Ben Ateist, Eşim Müslüman
Merhaba arkadaşlar tam 6 aylık evliyim. Evlenmeden önce inancımın kıt oldugunu eşime söylemiştim. Fakat insan olarak dürüst ve iyi biri oldugumdan dolayı ortak kararla evlendik.
Bugün berat kandiliymiş. Sabah eşimin niyetli oldugunu ögrendim. Her neyse konumuz bu degil.
Şimdi ben gerçekten koyu bir ateistim.(sitedeki mesajlarımdan da anlaşılabilir.)
Eşim ise inançlı, namazını kılan kuranını okuyan, orucunu tutan (Bugün bile) bir insan.
Ben dinlere, görüşlere saygılı oldugum için eşime bu konuda baskı yapmıyorum. Yapmam da... Fakat eşim bana bana aynı hassasiyeti göstermiyor. Her neyse şimdi o ömür boyu ibadetli ve inançlı biri olarak yaşadı ve öbür dünyaya gitti diyelim. Bakalım kuran bize ne diyor...
Nisa/89 : "Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı."
Kurana göre onlardan dost edinmeyin diyor... Hatta öldürün bile diyor da neyse...
Şimdi benim yüzümden eşim islama göre günaha mı girmiş oluyor ?
bakın bir başka ayet daha...
Saffat Suresi:
(22-24) Allah, meleklere şöyle emreder: “Zulmedenleri, eşlerini ve Allah’ı bırakıp da tapmakta olduklarını toplayın, onları cehennemin yoluna koyun ve onları tutuklayın. Çünkü onlar sorguya çekileceklerdir.”
Yani islama göre benim yüzümden eşimde cehenneme gidecek. Ve bir başka ayet:
Bakara 256: Dinde zorlama yoktur.
Şimdi ben insan iken eşimin inançlarına ve ibadetine saygı gösterebiliyorken yaratıcıların en güzeli olan, en merhametlisi(!) olan allah bu saygıyı bize neden göstermiyor ?
Allah yarattıklarını Cehenneme göndermek için neden bu kadar can atıyor ?
Ben ve eşimin durumu ne olacak ?
Beni boşverin de islama göre eşim de cehennemlik. Bu durum islamda nasıl açıklanır. Kuran böyle diyor. Bakalım tesfirciler(kıvırmacılar) bu konuda ne diyor...
Konu hackercesur tarafından (26-07-2010 Saat 10:28 ) değiştirilmiştir.
|