![]() |
Harun Yahya çarpıtmaları..Bu sefer müzikle ilgili..
Harun Yahyanın bi sürü yalanı olduğunu biliyordum fakat burdaki sahtekarlık "oha, çüş" dedirtti.
"Satanizmin Tüyler Ürperten Müziği" isimli videoda örnek olarak Craddle of Filth grubu alınıp "solisti Marilyn Manson" diye devam ediyor.(bkz.http://www.harunyahya.org/download/d...d.php?id=15621) Şimdi burdaki saçmalıklar şunlar: 1. Craddle of Filth grubunun solisti Dani Filth isimli, ses telleri sağlam olan bir muhteremdir. (bkz.http://www.cradleoffilth.com/Chamber...bers_dani.html) 2. Marilyn Manson hiç bir zaman Craddle of Filth grubunda olmadı. 3. Video klipte sürekli Marilyn Manson resimleri gösteriliyor.Craddle of Filth'le ilgili hiç bir görüntü yok. 4. Heavy Metal 'e *"Faşist Satanist Estetiğini benimsemiş"(:) ne demekse artık) müzik tarzı deniliyor.Satanizmin Müziği diye nitelendiriliyor.Halbuki bu tarzda yazılmış ve "Tanrı"yı öven parçalar da mevcuttur.Sayısı da az değil. En belirgin örnek Haggard - Awaking The Centuries.(çok güzel bir albümdür ateist olmama rağmen seviyorum,tavsiye ediyorum:)) Ayrıca White Metal ya da Cristian Metal isimli alt grup vardır Heavy Metal'de. (bkz.http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...an_metal_bands) Bir de en sonunda "Satanist grupların ideolojisi Darvinizmdir"e getiriliyor. Bir başka saçmalık daha. Tabiiki, Gorgoroth, Burzum, Deicide grupları parçalarında sürekli Darvini ve Evrim teorisini övüp duruyorlar:) Hatta sanırım yakında dinozorlar ve Homo Erectuslar hakkında parça bile yazacaklar:))... |
Re: Harun Yahya sahtekarlığı..Bu sefer müzikle ilgili..
Sevgili larra,
Damardan girmişin konuya yani. Aslında önemli bir nokta yakalamışsın ve haklısın ama bu sitede kaç ateist ya da dindar arkadaşın Marilyn Manson'u ya da Craddle of faith'i tanıdığını düşünüyorsun? Mesela ben Nothing else matters ötesine geçememiş bir metalciyim. Önce şöyle bir Marilyn Monroe ve Charles Manson'dan başlayarak ortamı hazırlasan da sonra daha derine girsen? Bu arada hard rock heavy metal'i her zaman ve her yerde döver, bunu da bir yerlere yaz :) |
Sevgili yfln,
Haklısın sen de:)Aslında Harun Yahyanın burada hazırladığı video biraz amaca yöneliktir.Bol bol böle "satanik" isimli bir şeyler bulayım da "ahanda heavy metal satanizmdir!!" diye zırlayayım.Yani ona bakarsan birşeyler bulayım da yapıştırayım modundadır kendileri. * Craddle of Filth grubunu seçmesi isminden, "gothic"(türkçesi yok bunun yaa:)) diye nitelendirilen sahne şovlarından ve popüleritesinden kaynaklanıyor. Craddle of Filth - Pisliğin Beşiği...Ama grup üyelerinin aslında satanist değil de sadece "dallama" veya "serseri" tanımlarına uyar. (izleyin Craddle of Filth - Heavy, Left-Handed and Candid DVD'si) * Bu yüzden daha popüler bir simgeyi Marilyn Manson'u hemen o grubun solisti yapmış.Marylin Manson denilen arkadaş, Church of Satan isimli Satanist tarikatın onur üyesi. Aynı zamanda kendi grubuyla extreme bir müzik yaparak Amerika'da hakkında soruşturmalar açtırmaya başarmıştır.Bu suçlamalardan ceza almadan kurtulmuş çünkü suçu yoktur.Bu konuyla ilgili Michael Moore'un "Bowling For Columbine" isimli belgeselinde röportajı bulmaktadır.Merak eden izleyebilir. * Tabii imajları korkunçtur. Bir sürü saçma sapan bir şey yapmıştır (kaburgalarını söktürmek gibi).Ama önemli olan farkında olmadan Harun Yahya Efendinin elinde Darwinizme saldırı için bir alet durumuna düşmesidir.Bunu bilse heralde hemen o imajı bırakıp Türk Sanat Müziği söylemeye başlar :D * Fakat Yahya Hazretleri onu orda da bulur..Farketmez istersen ninni söyle..bir uydurma ekleyip, Darwinizm budur işte bebeklikten böyle yetiştiriyorlar çocukları.Materyalist oluyorlar!!! * Zaten Harun Bey, Lenin, Stalin ve hatta ne alakaysa Bakunin'i satanist ilan etmiş.De bu konuya hiç girmeyelim yoksa neutrino beni neutrinolara parçalar:))) * Bu arada Türk Sanat Müziğinde Satanizm esintilerini araştırmaya başladım..Toparlarsam forumda açıklarım...:) p.s.: Hard Rock'la ilgili söylediğine katılıyorum.Aslında Hard Rock ve Heavy Metal birer altkümedir.Rock&Heavy bunların hepsini kapsar..Gerçi şimdi Adnancılar burda da "hani nerde aratürler?işte çöktü Darwinizm!" diye tutturabilir :lol: *:lol: |
Bitli baklanin kor alicisi bulunur, bu HY denen mahlukun bu kadar alicisi olmasinin tek sebebi, korluktur.
|
sahtekara delil gerekmezki!
* * * * * ona inanlar olduktan sonra. |
İnsanlar bu kadar kör olamaz diyenlere işte kanıt KÖRLER...İnsan olmayı bile beceremiyorlar şöyleki bizi diğer canlılardan ayıran en önemli özelliğimiz düşünebilmemiz ama bu beyinden yoksun insanlar düşünemio...
Arkadaşım" Heavy Metal 'e *"Faşist Satanist Estetiğini benimsemiş"(Smile ne demekse artık) müzik tarzı deniliyor.Satanizmin Müziği diye nitelendiriliyor" demiş...Bakın buraya dikkat h.y. çok zekii ya bu müziği satanist müziği olarak gösteriyor peki eline ne geçicek böyle gösterirse şöyleki bu müzikleri yapan guruplar satanist olcak arkadaşım son paragrafta yazmış "Bir de en sonunda "Satanist grupların ideolojisi Darvinizmdir"e getiriliyor."diye burdanda tüm darwincileri statnist gösteriyor...Bu insana bu kadar inanan varken yakında benim ve benim gibi darwine inanan insanlara satanist damgası vurulması olası... Kendimizi savunamayızda düşünsenize adam buna inanacak kadar cahil hatta karacahil beyinsiz biriyle konuşuyorsunuz... -ben darwinciyim -yani satanistsin -hayr ateistim -anladım satanistsin -yahu ne satanisti ben ateistim -tamam işte harun hazretleri söyledi darwinciler satanist dedi *sende satanistsin işte Hala böyle insanlar var.... Saygılar |
Alıntı:
"Eğer sahiden doğru söylüyorsanız delilinizi getirin"(yahudiler icin) "Musaya apacik deliller verdik" "Isaya deliler verdik" falan gibi.. Yahu muhammed kardes bir gun de sen delil getirde bi gorelim ne olup bitiyor. Zaten soyle bir mucizeleri (kuranda delil de deniliyor) incelediginizde Gunumuze yaklastikca veya muhammed devrine yaklastikca mucize lerin niteligi azalmaktadir. Yani mesela musa tanriyla konusmus --isa besikte konusmus(mucize niteliginde bir azalma soz konusu) ama muhammed kendini anlatirken hic boyle seylerden bahsetmez. Cunku bir seyin mucize yaratabilmesi icin tarih olmasi,gecmiste kalmis olmasi lazim.Ki boylece daha rahat sallayabilsin. He ne zaman muhammede mucizevi ozellikler katilmis ?? derseniz Hadislere bakmanizi oneririm.Kitap haline getirilen hadisler bir cok mucizeyi gozler onune sermektedir.cunku hadis kitaplarinin ortaya cikisi kurandan 200-300 yil sonra ortaya cikmistir.Yani mucizeleri ortaya cikarmak ya da uydurmak icin uygun bir zaman.... Bir hipotez yapmak istiyorum:Simdi bu forumdan 10 kisiyi siradan Metafiziksel bir hikayeyi anlatmasi icin Turkiyenin dort bir yanina yollayalim.Sonra bu insanlar bu anlatilanlari onlarin kulturlerine yerlestirecek ve boylece bir kac yuzyil beklenecek. Sonucun ne olacagini hemen anlamissinizdir sanirim.Bu hikayeden insanlar olulerde diriltir,denizi de yarar okuze ati essegide konusturur bir ornek daha verim isterseniz.Hz Ali yi metheden eski siirlere bakin 800-1000 yillardan kalma onla ilgili uydurululanlar biraz daha makul ama 1000 li yillari gectikten sonra Ali iyice abartilmistir. |
H.Y.'nin neredeyse tüm kitap veya belgesellerinde buna benzer saçmalıklar mevcut.Mesela F.NİETZSCHE hakkında bi eşçinsel demediği kalmış diyeceğim ama onuda demiş... :) Bu konu üzerine bir yazı hazırlamıştım..Yani H.Y.nin Nietzsche hakkında atıp tuttuklarıyla alakalı..
Selamlar |
Bu dinci kısmının böyle şeylerden haberi olmadığı için din adına ne yalan atarsan at inanırlar.
|
Metalciyim ama metaryelist değil. :evil: *:evil: *:evil: *:evil: *:evil: *:evil:
|
beel bağlantı kuramadım ,ne söylemek istediğini açarmısın.
|
Alıntı:
Dinlediğim müzik tarzını ifade ettim sadece yani dışarıya göre metalciyim,kendime göre tenekeci.Ama ne satanistim, ne evrimciyim,ne de materyalist sadece müslüman bir metalciyim. NOT:Müzik evrenseldir.Müziğin dini imanı olmaz.Harun Yahya hocama duyrulur...Tabi duyarsa... |
marilyn manson ile cradle of filth'i yanyana koyması zaten olayı bitirmiş :) Mevzuya ne kadar uzak olduklarının belgesi.
|
İnsanlık yazıyı bilmediği yada kullanamadığı dönemler diyelim, bilhassa teolojik bilgiyi, kutsal metinleri şarkılar ile işlerdi. Bunun adına ilahi denildi. Yazının edebi anlamda ihtiyacı karşılayacak düzeyde bulunması bir başka sorunuda beraberinde getirdi, bu yazı insanlara nasıl ulaşacaktı. Yine toplumsal açıdan iletmek fiili bu sorundan dolayı çözümlenemedi, herkes yüzlerce kilo ağırlığında tabletleri kağıt gibi eline alıp okuyamazdı. Uzun bin yıllar ilahiler böylelikle güncelliğini korudu. Kütüphaneler ise, daha çok Kral kütüphaneleri olup, sadece belirli yerlerde muhafaza edildi(Saray, Tapınak).
İnsanlığın ilahiyi kutsallaştırması sonunda, neredeyse dini konular dışında müzik yapmak, dini konular dışında şiir yazmak yadırganır oldu. İslamda şair, yalancıdır, şarkılarda şairane sözlerden, şiirlerden meydana gelmektedir, arzu edilen tek müzik ilahidir. H.Yahya yine kendisini kabullendireceği mantıklı bir nokta yakalamış, Heavy Metal'i ise imdadına yetiştirmiş. Heavy Metal'i Şeytanın müziği yapmakla bir basamak atlayacaktır, Satanist ve Faşist adlandırması sahtekarlığı ile çoktan hedefe koyacak böylelikle işte kötülük diyecektir. İlahiler neyinize yetmiyor!? Sevgili Beelzbb Materyalist bir tanımlama kelimesidir, dünyayı, doğayı, evreni, olay ve olguları nesnel bağıntılar ile ve yine nesnel bilgi ile çözümleden gelir. Bir yağmur olayında, siz sularda oluşan buharlaşma, sublimleşme ve daha sonra daha sonra onları yoğunlaştıran ısı farkı olan katmanlarda bileşikler oluşturarak damlalar halinde, artık çekim kuvvetine yenik düşmeleri noktasında yere düşmeleri olarak ifade ettiğiniz anda, bu ifadeniz materyalisttir. Aksi ise, Yağmuru ilkel metafizikten, herhangi bir Yağmur Tanrısının insanlara bereket için yağdırdığına, ister ise yağdırır istemezse yağdırmaz, ortada nesnel hiç bir şey olmadığına inanmanız ve yağmur dualarına çıkmayı mantıklı kabul etmeniz gerekir. Yıldırımların Rad suresinde dediği gibi Allah'ın birilerini çarpmak için kullandığı bir şeydir derseniz, yıldırımın oluşumuna materyalist bakışı reddettiğiniz gibi paratoner denen şeyden haberinizde yok demektir, var ise bu bilgide materyal bilgidir. Aksi ise şudur; Rad 13. * Gök gürlemesi O'na hamd ederek tespih eder. Melekler de O'nun korkusundan tespih ederler. O yıldırımlar gönderir de onlarla dilediğini çarpar. Onlar ise Allah hakkında mücadele ediyorlar. Halbuki O, azabı çok şiddetli olandır. İst'ler demiştim, sadece ist tirler, size göre materyalist deki ist ile materyalizmin kendi kökenindeki anlamının değişiyor olması sizin-bizim sorununuzdur, materyalizmin tanımı ile alakalı değildir. Dünyayı ve dünya olaylarını, evren ve evren olaylarını, nesnel olgu ve kurallar dahilinde anlamak, onları kendi iç ve bağıntılı ilişkilerini tutarlı bir biçimde incelemek, anlamak ve bilgisine erişmek yönteminin tümüne materyalizm denir. Paratoner Tanrılara rağmen materyalist bir bilginin(araştırma-açıklama yönteminin) bir sonucudur mesala. Bu böyle olmasaydı değil paratoner yapmak bu gün yanan bir ampül bile olmaz, mumlar ile idare ederdik. *Elmanın tadı ideolojilere göre değişmez, materyalizminde ne olduğunu kişilerin kendi şahsi görüşleri tanımlamaz. Bunlarda H.Yahya gibilerinin hiç işine gelmez. |
Alıntı:
|
Din adına söylenen yalanlar ona sevap yazılıyor...
|
dinden soğumamın en büyük sebeplerinden biri de bu adam.
|
hard rock hallelujah.
kaynak için bkz. lordi :) abi bunda kötü ne var ki adamlar marilyn manson'a yeni bi vizyon getirmişler. belki de marilyn şimdiden alt yapı oluşturuyodur kerata. belki cof'in solisti olmak istiyo adam. yavaş yavaş yolunu yapıyo demekki. türk metal dinleyicisini içten fethediyo. eee akıllı adam :) |
görmüştüm baya bi önce dolanırkene youtube de komik yaaa
|
Bu bahsedilen videoyu bende izledim. Bircok heavy metal grubunun, acik acik satanizmi yada goth (vampir) kultculugunu tema olarak isledigi dogrudur. Ama muzik bu insanlarin urettikleri asil eser, satanizm ise atmosferi tamamlayan bir temadir otesi yok. Bu tip videolarla asil yapilmak istenen, metal muzik dinleyicilerini hedef gostermek.
|
Re: Harun Yahya çarpıtmaları..Bu sefer müzikle ilgili..
allah aşkına bu adam bence çok saçma konuşuyor kitaplarını okudum sonra durdum düşündüm acaba ben mi ön yargılıyım diye ama sonra arkadaşlarla tartıştık gerçekten bu adam saçmaymış
|
Ben bir Rock'n Roll tutkunu olarak, müziğin içindeyim ve neyin ne olduğunu biliyorum. Olmadık insanlardan örğrenecek halim yok. Hele bu adamlardan..
Ayrıca; Bu bahsedilen videoyu bende izledim. Bircok heavy metal grubunun, acik acik satanizmi yada goth (vampir) kultculugunu tema olarak isledigi dogrudur. Hayır yanlıştır. Heavy Metal türü sosyolojik olaylar yüzünden çıkmış bir müzik türüdür. Sizin bahsettiğiniz öğeler Genellikle "Black Metal ve Gothic Metal" türü içinde bulunur. Doğru olan, budur. |
Sevgili NedimYilmaz,
Metallica heavy metalin vucud buldugu, kitlelerin muzigi ilk grup diyebiliriz. Bakin bu grubun kurulusundan itibaren gerek kilik kiyafetlerinde gerek sarki sozlerinde satanist imgeler mevcuddur. Senin bahsettigin turler (goth ve black) satanizmin propagandasini alenen yapan muziklerdir. Benim dedigim bircok "heavy metal grubu" deyimi cok yanlis olmasa gerek, lakin Marlyn Manson, ne goth ne black metal yapar ama tescilli bir satanisttir. Venom, Burzum, Betlehem gibi gruplar, Anton Szander La Vey'in Seytan Kilise'sinin tescilli gruplaridir. |
http://www.youtube.com/watch?v=lXJu9i4BdJs
Bakin H.Y. nin de sevebilecegi bir black metal grubu. Satanizm'i ve Modern Satanizm'i ayri bir baslikta ele almak daha uygun olur. Modern Satanizm gercektende ateist bir akimdir ve Sosyal Darwinizmden de etkilendigi soylensede, Sosyal Darwinizm yanlis bir tanimlama olur. Cunku teorinin isim babasi Darwin bu konudan hic bahsetmemistir. |
Venom, Burzum, Betlehem gibi gruplar, Anton Szander La Vey'in Seytan Kilise'sinin tescilli gruplaridir.
Bu gruplar Black Metal gruplarıdır, Heavy Metal değildir. Heavy Metal'i çıkaran Black Sabbath, Judas Priest gibi gruplar son derece dindar katolik gruplardır. Bu zamandan sonra çıkan thrash grupların çoğu ne kadar satanist izlenimi vermişsede, kendilerinin ateist olduklarını açıklamışlardır. 80li yılların sonundaki bazı heavy metal grupları ise faşizan hareketleri ile tepki toplamışlardır. Fakat Heavy Metal hiç bir zaman satanizme bulaşmamıştır, bulaştığı alan ve müzik ritimleri "Black Metal" dir. ---------- Metallica heavy metalin vucud buldugu, kitlelerin muzigi ilk grup diyebiliriz. Bakin bu grubun kurulusundan itibaren gerek kilik kiyafetlerinde gerek sarki sozlerinde satanist imgeler mevcuddur. * Bana Metallica'nın Şeytan'ı ve onun kilisesini övdüğü bir şarkı sözü söyler misiniz? * Metallica ilk çıktığında Heavy değil, thrash metal türünden örnek parçalar sunmuştur. Thrash metal'in black metal ile ilgisi yoktur. * Metallica'nın kılık kıyafetine "sadece" bir örnek ile açıklayınız. Bir resim gösteriniz. * Ayrıca "Satanist kılık kıyafet" nasıl oluyor? |
Alıntı:
|
Sevgili NedimYilmaz,
hic hazetmedigim bir muzik turu hakkinda munazara etmek istemesemde, sordugunuz sorulari kisaca cevaplamadan gecemeyecegim. "Metallica'nın kılık kıyafetine "sadece" bir örnek ile açıklayınız. Bir resim gösteriniz. " http://cjnepal.org/files/metallica-james.jpg Burada James Hetfield'in ilk yillarinda Venom kolyesi ile gormek mumkun. http://images.ciao.com/inl/images/pr...nom__37888.jpg Buda amblemin buyuk hali. http://coolestblog.blogs.com/coolest..._411318914.jpg Buyrun buda o katolik dindar grubun album kapagi. Satanist sembolleri gormek zor degil, mesela pentagram, keci basi, vs vs vs. Boyunlarindaki hac sizi yaniltmasin, hac hristiyanliktan once de varolan, karabuyu icin cok onemli bir semboldur. Gruplarin isimleri bile Satanist imgeler tasiyor, Judas Priest mesela, Judas'in kim oldugunu biliyoruz. Peki kimlerin rahibidir Judas? Anti-Christ'lerin. Hersey bir tarafa, Heavy Metal ciktigindan kisa sure sonra, Hard Rock'tan Heavy Metal'e gecis yillari (White Snake, vs vs) sonrasi, Satanizm Heavy Metal'i etkisi altinda birakmistir. Black Metal uzun hava degil, Heavy Metal'in alt grubudur, tek farki Satanizm'den cokca etkilenmistir. Burzum'un solisti bir kilise yaktigi icin hapis cezasi almistir, yani is fiiliyata bile dokulmus. Bunu da ozgurlukcu bir muzik tarzina cok gormemek lazim, Modern Satanizm anarsist ve ateisttir. |
|
o adama göre darwinizm, bütün kötülüklerin başı ve humanizm, satanizm, I. dünya savaşı, hepsi darwinin suçu:D
boyle bi sapıklık olamaz adamın 2 sitesine baktım yanlış bilgiler var hep |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:51 . |