Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-09-2011, 02:22
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Bir Hadis / İslam'ı Ortaya Çıkaran Koşullar

Aslında soru Muhammed çizgiromanında sorulmuş ama şimdi orada konu sapmasın diye turko'nun sorusunu burada cevaplıyorum:
turko´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
yücemanitu ben bi yerde bi hadis okumuştum ama nerde okuduğumu unuttum bunari yada müslümDen olabilir şöyleydi 3 aşağı 5 yukarı

"fetihten gelen islam erleri o kadar kadınsız kalmışlardı ki şükür tavafı sırasında bacaklarından meni akıyordu " bunu okursan yada görürsen kaynağını söyler misin bir zahmet ?
"Peygamberin izniyle ihramdan çıkıp Mina'da bulunan kadınlarımıza yöneldik. Zekerlerimizden meni damlıyordu" (Buhari Hac/81; Müslim Hac/141)

Bu hadisten bir yerde ben de bahsetmiştim: İSLAM'I ORTAYA ÇIKARAN KOŞULLAR

SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)

Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/

http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
Alt 07-09-2011, 08:29
Araform - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Araform Araform isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Bir müslüman cikip da "N'olacak onlar da insan degil mi" der simdi...

Düşünüyorum, o halde varım...
Alt 07-09-2011, 09:49
belangaz belangaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Allah İslamdan öncede var ve bütün Putperestler'de ona tapıyor. Öyleki, Muhammed'in babasına bile Abdullah adı konmuş islam ile birlikte gelen yeni birşey değilmiş demeki ...

çok güzel bir tespitin var yücemanitu ,Muhammed putlar yerine kendisi geçmek istedi .
Alt 07-09-2011, 10:17
belangaz belangaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Bir konu nasıl bu kadar iyi çarpıtılır bir okuyun isterseniz..

Muhammed'i put perest olarak görmüyor ama ne hikmetse put perestler bunu kendilerine hakem tayin ediyor.
Put perest olmayan biri neden putlar için tekrar inşa edilen bir yerde görev alıyor?

http://www.haber7.com/haber/20110907...-ve-emanet.php
Alt 07-09-2011, 10:55
Kıdemli Üye

belangaz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir konu nasıl bu kadar iyi çarpıtılır bir okuyun isterseniz..

Muhammed'i put perest olarak görmüyor ama ne hikmetse put perestler bunu kendilerine hakem tayin ediyor.
Put perest olmayan biri neden putlar için tekrar inşa edilen bir yerde görev alıyor?

http://www.haber7.com/haber/20110907/Kbe-kutsal-ve-emanet.php
İslam'ı Ortaya Çıkaran Koşullar yazımda bunu ben de söyledim. Putperest olmayan birine mümkün müdür ki Kâbe inşasında hakemlik yaptırsınlar, mümkün müdür onun Hacer-ül Esved'e dokunmasına izin versinler???

SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)

Alt 07-09-2011, 13:15
turko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
turko turko isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

teşekkürler

içmişem bir dolu olmuşam ayık ...
Alt 07-09-2011, 13:27
cubbeli cubbeli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

“Ben adetli olduğum bir halde Mekke’ye geldim. Kabe’yi tavaf etmedim, Safa İle Merve arasında da sa’y etmedim. Bu durumu Peygamberimize ilettim. O şöyle buyurdu: “Diğer hacılar ne yapıyorlarsa sen de aynısını yap. Fakat temizleninceye kadar Kabe’yi tavaf etme!” (Buhari, Hacc, 81;

"Peygamberin izniyle ihramdan çıkıp Mina'da bulunan kadınlarımıza yöneldik. Zekerlerimizden meni damlıyordu" (Buhari Hac/81

Buhari Hac 81 hadisi hangisi?
Alt 07-09-2011, 13:31
cubbeli cubbeli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

81- Bab: Hayızlı Kadın Hacc ve Umrede Ka'be'yi Tavaf Etmesi Hariç, Diğer Menseklerin Hepsini Yerine Getirir

Hacc ve umre yapan kişi, Safa ile Merve arasında abdestsiz olarak sa'y ettiği zaman (hüküm nedir)? [215]

127-.......Âişe (R) şöyle demiştir: Ben Mekke'ye hayızlı olarak geldim. Ka'be'yi de, Safa ile Merve arasını da tavaf etmedim. Âişe dedi ki: Ben bu hâlimi Rasûlullah'a şikâyet ettim. Rasûlullah (S): "Ha­cının yapacağı işleri sen de yap, şu kadar ki, sen ancak temiz olunca­ya kadar Beyt'i tavaf etme!" buyurdu [216].

[215] Buhâri başlığın birinci kısmında hükmü açıkça bildirdi. İkinci kısımda ise, gö­rüş ayrılığı bulunduğu için, hükmü bildirmeğe girişmedi. Hasen el-Basrî, sa'y için temizliği şart kılmıştır, Hanbelîler'den bir rivayet de böyledir.

[216] Hadîsin başlığa hüccetliği "Beyt'i tavaf hâric, hacının yapacağı işler gibi yap" kavimdedir.
Bu hadîs, Hayz Kitâbı'nda "Hayızlı Beyt'i tavaf hâric, bütün hacc fiilleri­ni yerine getirir bâbı"nda da geçmişti.
Alt 07-09-2011, 20:27
Kıdemli Üye

81 ya da değil her kaç numaraysa sorun şu: Turan Dursun sağken bu hadisi bu şekilde çevirdiğinde kimse gıkını çıkarmıyor ama adam ölünce nasılsa meydan boş. Atıp tutuyorlar. Yok hadiste öyle değil de böyle yazıyor diye konuşuyorlar aha bak link de var:

Şimdi hadisi şerifin baş tarafını verelim ki, hakikat olduğu gibi anlaşılsın. Bakın:
“Cabir'den şöyle dediği rivayet edilmektedir: Hazreti Peygamber Sahabeleri ile birlikte hac ihramını bağladılar. Rasûlüllah ile Talha hariç hiç kimsenin beraberinde kesilecek kurban yoktu... (Mekke'ye geldiğimizde) Peygamber, ashabına “Hacc'ı, umre'ye çevirmelerini, tavaf (ve sa'yi) eylemelerini, sonra saçlarını kestirip ihramdan çıkmalarını, yalnız yanında kurban bulunanların ihramlarını muhafaza etmelerini emreyledi.” (Ashab kendi aralarında bu hale taaccüp ederek) “bu ne haldir, nasıl olur, tenasül uzvumuzdan meni damlarken mi Mina'ya, Arafat'a çıkacağız?"(7)
Demek istedikleri şey şudur: Hacc'ı umreye çevirmek suretiyle ihramı açmamız, kadınlarımızdan istifade etmemize de yol açabilir. Hacca az bir süre kaldığından ötürü hemen o münasebetin akabinde hac ihramını bağlamak zorundayız. Bağlayıp Arafe'ye çıktığımızda tenasül uzvumuzdan meninin damlaması muhtemeldir. Böyle refahlı bir hal hacc'la nasıl bağdaşır? (8) (Çünkü Hacc zorluktur. R.G.)
Demek sahabeler kendi aralarında bir ihtimalden bahsetmiş oluyorlar. Yoksa bizler, Arefe'ye çıkarken meni bilfiil damlıyordu demek istemiyorlar.
http://www.reddulmuhtar.com/giris/ma...oernekler.html

Yahu madem adam yalan çeviriyor madem tahrifatı siz yapmadınız da o yapmış o zaman sağken tartışmaya çağırdığında karşısına çıkıp rezil etseydiniz ama kimse Dursun'un karşısına çıkmaya cesaret edemedi onu kalleşçe sırtından vurduktan sonra adamı eleştirmeye yalan yanlış demeye başladılar. Ulan yalan söylediyse çıksaydınız ya karşısına adam kaç kez tüm ulemalarınızı toplayın gelin karşıma televizyonda tartışalım demedi mi? Ne yaptınız, kaçtınız. Şimdi adam ölünce mi aslan kesildiniz?

SAPERE AUDE!

Alt 08-09-2011, 00:28
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sevgili arkadaşım sorduğun soru ''muta'' nikahıdır

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman

Önerilen Siteler