![]() |
Şeytan Ayetlerine Tepkililer,Aynı Zamanda Aşık
Şeytan Ayetleri:Muhammed'in Lat,Menat ve Uzza'yı övdüğü ayetlerdir.Muhammed Paganlara(Müşrikler) şirin görünmek istemiştir fakat bir süre sonra Muhammed'in taraftarları bu ayetlere tepki gösterince Muhammed bunları bana şeytan söyletti diyip bu işide şeytana atarak işin içinden sıyrılmıştır.
Olay Garanik Olayı adıylada anılır.Ben bu konu hakkında detaya girmeyeceğim.Bu adresten detaylarına bakabilirsiniz. Şeytan ayetleri şunlar: “Gördünüz mü o Lât ve Uzza’ yı ve üçüncü(leri olan) Menât’ı?”“Bunlar ulu turnalardır ve şefâatleri umulur”. İslam kaynaklarında şu şekil geçiyor: Resûlullah, kavminin yüz çevirdiğini görünce bu ona çok ağır geldi. Allah’tan kavmi ile kendisini birbirlerine yaklaştıracak bir şey inmesini temenni etti. Cenab-ı Allah Necm suresini indirdi. O da okudu. Bu esnada şeytan gönlünden geçirip de kavmine getirmek istediği şeyi onun lisanına atıverdi: “Bunlar yüce kuğu kuşları (tanrıçalar)dır ve elbette onların şefaatleri umulur” Kureyşliler bunu işitince sevindiler ve onu dinlemek üzere yaklaştılar… O, sureyi bitirince secde etti. Onun secde ettiğini gören mü’minler de onun getirdiğini tasdik ederek secde ettiler. Mescitteki müşrikler de secde ettiler… Secde haberi, Habeşistan’a hicret etmiş Müslümanlar’a da ulaştı. Bir kısmı orada kalıp, bir kısmı Mekke’ye hareket etti. Sonra, Cenab-ı Allah, Peygamber’e, “Benim indirmediğim şey söyledin!” dedi. Resûlullah üzüldü, Allah’tan korktu. Bunun üzerine Allah bu âyeti (Hac, 52) indirerek onu teselli etti, Şeytanın ilka ettiğini neshetti” (Taberî, 27/187-188) Bu olay Müslümanların hiç hoşuna gitmeyenlerden bir tanesidir.Bu bahsi açanlara acayip sinir oluyor mübarekler.Salman Rüşdi isimli bir yazar bu isimde bir kitap çıkarmıştır ve bu kitap ölüm tehditleri almasına neden olmuştur.Aşağıdaki alıntı Vikipedia'dan alıntıdır: Şeytan Ayetleri, (ing. The Satanic Verses), Hint asıllı yazar Salman Rüşdi'nin romanı. İlk baskısı 26 Eylül 1988'de İngiltere'de yapılmıştır. Birçok islam ülkesinde yasaklanan kitabın yazarı hakkında İran'da Humeyni tarafından ölüm fetvası verilmiştir. Sadece o değil İslam ülkelerindekiler bu kitabı kendi dillerine çeviremiyorlar.O kitabı çevirmek ölüm fermanını imzalamak gibi birşey.Bakınız olayla ilgili ne kıyametler kopmuş: 1988 Dine hakaret ettiğini düşünen Müslümanlar hemen romanı protesto etmeye başladı. Kitap Hindistan’da yasaklandı. 1989 Şubat’ında Pakistan’daki büyük bir gösterinin ardından İran’ın dini lideri Ayetullah Humeyni, Salman Rüşdi ve yayıncıları için ‘katli vaciptir’ fetvası yayımladı. 1989 Salman Rüşdi polis koruması altında gizlenmeye başladı. 1991 Kitabın Japon çevirmeni Hitoshi İgarashi öldürüldü, İtalyan çevirmeni Ettore Capriolo yaralandı. 1993 Norveçli yayıncısı William Nygaard suikasttan kıl payı kurtuldu, 1994 Aziz Nesin kitabı Türkçeye çevirteceğini söyledi, tabii kıyamet koptu. 1994 Aydınlık Gazetesi, üç gün kitabın özetini yayımladı. Gazetenin dağıtımı engellendi, aleyhinde dava açıldı. 2006 Salman Rüşdi artık gizlenmeyeceğini açıkladı. İran ise, fetvanın hala geçerli olduğunu... Şimdi kitabı Kara Güneş adlı gizemli bir yayınevi çevirip yayımlayacağını açıkladı. İlgili haberi ve listeyi burada bulabilirsiniz. Ayrıca Madımak Olayının bir nedeni de Aziz Nesin'in kitabı Türkçe'ye çevirmiş olmasıdır.Kitap çevrildi fakat hiçbir zaman yayınlanamadı. Çok ilginçki tüm bu kıyametlerin kopmasına neden olan Şeytan Ayetleri yine Müslümanlar tarafından kutsal kabul edilir.Benim değinmek istediğim nokta da bu.Ayetleri tekrar hatırlayalım: “Gördünüz mü o Lât ve Uzza’ yı ve üçüncü(leri olan) Menât’ı?”“Bunlar ulu turnalardır ve şefâatleri umulur”. Görüldüğü gibi yine burada şefaat kavramı geliyor göz önüne.Peki aşağıdaki Müslümanların kutsal saydıkları sözlerden ne farkı var bu ayetlerin? (Hacer-ül esvedi hayırlı işlerinize şahit yapın. Çünkü o, kıyamette şefaati reddedilmeyen bir şefaatçidir. Dili ve iki dudağı olacak ve ona elini sürene şahitlik yapacaktır.) [Taberani] “Kıyamet gününde Hacer’ül Esved getirilecek Konuşan bir dili bulunacak ve kendisini selamlayan herkesin mü’min ve muvahhid olduğuna şehadet edecek”. Bu sözlerde de Şeytan Ayetlerinde olduğu gibi iki unsur gözümüze çarpıyor, ''taş ve şefaat''.Müslümanlara buradan birkaç soru sormak istiyorum: 1.Bu hadislerin Şeytan Ayetleri'nden ne farkı vardır(ikiside taşların şefaat edeceğinden bahsediyor)? 2.Şeytan Ayetleri'ne gelen tepki neden bu hadislere de gelmedi üzerine bir de Müslümanlar tarafından kutsal sayılıp gözyaşlarıyla okunuyorlar? 3.Lat,Menat ve Uzza Paganların putuydular derseniz Kara Taş Müslümanların mıydı? Kara Taş:İslam öncesi Paganların çok değer verdikleri putlarıdır.Hatta Kabe kutsallığını bu taştan alır.İslam öncesi Paganlar Kabe'yi çıplak bir şekilde tavaf ederlerdi.Pagan kadınlar regl(adet) kanlarını,Pagan erkekler ise spermlerini bu taşa sürüp Ay Tanrısı ile Güneş Tanrıçası'nın cinsel birleşimini sembolize ederlerdi. Bu açıklamadan sonra artık 3. maddeyi halletmiş olabilmeyi umuyorum ve Müslümanların bu taşı öperlerken 2 kere düşünmelerinide(ıyy düşünmesi bile iğrenç). Bu soruların yanıtlarını bekliyor ve Müslüman kardeşlerimden alabilmeyi umuyorum. |
Sevgili Dostum Öncelikle hadisleri geç çünkü ben bir müslüman olarak hadisleri red ediyorum
Ban şu sözünü ettiğin ayeti hangi surede oldugunu ve kacıncı ayet olduğunu yazarsan sevinirim Esen kalın Ayetleri buldum sevgili Kardeşim Yorumlarım Sırayla gelicek esen kal 19.Siz de gördünüz değilmi Lât-ü Uzzayı? 20.Üçüncü olarak da menatı uhrayı? 21.Size erkek ona dişi öyle mi? 22.Bu öyle ise çok hayflı bir taksim 23.Onlar hiç bir şey değil sırf sizin ve babalarınızın taktığınız kuru isimler, Allah onlara öyle bir saltanat indirmedi, yalnız zanna ve nefislerin sevdasına tabi' oluyorlar, halbuki rablarından kendilerine doğru yolu gösteren, geldi Necm Suresi Burda Bu Kalın Yazıyla Yazdığım kısım galiba açıklıyor olayı sevgili kardeşim esen kalın |
Ayetler ne var ! okuyalım...
ne kadar saçma bir şey idda edilmiş siz anlayın Hac (52) Biz senden evvel ne bir resul (Vahy ve Şer' ve Kitap sahibi) ve ne bir nebi (Vahy sahibi resulün seriatine tabi') göndermedik ki: O zat kendisine vahy olunanı beyan ettiği zaman İnsan veya cin şeytanı hasedinden peygamberin o vahy kıraatinde beyanından kalbler ona iman etmesin diye bir takım evham ilka etmesin olmaz. Bunun üzerine Allahu teala her kimin hidayetini irade ederse Şaytanın ilka ettiği bu vehmi derhal nesheder kendi ayetlerini o kalbe muhkem kılar.. Hac (53) Şeytan; Münafıklarıni Şüphe üzerinde duranların.. hakka karşı hicablananların.. kalbleri hakkı kabul etmeyecek kldar katılaşanların.. kalblerine fitne ilka eder. Bu münasebetle şekkleri daha ziyade artsın, perdeleri daha ziyade kalınlaşsın kaskatı kalbleri daha ziayde katılaşsın için. Hakikatten o zalimler uzak bir şikak içindedirleri. Hakla araları o kadar açıktır ki.. iltiyam kabul etmez.. bir türlü o yara kapanmaz.. ayette diyor ki peygamber vahyi beyan ettiği zaman..iblis demiyor şeytan diyor . yani insan ve cin şeytanları.. onun beyanına bir takım evham ilka ederler.. meraklandırılar.. olmayan bir şeyi olur zannı ile merakladırılar yanlış ve yersiz Düşünce ilka ederler kötü ihtimalleri akla getirip tasalandirir işkilendirirler. diyor ayette yani peygamberin vahyine değil.. İnsanın kalbine ilka ederler Zira peygamberin temennisi senin temennine benzemez ! temenniye misal getrireyim kafan çalışsın anla bir yer mesken etmek istiyormuşsun gel gözümü mesken et.. kirpiklerinde çekinme her nadan oraya gelmesin diye varlar.. böyle temenniler.. insanlık alemide olmadıkça insanlık rahatı huzur kavuşabilir mi ? peygamberin temennisi hevaya heves değildir sakın karıştırma... işte temennileri yukarıd misal verdim böyledir necm suresinde Allah : Muhammedim heva ü hevesten konuşmaz ne konuşursa vahydir yani benim Muhammedimin ağzında konuşan benim diyor demek ki bunların sandıkları şeyler o kadar saçma şeyler ki.. peygamberi normal insan görüyorlar.. Halbuki peygamber Allahın diyeceğini der.. temennisi vahydir nokta burası anlaşıldıysa geçelim necm suresinin ayetlerini okumaya iddaa ettikleri safsatalar ayetlerde var mı ?! kendiniz okuyun bulabilirseniz banada söyleyin ! İşte ayetler NECM 19-20-21-22-23-24-25-26 Necm (19) (Ey cahil inadçı münkirler) sizde gördünüz değil mi Lat ve Uzza'yı Necm (20) Üçünü olarakta Menat-ı Uhra'yı da. (Atıl batıl sanemlerin (Putların) Allah'a Şerik koştuğunuz şuursuz taşların ellerinden bir şey gelmediğini gördünüz değil mi?) Necm (21) (bu yetmiyormuş gibi) Erkeği kendinize, Dişiyi Allah'a isnad edersiniz öyle mi ? Necm (22) Süphanehu Telaya karşı bu taksim zalimane ve insafsızca bir taksimdir. Necm (23) (Hakka şerik koşup taptığınız) O putlar sırf sizin ve babalarınızın takmış olduğunuz kuru bir takım isimlerden ibarettir. Allah onlar hakkında kati bir huccet vazih bir burhan. Öyle bir salatanat indirmedi. Böyle bir burhana daynamaksızın onlar yalnız zann u tahmine ve nefislerinin sevdasına tabi oluyorlar. Halbuki kasem olsun ki yemine ederimki kendilerine Rablerinden (zulmü düşmanlığı bırakmak suretiyle helak olacakları şeyden kurtulmaları ve Birleşmeye vasıl olmaları hususunda) doğru yolu gösteren bir peygamber gelmişdi. Necm (24) Yoksa İnsan her kuduru Hülyaya nail olacak mı ? ( Onlar öyle mi itikad ediyorlar Putları şefaat edebileceklerini mi zannediyorlar ? (Haşa) Necm (25) İşte dünya ve ahiret Allahındır ( Her şey O'nun taht-ı tasarrufu ve kabza-i Kudretindedir) Şimdi Cenabı hak İnkarda ısrarla devam eden ahmak inadcıların Şirk damarlarına neşter vurarak sanemleri İlah ittihaz etmelerindeki gabaveti (ahmaklık bönlük kalın kafalılıklarını) ve hamakatlerini başlarına kakıyor da, İtikad edip şefaatlerini umdukları bu putlardan ne beklediklerini soruyor : Necm (26) Göklerde (Kurb-i şerefe nail olmuş yani Allah yakın olmuş) ne kadar çok melekler vardır ki onların şefaatleri bile hiç bir şeye yaramaz. Meğer Cenabı Hak onların halâsını murad ettiği ve razı olduğu kimsler hakkında şefaat etmeklik hususunda izin vermiş olsun (Ey zavallı müşrikler ! Halbuki siz taptığınız Putları, şefaat edeceğini itikad ettiğiniz Esnamı (putları) Meleklerin sureti olarak kabul, Melekleri de Allahın kızlarıdır diye itikad ediyorsunuz. Şimdi Meleklerin kendileri hakkın izni ve hoşnidisi olmaksızın şefaat yapamadığıan göre, sizin ellerinizle yaptığınız ve meleklerin suretidir diye itikad ettiğiniz esnam size nasıl şefaat edebilir ? ilm ü irfan Akl u izan bunu nasıl kabul eder ? Allah'ı beyana enbiya gönderilmezden evvel beşer belki kendi aklıyla bu kainatın sahibini taharri (arayış) eder iken yanlış yollara sapıp, kendi ölçüsüyle böyle şeyler yapıp fikr-i delalette kalabilirdi. Fakat araf-ı ilahiden talim edilmiş Nur-ı nübüvvetle techiz (cihazlanmış) olunmuş Rabbisi ona şahid olraktan gönderilmiş olan Nebinin apaçık beyanları karşısında hala ısrar ederek Müşrik kalmak ne büyük aptallıktır. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Necm 19 ve 20'nin ilk inişi aşağıdaki biçimde olmuştur.
Necm 19 “Gördünüz mü o Lât ve Uzza’ yı ve üçüncü(leri olan) Menât’ı?” Necm20 “Bunlar ulu turnalardır ve şefâatleri umulur”. Muhammedin müşrikleri kazanmak için uydurduğu bu ayetler, geç de olsa müslümanların tepkisine neden olmuş ve Hac suresinde bu ayetleri düzelten cümleler sarfetmek zorunda kalmıştır. Necm20'de diğer ayetler gibi deri-kemik parçalarına yazılmış, hafızlara ezberletilmiş, hatta sansasyon bile yaratmıştır. Sonra ne olduysa, Necm20 ortadan kaybolmuştur. Muhtemelen Osman zamanında kitap haline getirilirken sansürlenmiştir. Elimizde bulunan nüshalarda; garip bir şekilde tek ayet (Necm suresi 19. ayet) ikiye bölünerek 19 ve 20 yapılmıştır. 20'nin yeri bu manipulasyonla doldurulmuştur. Not: Bu konu forumda yıllar önce tartışılmıştı. O başlık halen duruyorsa yeterince bilgi içeriyor. saygılar... |
Alıntı:
Saygılarımla... |
Olayı sadece hadisler boyutuna indirgeyip reddetmek, işin kolayına kaçmak oluyor. Buna dair ayetler, hep göz ardı ediliyor.
Hacc Suresine ait ayet yukarıda paylaşılmış. Tekrar edelim: Hacc 52: Senden önce hiçbir resûl ve nebî göndermedik ki, bir şey temenni ettiği zaman, şeytan onun bu temennisine dair vesvese vermiş olmasın. Ama Allah, şeytanın vesvesesini giderir. Sonra Allah, âyetlerini sağlamlaştırır. Allah, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir. Söz konusu "vesvese" kabul edilmiş Kuran tarafından. Ancak bu vesvesenin "Allah'a şirk koşmak" olması ve bu bir nolu günahın da güya Allah'ın en sevgili yaratısı olan Muhammed tarafından işlenebiliyor olması çarpıcı değil mi? İş, nasıl da hemen "imtihan" yalanına bağlanıyor: Hacc 53-54: Allah, şeytanın verdiği bu vesveseyi, kalplerinde hastalık bulunanlar ile kalpleri katı olanlara bir imtihan vesilesi kılmak için böyle yapar. Hiç şüphesiz ki o zalimler, derin bir ayrılık içindedirler. Bir de kendilerine ilim verilmiş olanlar onun, Rabbinden gelen hak olduğunu bilsinler, böylece ona iman etsinler ve sonuçta da kalpleri ona saygı duysun diye Allah böyle yapar. Hiç şüphe yok ki Allah, iman edenleri doğru yola iletir. Pişkinliğin bu kadarı olur! Hem de şöylesi bir ayet varken: Nisa 116: Allah, kendisine ortak koşulmasını affetmez ama bunun dışında kalanı/bundan az olanı dilediği kişi için affeder. Allah'a şirk koşan, dönüşü olmayan bir sapıklığa dalıp gitmiştir. Allah, kesinlikle affetmeyeceğini söylediği bir günahı işleyen sevgili peygamberini affediyor ve "Yahu zaten bu bir imtihandı" diyor ve suçu şeytana atıyor. Muhammed de nasıl bir peygamberdir ki, boğazını sıkarak şeytanı öldürme şansı bile bulabilen güçte biri olmasına rağmen, şirk koşma tuzağına düşebiliyor! Hem de yine şöylesi bir ayet varken: İbrahim 22: İş bitirilince şeytan da diyecek ki: "Şüphesiz Allah, size gerçek olanı söz verdi. Ben de size söz verdim ama yalancı çıktım. Zaten benim sizi zorlayacak bir gücüm yoktu. Ben sadece sizi çağırdım, siz de hemen bana geliverdiniz. O hâlde beni kınamayın, kendinizi kınayın. Artık ben sizi kurtaramam, siz de beni kurtaramazsınız. Şüphesiz ben, daha önce sizin, beni Allah'a ortak koşmanızı kabul etmemiştim. Şüphesiz, zalimlere elem dolu bir azap vardır." Geçmiş mitolojilerin tamamı derlenip kıyaslansa, Allah kadar kafası karışık bir tanrı bulunamaz. Kesinlikle tam bir komedi!.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu hadis elbette yalandır ! hazreti Muhammed efendimizin ağzıdna konuşan Allahtır necm suresinde O have ü hevesi ile konuşmaz ne söylerse vahydir buyurmuş yani benim Muhammedim ağzıdan konuşan benim buyurmuştur uydurma yalan hadis ne diyor: Benim indirmediğim şeyi söyledin ! elbette bu hadis yalandır. AerA ! cenabı hak sure-i necmde: Muhammedim heva ü hevesten konuşmaz ne konuşursa vahydir yani benim Muhammedimin ağzında konuşan benim diyor sizin ayetten çıkardığınız mana güme gitti peygamberi normal insan gibi görümüşsünüz Halbuki peygamber Allahın diyeceğini der.. temennisi vahydir nokta.. uydurmak için nemc suresinden hac 52 ayete kadar gittiniz ve hac 52 ayette sizin söylediğiniz gibi bir şey yok ayette apaçık . peygamber vahyi beyan ettiği zaman..iblis demiyor şeytan diyor . yani insan ve cin şeytanları.. onun beyanına bir takım evham ilka ederler.. meraklandırılar.. olmayan bir şeyi olur zannı ile merakladırılar yanlış ve yersiz Düşünce ilka ederler kötü ihtimalleri akla getirip tasalandirir işkilendirirler. diyor Peygamberin vahyine değil.. İnsanların kalbine ilka ederler nokta |
Alıntı:
Neyse konumuz gerçekliği ya da yalanlığı değil.Peki şu hadisler gerçek mi(bunları İslam aleminin çoğu kabul ediyor): (Hacer-ül esvedi hayırlı işlerinize şahit yapın. Çünkü o, kıyamette şefaati reddedilmeyen bir şefaatçidir. Dili ve iki dudağı olacak ve ona elini sürene şahitlik yapacaktır.) [Taberani] “Kıyamet gününde Hacer’ül Esved getirilecek Konuşan bir dili bulunacak ve kendisini selamlayan herkesin mü’min ve muvahhid olduğuna şehadet edecek”. |
Dark Prince !
Hacer-ül esved Hazreti Muhammedin Gönlüne remizdir. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bir gün kafirler mekkede Kabe'deki hacerül esvet taşının yanında EFENDİMİZE (s.a.v) ---Şu Hacerül esvet taşından yakışıklı, sarışın gözleri renkli boylu poslu birini çıkarda sana inanlım derler bunun üzerine EFENDİMİZ (s.a.v) derin bir düşünceye dalar bu sırada CEBRAİL (a.s) olanları duyar ve şöyle der ---Sen üzülme ALLAH SEN dua edince yardım edecek. Ertesi gün Hacerül esved taşının yanına gelirler.EFENDİMİZ (s.a.v) dua eder ve Hacerül esved taşının içinden kafirlerin tarif ettiği gibi bir delikanlı çıkar.Fakat bazıları inanır iman eder bazıları bu bir sihirdir derler inanmazlar. Fakat bu gencin üç gün yaşayacağını söyler CEBRAİL a.s BU geçten iyi bir nesil türesin diye biriyle evlendirirler.Fakat üçgün geçer genç ölmez hemen EFENDİMİZE (a.s) giderler sahabiler. EFENDİMİZ (a.s) CEBRAİL a.s'a genci sorar ---evet bu genç üç gün yaşayacaktı ama düğün gecesi bir fakir gelir bu gence bu yakışıklı gençte elindeki bütün ekmekleri bu fakire verir.Aç olarak sabahlarlar.Bunun üzerine ALLAH Teala 'da verdiği bu ekmeklere sadakaya karşılık ömrünü 30 yıl uzatır. demekki sadaka ömrü uzatır. ;) müslümanlar için bunun gibi bir kaç olayda haceri esvet geçer ve sevilmesinin nedeni bu hadislere binayendir, yoksa elbette ki herhangi bir taştır. Bunun haricinde örneğin biz hanifler öğlen ve ikindiyi sessiz kılarız. bu ise resulullah zamanında müşrikler tarafından rahatsız edilmemek için resulullahın cemaate tavsiye ettiği bir ibadet biçimiydi: öğlen ve ikindide sessiz kılalım ki müşrikler bizi rahatsız etmesin diye. şimdi de biz müslümanlar resulullaha olan sevgimizden dolayı, o çektiklerini hatırlamak için saygımız ve sevgimizden bunu yaparız. Demem o ki, dışarıdan bakınca hurafe, boş amel gibi görünen şeylerin geri planındaki nedenleri görmek lazım. Hacerü'l-Esved'i öpmek, Cenab-ı Hakk'ın saltanat-ı İlahiyesine kurbiyete (yakınlığa) bir işaret olması itibariyle hürmet, teslim ve ikrar manasını ifade eder. İşte bunun içindir ki, Hz. Ömer Efendimiz (ra) Vallahi seni öpüyorum. Senin taş olduğunu, zarar ve fayda veremeyeceğini de biliyorum. Eğer Resulullah'ın seni öptüğünü görmeseydim, seni öpmezdim. demiştir. . Bu son örnekle şunu demek istiyorum: Bunun islam dini açısından emir gibi addedilmesi yanlıştır. faydası ise tartışmalıdır. Sonuçta resulullah yapmıştır, müslümanlar da ona olan saygı ve sevgilerinden , anısını yaşatmak için yaparlar. ibadet değildir. şahsi bir sevgi göstergesidir. hacıların ille yapmaları gerekmez. bu konuyu böyle düşünmek lazım. resulullahın her yaptığı dinin emri değildir. insanlar bazı şeyleri sırf resulullaha sevgilerinden ve anısını yaşatmak için yaparlar, bu da onlardan biridir. |
Alıntı:
(Hacer-ül esvedi hayırlı işlerinize şahit yapın. Çünkü o, kıyamette şefaati reddedilmeyen bir şefaatçidir. Dili ve iki dudağı olacak ve ona elini sürene şahitlik yapacaktır.) [Taberani] "Kıyamet gününde Hacer'ül Esved getirilecek Konuşan bir dili bulunacak ve kendisini selamlayan herkesin mü'min ve muvahhid olduğuna şehadet edecek". Bu hadisler neden gözardı ediliyor,halbuki islam dünyasının çoğunluğu bu hadislere inanıp bu taştan şefaat umuyor ve bu hadislerin şeytan ayetlerinden farkı nedir? |
sayın Allame, sayın RenaultFerrari;
görüyorsunuz ki Kur-an'da ve de hadislerde saçmalıklar, çelişkiler diz boyu. sizleri bir açıdan tebrik ediyorum. bu kadar zırvalığa rağmen inancınızı koruyorsunuz. eminim ki afrika'da doğsaydınız voodo dinini, avustralya'da doğsaydınız aborjinlerin dinini de aynı inatla savunurdunuz. her din sizin gibi inananları olsun ister. ilkel kabile insanları bile medeniyetle, bilimle tanışınca dinlerinin yanlışlardan ibaret olduğunu idrak edip terkedebiliyorlar (size göre kafir oluyorlar, yanlış yapıyorlar). saygılar... |
Alıntı:
Bunun dışında tanrının karar değiştirmeleri ve ben sizi sınadım canım demeleri rastlanan bir durum. Her ne zaman balta taşa vurumuş o zaman sınama yalanına baş vurulmuş. Turan Dursun - Din Bu 1 (Aynen Aktarıyorum): Şimdi, olayın gerçekliğini dile getiren kanıtlan görelim: 1. "Şeytan Ayetleri" olayına değindiği, bu olayı dile getirdiği sa*vunulan ayetler: a) Hacc suresinin 52. ayeti ve izleyen ayetler. Diyanet İşleri HAC 22/52. Senden önce gönderdiğimiz hiçbir resul ve nebi yoktur ki, birşeyi arzuladığı zaman, şeytan onun arzusuna vesvese karıştırmamış olsun. Fakat Allah, şeytanın attığını derhal iptal eder, sonra kendi ayetlerini sağlamlaştırır. Allah bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir. 52. ayette, her peygamberin "okuduğu şey"e, "şeytanın bir şeyler kattığı" ama "Tanrı'nın, şeytanın kattığını neshettiği (hükümsüz bırak*tığı) ve kendi ayetlerini geçerli -sağlam kıldığı" anlatılır. Görüldüğü gibi, anlatım, "Şeytan Ayetleri" diye bilinen ayetle*rin, "Kuran'a sokulup sonra çıkarıldığı, sokanın şeytan, çıkaranın da Cebrail aracılığıyla Tanrı olduğu" yolundaki "ifade"lere uygundur. Zaten, "tefsirler" de, bunun için bu ayetleri, olayın yansıtıcısı olarak görürler. 52. ayetten sonraki ayetlerde de aynı olaya uygun anlatımlar bulurlar. b) Isra suresinin 73.-75. ayetleri: İSRA 73. Müşrikler, sana vahyettiğimizden başka bir şeyi yalan yere bize isnat etmen için seni, nerdeyse, sana vahyettiğimizden saptıracaklar ve ancak o takdirde seni candan dost kabul edeceklerdi. İSRA 74. Eğer seni sebatkâr kılmasaydık, gerçekten, nerdeyse onlara birazcık meyledecektin. İSRA 75. O zaman, hiç şüphesiz sana hayatın ve ölümün sıkıntılarını kat kat tattırırdık; sonra bize karşı kendin için bir yardımcı da bulamazdın. Bu ayetlerin anlamları şöyledir: "(Ey Muhammed!" Seni, sana vahyettiğimizden uzaklaştırıp daha başkasını ileri sürerek bize iftira etmeye sürüklüyorlardı nerdey-se. O zaman seni dost bulacaklardı. Eğer seni pekiştirmiş olmasaydık, andolsunki, onlara eğilim gösteriyordun, az kalsın. O zaman sâna, ya*şamı da, ölümü de kat kat azab biçiminde tattırırdık. Sonra da bize karşı bir yardımcı bulamazdın." |
Alıntı:
Bu hadis genel islam anlayışına ters olduğundan uydurmadır. Müslümanların bir kısmının bu uydurma hadise uygun davranması kendi cehaletlerini gösterir. |
Sayın yaşasınbilim ! ve diğlerleri !
neyi anlamıyorsunuz ! ne düşünüyordunuz ! islamdan evvel kabe yok muydu ?! bunu mu düşünüyordunuz ?! İslamdan evvel din yoktu demek ne kadar saçmaysa bu düşücenizde o akdar saçma nasıl islamdan evvel din kabe varsa nasıl islamdan evvel hac varsa İslamdan evvelde Hacer’ül Esved vardı.. neyi anlamıyorsunuz müslümanlar o taşı öpüyorlar hazret Muhammedin gönlüne remiz olduğudan mesela müslümanlar vefat etmiş büyüklerimizden şefaatte dilenebilirler Ananeçin babanecim dedeçim annecim Ne olur Muhammed Nuru Hakkı için bizleri doğru yoldan ayırma diye mezarını başıdna şefaat dilenebilirler ? bu putperestlik midir değildir tam ruha sahip bir davranıştır islam da cenaze namazı vardır ?! şimdi biz putperestmiyiz ?! ölümüzün karşımıza alır Allahu ekber der.. namaz kılarız biz putperestmiyiz ! yoo Hakikatte yine kıble Allah'tır.. kalk namazını kıl diyor cenabı hak hakikatte kıble yine benim Hacer’ül Esved de hazreti Muhammedin gönlüne remizdir.. bu.. bu kadar basit ve nettir.. islam arenasında muazzam bir gösteri olan bu cenaze namazı nedir diye bir düşün,, istersen ! Nokta |
Alıntı:
Buna rağmen, kendilerine hakikatin bütün kanıtları geldikten sonra aralarındaki kıskançlıktan dolayı onun anlamı hakkında ihtilafa düşenler bizzat bu [vahy]in tevdî edildiği aynı insanlardı. Ancak Allah, inananları, kendi iradesiyle, üzerinde ihtilafa düştükleri hakikate sevk etti; çünkü Allah, [ulaşmak] isteyeni doğru yola ulaştırır. M.Esed meali Allah'ı beyan, Adem ile başlamış ise, ki öyle kabul edilir. Ve Bu ayete göre "Allah'ı beyana Enbiya gönderilmezden evvel BEŞER" "belki kendi aklıyla bu kainatın sahibini taharri (arayış) eder iken yanlış yollara sapıp," "kendi ölçüsüyle böyle şeyler yapıp fikr-i delalette kalabilirdi." cümlesindeki, Kur'anı yani Yaratıcının sözlerini, algılama,anlama ve anlamlandırma adına, "Nası yani ?" dersek ayıp mı etmiş oluruz ? |
sayın Psiko !
Adem aleyhissselam vefat ettiği Cenab-ı Hak sürekli peygamber yollamadı Yıl: 2006 internette Bir forumda şu yazıyı yayınlamışım Okuyunuz : Adem aleyhisselam ölünce pek tabi onun heykelini meydana getirdiler Onu hatırlamak ve böylece onun nasihatlarını zihinlerinde canlı tutmak Kalblerin de Onun muhabbetini onun nizamını onun doğruluğunu bu taştan suretle devem ettirmek ve ayakta tutmak istediler sonra zamanla bunların içinden bazı kimseler delalete düştülerde doğrudan doğruya heykele ibadet etmeye başladılar.. puta tapanlar bunlardır bu puta tapanlardan ukala bir taifede putlara tapanlarla eğlenerek heykele akılları ile kıyas yaparak düşündüler ki : Putlara ibadetten ise Akıl ve Zihin tabiatlarına İbadet daha layık ve daha üstündür dediler. Onların fikrince Dört tabiat: varlığın aslı olup Alem : Sıcaklık- soğukluk- kuruluk ve yaşlık (nemliktir) heykeli meydana getiren şeyler bunlardan mürekkeptir ..Bunun üzerini Asla İbadet onun neticesi olana heykele İbadetten daha layık ve daha üstündür Şeklini tercih ettiler İşte Tabiatı Allah olarak benimsemenin Aslı buradan zuhur etmiştir bir çok TANRI TASAVVURUNUN menşein başlangıçı budur 3 sayfa atlıyorum taaa tapmak yıldızlara kadar gitti.. kudret alemini akılla ölçmeye çalışanlar yüzünden |
İlahi reno ;
Adem Aleyhisselam, Allah'ın beyanı değil mi ? Cevap evet. O halde cümleni doğru kurmuş olsan, Yani "Adem Aleyhisselamdan sonra BEŞER, belki kendi aklıyla bu kainatın sahibini taharri (arayış) eder iken yanlış yollara sapıp, kendi ölçüsüyle böyle şeyler yapıp fikr-i delalette kalabilirdi." demiş olsan bu muhabbete gerek kalmazdı değil mi ? Zaten "Tevhid" ile "Şirk" dinleri hep böyle olagelmemiş mi ? Tevhidi din, insanların katkılarıyla şirk olunca, Allah Kendini yeniden Elçisi vasıtasıyla izhar edip, sırat el müstakiymi sağlamış. |
Alıntı:
Sadece Taberani değil Tirmizi,İbni Hbban,İbni Mace vb. gibi büyük alimler de çeşitli rivayetler yapmışlardır. Googlede ''Hacerül Esved put değildir'' şeklinde arat aynı yazıyı herkes kendi sitesine filan kopyalamış demekki Hacerül Esvedin şefaatine herkesçe imkan tanınmıştır.Müslümanlar Paganlığı(Müşriklik) putları tanrı olarak kabul edince oluyor sanıyorlar fakat taşları tanrı olarak kabul etmek putperestliktir,Paganlık ayrıdır.Müslümanlar tam anlamıyla putperest değiller fakat Pagandırlar. |
Alıntı:
Şefaat konusu tam paganlığa özgüdür tek tanrılı bir dinde olamaz.Eğer varsa bu onun Paganlıktan etkilendiğini gösterir.Ki burada sözü edilen Taşın şefaatidir.Muhammedi vb. saymıyorum bile.Aşağıdaki konumda bunu açıkça ortaya koyduğumu düşünüyorum: http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=23654 Yazıyı okuduktan sonra anlayabilirsinki siz kesinlikle putperest değil Pagansınız! |
Alıntı:
Hadisler, dine, akla ve ilme uygun olduğu zaman geçerlidir. Uygun olmayan hadisin geçerliği yoktur. Bugün hadislerin tamamını reddeden insanlar dahi yeri geldiğinde namaz kılmaktalar. Bu nasıl bir düşünce şeklidir ki, hadislerle aktarılan şekle göre namaz kılıp bir de üstüne üslük aynı hadise göre namaz kılmaktalar. resulullahın hadislerin güvenilirliği ve geçerliği ile ilgili bir çok sözö vardır ve ana fikrini de yukarıda özetledim: eğer akla mantığa ilme dine uygunsa gerçektir, değilse değildir. Kendi sözleri ile demiştir ki: "benim sözümü duyduğunuz konu hakkında farklı düşünüyorsanız, temkinli davranın". Yani sen bir işe kalktın ve sana dendi ki: hadis bunun tam tersini söylüyor, ama mesele senin kafndaki gibi , yani sen düşünüyorsun ki ille ben haklıyım; işte resulullah sana diyor ki, benim sözüm karşındaysa, temkinli ol. yani de ki: "resulullahın ismi geçiyorsa, ben bir kontrol edeyim de diyor sana, kendi kendini kontrol et diyor. eğer yine aynı sonuca yvarıyorsan , hadisi ancak o zaman çöpe atacaksın ve yoluna bakıcaksın, kim derse desin. ayet değildir, hatalı olabilir. hacerül esved'in pagan çağrışımları islama uymadığına göre, tamamen uydurmadır. buna uyan kişiler de dinin gereğini yapmış olmazlar. çoğunluk olmaları bir şey ifade etmez. Ki sizin de bildiğiniz gibi Allahın öylelerinin namazına ihtiyacı yoktur: düşünmezler mi diye bir çok kez söylemiştir. işte bunlar düşünmeden hareket eden insanlardır. İslamı onlar üzerinden değerlendirmeyin. -en mantıklı yanıta bakıp ona göre değerlendirmek lazım- |
Alıntı:
Müslümanlar Allah'ın dinini yaşayamadılar mı,Allah dinini bile iletebilmekten yoksun mu,o halde bu nasıl Allah'ın dini olur ve Allah nasıl bu kadar beceriksiz olabilir? Saygılarımla... |
Alıntı:
Ama ille bir insanı çevireceğim diye uğraşmaz. O noktada bir direnç olabilir ve belki kırmaya uğraşmak başka dengeleri bozabilir. Çünkü sadece islamda değil ama, tarz (sünnet) olarak Allah'ta inanca müdahele etmeme ilkesi vardır. sadece emri tebliğ eder, mümkünse, kafirse kafir, inançlıysa inançlı devam etmesi daha sağlıklıdır. Ancak peygamberlere tebliğ sırasında yardım eder. Kitap inmiştir, artık insan ister puta tapar, ister Allaha tapar, Allah gelip de put kırmaz. Emri bildirmişse tamamdır, sonrası müdaheleye girer. demem o ki insan müslüman olduktan sonra da puta tapabilir, putperest olup da kelimei şehadet getirebilir, Allah buna müdahele etmez. emri bildirmiş mi? kitap elinde mi? Ne halin varsa gör. Aynen öyle. |
Alıntı:
|
Alıntı:
epey de sabırlı olduğuna da kesinlikle ve kesinlikle inanıyorum. örneğin böyle bir laftan sonra ben olsaydım kafanı kopartırdım, ama o sabırla bekliyor, sabırla, sabırla... siz de azdıkça azıyorsunuz... peki filmin sonunda ne olacak dersiniz? ben söyliyim... fantazi... ama kimin için fantaazi. = cehennem zebanileri için. ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Pek alakası olmuycaktır ama bir örnekle açıklayayım kur'anda kızlar okutulmaz diye birşey yoktur,Şeyhül-İslam denen pislik kendi çıkarlarınca kızlar okula gidemez demiş bu islam kuralı gibi algılanmış ,bu taş konusunda ise peygamberin putların tümünü yıktığını biliyoruz eğer bu taşla ilgili sağlam kanıtlarınız varsaki sizin sözünüze güvenirim Kesinlikle peygamberden sonra birilerinin çıkarları için yaptığından başkası değildir derim. Esen kalın |
Alıntı:
Dolayisiyla eger sen hadisler'i red ediyorsan! o zaman kendini Müslüman olarak göremezsin? ve imandan cikmis olursun :becky: Saygilar |
Alıntı:
|
Alıntı:
Benim icin farketmez, neye inanirsan inan, istersen Manitu ya inan, ama bu söyledigini gidip camii hocasina dediginde, seni topla tüfekle kovalarlar, bunu da bilin. |
Alıntı:
Ben Muhammed'e ne iftiralar atıldığının,hadislerin Muhammed'den yüzyıllarca sonra patlamaya uğradığının ve sayının milyonları aştığının.Kendi çıkarları doğrultusunda Muhammed'e atfedilen sözlerin filan hepsinin farkındayım. Sorun şuki,Allah neden Kur'an'a koyacağı bir ayet ile bütün hadis külliyatını deaktif etmedi?Bugün İslam dünyasının %90ının Kur'an'dan çok hadislere itibar ettiklerini görüyoruz.Peki bu çok büyük bir çelişki değilmidir,doğru dini yaşayan insan sayısı çok az,onlar da ''kafir'' diye niteleniyorlar İslamcılar tarafından?Bana kalırsa İslam,arap geleneklerinin temel adı olmuştur.Ben bu yüzden İslam'a Pagan dini derim.Bu arada,senin gibi saygıdeğer Müslümanları da kırmayı hiç istemem :) Bu taşla ilgili görmek istediğin kanıtlara örnekler arz edebilirsen daha anlaşılır olabilir. Saygılarımla... |
(Öncelikle hadisleri geç çünkü ben bir müslüman olarak hadisleri red ediyorum)
Sayin Evren34 Tamam diyelim hadisleri kabul etmiyorsun? bu da cok güzel? Ama unutmaki Allah’ın kelami olan Kur'an bazi ayetler, insanlarin fetva'lariyla "Mesh" edilmistir! (hadisler le insanlar tarafindan hükümlülügü yürürlükten kaldirilmistir) Yüce olan tanri bunun böyle olacagini? önceden nasil bilemez??? Hikmetli olan Rahmana yakistiramiyorum dogrusu! Örnegin Muta Nikahi (bir saatligine de olsa kadin satin alinabilir"Fuhus") bugün Sii'lerde uygulaniyor! Ama Sünni Mezhebin de uygulanmiyor. Pardon senin Mezhebin neydi? Sakin hanefi "Mezhebinde"de'yim demeyiniz?? dediginiz anda KAYAYA carparsiniz!! Hepimiz daha coook... seyler ögrenecegiz Maalesef. |
Alıntı:
|
Alıntı:
o zaman da bu nasıl sabırsız bir Allah'tır bir ağırlığı yok sabrı yok , tezcanlı diye düşünmez misiniz. Kuruyor işte bir taraftan tezgahı. sen işledikçe işlediğine göre bir taraftan kayıt tutuyor. sonra hesaplaşacak senle. sana sormadan , gerekçeni dinlemeden hatandan dolayı hüüp diye :croc:kapıp cehenneme atmıyor. aslında bu belki en büyük rahmetidir. |
Alıntı:
Hadi dedigin gibi olsun, mezhep ler yoktur, ve uydurduklari sey dedigin hadis'ler'de olmasin. Mut’a ayeti şu: Nisa-24. Vel muhsanâtu minen nisâi illâ mâ meleket eymânukum, kitâbellâhi aleykum, ve uhille lekum mâ verâe zâlikum en tebtegû bi emvâlikum muhsinîne gayre musâfihîn, fe mestemta’tum bihî minhunne fe âtûhunne ucûrehunne ferîdah ve lâ cunâha aleykum fîmâ terâdaytum bihî min ba’dil ferîdah innallâhe kâne alîmen hakîmâ. Diyanet Vakfı: (Harp esiri olarak) sahip olduğunuz cariyeler müstesna, evli kadınlar da size haram kılındı. Allah’ın size emri budur. Bunlardan başkasını, namuslu olmak ve zina etmemek üzere mallarınızla (mehirlerini vererek) istemeniz size helâl kılındı. Onlardan faydalanmanıza karşılık kararlaştırılmış olan mehirlerini verin. Mehir kesiminden sonra (bir miktar indirim için) karşılıklı anlaşmanızda size günah yoktur. Şüphesiz Allah ilim ve hikmet sahibidir. Evren34 bey, bu ayet hadisle hükümlülügü ortadan kaldirilmistir! Eger sen hadis'leri yok sayiyorsan, o zaman bu ayet'in hükümlülügü gecerlidir öyle degilmi! Sünni'ler ayetin nesh edildigini ileri sürerler, Sii'ler gecerli oldugunu. Yani Sünniler de Muta ayetininin oldugunu kabülleniyor ama bunun hükümsüz oldugunu söylerler, gelde simdi isin icinden cik bakalim, haydi sana kolay gelsin derim. |
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:54 . |