona da benzer birşey diyecektin. ama burada gözden kaçırdığın bir nokta var, gün kavramı bizim olayı anlamamız için açıklama amaçlı kullanılmış. çünkü zaman, mekan, miktar kavramları yaratıklar için var, yaratıcı için değil! yoksa 'bakın ben 7 günde bitirdim bu işi, daha erken sürede yapabilen varsa varın ihaleyi ona verin!' gibi bir iddia yada güç göstergesi değil. zaten cevabı sen kendin de vermişsin, 'O' ol demiş, olmuş. hala anlamadıysan daha açıklayıcı bir cevap yazabilirim.

saygılarımla...

YasasinBilim 26-07-2010 22:39

Alıntı:

oldschool´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 322535)
ah hackercesur ah, seninle anlaşmamız pek mümkün olmayacak gibi. çünkü olması gerekenden fazla düz mantık çalışıyorsun. şimdi 7 gün değil de 3 gün olsa ona da benzer birşey diyecektin. ama burada gözden kaçırdığın bir nokta var, gün kavramı bizim olayı anlamamız için açıklama amaçlı kullanılmış. çünkü zaman, mekan, miktar kavramları yaratıklar için var, yaratıcı için değil! yoksa 'bakın ben 7 günde bitirdim bu işi, daha erken sürede yapabilen varsa varın ihaleyi ona verin!' gibi bir iddia yada güç göstergesi değil. zaten cevabı sen kendin de vermişsin, 'O' ol demiş, olmuş. hala anlamadıysan daha açıklayıcı bir cevap yazabilirim.

saygılarımla...

sayın Oldschool;
Allah'ın kainatı 6 günde yarattıp 7.gün (pazar günü) dinlendiğini Tevrat yazar.
Muhammed de telif ödemeden (en azından isim belirtmeden) buradan alıntı yapmıştır. Fakat Tanrı yorulmaz fikrini desteklemek için dinlenme hadisesini sansürlemiştir.

Neyi tartışıyoruz? hangi zaman kavramı? hangi mekân?

Yoksa Kur-an apaçık değil mi? Yoksa o dönem ki insanlar bizden fazla şeyler mi biliyorlardı zaman-mekân konusunda?

hak geldi 26-07-2010 22:55

Alıntı:

YasasinBilim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 322556)
sayın Oldschool;
Muhammed de telif ödemeden (en azından isim belirtmeden) buradan alıntı yapmıştır. Fakat Tanrı yorulmaz fikrini desteklemek için dinlenme hadisesini sansürlemiştir.

Yoksa Kur-an apaçık değil mi? Yoksa o dönem ki insanlar bizden fazla şeyler mi biliyorlardı zaman-mekân konusunda?

yorulma insanlara aittir Allah c.c yorulmaktan münezehtir
siz Allahı insan gibi bişi mi zanetiniz yoksa

hackercesur 26-07-2010 23:24

old school bana düz mantıklı demiş. E tabiki dümdüz mantıgım var.
Prüzsüz. Çarpıtmasız sade ve net !

Kuranda yazan şeyler ve kuranın tanrısı benim hayalimdeki tanrıdan çok çok uzak...

Benim hayalimdeki tanrı kadınları da erkekler kadar önemsemeli;
İnsanlara "savaşın" "öldürün" "kesin" tarzı insanlık dışı emirler vermemeli;
İnsanları tehdit etmemeli;
Cennet Cehennem kavramlarını bu dünyada olan şeylerle anlatmamalı;
İnsanları inançlarıyla degil insanlıklarıyla degerlendirmeli ve inanmayanlara da saygı göstermeli... Bakara 256 daki ayetine sadık kalmalı...
Çünkü bana göre cennetin bir çekiciliği yok ! Huri muri istemiyorum.
İnsanların isteklerini görmezden gelmemeli.
İnsanlar arasında eşit muamele yapmalı.
Hayvanları da önemsemeli (!) ayetlerde insanları hayvanlara benzetmemeli.

İnsanların kötü olması acaba tanrının kötü olmasından mı kaynaklanıyor ?

Herşeyi mükemmel yaratan yaratıcı insanı yaratırken neden bunu gözardı etmiş. İnsanların adilikler, şerefsizlikler yapacagını bilememiş mi ?

Vs.vs.Vs.

Evet oldschool arkadaşım biz seninle bu konularda anlaşamayacagız. Çünkü Kuranda, incilde, tevratta vs. geçen tanrı kavramı benim matıgıma ters.

Thunder 27-07-2010 00:08

Sn. Hackercesur,

Size evliliğinizde mutluluklar diliyorum.

Ben de evlenmeye niyetliyim. Eğer evlenirsem ben de sizin yaşadığınız hayatın bir benzerini yaşayacağım. O nedenle bu konuyu açmanız isabetli olmuş.

Birbirinizi saygıyla kabul etmeniz takdire değer. Olması gereken de budur.

Tecrübelerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.

Yalnız değilmişim demek ki... :)

hackercesur 27-07-2010 00:12

Sayın Thunder;

Mutluluk temenniniz için teşekkür ederim.

Bu konularda fazla tartışmaya girmekten kaçının ve insani yönlerinize bakarak kararınızı

verin. Ben din ve inanç yüzünden eşimi boşayacak degilim tabiki.

Anlaşıyorsanız mesele yok.

Varsın inançlarınız farklı olsun.

Savaşmak, şeriat, ölümler hepsi dinlerin işi

Başımdan geçen bir hadiseyi anlatayım bari. Çarşıda arkadaşla gidiyoruz. Ezan sesi kısılsın mı kısılmasın mı tartışmaları varken sakallı adamlar imza topluyordu. Kalabalık bir gruptu. Tam merkezde yapıyorlardı bunu. Önümüzü kesip bir imza istediler. Konu nedir dedim. Ezan sesleri kısılmasın diye imza topladıklarını söylediler. Ben de kısılsın tabiki dedim. Sabahın köründe ezan sesiyle uyanmak zorunda degilim dedim. Ordaki adamların bakışlarındaki kin ve nefreti hatırlamak dahi istemiyorum. Arkadaş dürttü ve uzaklaştık oradan. Biraz daha kalıp tartışmaya girsem kesin linç ederlerdi beni. :)

Var mı sevgi gibisi ?

OOO saat 23:55 olmuş. Yarın işe gitmem gerek. Dua ile ekmek vermiyolar çünkü...

Saygımla ben yatağa :)

Thunder 27-07-2010 00:18

Sn. Hackercesur,

Farklı inançların birbirleri ile ''Kuran'a inat'' barış ve mutluluk içinde beraber yaşayabileceğinin en güzel örneklerinden birini sergilemişsiniz.

Size sonsuz mutluluklar dilerim.

Saygımla.

Ben de kaçar.

İyi geceler forumdaşlar.

deran 27-07-2010 00:29

Sayın hackercesur, Samanyolu adı verilen muhteşem bir galaksinin, dış kenarında yer alan küçük bir güneş sisteminin, üçüncü gezegeninde yaşayan varlıklarız.O kadar kısa bir zaman için buradayız ki...
Evrenin sonsuzluğunda bence sadece sevgi ve iyilik var değerli olan sizde bunu yakalamişsınız... geri kalan sadece ayrıntıdır...
Bunun tadını çıkarın mutluluklar...

hackercesur 27-07-2010 00:55

Sayın deran;

Çok doğru bir noktaya deginmişsiniz. Ben insan gibi yaşayayım yeter.
Mesela insan neden hayattan bunalınca yemyeşil, sakin sessiz, kuş cıvıltılarının oldugu bir ortamda dinlenmek ister ?

Çünkü insan bu doğanın bir parçası. O da diger canlılar gibi bir canlı neticede. Tek farkı beyninin evrimselleşmiş olması. Bir koyun iç organlarından bile habersiz yaşarken biz araştırıp sorgulayarak tanrıyı yaratıyoruz :D

Saygılar

Thunder 27-07-2010 01:06

Bütün bu olanlar, insanların kendilerini bir halt zannetmesinden kaynaklanmaktadır.

Daha primatlıktan kurtulalı ne kadar oldu? :)

oldschool 27-07-2010 01:15

Alıntı:

hackercesur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 322567)
old school bana düz mantıklı demiş. E tabiki dümdüz mantıgım var.
Prüzsüz. Çarpıtmasız sade ve net !

Kuranda yazan şeyler ve kuranın tanrısı benim hayalimdeki tanrıdan çok çok uzak...

Benim hayalimdeki tanrı kadınları da erkekler kadar önemsemeli;
İnsanlara "savaşın" "öldürün" "kesin" tarzı insanlık dışı emirler vermemeli;
İnsanları tehdit etmemeli;
Cennet Cehennem kavramlarını bu dünyada olan şeylerle anlatmamalı;
İnsanları inançlarıyla degil insanlıklarıyla degerlendirmeli ve inanmayanlara da saygı göstermeli... Bakara 256 daki ayetine sadık kalmalı...
Çünkü bana göre cennetin bir çekiciliği yok ! Huri muri istemiyorum.
İnsanların isteklerini görmezden gelmemeli.
İnsanlar arasında eşit muamele yapmalı.
Hayvanları da önemsemeli (!) ayetlerde insanları hayvanlara benzetmemeli.

İnsanların kötü olması acaba tanrının kötü olmasından mı kaynaklanıyor ?

Herşeyi mükemmel yaratan yaratıcı insanı yaratırken neden bunu gözardı etmiş. İnsanların adilikler, şerefsizlikler yapacagını bilememiş mi ?

Vs.vs.Vs.

Evet oldschool arkadaşım biz seninle bu konularda anlaşamayacagız. Çünkü Kuranda, incilde, tevratta vs. geçen tanrı kavramı benim matıgıma ters.

tanrı mantığı sana ters gelebilir. bu çok normal. ama anlaşılır noktaları bile hala anlamamazlıktan gelmen biraz düşündürüyor.

oldschool 27-07-2010 01:21

Alıntı:

YasasinBilim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 322556)
sayın Oldschool;

ben de hala senin neyi sormak istediğini anlamadım. mekan diyorsan tabii ki kainattan bahsediyoruz. zaman olarak da benim bildiğim bi tek 'şimdiki zaman' var. üzerinde konuşmak istediğin bir konu varsa belirtirsen ben de yazmaya çalışırım.

saygılarımla...

Thunder 27-07-2010 01:21

Tanrı kavramını anlaşılır ''zanneden'' tek canlı insandır.

Bunun sebebi de insanın kendisini diğer canlılardan, üstün, olağanüstü bir varlık zannetmesidir.

Kendi uydurmuştur Tanrı'yı, meleği, şeytanı, cenneti cehennemi..

Bir nevi kendisine tapar aslında insan.

Kendi hayal gücüne, korkularına.

Saygılar

Nova 27-07-2010 01:44

Sevgili Hackercesur, aynı sorunla bende başbaşa kaldım 2 yıllık bir süreçte.

Eşim Hristiyan, sonradan (evlendikten sonra) müslüman oldu, annemin verdiği kuran mealini okumaya, ailem ile din hakkında sohbetler yapmaya başladı.

2 hafta sonra kuranı bıraktı, gene haçını taktı.

2 haftada sadece yarısını okumuş ve hep aynı şeyleri okumaktan, bu kitaba inananlar, hiç okumuyormu diye sormaya başladı.

Ailem pek de cevap veremedi, aramız nane-limon oldu.

Eşim tekrar hristyan oldu, kilisede papazlarla görüştü, papazlar; bir sürü dini kitap ve ikon satarak eşim ile konuşmuşlar, eve geldiğimde gene isa köşesi, üzerinde dualar yazılı kuşak vs vs lerle dolu buldum.

Ve bana karşı hristiyan propagandası yapmaya başladı, öyle böyle değil. En başından beri ben allah veya kitapla işim olmadığını kendisine de söylemiş fakat bir karşılık bulalamıştım doğrusu.

Benim yöntemim konuyu açmamak ve oluruna bırakmak oldu. Yeri geldi susmadım konuştum, yeri geldi anlattı dinledim. Haklısınız bizimkisi biraz daha farklı oldu fakat belki referans alabileceğiniz bir nokta olur üstad. Pazar geceleri yatmadan önce bi filim izler, mutfakta çay içer ve konuşurduk. Çay fasıllarımız yerini sessizliğe bıraktı ve ne zaman o sessizlik gelse biliyordum en fazla 10 sn sonra konu oraya geliyordu. Bir gece bu konu hakkında konuşmak istemediğimi, eğer bir seçim yapması gerekirse; bu konuda bir yapmak zorunda olmadığını kendisine nazikçe anlatmayı denedim, ama çok da üzerine varmadım. Susmayı ve oluruna barakmayı tercih ettim sonuç olarak. O konuşuyor, ben dinliyordum ve susuyor cevap vermiyordum. Zamanla yerini konuşmamaya (konuyu açmamaya veya konu o eksene yaklaştığında konuyu değiştirmeye) bıraktı, bende elimden geldiğince din konusunu açmamaya ve evde "kendime ait özel yaşamımda" din konusunu açmamaya karar verdim. Ortalık duruluncada uygun zamanını kollayıp aramızdaki sevgiye,allahın bile karışamayacını, bu evliliğin 2 kişi arasında olduğunu, 3. bir kişiye veya varlığa yer olmadığını, eğer olacaksa bu çocuğumuz olacağını; allahı evime,salonuma, yatak odama sokmayacağımı kendisine hatırlattım. Kesinlikle karşı propaganda yapmak bizim evde işe yaramadı, ve bu propagandaların evliliğimze zarar veridiğini acı bi şekilde gördük.

Abi bazen zaman insanın kendi yaptıklarının mahkemesi için, en iyi ilaç oluyor. BU sebeple bende paylaşayım dedim sevgili Hackercesur, umarım iler yoluna girer bu konularda sabretmek gerçekten zor. Aynı hayatı paylaştığın insan ile, akla gelmeyecek bir sürü soğukluk ve sorun yaşıyorsun. Seni çok iyi anlıyorum, tek tavsiyem çocuk olayıdır. çevremde bu problemi yaşamış insanlar, normal seyirlerinde sorun olmadığını ama çocuk doğduğu andan itibaren tutumların değiştiğinden dem vurdular. Saygıdeğer eşinizin; olayı, ailesine yansıtmamasını ve bu durumun ikinizin arasında olan bir durum olduğunu kendisine hatırlatmanızı tavsiye ederim. Daha kolay çözülür bu şekilde, yoksa dışarıdan konuştuğu kişilerin etkisinde kalacaktır mutlaka.

evrensel-insan 27-07-2010 02:03

Saygideger arkadaslar;

Evlilik; iki farkli yetisen kisinin, her konuda beraberce yasamasi anlamina gelir. Iste konuya bu temelde bakildiginda, kimse kendisinin dusunce ve davranis olarak, aynisini bulup evlenmez. Ustelik evlilik mentalitesi, beyin uyumundan ziyade, gorunus ve cazibe, yani gorunussel bir kararla alinir.

Iste bu temelde bile olaya bakabilmek, bu farkli iki kisiligin, ayni cati altindaki beraberliginin mumkunlugunu karsilikli, anlayis, ozveri, saygi, hak ve hurriyet tanimi ve biribirinin ustunlugu yerine, tek dusunce ve vucutluluga surukler. Hele bir de bu iki kisiye, iki kisinin ortakligini tasiyan ucuncu bir canli dahil olursa, ebeveynlik, cok daha bilinc isteyen bir algidir. Bilhassa, cocugu egitirken, yetistiriken, buyuturken eslerin her ikisinin de ortak tavir ve yanasimi gerekir. Bu cocugun her turlu saglikli gelismesi acisindan ve anne/baba mukayesesine girmemesi acisindan cok onemlidir. Oyuzden bu konudaki eslerin is bolumunu cocugaalgilatabilmeleri, cocugun her iki tarafli yetisimini saglar.

Aslinda aile kavrami ve sistemlenisini basarabilen ciftlerin, toplum icindeki her turlu farkli hak ve hurriyetleride algilayabilmeleri acisindan bir mihenk tasidir.

Iste bu temelde, her turlu dusunce ve davranis farkinin aile butunlugunu bozucu ve zedeleyici olmamasina, ve eslerin herhangibir kisisel bencillige sapmamasini gerektirir.

Insanoglu turunun biri, kendi basina da mustakil var olan varlik olsa, mutlakaturu ile birlikte yasayan sosyal bir canli turudur. Iste buradaki sosyallik, temeli aileden baslamak uzere, bencilligi kaldirmaz, ustunlugu kaldirmaz, ancak farklarin her acidan korundugu ortakligi kaldirir.

Cunku sonucta onemli olan insanoglu turunun her birinin, kendi hak ve ozgurlugudur ve bu hak ve ozgurlukler, ancak biribirlerine taninirlarsa bir anlam tasir ve sorunsuz yasarlar. Bunun aksi bir ayrimcilik ve ustunluk, ne aileyi, ne toplumu huzurlu ve rahat kilmaz.

Saygilarimla;
evrensel-insan

hackercesur 27-07-2010 10:09

Saygıdeger nova;

Bu durumu ancak yaşayanlar bilirler. Dün hakgeldi arkadaşımız eşimin yanlış seçim yaptığını savundu bende örnek olarak imamla evlenmesini verdim. Demem o ki insanların inançlarından çok kişilikleri ve aile egitimleri önemlidir.

Din, inanç ve bilim konularında asla ispat olmamıştır. Ve işin içinden bilim adamları bile çıkamamıştır. Çünkü beynin yapısı bunu anlamaya yetmiyor.

Benim mantıgım %100 dinler yanlış derken, bir başkasının mantıgı %100 din dogru der.

Sizin evliliğinizdeki olay da gerçekten zor. Bunu da ancak yaşayanlar bilir. O yüzden sevgi

ve saygı ile kalın. Bu tarz konuları konuşmayın bile.

Saygılar...

hackercesur 27-07-2010 11:30

Ben türküm... Kanlı tarihimi unutamam. Sırf müslümanlığı yaymak için 100.000 atamız katledilip, 40.000 atamızın kellesi allah yolu adı altında araplar tarafından kesilirken 50.000 türk atamız ise köleleştirilerek kurani kerimde bile "hiç bir köle ile mümin bir olur mu" diyerek kölelerin allah katında bile degeri olmadıgı gerçegini, içinde birçok arapça kelime bulunan yazılar degiştirmez.

Eğer Kuranın tanrısı "savaş" yerine "barış" ayetleri göndermiş olsaydı bu dediklerinizi düşünebilirdim. Bu örnegi 3. verişim olacak ve hiçbir müslüman kardeşim cevap veremedi...

Age of Empires oyununu bilirsiniz. Ülke kurup asker yetiştirerek diger ülkeyi ele geçirmeye çalışırsınız. Bunu yaparken de karşı ülkenin askerlerini öldürürsünüz ve yendiginiz zaman zevk duyarsınız.

Allah islamdan önce kendilerine inanmayan kavimleri helak etmiştir. Fakat islamda ise aynı allah gökten ayet indirerek inanmayanları öldürün savaşın, el ve ayaklarını kesin ve bunu benim için yapın diyerek inanan kullarını kışkırtmıştır.

Burada kafamdaki sorular :
1- Allah islamdan önce inanmayanları helak ederek(ki bu kuranda da geçer.) kullarını neden savaştırmamıştır.
2- İslamda ise kendilerine inanmayanları neden inananlar tarafından öldürtmüştür.
3- Allah neden fikir değiştirmiştir.
4- Ben insan iken tüm sorunların barışçıl yollarla da çözülebilecegine inanıyorken. Yüce allah "barış" yerine neden "savaş" demiştir.

Not: O oyunda biz düşmanları öldürünce zevk alıyoruz. Peki allah inananlarla inanmayanları savaştırırken ZEVk mi alıyor ?

Soru: Zevk alıyorsa allah sadist mi ?

Zevk almıyorsa neden savaştırıyor ?

Saygıyla ve sevgiyle kalınız...

Prometeheus 27-07-2010 12:19

Sevgili H.Cesur,

Kısa bir süredir iletilerini okuyorum ve içi-dışı bir,samimi bir insan olduğun kanaatine ulaştım.
Burada ki imanlı-imansız tüm arkadaşlarında öyle olduğunu düşünüyorum.
Şunu bilmenizi isterim ki sizler-bizler bir Uyanış çabası içindeyiz.
Kimse kendisini UYANIK zannetmesin.Hepimiz uyuyoruz.
BENLİK denilen modül biZlerin uyanmasından hoşnut değildir.
"Benlik" dediğim bu modüle ben MASKECİ ismini verdim.
Çünkü bu hayat Benlik için uyanık çekilir bir hayat değildir.
Biliyorum ki bu okuduklarınız size biraz miystik birazda "uçuk" gelecektir.
Çünkü Benlik dediğimiz bu modül/ MASKECİ çok kurnazdır, ve daha siz bu cümleleri okurken önlemlerini sizin iç dünyanızda almaya başlamıştır.
Hepimiz birer Benlik modulü ile yaşıyoruz.Bu modül bizler için çeşitli MASKEler yaratır.Bu maskeleri İş yerimizde ayrı,Evde ayrı hatta AYNAYA bakarken ayrı olmak üzere takar-çıkarırırız.
Dinlerin uyuşturucu etkisinden kurtulanların uyku-mahmurluğu var üzerimizde.
Ancak dikkat etmemiz gereken bir nokta daha var;
O da Maskecinin MİLLİYETCİLİK MASKESİDİR.
Maskeci Din uykusundan uyananlara hemen başka bir Maske sunar.
Böylece GERÇEKLE YÜZLEŞMENİZİ engellemeye çalışır.

Evet Talasda yapılanlar unutulmaz işkencelerdi,Evet TÜRKün Şerefi yerle bir edilmiştir.
Elbette Horasanda,Talas da yapılanları, KUTEYBEYİ unutmayacak Türkler,
ama unutmamak ile KİN gütmek arasındaki FARKIN FARKINDALIĞINA vararak.
Bunu yapanlar ARAB Irkcılarıydı.Din adına yaptılar bu Zalimlikleri aslın ÇIKAR amaçlı yaptılar...Yani Maskeci onlarada Irkcı maskeler takmışdı.
Çok değil,kısa süre önce DİNLERDEN ÖZGÜR Dostlarımız nasılda birbirine düşürmüştü MASKECİ...Kimi Türk,kimide Kürt milliyetcisi olmuştu...Kimi Kominizmi kimileride Liberalizmi savunurken nede çabuk İNSAN olduklarını unutmuşlardı...
Maskecinin maceralarına Felsefe bölümünde devam etmek dileğiyle...

sevgiler...

hackercesur 27-07-2010 12:44

Sayın Prometeheus;

Benim milliyetci duygularım tabiki kabarmıyor... Ülkenin hali ortada. ! Hatta imkanım olsa bu ülkede bile yaşamam. Heryer özelleştirme adı altında yabancılara peşkeş çekildi. Yani islamı kullanarak güzelim ülkeyi de bitirdiler.

Benim türk örnegini verme nedenim arap müslümanların islamiyeti yaymak için nasıl da gaddar olduklarını göstermek.

Çünkü bu gerçegi din ve tarih kitapları es geçerler ve genelde türklerin islamiyete geçişi kendilerinden olmuş gibi gösterirler.

Yoksa geçmişe karşı bir kinim yoktur. Amacım sadece allahın "savaşın" emrinin saçmalıgını milliyetci insanlara da aşılayarak onların bu konuda da düşünüp mantıklı yolu seçmelerini sağlamaktır.

Bu maske olayında haklısın aslında. Şuan tüm ateistlerin içinde büyük fırtınalar kopmakta...
Nuh'a haber eyleyin de gelsinde tufan görsün misali. :)

Çünkü içlerinde din uyuşturucusunun etkileri boşluklar bırakarak devam etmekte.

Saygılar...

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:33 .