19-03-2011, 13:35
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Şeytan Ayetlerine Tepkililer,Aynı Zamanda Aşık
Şeytan Ayetleri:Muhammed'in Lat,Menat ve Uzza'yı övdüğü ayetlerdir.Muhammed Paganlara(Müşrikler) şirin görünmek istemiştir fakat bir süre sonra Muhammed'in taraftarları bu ayetlere tepki gösterince Muhammed bunları bana şeytan söyletti diyip bu işide şeytana atarak işin içinden sıyrılmıştır.
Olay Garanik Olayı adıylada anılır.Ben bu konu hakkında detaya girmeyeceğim.Bu adresten detaylarına bakabilirsiniz.
Şeytan ayetleri şunlar:
“Gördünüz mü o Lât ve Uzza’ yı ve üçüncü(leri olan) Menât’ı?”“Bunlar ulu turnalardır ve şefâatleri umulur”.
İslam kaynaklarında şu şekil geçiyor:
Resûlullah, kavminin yüz çevirdiğini görünce bu ona çok ağır geldi. Allah’tan kavmi ile kendisini birbirlerine yaklaştıracak bir şey inmesini temenni etti. Cenab-ı Allah Necm suresini indirdi. O da okudu. Bu esnada şeytan gönlünden geçirip de kavmine getirmek istediği şeyi onun lisanına atıverdi: “Bunlar yüce kuğu kuşları (tanrıçalar)dır ve elbette onların şefaatleri umulur” Kureyşliler bunu işitince sevindiler ve onu dinlemek üzere yaklaştılar… O, sureyi bitirince secde etti. Onun secde ettiğini gören mü’minler de onun getirdiğini tasdik ederek secde ettiler. Mescitteki müşrikler de secde ettiler… Secde haberi, Habeşistan’a hicret etmiş Müslümanlar’a da ulaştı. Bir kısmı orada kalıp, bir kısmı Mekke’ye hareket etti. Sonra, Cenab-ı Allah, Peygamber’e, “Benim indirmediğim şey söyledin!” dedi. Resûlullah üzüldü, Allah’tan korktu. Bunun üzerine Allah bu âyeti (Hac, 52) indirerek onu teselli etti, Şeytanın ilka ettiğini neshetti” (Taberî, 27/187-188)
Bu olay Müslümanların hiç hoşuna gitmeyenlerden bir tanesidir.Bu bahsi açanlara acayip sinir oluyor mübarekler.Salman Rüşdi isimli bir yazar bu isimde bir kitap çıkarmıştır ve bu kitap ölüm tehditleri almasına neden olmuştur. Aşağıdaki alıntı Vikipedia'dan alıntıdır:
Şeytan Ayetleri, (ing. The Satanic Verses), Hint asıllı yazar Salman Rüşdi'nin romanı. İlk baskısı 26 Eylül 1988'de İngiltere'de yapılmıştır. Birçok islam ülkesinde yasaklanan kitabın yazarı hakkında İran'da Humeyni tarafından ölüm fetvası verilmiştir.
Sadece o değil İslam ülkelerindekiler bu kitabı kendi dillerine çeviremiyorlar.O kitabı çevirmek ölüm fermanını imzalamak gibi birşey. Bakınız olayla ilgili ne kıyametler kopmuş:
1988 Dine hakaret ettiğini düşünen Müslümanlar hemen romanı protesto etmeye başladı. Kitap Hindistan’da yasaklandı.
1989 Şubat’ında Pakistan’daki büyük bir gösterinin ardından İran’ın dini lideri Ayetullah Humeyni, Salman Rüşdi ve yayıncıları için ‘katli vaciptir’ fetvası yayımladı.
1989 Salman Rüşdi polis koruması altında gizlenmeye başladı.
1991 Kitabın Japon çevirmeni Hitoshi İgarashi öldürüldü, İtalyan çevirmeni Ettore Capriolo yaralandı.
1993 Norveçli yayıncısı William Nygaard suikasttan kıl payı kurtuldu, 1994 Aziz Nesin kitabı Türkçeye çevirteceğini söyledi, tabii kıyamet koptu.
1994 Aydınlık Gazetesi, üç gün kitabın özetini yayımladı. Gazetenin dağıtımı engellendi, aleyhinde dava açıldı.
2006 Salman Rüşdi artık gizlenmeyeceğini açıkladı. İran ise, fetvanın hala geçerli olduğunu...
Şimdi kitabı Kara Güneş adlı gizemli bir yayınevi çevirip yayımlayacağını açıkladı.
İlgili haberi ve listeyi burada bulabilirsiniz.
Ayrıca Madımak Olayının bir nedeni de Aziz Nesin'in kitabı Türkçe'ye çevirmiş olmasıdır.Kitap çevrildi fakat hiçbir zaman yayınlanamadı.
Çok ilginçki tüm bu kıyametlerin kopmasına neden olan Şeytan Ayetleri yine Müslümanlar tarafından kutsal kabul edilir.Benim değinmek istediğim nokta da bu. Ayetleri tekrar hatırlayalım:
“Gördünüz mü o Lât ve Uzza’ yı ve üçüncü(leri olan) Menât’ı?”“Bunlar ulu turnalardır ve şefâatleri umulur”.
Görüldüğü gibi yine burada şefaat kavramı geliyor göz önüne.Peki aşağıdaki Müslümanların kutsal saydıkları sözlerden ne farkı var bu ayetlerin?
(Hacer-ül esvedi hayırlı işlerinize şahit yapın. Çünkü o, kıyamette şefaati reddedilmeyen bir şefaatçidir. Dili ve iki dudağı olacak ve ona elini sürene şahitlik yapacaktır.) [Taberani]
“Kıyamet gününde Hacer’ül Esved getirilecek Konuşan bir dili bulunacak ve kendisini selamlayan herkesin mü’min ve muvahhid olduğuna şehadet edecek”.
Bu sözlerde de Şeytan Ayetlerinde olduğu gibi iki unsur gözümüze çarpıyor, ''taş ve şefaat''. Müslümanlara buradan birkaç soru sormak istiyorum:
1.Bu hadislerin Şeytan Ayetleri'nden ne farkı vardır(ikiside taşların şefaat edeceğinden bahsediyor)?
2.Şeytan Ayetleri'ne gelen tepki neden bu hadislere de gelmedi üzerine bir de Müslümanlar tarafından kutsal sayılıp gözyaşlarıyla okunuyorlar?
3.Lat,Menat ve Uzza Paganların putuydular derseniz Kara Taş Müslümanların mıydı?
Kara Taş:İslam öncesi Paganların çok değer verdikleri putlarıdır.Hatta Kabe kutsallığını bu taştan alır.İslam öncesi Paganlar Kabe'yi çıplak bir şekilde tavaf ederlerdi.Pagan kadınlar regl(adet) kanlarını,Pagan erkekler ise spermlerini bu taşa sürüp Ay Tanrısı ile Güneş Tanrıçası'nın cinsel birleşimini sembolize ederlerdi.
Bu açıklamadan sonra artık 3. maddeyi halletmiş olabilmeyi umuyorum ve Müslümanların bu taşı öperlerken 2 kere düşünmelerinide(ıyy düşünmesi bile iğrenç).
Bu soruların yanıtlarını bekliyor ve Müslüman kardeşlerimden alabilmeyi umuyorum.
Tanrı'nın Adımlarını İzle Ama Asla Takip Etme!
Blog Facebook
|

19-03-2011, 16:50
|
|
Üye
|
|
|
|
Sevgili Dostum Öncelikle hadisleri geç çünkü ben bir müslüman olarak hadisleri red ediyorum
Ban şu sözünü ettiğin ayeti hangi surede oldugunu ve kacıncı ayet olduğunu yazarsan sevinirim Esen kalın
Ayetleri buldum sevgili Kardeşim Yorumlarım Sırayla gelicek esen kal
19.Siz de gördünüz değilmi Lât-ü Uzzayı?
20.Üçüncü olarak da menatı uhrayı?
21.Size erkek ona dişi öyle mi?
22.Bu öyle ise çok hayflı bir taksim
23.Onlar hiç bir şey değil sırf sizin ve babalarınızın taktığınız kuru isimler, Allah onlara öyle bir saltanat indirmedi, yalnız zanna ve nefislerin sevdasına tabi' oluyorlar, halbuki rablarından kendilerine doğru yolu gösteren, geldi Necm Suresi
Burda Bu Kalın Yazıyla Yazdığım kısım galiba açıklıyor olayı sevgili kardeşim esen kalın
Konu Evren34 tarafından (19-03-2011 Saat 17:00 ) değiştirilmiştir.
|

19-03-2011, 19:35
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Ayetler ne var ! okuyalım...
ne kadar saçma bir şey idda edilmiş siz anlayın
Hac (52) Biz senden evvel ne bir resul (Vahy ve Şer' ve Kitap sahibi) ve ne bir nebi (Vahy sahibi resulün seriatine tabi') göndermedik ki:
O zat kendisine vahy olunanı beyan ettiği zaman İnsan veya cin şeytanı hasedinden peygamberin o vahy kıraatinde beyanından kalbler ona iman etmesin diye bir takım evham ilka etmesin olmaz. Bunun üzerine Allahu teala her kimin hidayetini irade ederse Şaytanın ilka ettiği bu vehmi derhal nesheder kendi ayetlerini o kalbe muhkem kılar..
Hac (53) Şeytan; Münafıklarıni Şüphe üzerinde duranların.. hakka karşı hicablananların.. kalbleri hakkı kabul etmeyecek kldar katılaşanların.. kalblerine fitne ilka eder. Bu münasebetle şekkleri daha ziyade artsın, perdeleri daha ziyade kalınlaşsın kaskatı kalbleri daha ziayde katılaşsın için. Hakikatten o zalimler uzak bir şikak içindedirleri. Hakla araları o kadar açıktır ki.. iltiyam kabul etmez.. bir türlü o yara kapanmaz..
ayette diyor ki
peygamber vahyi beyan ettiği zaman..iblis demiyor şeytan diyor . yani insan ve cin şeytanları.. onun beyanına bir takım evham ilka ederler.. meraklandırılar.. olmayan bir şeyi olur zannı ile merakladırılar yanlış ve yersiz Düşünce ilka ederler kötü ihtimalleri akla getirip tasalandirir işkilendirirler. diyor ayette
yani peygamberin vahyine değil.. İnsanın kalbine ilka ederler
Zira peygamberin temennisi senin temennine benzemez !
temenniye misal getrireyim kafan çalışsın anla
bir yer mesken etmek istiyormuşsun gel gözümü mesken et.. kirpiklerinde çekinme her nadan oraya gelmesin diye varlar..
böyle temenniler.. insanlık alemide olmadıkça insanlık rahatı huzur kavuşabilir mi ?
peygamberin temennisi hevaya heves değildir sakın karıştırma... işte temennileri yukarıd misal verdim böyledir
necm suresinde Allah : Muhammedim heva ü hevesten konuşmaz ne konuşursa vahydir
yani benim Muhammedimin ağzında konuşan benim diyor
demek ki bunların sandıkları şeyler o kadar saçma şeyler ki.. peygamberi normal insan görüyorlar..
Halbuki peygamber Allahın diyeceğini der.. temennisi vahydir nokta
burası anlaşıldıysa geçelim necm suresinin ayetlerini okumaya
iddaa ettikleri safsatalar ayetlerde var mı ?! kendiniz okuyun bulabilirseniz banada söyleyin !
İşte ayetler
NECM 19-20-21-22-23-24-25-26
Necm (19) (Ey cahil inadçı münkirler) sizde gördünüz değil mi Lat ve Uzza'yı
Necm (20) Üçünü olarakta Menat-ı Uhra'yı da. (Atıl batıl sanemlerin (Putların) Allah'a Şerik koştuğunuz şuursuz taşların ellerinden bir şey gelmediğini gördünüz değil mi?)
Necm (21) (bu yetmiyormuş gibi) Erkeği kendinize, Dişiyi Allah'a isnad edersiniz öyle mi ?
Necm (22) Süphanehu Telaya karşı bu taksim zalimane ve insafsızca bir taksimdir.
Necm (23) (Hakka şerik koşup taptığınız) O putlar sırf sizin ve babalarınızın takmış olduğunuz kuru bir takım isimlerden ibarettir. Allah onlar hakkında kati bir huccet vazih bir burhan. Öyle bir salatanat indirmedi. Böyle bir burhana daynamaksızın onlar yalnız zann u tahmine ve nefislerinin sevdasına tabi oluyorlar. Halbuki kasem olsun ki yemine ederimki kendilerine Rablerinden (zulmü düşmanlığı bırakmak suretiyle helak olacakları şeyden kurtulmaları ve Birleşmeye vasıl olmaları hususunda) doğru yolu gösteren bir peygamber gelmişdi.
Necm (24) Yoksa İnsan her kuduru Hülyaya nail olacak mı ? ( Onlar öyle mi itikad ediyorlar Putları şefaat edebileceklerini mi zannediyorlar ? (Haşa)
Necm (25) İşte dünya ve ahiret Allahındır ( Her şey O'nun taht-ı tasarrufu ve kabza-i Kudretindedir)
Şimdi Cenabı hak İnkarda ısrarla devam eden ahmak inadcıların Şirk damarlarına neşter vurarak sanemleri İlah ittihaz etmelerindeki gabaveti (ahmaklık bönlük kalın kafalılıklarını) ve hamakatlerini başlarına kakıyor da, İtikad edip şefaatlerini umdukları bu putlardan ne beklediklerini soruyor :
Necm (26) Göklerde (Kurb-i şerefe nail olmuş yani Allah yakın olmuş) ne kadar çok melekler vardır ki onların şefaatleri bile hiç bir şeye yaramaz. Meğer Cenabı Hak onların halâsını murad ettiği ve razı olduğu kimsler hakkında şefaat etmeklik hususunda izin vermiş olsun
(Ey zavallı müşrikler ! Halbuki siz taptığınız Putları, şefaat edeceğini itikad ettiğiniz Esnamı (putları) Meleklerin sureti olarak kabul, Melekleri de Allahın kızlarıdır diye itikad ediyorsunuz. Şimdi Meleklerin kendileri hakkın izni ve hoşnidisi olmaksızın şefaat yapamadığıan göre, sizin ellerinizle yaptığınız ve meleklerin suretidir diye itikad ettiğiniz esnam size nasıl şefaat edebilir ? ilm ü irfan Akl u izan bunu nasıl kabul eder ?
Allah'ı beyana enbiya gönderilmezden evvel beşer belki kendi aklıyla bu kainatın sahibini taharri (arayış) eder iken yanlış yollara sapıp, kendi ölçüsüyle böyle şeyler yapıp fikr-i delalette kalabilirdi.
Fakat araf-ı ilahiden talim edilmiş Nur-ı nübüvvetle techiz (cihazlanmış) olunmuş Rabbisi ona şahid olraktan gönderilmiş olan Nebinin apaçık beyanları karşısında hala ısrar ederek Müşrik kalmak ne büyük aptallıktır.
Konu RENAULTFERRARİ tarafından (19-03-2011 Saat 19:40 ) değiştirilmiştir.
|

20-03-2011, 00:46
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Evren34´isimli üyeden Alıntı
Sevgili Dostum Öncelikle hadisleri geç çünkü ben bir müslüman olarak hadisleri red ediyorum
Ban şu sözünü ettiğin ayeti hangi surede oldugunu ve kacıncı ayet olduğunu yazarsan sevinirim Esen kalın
Ayetleri buldum sevgili Kardeşim Yorumlarım Sırayla gelicek esen kal
19.Siz de gördünüz değilmi Lât-ü Uzzayı?
20.Üçüncü olarak da menatı uhrayı?
21.Size erkek ona dişi öyle mi?
22.Bu öyle ise çok hayflı bir taksim
23.Onlar hiç bir şey değil sırf sizin ve babalarınızın taktığınız kuru isimler, Allah onlara öyle bir saltanat indirmedi, yalnız zanna ve nefislerin sevdasına tabi' oluyorlar, halbuki rablarından kendilerine doğru yolu gösteren, geldi Necm Suresi
Burda Bu Kalın Yazıyla Yazdığım kısım galiba açıklıyor olayı sevgili kardeşim esen kalın
|
Elbetteki açıklıyor kardeşim fakat ben sizler için demiyorum(hadisleri inkar edenler).Ben Şeytan Ayetlerine kızıp,köpürüp yalan uydurma diyip,Hacerül Esved ile ilgili hadisleri kabul edenlere soruyorum bu nasıl bir iştir diye
Blog Facebook
|

20-03-2011, 00:59
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
RENAULTFERRARİ´isimli üyeden Alıntı
Ayetler ne var ! okuyalım...
ne kadar saçma bir şey idda edilmiş siz anlayın
Hac (52) Biz senden evvel ne bir resul (Vahy ve Şer' ve Kitap sahibi) ve ne bir nebi (Vahy sahibi resulün seriatine tabi') göndermedik ki:
O zat kendisine vahy olunanı beyan ettiği zaman İnsan veya cin şeytanı hasedinden peygamberin o vahy kıraatinde beyanından kalbler ona iman etmesin diye bir takım evham ilka etmesin olmaz. Bunun üzerine Allahu teala her kimin hidayetini irade ederse Şaytanın ilka ettiği bu vehmi derhal nesheder kendi ayetlerini o kalbe muhkem kılar..
Hac (53) Şeytan; Münafıklarıni Şüphe üzerinde duranların.. hakka karşı hicablananların.. kalbleri hakkı kabul etmeyecek kldar katılaşanların.. kalblerine fitne ilka eder. Bu münasebetle şekkleri daha ziyade artsın, perdeleri daha ziyade kalınlaşsın kaskatı kalbleri daha ziayde katılaşsın için. Hakikatten o zalimler uzak bir şikak içindedirleri. Hakla araları o kadar açıktır ki.. iltiyam kabul etmez.. bir türlü o yara kapanmaz..
ayette diyor ki
peygamber vahyi beyan ettiği zaman..iblis demiyor şeytan diyor . yani insan ve cin şeytanları.. onun beyanına bir takım evham ilka ederler.. meraklandırılar.. olmayan bir şeyi olur zannı ile merakladırılar yanlış ve yersiz Düşünce ilka ederler kötü ihtimalleri akla getirip tasalandirir işkilendirirler. diyor ayette
yani peygamberin vahyine değil.. İnsanın kalbine ilka ederler
Zira peygamberin temennisi senin temennine benzemez !
temenniye misal getrireyim kafan çalışsın anla
bir yer mesken etmek istiyormuşsun gel gözümü mesken et.. kirpiklerinde çekinme her nadan oraya gelmesin diye varlar..
böyle temenniler.. insanlık alemide olmadıkça insanlık rahatı huzur kavuşabilir mi ?
peygamberin temennisi hevaya heves değildir sakın karıştırma... işte temennileri yukarıd misal verdim böyledir
necm suresinde Allah : Muhammedim heva ü hevesten konuşmaz ne konuşursa vahydir
yani benim Muhammedimin ağzında konuşan benim diyor
demek ki bunların sandıkları şeyler o kadar saçma şeyler ki.. peygamberi normal insan görüyorlar..
Halbuki peygamber Allahın diyeceğini der.. temennisi vahydir nokta
burası anlaşıldıysa geçelim necm suresinin ayetlerini okumaya
iddaa ettikleri safsatalar ayetlerde var mı ?! kendiniz okuyun bulabilirseniz banada söyleyin !
İşte ayetler
NECM 19-20-21-22-23-24-25-26
Necm (19) (Ey cahil inadçı münkirler) sizde gördünüz değil mi Lat ve Uzza'yı
Necm (20) Üçünü olarakta Menat-ı Uhra'yı da. (Atıl batıl sanemlerin (Putların) Allah'a Şerik koştuğunuz şuursuz taşların ellerinden bir şey gelmediğini gördünüz değil mi?)
Necm (21) (bu yetmiyormuş gibi) Erkeği kendinize, Dişiyi Allah'a isnad edersiniz öyle mi ?
Necm (22) Süphanehu Telaya karşı bu taksim zalimane ve insafsızca bir taksimdir.
Necm (23) (Hakka şerik koşup taptığınız) O putlar sırf sizin ve babalarınızın takmış olduğunuz kuru bir takım isimlerden ibarettir. Allah onlar hakkında kati bir huccet vazih bir burhan. Öyle bir salatanat indirmedi. Böyle bir burhana daynamaksızın onlar yalnız zann u tahmine ve nefislerinin sevdasına tabi oluyorlar. Halbuki kasem olsun ki yemine ederimki kendilerine Rablerinden (zulmü düşmanlığı bırakmak suretiyle helak olacakları şeyden kurtulmaları ve Birleşmeye vasıl olmaları hususunda) doğru yolu gösteren bir peygamber gelmişdi.
Necm (24) Yoksa İnsan her kuduru Hülyaya nail olacak mı ? ( Onlar öyle mi itikad ediyorlar Putları şefaat edebileceklerini mi zannediyorlar ? (Haşa)
Necm (25) İşte dünya ve ahiret Allahındır ( Her şey O'nun taht-ı tasarrufu ve kabza-i Kudretindedir)
Şimdi Cenabı hak İnkarda ısrarla devam eden ahmak inadcıların Şirk damarlarına neşter vurarak sanemleri İlah ittihaz etmelerindeki gabaveti (ahmaklık bönlük kalın kafalılıklarını) ve hamakatlerini başlarına kakıyor da, İtikad edip şefaatlerini umdukları bu putlardan ne beklediklerini soruyor :
Necm (26) Göklerde (Kurb-i şerefe nail olmuş yani Allah yakın olmuş) ne kadar çok melekler vardır ki onların şefaatleri bile hiç bir şeye yaramaz. Meğer Cenabı Hak onların halâsını murad ettiği ve razı olduğu kimsler hakkında şefaat etmeklik hususunda izin vermiş olsun
(Ey zavallı müşrikler ! Halbuki siz taptığınız Putları, şefaat edeceğini itikad ettiğiniz Esnamı (putları) Meleklerin sureti olarak kabul, Melekleri de Allahın kızlarıdır diye itikad ediyorsunuz. Şimdi Meleklerin kendileri hakkın izni ve hoşnidisi olmaksızın şefaat yapamadığıan göre, sizin ellerinizle yaptığınız ve meleklerin suretidir diye itikad ettiğiniz esnam size nasıl şefaat edebilir ? ilm ü irfan Akl u izan bunu nasıl kabul eder ?
Allah'ı beyana enbiya gönderilmezden evvel beşer belki kendi aklıyla bu kainatın sahibini taharri (arayış) eder iken yanlış yollara sapıp, kendi ölçüsüyle böyle şeyler yapıp fikr-i delalette kalabilirdi.
Fakat araf-ı ilahiden talim edilmiş Nur-ı nübüvvetle techiz (cihazlanmış) olunmuş Rabbisi ona şahid olraktan gönderilmiş olan Nebinin apaçık beyanları karşısında hala ısrar ederek Müşrik kalmak ne büyük aptallıktır.
|
Yav ne uzatıyon bu hadisler beni bağlamaz de geç  Ben İslam aleminin büyük çoğunluğu bu hadislere uydukları için bu çelişkiyi gösterme ihtiyacı duydum ve bu işin nasıl olabildiğini merak ediyorum.
Blog Facebook
|

20-03-2011, 01:57
|
 |
Üye
|
|
|
|
Necm 19 ve 20'nin ilk inişi aşağıdaki biçimde olmuştur.
Necm 19
“Gördünüz mü o Lât ve Uzza’ yı ve üçüncü(leri olan) Menât’ı?”
Necm20 “Bunlar ulu turnalardır ve şefâatleri umulur”.
Muhammedin müşrikleri kazanmak için uydurduğu bu ayetler, geç de olsa müslümanların tepkisine neden olmuş ve Hac suresinde bu ayetleri düzelten cümleler sarfetmek zorunda kalmıştır.
Necm20'de diğer ayetler gibi deri-kemik parçalarına yazılmış, hafızlara ezberletilmiş, hatta sansasyon bile yaratmıştır.
Sonra ne olduysa, Necm20 ortadan kaybolmuştur. Muhtemelen Osman zamanında kitap haline getirilirken sansürlenmiştir.
Elimizde bulunan nüshalarda; garip bir şekilde tek ayet (Necm suresi 19. ayet) ikiye bölünerek 19 ve 20 yapılmıştır. 20'nin yeri bu manipulasyonla doldurulmuştur.
Not: Bu konu forumda yıllar önce tartışılmıştı. O başlık halen duruyorsa yeterince bilgi içeriyor.
saygılar...
|

20-03-2011, 02:08
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
YasasinBilim´isimli üyeden Alıntı
Necm 19 ve 20'nin ilk inişi aşağıdaki biçimde olmuştur.
Necm 19
"Gördünüz mü o Lât ve Uzza' yı ve üçüncü(leri olan) Menât'ı?"
Necm20 "Bunlar ulu turnalardır ve şefâatleri umulur".
Muhammedin müşrikleri kazanmak için uydurduğu bu ayetler, geç de olsa müslümanların tepkisine neden olmuş ve Hac suresinde bu ayetleri düzelten cümleler sarfetmek zorunda kalmıştır.
Necm20'de diğer ayetler gibi deri-kemik parçalarına yazılmış, hafızlara ezberletilmiş, hatta sansasyon bile yaratmıştır.
Sonra ne olduysa, Necm20 ortadan kaybolmuştur. Muhtemelen Osman zamanında kitap haline getirilirken sansürlenmiştir.
Elimizde bulunan nüshalarda; garip bir şekilde tek ayet (Necm suresi 19. ayet) ikiye bölünerek 19 ve 20 yapılmıştır. 20'nin yeri bu manipulasyonla doldurulmuştur.
Not: Bu konu forumda yıllar önce tartışılmıştı. O başlık halen duruyorsa yeterince bilgi içeriyor.
saygılar...
|
Katkın için teşekkür ederim dostum
Saygılarımla...
Blog Facebook
|

20-03-2011, 12:13
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Olayı sadece hadisler boyutuna indirgeyip reddetmek, işin kolayına kaçmak oluyor. Buna dair ayetler, hep göz ardı ediliyor.
Hacc Suresine ait ayet yukarıda paylaşılmış. Tekrar edelim:
Hacc 52: Senden önce hiçbir resûl ve nebî göndermedik ki, bir şey temenni ettiği zaman, şeytan onun bu temennisine dair vesvese vermiş olmasın. Ama Allah, şeytanın vesvesesini giderir. Sonra Allah, âyetlerini sağlamlaştırır. Allah, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.
Söz konusu "vesvese" kabul edilmiş Kuran tarafından. Ancak bu vesvesenin "Allah'a şirk koşmak" olması ve bu bir nolu günahın da güya Allah'ın en sevgili yaratısı olan Muhammed tarafından işlenebiliyor olması çarpıcı değil mi?
İş, nasıl da hemen "imtihan" yalanına bağlanıyor:
Hacc 53-54: Allah, şeytanın verdiği bu vesveseyi, kalplerinde hastalık bulunanlar ile kalpleri katı olanlara bir imtihan vesilesi kılmak için böyle yapar. Hiç şüphesiz ki o zalimler, derin bir ayrılık içindedirler. Bir de kendilerine ilim verilmiş olanlar onun, Rabbinden gelen hak olduğunu bilsinler, böylece ona iman etsinler ve sonuçta da kalpleri ona saygı duysun diye Allah böyle yapar. Hiç şüphe yok ki Allah, iman edenleri doğru yola iletir.
Pişkinliğin bu kadarı olur! Hem de şöylesi bir ayet varken:
Nisa 116: Allah, kendisine ortak koşulmasını affetmez ama bunun dışında kalanı/bundan az olanı dilediği kişi için affeder. Allah'a şirk koşan, dönüşü olmayan bir sapıklığa dalıp gitmiştir.
Allah, kesinlikle affetmeyeceğini söylediği bir günahı işleyen sevgili peygamberini affediyor ve "Yahu zaten bu bir imtihandı" diyor ve suçu şeytana atıyor.
Muhammed de nasıl bir peygamberdir ki, boğazını sıkarak şeytanı öldürme şansı bile bulabilen güçte biri olmasına rağmen, şirk koşma tuzağına düşebiliyor! Hem de yine şöylesi bir ayet varken:
İbrahim 22: İş bitirilince şeytan da diyecek ki: "Şüphesiz Allah, size gerçek olanı söz verdi. Ben de size söz verdim ama yalancı çıktım. Zaten benim sizi zorlayacak bir gücüm yoktu. Ben sadece sizi çağırdım, siz de hemen bana geliverdiniz. O hâlde beni kınamayın, kendinizi kınayın. Artık ben sizi kurtaramam, siz de beni kurtaramazsınız. Şüphesiz ben, daha önce sizin, beni Allah'a ortak koşmanızı kabul etmemiştim. Şüphesiz, zalimlere elem dolu bir azap vardır."
Geçmiş mitolojilerin tamamı derlenip kıyaslansa, Allah kadar kafası karışık bir tanrı bulunamaz. Kesinlikle tam bir komedi!..
When You Kill A Man, You're A Murderer
Kill Many And You're A Conqueror
Kill Them All And You're A God!
----------------
war is over
(if you want it)
|

20-03-2011, 14:20
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
AhbAp´isimli üyeden Alıntı
Olayı sadece hadisler boyutuna indirgeyip reddetmek, işin kolayına kaçmak oluyor. Buna dair ayetler, hep göz ardı ediliyor.
Hacc Suresine ait ayet yukarıda paylaşılmış. Tekrar edelim:
Hacc 52: Senden önce hiçbir resûl ve nebî göndermedik ki, bir şey temenni ettiği zaman, şeytan onun bu temennisine dair vesvese vermiş olmasın. Ama Allah, şeytanın vesvesesini giderir. Sonra Allah, âyetlerini sağlamlaştırır. Allah, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.
Söz konusu "vesvese" kabul edilmiş Kuran tarafından. Ancak bu vesvesenin "Allah'a şirk koşmak" olması ve bu bir nolu günahın da güya Allah'ın en sevgili yaratısı olan Muhammed tarafından işlenebiliyor olması çarpıcı değil mi?
İş, nasıl da hemen "imtihan" yalanına bağlanıyor:
Hacc 53-54: Allah, şeytanın verdiği bu vesveseyi, kalplerinde hastalık bulunanlar ile kalpleri katı olanlara bir imtihan vesilesi kılmak için böyle yapar. Hiç şüphesiz ki o zalimler, derin bir ayrılık içindedirler. Bir de kendilerine ilim verilmiş olanlar onun, Rabbinden gelen hak olduğunu bilsinler, böylece ona iman etsinler ve sonuçta da kalpleri ona saygı duysun diye Allah böyle yapar. Hiç şüphe yok ki Allah, iman edenleri doğru yola iletir.
Pişkinliğin bu kadarı olur! Hem de şöylesi bir ayet varken:
Nisa 116: Allah, kendisine ortak koşulmasını affetmez ama bunun dışında kalanı/bundan az olanı dilediği kişi için affeder. Allah'a şirk koşan, dönüşü olmayan bir sapıklığa dalıp gitmiştir.
Allah, kesinlikle affetmeyeceğini söylediği bir günahı işleyen sevgili peygamberini affediyor ve "Yahu zaten bu bir imtihandı" diyor ve suçu şeytana atıyor.
Muhammed de nasıl bir peygamberdir ki, boğazını sıkarak şeytanı öldürme şansı bile bulabilen güçte biri olmasına rağmen, şirk koşma tuzağına düşebiliyor! Hem de yine şöylesi bir ayet varken:
İbrahim 22: İş bitirilince şeytan da diyecek ki: "Şüphesiz Allah, size gerçek olanı söz verdi. Ben de size söz verdim ama yalancı çıktım. Zaten benim sizi zorlayacak bir gücüm yoktu. Ben sadece sizi çağırdım, siz de hemen bana geliverdiniz. O hâlde beni kınamayın, kendinizi kınayın. Artık ben sizi kurtaramam, siz de beni kurtaramazsınız. Şüphesiz ben, daha önce sizin, beni Allah'a ortak koşmanızı kabul etmemiştim. Şüphesiz, zalimlere elem dolu bir azap vardır."
Geçmiş mitolojilerin tamamı derlenip kıyaslansa, Allah kadar kafası karışık bir tanrı bulunamaz. Kesinlikle tam bir komedi!..
|
Mükemmel olmuş dostum Müslümanlara tüm kıvırış yollarını kapatmışsın  Teşekkür ederim katkın için
Blog Facebook
|

20-03-2011, 16:24
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
|
Resûlullah, kavminin yüz çevirdiğini görünce bu ona çok ağır geldi. Allah’tan kavmi ile kendisini birbirlerine yaklaştıracak bir şey inmesini temenni etti. Cenab-ı Allah Necm suresini indirdi. O da okudu. Bu esnada şeytan gönlünden geçirip de kavmine getirmek istediği şeyi onun lisanına atıverdi: “Bunlar yüce kuğu kuşları (tanrıçalar)dır ve elbette onların şefaatleri umulur” Kureyşliler bunu işitince sevindiler ve onu dinlemek üzere yaklaştılar… O, sureyi bitirince secde etti. Onun secde ettiğini gören mü’minler de onun getirdiğini tasdik ederek secde ettiler. Mescitteki müşrikler de secde ettiler… Secde haberi, Habeşistan’a hicret etmiş Müslümanlar’a da ulaştı. Bir kısmı orada kalıp, bir kısmı Mekke’ye hareket etti. Sonra, Cenab-ı Allah, Peygamber’e, “Benim indirmediğim şey söyledin!” dedi. Resûlullah üzüldü, Allah’tan korktu. Bunun üzerine Allah bu âyeti (Hac, 52) indirerek onu teselli etti, Şeytanın ilka ettiğini neshetti” (Taberî, 27/187-188)
|
Bu hadis elbette yalandır !
hazreti Muhammed efendimizin ağzıdna konuşan Allahtır necm suresinde
O have ü hevesi ile konuşmaz ne söylerse vahydir buyurmuş
yani benim Muhammedim ağzıdan konuşan benim buyurmuştur
uydurma yalan hadis ne diyor: Benim indirmediğim şeyi söyledin !
elbette bu hadis yalandır.
AerA !
cenabı hak sure-i necmde: Muhammedim heva ü hevesten konuşmaz ne konuşursa vahydir yani benim Muhammedimin ağzında konuşan benim diyor
sizin ayetten çıkardığınız mana güme gitti
peygamberi normal insan gibi görümüşsünüz
Halbuki peygamber Allahın diyeceğini der.. temennisi vahydir nokta..
uydurmak için nemc suresinden hac 52 ayete kadar gittiniz
ve hac 52 ayette sizin söylediğiniz gibi bir şey yok
ayette apaçık . peygamber vahyi beyan ettiği zaman..iblis demiyor şeytan diyor . yani insan ve cin şeytanları.. onun beyanına bir takım evham ilka ederler.. meraklandırılar.. olmayan bir şeyi olur zannı ile merakladırılar yanlış ve yersiz Düşünce ilka ederler kötü ihtimalleri akla getirip tasalandirir işkilendirirler. diyor
Peygamberin vahyine değil.. İnsanların kalbine ilka ederler
nokta
|