Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Bir Hadis / İslam'ı Ortaya Çıkaran Koşullar (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=26136)

yucemanitu 07-09-2011 02:22

Bir Hadis / İslam'ı Ortaya Çıkaran Koşullar

Aslında soru Muhammed çizgiromanında sorulmuş ama şimdi orada konu sapmasın diye turko'nun sorusunu burada cevaplıyorum:
Alıntı:

turko´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 410266)
yücemanitu ben bi yerde bi hadis okumuştum ama nerde okuduğumu unuttum bunari yada müslümDen olabilir şöyleydi 3 aşağı 5 yukarı

"fetihten gelen islam erleri o kadar kadınsız kalmışlardı ki şükür tavafı sırasında bacaklarından meni akıyordu " bunu okursan yada görürsen kaynağını söyler misin bir zahmet ?

"Peygamberin izniyle ihramdan çıkıp Mina'da bulunan kadınlarımıza yöneldik. Zekerlerimizden meni damlıyordu" (Buhari Hac/81; Müslim Hac/141)

Bu hadisten bir yerde ben de bahsetmiştim: İSLAM'I ORTAYA ÇIKARAN KOŞULLAR

Araform 07-09-2011 08:29

Bir müslüman cikip da "N'olacak onlar da insan degil mi" der simdi...

belangaz 07-09-2011 09:49

Allah İslamdan öncede var ve bütün Putperestler'de ona tapıyor. Öyleki, Muhammed'in babasına bile Abdullah adı konmuş islam ile birlikte gelen yeni birşey değilmiş demeki ...

çok güzel bir tespitin var yücemanitu ,Muhammed putlar yerine kendisi geçmek istedi .

belangaz 07-09-2011 10:17

Bir konu nasıl bu kadar iyi çarpıtılır bir okuyun isterseniz..

Muhammed'i put perest olarak görmüyor ama ne hikmetse put perestler bunu kendilerine hakem tayin ediyor. :)
Put perest olmayan biri neden putlar için tekrar inşa edilen bir yerde görev alıyor?

http://www.haber7.com/haber/20110907...-ve-emanet.php

yucemanitu 07-09-2011 10:55

Alıntı:

belangaz´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 410324)
Bir konu nasıl bu kadar iyi çarpıtılır bir okuyun isterseniz..

Muhammed'i put perest olarak görmüyor ama ne hikmetse put perestler bunu kendilerine hakem tayin ediyor. :)
Put perest olmayan biri neden putlar için tekrar inşa edilen bir yerde görev alıyor?

http://www.haber7.com/haber/20110907/Kbe-kutsal-ve-emanet.php

İslam'ı Ortaya Çıkaran Koşullar yazımda bunu ben de söyledim. Putperest olmayan birine mümkün müdür ki Kâbe inşasında hakemlik yaptırsınlar, mümkün müdür onun Hacer-ül Esved'e dokunmasına izin versinler???

turko 07-09-2011 13:15

teşekkürler ;)

cubbeli 07-09-2011 13:27

“Ben adetli olduğum bir halde Mekke’ye geldim. Kabe’yi tavaf etmedim, Safa İle Merve arasında da sa’y etmedim. Bu durumu Peygamberimize ilettim. O şöyle buyurdu: “Diğer hacılar ne yapıyorlarsa sen de aynısını yap. Fakat temizleninceye kadar Kabe’yi tavaf etme!” (Buhari, Hacc, 81;

"Peygamberin izniyle ihramdan çıkıp Mina'da bulunan kadınlarımıza yöneldik. Zekerlerimizden meni damlıyordu" (Buhari Hac/81

Buhari Hac 81 hadisi hangisi?

cubbeli 07-09-2011 13:31

81- Bab: Hayızlı Kadın Hacc ve Umrede Ka'be'yi Tavaf Etmesi Hariç, Diğer Menseklerin Hepsini Yerine Getirir

Hacc ve umre yapan kişi, Safa ile Merve arasında abdestsiz olarak sa'y ettiği zaman (hüküm nedir)? [215]

127-.......Âişe (R) şöyle demiştir: Ben Mekke'ye hayızlı olarak geldim. Ka'be'yi de, Safa ile Merve arasını da tavaf etmedim. Âişe dedi ki: Ben bu hâlimi Rasûlullah'a şikâyet ettim. Rasûlullah (S): "Ha­cının yapacağı işleri sen de yap, şu kadar ki, sen ancak temiz olunca­ya kadar Beyt'i tavaf etme!" buyurdu [216].

[215] Buhâri başlığın birinci kısmında hükmü açıkça bildirdi. İkinci kısımda ise, gö­rüş ayrılığı bulunduğu için, hükmü bildirmeğe girişmedi. Hasen el-Basrî, sa'y için temizliği şart kılmıştır, Hanbelîler'den bir rivayet de böyledir.

[216] Hadîsin başlığa hüccetliği "Beyt'i tavaf hâric, hacının yapacağı işler gibi yap" kavimdedir.
Bu hadîs, Hayz Kitâbı'nda "Hayızlı Beyt'i tavaf hâric, bütün hacc fiilleri­ni yerine getirir bâbı"nda da geçmişti.

yucemanitu 07-09-2011 20:27

81 ya da değil her kaç numaraysa sorun şu: Turan Dursun sağken bu hadisi bu şekilde çevirdiğinde kimse gıkını çıkarmıyor ama adam ölünce nasılsa meydan boş. Atıp tutuyorlar. Yok hadiste öyle değil de böyle yazıyor diye konuşuyorlar aha bak link de var:

Alıntı:

Şimdi hadisi şerifin baş tarafını verelim ki, hakikat olduğu gibi anlaşılsın. Bakın:
“Cabir'den şöyle dediği rivayet edilmektedir: Hazreti Peygamber Sahabeleri ile birlikte hac ihramını bağladılar. Rasûlüllah ile Talha hariç hiç kimsenin beraberinde kesilecek kurban yoktu... (Mekke'ye geldiğimizde) Peygamber, ashabına “Hacc'ı, umre'ye çevirmelerini, tavaf (ve sa'yi) eylemelerini, sonra saçlarını kestirip ihramdan çıkmalarını, yalnız yanında kurban bulunanların ihramlarını muhafaza etmelerini emreyledi.” (Ashab kendi aralarında bu hale taaccüp ederek) “bu ne haldir, nasıl olur, tenasül uzvumuzdan meni damlarken mi Mina'ya, Arafat'a çıkacağız?"(7)
Demek istedikleri şey şudur: Hacc'ı umreye çevirmek suretiyle ihramı açmamız, kadınlarımızdan istifade etmemize de yol açabilir. Hacca az bir süre kaldığından ötürü hemen o münasebetin akabinde hac ihramını bağlamak zorundayız. Bağlayıp Arafe'ye çıktığımızda tenasül uzvumuzdan meninin damlaması muhtemeldir. Böyle refahlı bir hal hacc'la nasıl bağdaşır? (8) (Çünkü Hacc zorluktur. R.G.)
Demek sahabeler kendi aralarında bir ihtimalden bahsetmiş oluyorlar. Yoksa bizler, Arefe'ye çıkarken meni bilfiil damlıyordu demek istemiyorlar.
http://www.reddulmuhtar.com/giris/ma...oernekler.html

Yahu madem adam yalan çeviriyor madem tahrifatı siz yapmadınız da o yapmış o zaman sağken tartışmaya çağırdığında karşısına çıkıp rezil etseydiniz ama kimse Dursun'un karşısına çıkmaya cesaret edemedi onu kalleşçe sırtından vurduktan sonra adamı eleştirmeye yalan yanlış demeye başladılar. Ulan yalan söylediyse çıksaydınız ya karşısına adam kaç kez tüm ulemalarınızı toplayın gelin karşıma televizyonda tartışalım demedi mi? Ne yaptınız, kaçtınız. Şimdi adam ölünce mi aslan kesildiniz?

ozgur_beyin 08-09-2011 00:28

sevgili arkadaşım sorduğun soru ''muta'' nikahıdır

turko 08-09-2011 22:03

turan dursun sağ iken süleyman ateş , yaşar nuri gibi proflar bile çıkamamıştır karşısına şimdi atıp tutması kolay

istatistik 08-09-2011 22:13

Bu hadis Turan Dursun'un kitabında da geçmektedir. Güvenilir hadis kaynaklarından alde edilmiştir.

Daha geniş düşünülürse, islam dininin cinselliğe hayati derecede önem verdiği bilinmekte. Bu nedenle böyle bir olayın gerçekleşmiş olması ihtimali azımsanmayacak yüksekliktedir.

murted 10-09-2011 15:01

Direk Sahihi Buhari'nin tercümesinden linki, dipnotlarıyla beraber 81.babın tamamı. Hakaret içerdiği için kaldırılan iletilerde hadisi cımbızlama ithamı gelmiş. Tamamını verdim uzun da olsa.

81- Bab: Hayızlı Kadın Hacc ve Umrede Ka'be'yi Tavaf Etmesi Hariç, Diğer Menseklerin Hepsini Yerine Getirir

Alıntı:

Hacc ve umre yapan kişi, Safa ile Merve arasında abdestsiz olarak sa'y ettiği zaman (hüküm nedir)? [215]

127-.......Âişe (R) şöyle demiştir: Ben Mekke'ye hayızlı olarak geldim. Ka'be'yi de, Safa ile Merve arasını da tavaf etmedim. Âişe dedi ki: Ben bu hâlimi Rasûlullah'a şikâyet ettim. Rasûlullah (S): "Hacının yapacağı işleri sen de yap, şu kadar ki, sen ancak temiz oluncaya kadar Beyt'i tavaf etme!" buyurdu [216].

128- Bize Muhammed ibnu'l-Musennâ tahdîs edip şöyle dedi: Bize Abdulvahhâb tahdîs edip şöyle dedi:

H Müellif Buhârî dedi ki: Ve yine bana Halîfe ibn Hayyât söyledi. Bize Abdulvahhâb tahdîs edip şöyle dedi: Bize Habîbun el-Muallimu, Atâ'dan tahdîm etti ki, Câbir ibn Abdillah şöyle demiştir: Peygamber (S) ve sahâbîleri hacc için ihrama girdiklerinde, Peygamber ile Talha'dan, bir de Yemen'den gelen Alî'den başka sahâbîlerden hiçkimsenin beraberinde kurbanlığı yoktu. Alî, Yemen'den kurbânı beraberinde olarak Mekke'ye geldi ve: Ben Peygamber'in ihrama girdiği gibi ihrâmlandım, dedi. (Biz Mekke'ye geldiğimizde) Peygamber, sahâbîlerine, ihrama girerken niyet ettikleri hacci umreye çevirmelerini, tavaf ve sa'y yapmalarını, sonra saçlarını kısaltmalarını ve ihramdan çıkıp halâl olmalarını; yalnız yanında kurbanlığı bulunanların ihramlarından çıkmamalarını emretti. (Haccı feshedip, umreye çevirmeye me'mûr olan sahâbîler, bu hâle taaccüb ederek:)

— Bizler herbirimizin cinsiyet âletleri menî damlatır hâlde mi Minâ'ya gideceğiz? dediler.

Sahâbîler arasında söylenen bu söz Peygamber'e ulaşınca, cevaben:

— "İşimden şimdi bildiğimi (yânı hacc aylarında umrenin caiz olduğunu şimdi bildiğim gibi) ihrama girerken de bilmiş olaydım, kurbân sevketmezdim. Ve yanımda kurbânım olmasaydı, şimdi ben de sizin gibi ihramdan çıkardım" buyurdu.

Ve Âişe hayz oldu da bütün hacc fiillerini yerine getirdi, yalnız Beyt'i tavaf etmedi. Nihayet temizlenince Beyt'i tavaf etti. Âişe:

— Yâ Rasûlallah, sizler bir hacc ve bir umre ile gidiyorsunuz, ben ise yalnız bir hacc ile gidiyorum, dedi.

Bunun üzerine Rasûlullah, Ebû Bekr'in oğlu Abdurrahmân'a Âi-şe'nin beraberinde Ten'îm'e kadar çıkmasını emretti. Âişe de hacc-dan sonra oradan bir umre yaptı [217].

129-.......Hafsa bintu Şîrîn şöyle demiştir: Biz taze kızlarımızı (ihtiyâçlar veya diğer işler hususunda) dışarı çıkmalarından men' ederdik. Nihayet Basra'ya bir kadın gelip Halef oğulları kasrına indi. O kadın, kızkardeşinin Rasûlullah'm sahâbîlerinden birinin nikâhında olduğunu, kocasının Rasûlullah'm beraberinde oniki gazvede bulunduğunu, kızkardeşinin de bizzat kocasının beraberinde altı gazaya iştirak ettiğini, kızkardeşinin: Biz yaralılara ilâç yapar, hastalara bakardık, dediğini tahdîs etti. Ve sonra: Kızkardeşim, Rasûlullah'a:

— Birimizin cilbâbı, yânı örtünecek bir şeyi bulunmazsa, böyle işler için dışarıya çıkmamasında üzerine bir günâh var mıdır? diye sormuş.

Rasülullah ona:

— "Arkadaşı kendi cilbâblarından birini ona giydirsin de, hayr (işlerin) da ve mü'minlerin da'vet ve dualarında hazır bulunsun" buyurmuştur.

(Hafsa bintu Şîrîn dedi ki:) Ümmü Atiyye buraya geldiğinde kadınlar bunu ona sordular yâhud da biz ondan bu hadîsi sorduk. Hafsa bintu Şîrîn: Ümmü Atıyye ne zaman Rasûlullah'i ansa,muhakkak"Bi-ebî = O'na babam feda olsun" cümlesini bir ara cümlesi olarak söylerdi, dedi.

Biz Ümmü Atıyye'ye:

— Sen Rasülullah'tan şunu şunu, yânîyukarıki hadîsi söylerken bizzat işittin mi? dedik.

Ümmü Atıyye yine:

— Babam O'na feda olsun, evet işittim. Rasülullah (S): "Kocaya gitmemiş tazeler, perde sahihleri -yâhud da: Kocaya gitmemiş ta*ze kızlar, perde sahibesi olan kadınlar- ve hayızlı kadınlar dışarı çıksınlar da hayır -(meclislerin)- da ve müslümânların duasında hâzır bulunsunlar. Yalnız hayızlı kadınlar namaz yerinden ayrıca dururlar" buyurdu, dedi.

Ben:

— Hayızlı kadınlar da mı? diye tekrar sordum. Ümmü Atıyye:

— Bu hayızlı kadınlar Arafat'ta hazır bulunmuyorlar mı? Fu-lân yerde hazır bulunmuyorlar mı? Fulân yerde hazır bulunmuyor*lar mı? dedi [218].
Alıntı:

[216] Hadîsin başlığa hüccetliği "Beyt'i tavaf hâric, hacının yapacağı işler gibi yap" kavimdedir.

Bu hadîs, Hayz Kitâbı'nda "Hayızlı Beyt'i tavaf hâric, bütün hacc fiillerini yerine getirir bâbı"nda da geçmişti.

[217] Hadîsin başlığa hüccetliği meydandadır.

[218] Hadîsin bâb başlığına uygunluğu "Bu hayızlı kadmlar Arafat'ta hâzır bulunmuyorlar mı?..." kavlinden alınır. Fulân ve fulân yer diye kinayeli söyledikleri Muzdelıfe de, Minâ'da, cemre atmada hâzır bulunmadılar mı, demektir Yağmur duası yapılan yerlerde de hâzır bulundukları sabittir.

Hayr meclislerinden maksad, dînlerini öğrenecekleri meclisler, Kur'ân, hadîs fıkıh meclisleri, bütün öğretim kurumlan, hasta bakılacak hasta evleri ve bütün sağlık kurumlan, ve benzerleri gibi hayırlı ve sevâbh olan yerler ve işlerdir. İslâm kadınları bütün bu dînî ve dünyevî işlerde erkeklerle beraber çalışır, yetişir ve faaliyet gösterirler. îşte bu hadîsler bu hususta Peygamber'in eskimez emirleri ve her asırda geçerli ta'lîmleridir.

Bununla beraber kadınların bu gibi hayr meclislerine gidip hâzır bulunmaları, duâ etmeleri, duâ edenlerle beraber "Âmîn" demeleri müstehab ise de, genç ve güzel olanlarının böyle yere çıkmalarının daha selef zamanında, tabiîler devrinde bile -fitne korkusundan dolayı- men'İ hakkında görüşler İleri sürülmüş, fetvalar verilmiştir.

Bu hadîs, Hayz Kitâbı'nda "Hayızlılarm İki bayram namazında hâzır bulunması bâbı"nda da geçmişti.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:20 .