![]() |
Bir Hadis / İslam'ı Ortaya Çıkaran Koşullar
Aslında soru Muhammed çizgiromanında sorulmuş ama şimdi orada konu sapmasın diye turko'nun sorusunu burada cevaplıyorum:
Alıntı:
Bu hadisten bir yerde ben de bahsetmiştim: İSLAM'I ORTAYA ÇIKARAN KOŞULLAR |
Bir müslüman cikip da "N'olacak onlar da insan degil mi" der simdi...
|
Allah İslamdan öncede var ve bütün Putperestler'de ona tapıyor. Öyleki, Muhammed'in babasına bile Abdullah adı konmuş islam ile birlikte gelen yeni birşey değilmiş demeki ...
çok güzel bir tespitin var yücemanitu ,Muhammed putlar yerine kendisi geçmek istedi . |
Bir konu nasıl bu kadar iyi çarpıtılır bir okuyun isterseniz..
Muhammed'i put perest olarak görmüyor ama ne hikmetse put perestler bunu kendilerine hakem tayin ediyor. :) Put perest olmayan biri neden putlar için tekrar inşa edilen bir yerde görev alıyor? http://www.haber7.com/haber/20110907...-ve-emanet.php |
Alıntı:
|
teşekkürler ;)
|
“Ben adetli olduğum bir halde Mekke’ye geldim. Kabe’yi tavaf etmedim, Safa İle Merve arasında da sa’y etmedim. Bu durumu Peygamberimize ilettim. O şöyle buyurdu: “Diğer hacılar ne yapıyorlarsa sen de aynısını yap. Fakat temizleninceye kadar Kabe’yi tavaf etme!” (Buhari, Hacc, 81;
"Peygamberin izniyle ihramdan çıkıp Mina'da bulunan kadınlarımıza yöneldik. Zekerlerimizden meni damlıyordu" (Buhari Hac/81 Buhari Hac 81 hadisi hangisi? |
81- Bab: Hayızlı Kadın Hacc ve Umrede Ka'be'yi Tavaf Etmesi Hariç, Diğer Menseklerin Hepsini Yerine Getirir
Hacc ve umre yapan kişi, Safa ile Merve arasında abdestsiz olarak sa'y ettiği zaman (hüküm nedir)? [215] 127-.......Âişe (R) şöyle demiştir: Ben Mekke'ye hayızlı olarak geldim. Ka'be'yi de, Safa ile Merve arasını da tavaf etmedim. Âişe dedi ki: Ben bu hâlimi Rasûlullah'a şikâyet ettim. Rasûlullah (S): "Hacının yapacağı işleri sen de yap, şu kadar ki, sen ancak temiz oluncaya kadar Beyt'i tavaf etme!" buyurdu [216]. [215] Buhâri başlığın birinci kısmında hükmü açıkça bildirdi. İkinci kısımda ise, görüş ayrılığı bulunduğu için, hükmü bildirmeğe girişmedi. Hasen el-Basrî, sa'y için temizliği şart kılmıştır, Hanbelîler'den bir rivayet de böyledir. [216] Hadîsin başlığa hüccetliği "Beyt'i tavaf hâric, hacının yapacağı işler gibi yap" kavimdedir. Bu hadîs, Hayz Kitâbı'nda "Hayızlı Beyt'i tavaf hâric, bütün hacc fiillerini yerine getirir bâbı"nda da geçmişti. |
81 ya da değil her kaç numaraysa sorun şu: Turan Dursun sağken bu hadisi bu şekilde çevirdiğinde kimse gıkını çıkarmıyor ama adam ölünce nasılsa meydan boş. Atıp tutuyorlar. Yok hadiste öyle değil de böyle yazıyor diye konuşuyorlar aha bak link de var:
Alıntı:
Yahu madem adam yalan çeviriyor madem tahrifatı siz yapmadınız da o yapmış o zaman sağken tartışmaya çağırdığında karşısına çıkıp rezil etseydiniz ama kimse Dursun'un karşısına çıkmaya cesaret edemedi onu kalleşçe sırtından vurduktan sonra adamı eleştirmeye yalan yanlış demeye başladılar. Ulan yalan söylediyse çıksaydınız ya karşısına adam kaç kez tüm ulemalarınızı toplayın gelin karşıma televizyonda tartışalım demedi mi? Ne yaptınız, kaçtınız. Şimdi adam ölünce mi aslan kesildiniz? |
sevgili arkadaşım sorduğun soru ''muta'' nikahıdır
|
turan dursun sağ iken süleyman ateş , yaşar nuri gibi proflar bile çıkamamıştır karşısına şimdi atıp tutması kolay
|
Bu hadis Turan Dursun'un kitabında da geçmektedir. Güvenilir hadis kaynaklarından alde edilmiştir.
Daha geniş düşünülürse, islam dininin cinselliğe hayati derecede önem verdiği bilinmekte. Bu nedenle böyle bir olayın gerçekleşmiş olması ihtimali azımsanmayacak yüksekliktedir. |
Direk Sahihi Buhari'nin tercümesinden linki, dipnotlarıyla beraber 81.babın tamamı. Hakaret içerdiği için kaldırılan iletilerde hadisi cımbızlama ithamı gelmiş. Tamamını verdim uzun da olsa.
81- Bab: Hayızlı Kadın Hacc ve Umrede Ka'be'yi Tavaf Etmesi Hariç, Diğer Menseklerin Hepsini Yerine Getirir Alıntı:
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:20 . |