Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Hristiyanlık (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=82)
-   -   İsa Hain miydi ? Barnabas Kimdi ? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4229)

ahuramazda 13-06-2007 20:11

İsa Hain miydi ? Barnabas Kimdi ?

:?: :!:
İlginç bir öykü anlatılır İsa ile ilgili. İsa'nın aslında hain olduğu, halkın o yüzden İsa'yı değil de Barabbas denilen kişiyi salıverdiği, Barabbas'ın aslında İsa'yla benzer konumda bir yerinin olduğusöylenir.

Yaklaşık 5-6 yıldır bu konuya ilişkin ipuçları yakalamaya çalıştım. Ancak birkaç cümleden öteye geçemedim.

Burada bunu sizlerle paylaşmak, ve mümkünse derinleştirmek istedim.

Daha birkaçgün öncesine kadar İsa'yı alkışlayanlar onu değil de Barabbas'ın serbest kalmasını istiyorlardı...neden...

Yoksa İsa bir vatan haini...kaçkın bir komutan mıydı...
Barabbas radikal bir komutan mıydı?

:?:

ahuramazda 14-06-2007 12:37

Re: İSA HAİN MİYDİ? BARABBAS KİMDİ?

Habilis
...sizde bu konuyla ilgili bir şeyler var mı?
İsa'nın ve Barabbas' ın aslında bir komutan olduğu ve İsa'nın savaştan vazgeçmesi...Bu yüzden Barabbas'ın tek başına kalıp tutuklanması.. halkın da bunu affetmeyip Barabbas'ı serbest bırakıp İsa'yı teslim etmesiyle ilgili..

habilis 14-06-2007 13:28

ahuramazda arkadaşım,

bu olayın aslı varmı yokmu bilemiyorum fakat bu bana göre sadece bir teoridir. *.. isa insanların din duygularını sömürmüştür, ve ihtiyaçta olan kişileri bu şekilde kazanmayı bilmiştir. gelecek kipli vaatlerde bulunmuştur..

sizin dediğinize gelecek olursak isa çoğu zaman devlete ,ozamanın hükümetine karşı ideolojik bir savaş yürütmüştür. özelliklede o günün DİN KURUMUNA karşı !! *yukarıda anlatılan bir teori sadece. gerçekliği tartışılır .. bunun yanında BARABBASIN salıverilmesi de dahil ..

habilis 14-06-2007 13:53

isa yı herzaman barışın ,iyiliğin simgesi olarak gösteriyorlar, hatta bilirsiniz resimlerdede "kuzu" olarak görünür.

ahuramazda arkadaşım ,

isanın o vilayette yasa dışı işler yapmak istemesi ihtimalini düşündüm de aklıma bir iki ayet geldi,

örneğin '' ...Sağ yanağınıza bir tokat atana öbür yanağınızı da çevirin. '' , ''Düşmanlarınızı sevin,size zulmedenler için dua edin.''

diyen isa başka yerde diyorki *;

'' varınızı yoğunuzu satın silah alın '' !!! isa bunu son akşam yemeğinde söylemiştir .. uzun olmaması için bölümün hepsini yazmadım ..

zaman içerisinde bazı kelimeler yumaşıtılmıştır! bu kurandada aynıdır !

O da onlara, «Şimdi ise kesesi olan onu yanına alsın, torbası olan da onu alsın» dedi. «Kılıcı olmayan, abasını satıp bir kılıç alsın.
Size şunu söyleyeyim, yazılmış olan şu sözün bende yerine gelmesi gerekiyor: `O, suçlularla bir sayıldı.' Gerçekten de benimle ilgili yazılmış olanlar yerine gelmektedir.»

neden isa böyle bir şey söylüyor ?!! *devlete ,vilayete karşı bir isyan mı çıkartacaktır!! bu yönde düşünürsek arkadaşım senin dediğin teori güçlenebilir !

isayı BAŞKALDIRAN BİRİ olarak da görebiliriz aslında !!

çünkü bakalım yine ne deniyor:

Luka;22-37 'O, suçlularla bir sayıldı.' suçllarla bir sayıldı ifadesine dikkat !!

aynı şeyi işeya *53.12 'de geçen '' başkaldıranlarla bir sayıldı. '' ifadesinede referans yapabiliriz!! yani isa boşu boşuna mı BAŞKALDIRANLARLA BİR SAYILDI !!

ahuramazda 14-06-2007 16:45

Teşekkürler Sevgili Habilis...

* * * *O halde... Açayım biraz. Bir de bu pencereleri ekleyelim. ne kadar örtüşecek görelim...
İsa ve Barabbas, Döneminin iki ayrı yerde bulunan komutanı. Büyük olsılıkla İsa Nasıralıları temsilen mande... ya da nasıra Roma valiliğinden koparmanın ya da bir kısım özerklik haklarını almanın hesaplarını yapıyordu. Barabbas ise daha köktenci, bağımsızlık için savaşıyordu.

* * * * İyi incelenirse o dönem çok fazla ayaklanma, savaş ve hak talebi olmuştur romalılara karşı. Barabbas ve ve İsa Komutasındaki halk bir araya gelerek birlikte ayaklanma karaı alıyorlar. Fakat tam ayaklanma başlayacağı zaman İsa geri çekilip bu ayaklanmayı başlatmaktan vazgeçiyor.ama Barabbas bir kez başlamıştır...ve ayaklanma Roma tarafından bastırılıyor. Barabbas da yakalanıyor... Halk bu yüzden İsa'yı hain ilan ediyor. Kutsal günde esir değişimini de Halk işte bu halk önderi Barabbas'dan yana kullanıyor ve İsa'yı verip Barabbas'ı kurtarıyorlar... *

Prof. İbrahim Ataç... *
Hz. İsa, zamanın ve sır tutmanın büyük öneminin bilincindeydi. Yapabildiği kadar çok insanı silahlandırarak Romalılara ve Seduzenlere karşı bir kütle ayaklanmasını sahneye koyması gerekiyordu. Bu da düşman, kuvvetinin büyüklüğünün farkına varmadan yapılmalıydı. Bu nedenle gizlice buluşuluyor, stratejiler yapılıyor ve herkesce bilinmeyen yerlerde dua ediliyordu.

Hz. İsa, yüksek makamları provoke etmekten çekinmiyor ve Israel tahtındaki hakkını belgelemeyi kanıtlayabilmek icin başkentte gücünü göstermek geretiğini düşünüyordu. Bunun için bir plan geliştirerek Filistin halkına, onları egemenliklerine kavuşturmak üzere beklenen kral olduğunu gostermeyi amaçladı. Olabilecek en büyük sensasyonu yaratmak üzere Tapınağa giderek orta büyüklükte bir ayaklanma çıkarmayı başardı.

Kutsal Tapınağın bir pazar yeri olarak kullanılmasını, tezgahları devirerek ve kutsal yerden atarak protesto etti. Bu yapılanın, büyük bir başarı olduğuna inanılmaktaysa da, olay sonun başlangıcı oldu. Yakobus hemen yakalandı. Hz. İsa’nın da peşine düşüldü.

Diye bir anlatımda bulunmuş.
İşin aslı bu bilgiler çok parça parça... çok ciddi veriler yok Sevgili Habilis.

Ama incil okunduğunda bu bilgilerle yaklaşım gösterildiğinde bazı parçalar yerine oturuyor...ama ancak bu kadar...

Bir Barabbas incilinden bahsediliyor.
onu okudunuz mu. Orada daha farklı bilgiler veriliyor. Ve sanırım o incil kayıp. bugün ortada Barnabas incili diye bir incil dolaşıyor. okuyamadım. ama kanımca birçok bilgi yok edilmiş.

Günümüzde hala filistin ve mardin arasında Vaftizci yahya ya inananlar olduğu bilinmektedir. İsa'nın komutasını devraldığı kişidir bu kişi.

habilis 14-06-2007 17:08

paylaşımın için teşekkürler arkadaşım,
güzel bi yaklaşımm devam et bakalım neler çıkacak ortaya..

bak Papa II. Jean Paul un bir sözü geldi aklıma :

«İsa’nın Roma egemenliğine karşı politik olarak savaş yürüttüğüne ve iktidardakilere karşı mücadele ettiğine inanmak ve onun bir sınıf mücadelesine katıldığını söylemek Kilisenin düşüncesine tezat oluşturur.»

gerçekten çok tezat bir açıklama ..

yahuda incilini ben çok önceden araştırmıştım .. çeşitli farklılıklar var (sosyal ve teolojik ).. önümüzdeki saatlerde onun hakkındada yazarız tabii..

ahuramazda 21-06-2007 17:22

Ahmed HULUSİ ŞÖYLE aktarıyor.

“SEMÂNIN KRALLIĞI”!

Hz.İsa Aleyhisselâm zamanında, "Barabbas" isimli bir kişi vardı... Yahudilere karşı, yahudi olmayanların birleşerek bir devlet kurmalarına önderlik ediyordu..İsa Aleyhisselâm’a başvurarak, O`nu kendilerine dinî-siyasî lider yapmak ve böylece yahudilere karşı zafer kazanmak amacıyla çok uğraştı!.. "

Kanımca burada Barabbas birçok yerde sözedildiği gibi bir hırsız değil, bir komutandı. İsa Nasıra adına bir özerklik sistemi kurmaya çalışıyordu.

ve aslında İsa kendi Halkına ihanet etti belki de..bu yüzdendir ki Barabbas ın adını silmek istediler.

"Kuzey Mısır'ın Nag Hammadi bölgesinde define avcıları tarafından bulunan parşömenin kopyalarından birinde, tarihin en gizemli kişiliklerinden biri olan ve hakkında çeşitli rivayetler dolaşan Barabbas İncili'ne yer verilmektedir. Bu ad aynı zamanda, Leonardo da Vinci'nin ''Gül Bahçesindeki Madonna'' adlı tablosunda da, şifrelenmiş bir şekilde yer almaktadır. Barabbas adı ve onu yazılı olduğu parşömenin varlığı, yalnızca ölen antikacının eşi Anne von Seydlitz'in yaşamını altüst etmekle kalmaz, Papalık kurumunu ve Hıristiyanlığa inanan milyonlarca insanın inancını da ciddi şekilde tehdit eder. Dolayısıyla, hem Barabbas adı ortadan kaldırılmalı, hem de Barabbas İncili'nin yer aldığı bu parşömen yok edilmelidir."

21-06-2007 17:28

isa açık açık bir yahudi reformistiydi. sonradan peygamber ilan edildi. bunu sağlayanda pavlus'tu.

epikuri 08-09-2012 21:16

Alıntı:

ahuramazda´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 70379)
:?: :!:
İlginç bir öykü anlatılır İsa ile ilgili. İsa'nın aslında hain olduğu, halkın o yüzden İsa'yı değil de Barabbas denilen kişiyi salıverdiği, Barabbas'ın aslında İsa'yla benzer konumda bir yerinin olduğusöylenir.

Yaklaşık 5-6 yıldır bu konuya ilişkin ipuçları yakalamaya çalıştım. Ancak birkaç cümleden öteye geçemedim.

Burada bunu sizlerle paylaşmak, ve mümkünse derinleştirmek istedim.

Daha birkaçgün öncesine kadar İsa'yı alkışlayanlar onu değil de Barabbas'ın serbest kalmasını istiyorlardı...neden...

Yoksa İsa bir vatan haini...kaçkın bir komutan mıydı...
Barabbas radikal bir komutan mıydı?

:?:

sevgili ahura mazda ,zarahuştra değilmidir bu işin başı,zerdüştlük olmasaydı ,belkide yeryüzünde hiç bir din olmayacaktı.evela avestadan gel günümüze ,ondan sonra isa vs. konuları netlik kazanır kanaatindeyim.selamlar sevgiler.

Paolo 09-09-2012 00:12

KUTSAL KITABA baksaydiniz cevabini gorurdunuz.Ferisiler ve diger dini liderler halki EFENDIIZ MESIH ISA aleyhinde kiskirttiler.Oldurulmesi yonunde.Normalde herkes dost dusman RAB MESIH ISANIN ne kadar mukemmel;yumusakhuylu;alcakgonullu ve iyi oldugunu biliyorlardi.GERCEKLER bazilarina zor geldigi icin hazmedemediler.

10Başkâhinlerin İsa'yı kıskançlıktan ötürü kendisine teslim ettiklerini biliyordu. 11Ne var ki başkâhinler, İsa'nın değil, Barabas'ın salıverilmesini istemeleri için halkı kışkırttılar.MARKOS 15 AMIN!

18İsa'yı kıskançlıktan ötürü kendisine teslim ettiklerini biliyordu. MATTA 27 AMIN!

MATTADAKI ayettede ferisiler ve dini onderlere isaret ediliyor.

spartacus 09-09-2012 16:57

Hangi Kutsal Kitaba bakılsaydı.

Barnabas İncil'i mi?

Paolo 09-09-2012 18:35

Hayır Rabbin tek gerçek olan kutsalkitap yani Rab Mesih İsanın sözleri.

Paolo 10-09-2012 02:02

RABBIN yasayan ve tek gercek sozu YUCE RAB MESIH ISADAN en dogru sekilde bahseden aciklayan KUTSAL KITAP!VE Onla yasamis Onun ogrencilerinin yazdigi vahiyle Aziz Matta;Aziz Yuhanna;Aziz Luka ve Markos ve diger taniklarin aktardigi kitap!

Paolo 10-09-2012 02:23

RAB MESIH ISA EFENDIMIZ ayni zamanda SOZDUR.ALLAH sozu.Bu Kelamda vurgulanir.

14Söz insan[ç] olup aramızda yaşadı. Biz de O'nun yüceliğini, Baba'dan gelen, lütuf ve gerçekle dolu olan biricik Oğul'un yüceliğini gördük.YUHANNA 1 AMIN!

Ve Ogrencilerde ONA GORMUS VE TANIKLIK ETMISLERDIR.Bu durumda gercek KUTSAL KITAP RAB MESIH ISA VE OGRENCILERIN yazili olarak aktardigi sozler.Aziz Barnabas sonradan iman etti Havariler zamaninda.Dolasiyla O havarilerden gordu iman etti RAB MESIH ISAYLA hic tanimadi.Zaten barnabas kitabin uydurma oldugu belgelerdee ispatlanmistir.

1. Bölüm

Yaşam Sözü

1Yaşam Sözüyle ilgili olarak başlangıçtan beri var olanı, işittiğimizi, gözlerimizle gördüğümüzü, seyredip ellerimizle dokunduğumuzu ilan ediyoruz. 2Yaşam açıkça göründü, onu gördük ve ona tanıklık ediyoruz. Baba'yla birlikte[a] olup bize görünmüş olan sonsuz Yaşam'ı size ilan ediyoruz. 3Evet, sizin de bizlerle paydaşlığınız olsun diye gördüğümüzü ve işittiğimizi size ilan ediyoruz. Bizim paydaşlığımız da Baba'yla ve O'nun Oğlu İsa Mesih'ledir. 4Bunları size, sevincimiz tam olsun diye yazıyoruz. 1.YUHANNA 1 AMIN!

16Rabbimiz İsa Mesih'in kudretini ve gelişini size bildirirken uydurma masallara başvurmadık. O'nun görkemini kendi gözlerimizle gördük. 17Mesih, yüce ve görkemli Olan'dan kendisine, «Benim sevgili Oğlum budur, O'ndan hoşnudum» diye gelen sesle, Baba Tanrı'dan onur ve yücelik aldı. 18Kutsal dağda O'nunla birlikte bulunduğumuz için gökten gelen bu sesi biz de işittik. 2.PETRUS 1 AMIN!

spartacus 10-09-2012 20:53

Alıntı:

Paolo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 455367)
Hayır Rabbin tek gerçek olan kutsalkitap yani Rab Mesih İsanın sözleri.

İsa'dan 300 yıl sonra yok edilen 300 ayrı İncil'i görüp, inceledin mi?

nasıl yazıyorsun? Düşüncen nerede başlıyor, bitiyor, aktardığın ayetler nerede başlıyor, bitiyor belli değil.

Her yazına alakasız ayetler koyup dir, dur, tir, tur yapıyorsun. Sorduğum soruyu yanıtlaman kafi...

İsa'dan 300 yıl sonra yok edilen 300 ayrı İncil'i görüp, inceledin mi?

Paolo 11-09-2012 01:14

Ayetlere baksan gorursun nerden basladigini!Suanki Incilin gercek oldugu vahyinden ve iceriginden belli oluyor.Cunku Rab Mesih Isayi en iyi sekilde ve duzgun olarak aciklayip tanitiyor.Digerleri ise eksik;hatali bilgi.Mesela barnabas kitabinda hasa Mesih Isa Efendimiz ben Mesih degilim diyor 96 bolumunde.Buda gosteriyor ki diger kitaplar yanlis.

Paolo 11-09-2012 01:20

Bu arada ayetlerde alakasiz degil aksine tam konuyla alakali ok?Dikkatli okursan gorursun baglantisini.Kelamin dogrulugun diger kaniti bircok kisinin tanikligi.Kilise Babalari;Havari ogrencilerinin taniklligi.Sapkin dusunceye sahip olan Aryus bile Kutsal Kitabi kullaran tezini kanitlamaya calisti!Ayet numarasi var.O bolumu okursan alakasini anlarsiniz ayetlerin.Dusunceleri zaten ayri yaziyorum ayetten.

Paolo 11-09-2012 01:22

Son olarak belli bir sayi yoktu.300 tane vs.Eger Iznik konseyine getireceksen konuyu Incilturk.comdaki Iznik konseyinde neler oldu yazisini okumani tavsiye ederim.O donemlerde KUTSALKITAPTAN kimsenin suphesi yoktu!Zaten o donemdede vardi buyun kiliselerde okunuyordu!

spartacus 11-09-2012 02:40

Paolo

mantıklı cevaplar bekliyorum... Bir kitabı kendisine delil diye getirmek pek mantıklı olmasa gerek. Şu anki kitabın, kutsal kitap olduğu nereden belli, içinde yazıyormuş :)

Diğerlerinde yazmıyor muydu?

Bir diğeri de, o dönemde kutsal kitaptan kimsenin şüphesi yoktu neden 300 adet farklı İncil yok edildi... Şüphe var ki yok edilmiş ve masa başında seçmece yapılmış..

Bir başka konuda, madem İncil Tanrı Zeus'un sözü, buna insanlar nasıl karar verdi? Hangisinin tanrı sözü olduğunu nasıl belirlediler? Tanrılar adına insanların, konuşması, onlar adına karar vermesi vb şeyler, tanrının kullanılan bir isim olduğu ihtimaline karşılık düşmez mi? Bundan sonra bunu, bunu yapacaksınız! Kim söyledi? tanrı.. Nerede söyledi(şşş kitaba yazın hemen!). İşte kitapta öyle diyor? Kim diyor Kitapta. Kitabı kim yazdı? İnsanlar... Bozacının şahidi şıracı. Ala...

Paolo 11-09-2012 11:30

O senin dediğin uydurma.Akşam detaylıca yazarı.İznikte konu İNCİL değil RAB MESİH İSADIR!Kanıta gelince hem Kutsalkitapta Rab söylüyor kendi sözü olduğuna hemde Kilise Babaları,Havari ve Öğrenciler tanıklık ediyor!İNCİL zeusun değil Rab Mesih İsanın,Allahın Sözüdür!

Paolo 11-09-2012 12:27

Yazılarından konuya bilgisiz olduğun belli oluyor.Araştırıp okusaydın yukarıdaki hurafeyi savunmazdın birde ahkam kesersin!

spartacus 11-09-2012 13:30

İncil hakkında alınan kararlar İncil'den sonra ise, İncil'i kaynak getirmek mantıklı olur mu?

İncil Tanrı Zeus'un sözü derken kastımı anlamamışsın, devamını okursan demek istediğim açık. İçinde bu tanrı Zeus'un sözü yazsa, o zaman da Tanrı Zeus'un sözü mü olur? Bu mantık, sorunlu değil mi? Orada amacım sana ayna tutmak...

Ayetlere baksan gorursun nerden basladigini!Suanki Incilin gercek oldugu vahyinden ve iceriginden belli oluyor.

Ben İnciller gerçek değildir demedim ki. Sadece farklı yazılmış İncillerin olduğundan bahsettim.. Şu an değilde, farklı olan diğerleri esas alınsaydı, bu seferde onları bu biçimde savunacaktın... Yaptığınız çıkarımın anlamlı ve ele gelir bir yanı-yönü olduğunu düşünmüyorum, zira kerameti kendinden menkul.

Paolo 11-09-2012 15:00

Hayır olamaz çünkü o sözleri söyleyen Rab Mesih İsa.Zeus ise hayali gerçek olmayan bir tanrı diye inanılan hurafe.Yeni Ahitte sorun yoktu sorun sahte kitaplardı.İnsanlar sahteyle gerçeği karıştırmayın sahteye inanmasınlar diye kilise onları ayırdı.

spartacus 11-09-2012 16:12

Zeus hurafe, bunu bu gün sen söylüyorsun, Zeus zamanı yaşayan, kurbanlar adayan, sözde onun buyruklarını yasa, kanun diye uygulayan insanlar söylemiyor. Tüm yasalar, kutsal buyruklar yine aynen sizin insan yazımı İncilleriniz gibi, ve arkasında üçgenin tepelerinde, perdenin arkasında tepedekiler ve baş yardımcıları din adamları, bezirganlar ve yiyiciler takımı, ganimet toplayıcısı, tanrıları da suç ortakları olanlar var... Onlar cephede olduğu gibi masabaşında da başarılıdırlar.. Höt, hüt!!! Şunu yapacaksınız? Hizmet edeceksiniz(efendiler rahat, rahat sömürecek, güdecek, yönetecek, bir de tanrı söyledi diye kolayca yasa çıkartacaklar. Kimseye sormaya gerek yok, nasıl işlerine gelirse öyle yasa yapacaklar.) Sebep? Hayal ürünü tanrı(Zeus olsun hadi) böyle emretti. Bir hayal ürünü emredebilir mi? Edemez, o halde tanrı adının kullanımı müthiş bir kolaylık sağlıyor. Mafya babası, ya da ağa gibi fakat daha geniş bir rol biçiliyor.

Gelelim sonuca, evet Zeus hayal ürünü, artık inanırı yok, Tanrı da bir hayal ürünü, ama inanırı çok -bir zamanlar Zeus inanırları gibi... Hepsi tarih olmaya aday, başka çaresi yok. (buradaki çare Zeus'un kaderiyle olan ilgi-alaka üzerinedir.)

Paolo 11-09-2012 17:42

Zeusun adına kurban sunulması yada o dönemde taraftarı çok olması gerçek olduğunu anlamına gelmez.Adamlar kafalarına göre tanri yaratmış.Zaten varlığınıda kimse ispatlayamamıştır.Oysa Rab Mesih İsa gerçektir ispatlanmıştır.Kaldı ki şuanda en çok taraftarı olan inanç İseviliktir o halde İsevılik gerçektir.

spartacus 11-09-2012 17:53

Alıntı:

Paolo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 455773)
Zeusun adına kurban sunulması yada o dönemde taraftarı çok olması gerçek olduğunu anlamına gelmez.Adamlar kafalarına göre tanri yaratmış.Zaten varlığınıda kimse ispatlayamamıştır.Oysa Rab Mesih İsa gerçektir ispatlanmıştır.Kaldı ki şuanda en çok taraftarı olan inanç İseviliktir o halde İsevılik gerçektir.

Aynen bu dönemdeki hurafelerde öyle. farklı olan ne? Sadece içinden bakıyorsun. O dönem yaşayanlar da içeriden bakıyordu, biz bu gün o döneme dışarıdan bakıyoruz. Neyse kısaca;

Oysa Rab Mesih İsa gerçektir ispatlanmıştır.Kaldı ki şuanda en çok taraftarı olan inanç İseviliktir o halde İsevılik gerçektir.

Böyle söylemlerle kendini zor duruma düşürüyorsun. Hangi inançlı, imanlı, körü, körüne bağlı olan, tanrı-larının yalan olduğunu iddia etti ki?

O dönemler de insanlar zaten senin gibi düşünüyor ve bu dediklerini söylüyor. Sümerler orada bile kalmamış çivi yazısı ile bile olsa tanrılarını, masallarını ilahilere, taşlara kazımışlar. Zeus ne kadar gerçek, sizinki de o kadar..

İşte yukarıda yazdığına göre gerçek olmayan şeyler için birbirimizi kırmaya, üzmeye, tartışmaya gerek yok diye düşünüyorum...

Paolo 11-09-2012 18:56

Zeus put ve uydurulan tanrı.Zeus diye taptıkları şey aslında taş parçası.Ama Rab Mesih İsa gerçek ve yaşamıştır uydurulmamıştır.Orda senin mantığınla gittim elbette birşeyin çok olması sayıca doğruluğunu kanıtlamaz.

Paolo 12-09-2012 02:43

Hayir objektif bakiyorum.Zeus hayali uydurulmus bir put tanri diye tapinilan.Eski insanlar masal uydurmayi cok severdi.Zaten kimsede varligini ispatlayamamistir zeusun.Oysa RAB MESIH ISA yasamistir varligida ispatlanmitir bircok kiside taniklik eder ve gormustur!Yani MESIH ISA EFENDIMIZ gercektir.Zaten kendisine diyor GERCEK BENIM diye YUHANNA 14:6 da.Orda senin mantigina gore hareket ettim.Elbette birseyin sayica cok olmasi dogru oldugu anlamina gelmez.

spartacus 12-09-2012 03:09

Alıntı:

Paolo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 455812)
Zeus put ve uydurulan tanrı.Zeus diye taptıkları şey aslında taş parçası.Ama Rab Mesih İsa gerçek ve yaşamıştır uydurulmamıştır.Orda senin mantığınla gittim elbette birşeyin çok olması sayıca doğruluğunu kanıtlamaz.

Ben bir şeyin çok olmasından bahsetmedim, tekrar oku bence... Zeus put ise tanrı'da put... Sana dönemin içinden bak dedim.. Zeus'dan vahy alanlar yok muydu sanıyorsun. Onların varlığını işaret etmemiz Zeus'u gerçek yapıyor mu? Ki sen ikide bana dayanak olarak İncil'i sunuyorsun. Zeus inanırlarının da çok fazla sözd dayanağı vardı, hatta sizinkilerden de fazladır bence, onları kynak-delil olarak sunamayız, demek ki İncil'ide sunamayız. O da insan yapımı bir kitap. kağıdı, kalemi, yazarlarıyla.

Alıntı:

Paolo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 455879)
Hayir objektif bakiyorum.Zeus hayali uydurulmus bir put tanri diye tapinilan.Eski insanlar masal uydurmayi cok severdi.Zaten kimsede varligini ispatlayamamistir zeusun.Oysa RAB MESIH ISA yasamistir varligida ispatlanmitir bircok kiside taniklik eder ve gormustur!Yani MESIH ISA EFENDIMIZ gercektir.Zaten kendisine diyor GERCEK BENIM diye YUHANNA 14:6 da.Orda senin mantigina gore hareket ettim.Elbette birseyin sayica cok olmasi dogru oldugu anlamina gelmez.

Yine aynı hata. kendisi söylemişmiş. Paolo, Zeus inanırlarına göre de bizzat Zeus söylüyordu, buyuruyor, konuşuyordu. Sizin, insan olarak onlardan bir üstünlüğünüz yok bu konuda. Ben Zeus ya da benzer bir dinin, herhangi bir din adamı olsam, yüce efendilerden biri olsam, Zeus bana böyle buyurdu desem, kayıtlara geçilse, o zaman senin yönteminle, işte bakın Zeus bir gerçek, efendimiz kendisi gerçek olduğunu söylüyor desem mantık bunun neresinde?

Sana tolerans geçebileceğimi, ayrıcalık yükeleyceğimi mi sanıyorsun? Düşünme bile..

Paolo 12-09-2012 03:40

Tanri put degil gercek.Nasils herseyin bir yapani sahibi varsa bu evreninde sahibi;yaratisisi vardir Oda TANRIDIR!Put olmayan bir seye inanmak ve ona tapmak!Oysa Tanri boyle degil.Zeusa tapanlarin oyle demesi yine onlari kanitlamaz!O tas parcasindan medet umanlardan zaten hayir gelmez adam kendi yaptigi seye tapiyor var mi boyle sacmalik?!

Neva 12-09-2012 04:19

Alıntı:

Paolo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 455886)
Tanri put degil gercek.Nasils herseyin bir yapani sahibi varsa bu evreninde sahibi;yaratisisi vardir Oda TANRIDIR!Put olmayan bir seye inanmak ve ona tapmak!Oysa Tanri boyle degil.Zeusa tapanlarin oyle demesi yine onlari kanitlamaz!O tas parcasindan medet umanlardan zaten hayir gelmez adam kendi yaptigi seye tapiyor var mi boyle sacmalik?!

Tanrinin kendisi puttur zaten, bu her dinde boyledir.

Yanisira, put olmasa, uclememeniz gerekir.

Isa peygamber midir? Yoksa tanrinin yeryuzunde bedenlenmis hali midir?

Baba+ogul+kutsal ruh

Isa' ya hamile kalinisina sahit oldunuz mu ki, kutsal ruh'u kutsamaktasiniz?

Kutsal ruh, goklerdeki baba'dan(tanridan) ayri bir oge midir?

Paolo 12-09-2012 04:37

Tanri put degildir.Yaratilmamistir ezelidir!Herseyi yaratandir bu durumda hasa put olamaz sizin dedigin insanlarin kendisi cikardigi uydurgu tanrilar!Bakiniz RABBIN sozu putla RABBIN varlgini nasil acikliyor.

4Putlara sunulan kurban etlerinin yenmesine gelelim. Biliyoruz ki, put dünyada gerçekte var olmayan bir şeydir ve birden fazla Tanrı yoktur. 5-6Yerde ya da gökte ilah diye adlandırılanlar varsa da - nitekim birçok `ilahlar' ve `rabler' vardır - bizim için tek bir Tanrı Baba vardır. O her şeyin kaynağıdır ve biz O'nun için yaşıyoruz. Tek bir Rab var, O da İsa Mesih'tir. Her şey O'nun aracılığıyla yaratıldı, biz de O'nun aracılığıyla yaşıyoruz. 1.KORINTLILER 8 AMIN!

RAB MESIH ISA TANRININ YERYUZUNDE gorunen halidir!Tanridir.Uclemede yine teklik var ucluk yok bu arada.Siz eski zamanlardaki Aristoyu;Sokratesi gordunuz mu ki inaniyorsunuz?Kutsal Ruhun zaman zaman hayatimda etkilerini gordum bu arada.

Put dedigin sey insanlarin kendi uydurduklari sonrada tastan heykelini yaptiklari seydir genellikle put.Bakiniz kelam nasil tarif ediyor putu!

4Putlara sunulan kurban etlerinin yenmesine gelelim. Biliyoruz ki, put dünyada gerçekte var olmayan bir şeydir ve birden fazla Tanrı yoktur. 5-6Yerde ya da gökte ilah diye adlandırılanlar varsa da - nitekim birçok `ilahlar' ve `rabler' vardır - bizim için tek bir Tanrı Baba vardır. O her şeyin kaynağıdır ve biz O'nun için yaşıyoruz. Tek bir Rab var, O da İsa Mesih'tir. Her şey O'nun aracılığıyla yaratıldı, biz de O'nun aracılığıyla yaşıyoruz.1.KORINTLILER 8 AMIN 1

MESIH ISA EFENDIMIZ TANRININ yeryuzunden beden almis ve gorunmus halidir.Beni goren BABAYI gormustur der Yuhanna 14 te.Sahsen gormesemde Kutsal Ruhun varligini mucizelerini hissetigim zamanlar oldu oluyorda.Siz Aristo;Sokratesi gordunuz mu ki onlara taniklik ediyorsunuz?

Neva 12-09-2012 07:30

Alıntı:

Paolo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 455896)
Tanri put degildir.Yaratilmamistir ezelidir!Herseyi yaratandir bu durumda hasa put olamaz sizin dedigin insanlarin kendisi cikardigi uydurgu tanrilar!Bakiniz RABBIN sozu putla RABBIN varlgini nasil acikliyor.

4Putlara sunulan kurban etlerinin yenmesine gelelim. Biliyoruz ki, put dünyada gerçekte var olmayan bir şeydir ve birden fazla Tanrı yoktur. 5-6Yerde ya da gökte ilah diye adlandırılanlar varsa da - nitekim birçok `ilahlar' ve `rabler' vardır - bizim için tek bir Tanrı Baba vardır. O her şeyin kaynağıdır ve biz O'nun için yaşıyoruz. Tek bir Rab var, O da İsa Mesih'tir. Her şey O'nun aracılığıyla yaratıldı, biz de O'nun aracılığıyla yaşıyoruz. 1.KORINTLILER 8 AMIN!

RAB MESIH ISA TANRININ YERYUZUNDE gorunen halidir!Tanridir.Uclemede yine teklik var ucluk yok bu arada.Siz eski zamanlardaki Aristoyu;Sokratesi gordunuz mu ki inaniyorsunuz?Kutsal Ruhun zaman zaman hayatimda etkilerini gordum bu arada.

Uclemeniz de teklik yok. Ben inanmadigim icin soruyorum size zaten;

Tanri babaniz+kutsal ruh+ogul

Peki bu durumda,tanri babaniz bir yana tamam, Isa tanrinin yeryuzunde gorunen hali ise, kutsal ruh kimdir?

Bu durumda Isa tanrinin yeryuzundeki hali olamaz, zira Isa insandir kitabinizda, zaten ruh'a sahiptir inanciniza gore. Zaten kitabinizda pasaj var, mesihligini kabul ettiginiz anda, tanrinin cocugu olacaksiniz, kandan, bedenden dogmamis olacaksiniz.

E bu durumda kutsal ruh kimdir?

Bu uclemede teklik yok.

Paolo 12-09-2012 11:27

Vardir.Nasil ki yumurta sarisi;beyazi;kabuguyle tek varlik oluyorsa tek oluyorsa Kutsal Uclu Birlikte oyledir birdir.Rabbin sifatlari;ozellikleridir.Evet RAB MESIH ISA TANRININ yeryuzunde gorunen halidir!Kutsal Ruhsa Allahin Ruhudur.

9İsa, «Filipus» dedi, «bunca zamandır sizinle birlikteyim. Beni daha tanımadın mı? Beni görmüş olan, Baba'yı görmüştür. Sen nasıl, `Bize Baba'yı göster' diyorsun? 10Benim Baba'da, Baba'nın da bende olduğuna inanmıyor musun? Size söylediğim sözleri kendiliğimden söylemiyorum, ama bende yaşayan Baba kendi işlerini yapıyor. 11Bana iman edin; ben Baba'dayım, Baba da bendedir. YUHANNA 14 AMIN!

Mesih'in kimliği ve görevi

15Görünmez Tanrı'nın görüntüsü, bütün yaratılışın ilk doğanı O'dur. 16Nitekim gökte ve yeryüzünde, görünen ve görünmeyen şeyler, tahtlar, egemenlikler, yönetimler ve hükümranlıklar, her şey O'nda yaratıldı. Her şey O'nun aracılığıyla ve O'nun için yaratılmıştır. 17Her şeyden önce var olan O'dur ve her şey varlığını O'nda sürdürmektedir. 18Bedenin, yani inanlılar topluluğunun başı O'dur. Her şeyde ilk yeri alsın diye başlangıç olan ve ölüler arasından ilk doğan O'dur. 19Çünkü Tanrı, tüm doluluğunun O'nda bulunmasını uygun gördü. 20O'nun çarmıhta akıtılan kanı aracılığıyla esenliği sağlamış olarak yerde ve gökte olan her şeyi O'nun aracılığıyla kendisiyle barıştırmaya razı oldu. KOLOSELILER 1 AMIN!

Demekki Baba Tanrinin gorunumu RAB MESIH ISADIR!ONU goren Baba Allahi gormustur.

19Bu nedenle gidin, bütün ulusları öğrencilerim olarak yetiştirin. Onları Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'un adıyla[çç] vaftiz edin. 20Size buyurduğum her şeye uymayı onlara öğretin. İşte ben, dünyanın sonuna dek her an sizinle birlikteyim.» MATTA 28 AMIN!

Bakiniz adiyla diyor!Eger sizin dedigin gibi olsa adlariyla derdi demekki tekmis!

Burda Kutsal Ruhtan bahsediliyor mesela kim oldugundan.

15«Beni seviyorsanız, buyruklarımı yerine getirirsiniz. 16-17Ben de Baba'dan dileyeceğim ve O, sonsuza dek sizinle birlikte olsun diye size başka bir Yardımcı, Gerçeğin Ruhunu verecek. Dünya O'nu kabul edemez. Çünkü O'nu ne görür, ne de tanır. Siz O'nu tanıyorsunuz. Çünkü O aranızda yaşıyor ve içinizde olacaktır. 18Sizi öksüz bırakmayacağım, size geri döneceğim. YUHANNA 14 AMIN!

Neva 12-09-2012 12:09

Alıntı:

Paolo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 455920)
Vardir.Nasil ki yumurta sarisi;beyazi;kabuguyle tek varlik oluyorsa tek oluyorsa Kutsal Uclu Birlikte oyledir birdir.Rabbin sifatlari;ozellikleridir.Evet RAB MESIH ISA TANRININ yeryuzunde gorunen halidir!Kutsal Ruhsa Allahin Ruhudur.

9İsa, «Filipus» dedi, «bunca zamandır sizinle birlikteyim. Beni daha tanımadın mı? Beni görmüş olan, Baba'yı görmüştür. Sen nasıl, `Bize Baba'yı göster' diyorsun? 10Benim Baba'da, Baba'nın da bende olduğuna inanmıyor musun? Size söylediğim sözleri kendiliğimden söylemiyorum, ama bende yaşayan Baba kendi işlerini yapıyor. 11Bana iman edin; ben Baba'dayım, Baba da bendedir. YUHANNA 14 AMIN!

Mesih'in kimliği ve görevi

15Görünmez Tanrı'nın görüntüsü, bütün yaratılışın ilk doğanı O'dur. 16Nitekim gökte ve yeryüzünde, görünen ve görünmeyen şeyler, tahtlar, egemenlikler, yönetimler ve hükümranlıklar, her şey O'nda yaratıldı. Her şey O'nun aracılığıyla ve O'nun için yaratılmıştır. 17Her şeyden önce var olan O'dur ve her şey varlığını O'nda sürdürmektedir. 18Bedenin, yani inanlılar topluluğunun başı O'dur. Her şeyde ilk yeri alsın diye başlangıç olan ve ölüler arasından ilk doğan O'dur. 19Çünkü Tanrı, tüm doluluğunun O'nda bulunmasını uygun gördü. 20O'nun çarmıhta akıtılan kanı aracılığıyla esenliği sağlamış olarak yerde ve gökte olan her şeyi O'nun aracılığıyla kendisiyle barıştırmaya razı oldu. KOLOSELILER 1 AMIN!

Demekki Baba Tanrinin gorunumu RAB MESIH ISADIR!ONU goren Baba Allahi gormustur.

19Bu nedenle gidin, bütün ulusları öğrencilerim olarak yetiştirin. Onları Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'un adıyla[çç] vaftiz edin. 20Size buyurduğum her şeye uymayı onlara öğretin. İşte ben, dünyanın sonuna dek her an sizinle birlikteyim.» MATTA 28 AMIN!

Bakiniz adiyla diyor!Eger sizin dedigin gibi olsa adlariyla derdi demekki tekmis!

Burda Kutsal Ruhtan bahsediliyor mesela kim oldugundan.

15«Beni seviyorsanız, buyruklarımı yerine getirirsiniz. 16-17Ben de Baba'dan dileyeceğim ve O, sonsuza dek sizinle birlikte olsun diye size başka bir Yardımcı, Gerçeğin Ruhunu verecek. Dünya O'nu kabul edemez. Çünkü O'nu ne görür, ne de tanır. Siz O'nu tanıyorsunuz. Çünkü O aranızda yaşıyor ve içinizde olacaktır. 18Sizi öksüz bırakmayacağım, size geri döneceğim. YUHANNA 14 AMIN!

Efendim, sizin tek demenizle tek olmuyor ne yazik ki.

Bakiniz;

Baba+Ogul+Kutsal Ruh

Goklerdeki babaniz belli zaten onu ayirdik bir kenara.

Bakin celiskiniz;

1) Isa, eger goklerdeki babanin yeryuzunde bedenlenmis hali ise iddia ettiginiz gibi;

Goklerdeki babanin, bedenlenerek yeryuzune inmesi icin, ekstradan bir kutsal ruh'a ihtiyaci olmamalidir. Gokteki babaniz, bu durumda, aciz durumda olan ve ihtiyacli bir babadir. Bir ruh'a gereksinimlidir.

Bu durumda sizin cikariminiza gore, bu ruh'u ona kim vermistir diye sorarim.

2) Rab'biniz eger tanrinin bedenlenmis yeryuzundeki haliyse, sifata ihtiyaci olmamalidir. Cunku kutsal ruh olmaksizin da bedenlenebilir. Zira kendisi tanridir.

Yani "10/Benim Baba'da, Baba'nın da bende olduğuna inanmıyor musun? "

Kutsal ruh'a ihtiyac dahi olmadigini gayet aciklayici bir cumle.

Yani koymus oldugunuz vaftiz kismini curutuyor ne yazik ki.

3)16-17Ben de Baba'dan dileyeceğim ve O, sonsuza dek sizinle birlikte olsun diye size başka bir Yardımcı, Gerçeğin Ruhunu verecek. Dünya O'nu kabul edemez. Çünkü O'nu ne görür, ne de tanır. Siz O'nu tanıyorsunuz. Çünkü O aranızda yaşıyor ve içinizde olacaktır.

Bu koydugunuz, uclemeye iliskin kutsal ruh bahsine kanit teskil etmez.

Sonsuza dek kalacak olan gercek yardimci kimdir? Bu ayette curur, zira Isa bunu olumunden sonrasi icin soylemistir.

Yüreğiniz sıkılmasın.
Tanrı’ya iman edin, bana da iman edin.
Babam’ın evinde kalacak çok yer var. Öyle olmasa size söylerdim.
Çünkü size yer hazırlamaya gidiyorum.Gider ve size yer hazırlarsam, siz de benim bulunduğum yerde olasınız diye yine gelip sizi yanıma alacağım. Benim gideceğim yerin yolunu biliyorsunuz.”

Tomas, “Ya Rab, senin nereye gideceğini bilmiyoruz, yolu nasıl bilebiliriz?” dedi.İsa, “Yol, gerçek ve yaşam Ben’im” dedi.

“Benim aracılığım olmadan Baba’ya kimse gelemez.

Beni tanısaydınız, Babam’ı da tanırdınız. Artık O’nu tanıyorsunuz, O’nu gördünüz.”

Gordugunuz gibi.

Siz zaten Isa Mesih'e taniklik ettiginizde tanridan dogmus oluyorsunuz. Kutsal Ruh'a ihtiyaciniz var mi?

Paolo 12-09-2012 12:18

Ben demiyorum RAB diyor sozunde!1 1le ne kadar carpsanzida birdir.Gerek var.Cunku Kutsal Ruh bizi egitip ogretiyor.Celiski varsada sizdendir.

Neva 12-09-2012 12:32

Alıntı:

Paolo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 455928)
Ben demiyorum RAB diyor sozunde!1 1le ne kadar carpsanzida birdir.Gerek var.Cunku Kutsal Ruh bizi egitip ogretiyor.Celiski varsada sizdendir.

Bakin sayin Paolo;

Siz demiyorsunuz, ama Isa diyor, bana taniklik ediyorsan, tanridansin, kandan, bedenden dogmadin.

Siz de diyorsunuz ki, Isa yeryuzunde tanrinin bedenlenmis halidir.

Tanrinin(goklerdeki babanin) zaten bir ruh'u mevcuttur. Kitabinizin en basinda yazar lutfen okuyunuz.

Eski Ahit yaratilis 1

Başlangıçta Tanrı göğü ve yeri yarattı. Yer boştu, yeryüzü şekilleri yoktu; engin karanlıklarla kaplıydı. Tanrı’nın Ruhu suların üzerinde hareket ediyordu.

Bu durumda fazladan bir ruh'a gerek var midir sizce? Isa zaten tanrinin kendisi iken!?

Nerede teklik? Isa=Baba

Kabul.

Ya kutsal ruh?

Celiski varsa sizdendir olur mu? Kitabin bolumleri ortada kafamizdan uydurmuyoruz ki?

Paolo 12-09-2012 12:36

Ayetlerde sorun yok.Sorun sizin algilamanizda.Bence siz ilk once Kutsal Ruhun ogrenin kimdir ne yapar diye?Kutsal Ruh Allahin Ruhudur.Evet teklik TEK TANRI kendini uc sekilde ve uc ozel sifatiyla tanitmistir.

Kaldi ki bunuda RABBIN kendisi diyor MESIH ISANIN TANRININZ YERYUZUNDE gorunmu hali diye ayetlerle.

KUTSAL RUH zaten Tanrinin Ruhudur.Bakiniz paylastiniz ayette bu gercek mevcuttur.Bizde celiski yok cok sukur ama sizde oldugu belli oluyor en azindan burdan oyle gozukuyor.

Neva 12-09-2012 12:56

Alıntı:

Paolo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 455932)
Ayetlerde sorun yok.Sorun sizin algilamanizda.Bence siz ilk once Kutsal Ruhun ogrenin kimdir ne yapar diye?Kutsal Ruh Allahin Ruhudur.Evet teklik TEK TANRI kendini uc sekilde ve uc ozel sifatiyla tanitmistir.

Bu algi modasi da yeni cikti. :)

Kitabiniz, Isa=Goklerdeki Baba diyor. Dogru mudur?

Yine kitabiniz, en basinda Tanrinin ruh'u oldugu soyluyor. Dogru mudur?

Kutsal ruh, tanrinin ruhuysa ki itirazimiz yok, ekstradan ruh nedir?

Tanri, kendini uc ozel sifatla tanitamaz kitabiniza gore, celisirsiniz, zira Isa=Baba Tanri .

Anlayabildiniz mi?

Ben okudugum icin soruyorum zaten.

Alıntı:

Paolo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 455933)
Kaldi ki bunuda RABBIN kendisi diyor MESIH ISANIN TANRININZ YERYUZUNDE gorunmu hali diye ayetlerle.

Diyor evet, zaten tanri degil mi Isa? Yani Isa=Baba

Isa'yi goren babayi gordu.

Bu durumda fazladan ruh'u nerden buluyorsunuz, sordugum bu?

Cunku tanrinin zaten bir ruh'u var.

Paolo 12-09-2012 13:00

Dogru diyor Goklerdeki Baba ve Tanrinin Ruhu diye.Zaten Tanrinin Ruhuyla;Kutsal Ruh ayni:)))))))))))))))))))Siz burda genis acidan dusunemiyorsunuz dar acidan bakiyorsunz.Yani extra ruh yok.Ayni Ruh var bir tane.Oyle olmasa Kendisini Baba;Ogul;Kutsal Ruh olarak aciklamaz.

KUTSAL RUH zaten TANRININ ruhu.KUTSALLIK TANRIYI temsil eder!Yani ortada baska ruh ok tek Ruh var:)ddd:)Oyle olsa kendini BABA;OGUL;KUTSAL RUH olarak aciklamazdi sozunde.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:38 .