Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Tarih (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Hiroşima 6 ağustos 1945 (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4464)

05-08-2007 22:33

Hiroşima 6 ağustos 1945

1945 yılının 6 Ağustos'unda, Enola Gay adlı Amerikan B-29 bombardıman uçağı yerel saatle 08:15'te Hiroşima'ya ilk atom bombasını attı. Sonradan ölenlerle birlikte 200.000'e yakın insanın ölümüne yol açtı bu bomba. Üç gün sonra Nagazaki'ye bir atom bombası daha atıldı. Amerika üçüncü bombanın Tokyo'ya atılacağını ilan etti. Bunun üzerine Japonya teslim oldu.

Tek bir bombanın yüzbinden fazla insanın hayatını saniyeler içerisinde yok etmesidir sanırım insanlığı böylesine dehşete düşürüren. Nitekim Hamburg şehrinin 1943 deki klasik tipte hava bombardımanına uğraması sonucu Hiroşima'dakinden daha fazla insan kaybına uğradığı biliniyor. Dresden şehrinin 1945 şubatındaki yoğun bombardımanı sonucunda bir günde ölen insan sayısı da 50.000 civarında. O halde neden Hamburg ve Dresden bu kadar hatırlanmıyor da Hiroşima ve Nagazaki hatırlanıyor? Eğer sayı ise sayılar birbirine yakın, sivil ölümü ise her ikisinde de sivil hedeflere saldırı söz konusu.

Hiroşima'yı böylesine hatırlanır kılan sadece bir bombanın yarattığı yıkımın bilincimizde oluşturduğu dehşettir. Eğer her iki tarafta nükleer silah olsa idi hele bloklar arası savaş söz konusu olsa idi dünya nükleer sona uğrayabilirdi. İşte bu dünyanın yok olması ihtimalinin yarattığı kaygı Hiroşima'dan itibaren Gorbaçov'un Glasnost ve Presteroykasına kadar devam etti.

06-08-2007 10:03

Re: Hiroşima 6 ağustos 1945

ATOM BOMBASIYLA ÖLENLER ANILDI

Hiroşima'ya atom bombası atılmasının üzerinden tam 62 yıl geçti ancak bu trajedi unutulmadı. Kentteki anma törenine aralarında saldırıdan kurtulanların da olduğu yaklaşık 40 bin kişi katıldı.

"Saçlarım tutuştu önce,
Gözlerim yandı kavruldu.
Bir avuç kül oluverdim,
Külüm havaya savruldu."

Şair Nazım Hikmet, "Kız Çocuğu" adlı şiirinde, Hiroşima'yı böyle anlatıyordu.

İkinci Dünya Savaşı'nda, ABD'nin Hiroşima'ya atom bombası atmasının üzerinden tam 62 yıl geçti.

Bomba atıldığı anda, 140 bin kişi hayatını kaybetti. Saldırıda ölenler, 62 yıl sonra Hiroşima'da bombanın atıldığı yerin yakınlarında kurulan "Barış Parkı"nda anıldı.

Yaklaşık 40 bin kişinin katıldığı anma töreninde konuşan Japonya Başbakanı Shinzo Abe, kendilerini nükleer silahların ortadan kaldırılmasına adadıklarını belirtti ve yaşanan trajedinin dünyanın hiçbir yerinde tekrarlanmayacağını söyledi.

Etkileri hala sürüyor...

Saldırıda yayılan radyasyon yüzünden sonraki dönemde ölenlerin sayısı 220 bin'i aştı. Atom bombası, o güne kadar kullanılan en güçlü bombadan, tam iki bin kat daha güçlüydü.

Hiroşima'nın yüzde 60'ında taş üstünde taş kalmadı, 13 kilometrekarelik bir alan radyasyon bulutu altında kaldı. Bazı bilimadamlarına göre ise bombanın etkileri hala sürüyor.

İkinci Dünya Savaşı'nın sonlarında, ABD Başkanı Harry Truman'ın emriyle Hiroşima'ya atılan bombaya "Küçük Çocuk" adı verilmişti. Üç gün sonra ise, "Şişman Adam" adlı ikinci atom bombası Nagazaki kentine atıldı.

İkinci bomba da yaklaşık 80 bin kişinin ölümüne neden oldu. Japonya, iki atom bombası sonrası teslim oldu ve İkinci Dünya Savaşı da son buldu. (CNNhaber)

06-08-2007 10:11

Geçen sene ordaydım programında hiroşima belgeseli izlemiştim,eğer bulabilirseniz ve de dayanabilirseniz izlemenizi tavsiye ederim *:cry: *
Bu kadar basit mi binlerce kişinin hayatına son vermek hem de bu kadar acımasızca,kaldırımlara yapışan insanlar,küle dönüşen çocuklar,radyasyon yüzden yarım doğan bebekler...
Hala dünyanın farklı farklı yerlerinde yaşanan savaşa karşı insanın hiç birşey yapamaması ve çaresizce izlemesi çok kötü bi his :(

06-08-2007 10:15

Bu konuyla ilgili çok eskiden beri varolan bir tartışmayı açmak istiyorum:

Eğer Hiroşima ve Nagazaki'ye atom bombaları atılmasaydı 2. dünya savaşının pasifik cephesi nasıl bir seyir izlerdi? Savaşın klasik tipte silahlarla devam etmesi asker ve sivil daha fazla kayba yol açar mıydı?

Bir başka şekilde de soralım sorumuzu:

Siz o dönemde ABD Başkanı olsa idiniz atom bombasının atılması emrini verir miydiniz? Gerekçelerinizle birlikte yanıtlarınızı bekliyorum.

06-08-2007 10:41

Bu konuda bir politikacı gibi düşünmem mümkün değil ama sorularınızdan birine cvp verebilirim.Eğer ABD başkanı olsaydım atom bombası tercihim olmazdı.Savaşın klasik tipte silahlarla devam etmesini isterdim ve sivillere yönelik saldırı olmasını önlerdim.Fakat bu ne kadar mümkün bilemiyorum.

Savaş normal şartlarda devam etseydi belki daha fazla askeri kayıp yaşanırdı fakat bu kadar sivil ölmezdi,ayrıca kanser vakalarını yarım doğan bebekleri hesaba katmadık bile.Ama savaş esnasında bir politikacıların bunları düşünmediği bir gerçek
Dünyanın her yerinde yaşanan savaşlarda görüyoruz ki gözlerini kan bürümüş.Asker sivil fark etmiyor
Bana kalsa kimse ölmesin *:cry:

Sizin bu konudaki düşünceniz nedir? Aynı sonuç meydana gelirdi mi diyorsunuz insan kaybı açısından?

vacsmt 06-08-2007 19:03

Hiroşima'ya atılan Little Boy isimli atom bombası 13 KT (Kiloton ) güçündeydi.
Daha sonradan güçü 1 MT (megaton )'u aşan bombalarla donatılmış nüklüer başlıklı
füzeler yapıldı.ABD ve SSCB bu yarışta başa baş gidiyorlardı.Ancak SSCB'nin
çökmesi ile Rusya elindeki nüklüer başlıklı füzeleri (Buna Kıtalar arası olanlarda dahil )
yarı yarıya azalttı.Halen başta ABD olmak üzere Rusya ,Çin,İngiltere,Fransa,Hindistan,
Pakistan, İsrail ve bir ihtimal Kuzey Kore'nin elinde nüklüer başlıklı füzeler bulunmaktadır.

07-08-2007 12:43

Genel anlamda nükleer silahlara karşıyım. Tüm dünyada ortadan kaldırılmasından yanayım. Ancak yukarıdaki sorumda ilkesel bir tutumu değil somut bir durumu soruyorum. Zor bir karar. ABD Başkanı yerinde olmak istemezdim açıkçası ama sonuçta karar vermeniz gerekiyor. Bu kararı vermek için de pasifik savaşının gidiş seyrini bilmenin belirleyici olduğuna inanıyorum:

1945 ağustosunda Japonlar hemen tüm adalarını kaybetmiş ve artık anakaralarını savunma durumuna düşmüşler idi. Japonya'ya en yakın ve son önemli adaları olan Okinawa'da çok büyük direniş gösterdiler. Japonlar artık ölümüne direniş gösteriyorlar idi. Kamikaze uçaklarına binen yeminli Japonlar, ABD savaş gemilerine intihar saldırıları düzenliyor idi. Kara birlikleri sonu kesin ölümle bitecek bile olsa girdikleri mağaradan, binadan, mevziden çekilmiyorlar idi. Teslim olmak Japon törelerine göre büyük bir onursuzluk idi. Bu koşullar içinde Hiroşima ve Nagazakiye atom bombalarının atılmadığını düşünerek savaşın nasıl sürebileceğini tahmin etmeye çalışalım:

ABD güçleri artık Japon anakarasına denizden çıkartma ve havadan indirme yapma evresine geçmiş olacaklar idi. Japonlar anakaralarını savunmak için sivil güçleri de dahil olmak üzere cansiperane direnişte bulunacaklar idi. Japonların anakaralarını sokak sokak, metre metre savunacağına hiç şüphe yok. Bu durumda ABD çıkartmasından evvel aylar boyu Japon ana karası gerek bombardıman uçakları ile gerekse deniz topçusu tarafından dövülecektir. japonlar şehirleri de savunacağı için ABD liler tarafından sivil yerleşim yerlerinin de ağır bombardımana tutulması kaçınılmazdır. Bu durumda gene çok büyük sivil kaybının olacağı kesindir. Hamburg'un 1943 deki bombardımanını hatırlarsak Japonyanın Hiroşima ve Nagazaki'dekinin 8-10 katı daha fazla sivil kaybına uğrayacağını tahmin etmek zor değil.

Almanlar üzerinde sadece klasik silah kullanıldığı halde 2 milyon Alman sivilinin II. dünya savaşı sırasından öldüğü biliniyor. Almanlar anakaralarını savunma sırasında müthiş bir direniş göstermişler idi Hiroşima olayından 5-6 ay kadar evvel. Sadece Ren nehrinin ağzını temizlemeye çalışan Kanada birliklerinin 30.000 insan kaybı verdiğini, Almanların teslim olduğu gün Berlin önünde sadece o gün 350'ye yakın Rus tankının imha edildiğini belirtmek direnişin şiddeti konusunda fikir verebilir sanırım.

Şimdi Alman anakara savunmasında direnişin şiddetine bakarak onlardan çok daha gözü kara olan Japonların ana karalarını nasıl savunacağını göz önüne getirmeyi size bırakıyorum.

Nükleer silahlar dünya yüzeyinden kaldırılmalıdır. Hiç bir savaşta artık kullanılmamalıdır. Ancak 1945 ağusosundaki savaş konjönktürü göz önüne alındığında bu silahlarla çok daha az insan kaybı ile savaşın bitirildiği görüşündeyim. Sadece ABD açısından değil Japonlar açısından da çok daha az insanın ölmesiyle savaş sonlandı.

Buna rağmen bu özel durumu genelleştirerek kendisini her haklı görenin savaşı erken sonlandırma amacıyla nükleer silaha başvurması düşünülemez. Haklı olanı tesbit her zaman kolay değildir. Kaos ortamında tüm insanlık gümbürtüye gidebilir bu nedenle tüm nükleer silahların ortadan kaldırılması gerekliliktir.

09-08-2007 01:26

atom bombası tepelerine düştüğünde radyoaktiviteyle kavrulan masumların kulaklarına barış için ölmekte olduklarını keşke fısıldayabilseydik,korkuları ve acıları azalırmıydı acaba ?

''atom bombası barış ve insanlık adına atıldı.'' vahşetin uygulayıcısı olanlar,yıkımlarını sözde vicdani kılıflara sokuşturarak meşrulaştıramazlar

dilaver 06-08-2008 22:12

güncelleme

dilaver 06-08-2008 22:50

Nazım Hikmetin, 63 yıl önce yapılan katliamlara karşı yazdığıiki güzel
siiri ile Hirosima ve Nagazaki'de yok edilen insanları analım.

Kapıları çalan benim
kapıları birer birer.
Gözünüze görünemem
göze görünmez ölüler.

Hiroşima'da öleli
oluyor bir on yıl kadar.
Yedi yaşında bir kızım,
büyümez ölü çocuklar.

Saçlarım tutuştu önce,
gözlerim yandı kavruldu.
Bir avuç kül oluverdim,
külüm havaya savruldu.

Benim sizden kendim için
hiçbir şey istediğim yok.
Şeker bile yiyemez ki
kâat gibi yanan çocuk.

Çalıyorum kapınızı,
teyze, amca, bir imza ver.
Çocuklar öldürülmesin
şeker de yiyebilsinler.

JAPON BALIKÇISI

Denizde bir bulutun öldürdüğü
Japon balıkçısı genç bir adamdı.
Dostlarından dinledim bu türküyü
Pasifik'te sapsarı bir akşamdı.

Balık tuttuk yiyen ölür.
Elimize değen ölür.
Bu gemi bir kara tabut,
lumbarından giren ölür.

Balık tuttuk yiyen ölür,
birden değil, ağır ağır,
etleri çürür, dağılır.
Balık tuttuk yiyen ölür.

Elimize değen ölür.
Tuzla, güneşle yıkanan
bu vefalı, bu çalışkan
elimize değen ölür.
Birden değil, ağır ağır,
etleri çürür, dağılır.
Elimize değen ölür...

Badem gözlüm beni unut.
Bu gemi bir kara tabut,
lumbarından giren ölür.
Üstümüzden geçti bulut.

Badem gözlüm beni unut.
Boynuma sarılma, gülüm,
benden sana geçer ölüm.
Badem gözlüm beni unut.

Bu gemi bir kara tabut.
Badem gözlüm beni unut.
Çürük yumurtadan çürük,
benden yapacağın çocuk.
Bu gemi bir kara tabut.
Bu deniz bir ölü deniz.
İnsanlar ey, nerdesiniz?
Nerdesiniz?

NAZIM HİKMET
[1956]

amenofis 07-08-2008 10:08

abd sempatızanı hıc olmadım

ama bu tarz bı eylemı yaptıkları ıcın gecerlı sebepler varmı dınlemek gerekır

savas daha uzun surse 1 mılyon ınsan olebılırmıydı??abd bunu hesaplamısmıdır?dunya duzenınde yarattıgı bu kjorkuyla ılerkı zamanlardakı olası savasları ve ınsan olumlerını azaltmımıdır??daha fazla ınsan olmesımı ölumun sekılsellıgımı onemlıdır???

dusunmek gerek..hatta bazen ınsanlıgımızı kenara koyarak dusunmek buna cesaret etmek gerek

ikixiki 10-08-2008 19:18

Atom bombası çok sayıda insanın hayatını feci şekilde sonlandırdı.İnsanları radyasyonla kavurarak öldürmeyi,birileri vicdani nedenlerle ilişkilendirerek aklayabilmiş olabilir.Ben bu zırvalığı tartışmak istemiyorum.Biliyorum ki her katliamın bir gerekçesi ve haklı sebebi vardır,aksi durumda cinayet işlemiş oluruz ki insanlar asla cinayet ve katliam yapmazlar,daima çok haklı ve insani sebeplerden dolayı öldürme eylemine mecbur bırakılırlar.

DOOMSDAY CLOCK yani kıyamet saatinden haberdar olanlar vardır.Atom bilim adamlarının sitesindeki kıyamet saati şu anda geceyarısına yani kıyamete beş dakika kaldı diyor.Bu saat şafağı 1940 larda atomdan çıkarılan o büyük enerjinin bulunduğu an görmüş.

http://www.thebulletin.org/content/d...clock/timeline

Olası tehlikelerden ve olumsuzluklardan bahsetmek hepimizin kaçındığı bir şeydir,hatta bazen bunu felaket tellallığı olarak bile adlandırırız.Ama görmezden gelmek sorunları büyütmekten başka bir işe yaramaz.

Çözüm arayan ve dünyayı tekrar yaşanası bir yer yapmaya çalışan pek çok insan var,dilerim galip gelen onlar olur.

Sorunu yaratan ve yönetim gücünü elinde tutanların da kendilerince çözümleri vardır elbette !!.

ikixiki 10-08-2008 19:20

Bu tatsız başlığı okuduğumda aklıma bir süre önce internette okuduğum Stephen Hawking’in bir yazısı geldi.

2006 yılında Stephen Hawking bir soru sordu ve iki ay yanıtsız kalarak bekledi.

Soru şuydu ’’İnsan nesli bir yüz sene daha var olabilecek mi ?’’ Çok sayıda insanın ilgisini çeken bu soruya binlerce yanıt geldi.Fakat herkes merakla ünlü fizikçinin kendi sorusuna kendi yanıtını bekliyordu.

Aşağıdaki linkten alıntılayarak birebir çevirdim ve sizlerle paylaşmak istedim.Bence oldukça önemli bir konu,çevreci siteleri takip ederseniz yüz yüze olduğumuz tehlikenin endişe verici boyutu açık biçimde gözler önünde.

http://www.mi2g.com/cgi/mi2g/framese...ss/060906h.php

http://www.intentblog.com/archives/2...n_the_hum.html

İnsan nesli bir yüz sene daha var olabilecek mi ?

Yanıtı bilmiyorum.Bu soruyu,insanların konu hakkında düşünmelerini sağlamak ve yüzyüze olduğumuz tehlikelerin farkına varmaları için sordum.

1940 tan önce insanoğlunun yaşamı için en büyük tehlike astreoitlerdi.Böylesi çarpışmalar geçmişte de yaşamı topluca yok etmişti ama en sonuncusu 70m yıl önceydi yani önümüzdeki yüz yıl içinde Bruce Willis( Armageddon (1998) filmine gönderme yapılıyor) işlerine gerkesinim duyma olasılığımız oldukça düşük.

Çok daha büyük bir tehlike var,nükleer savaş.Amerika ve Rusya,her birinin dünyadaki herkesi birkaç defa öldürmeye yetecek kadar silah başlığı var ve şimdi aynı durum Çin içinde geçerli.Dünya nükleer tehdite son 50 yılda pek çok defa yaklaştı.Soğuk savaşın bitmesiyle,tehlike azalmış olsada bu tehdit sona ermedi.Dünyada hepimizi öldürecek kadar nükleer silah hala mevcut,saldırı altında olduğu düşüncesi ile bir ülkenin bunu kaza eseri kullanması mümkün.Şimdi küçük ve kararsız yapıdaki ülkelerin sahip olduğu nükleer silahlar da yeni bir tehlike oluşturuyor.Bu küçük nükleer silahlar milyonlarca insanın ölmesine neden olabilir ama önemli güçler arasında bir çatışma kıvılcımı yaratmazsa tüm insanlık için bir tehdit oluşturmuyor.

Asteroit çarpması ve nükleer savaş tehlikeleri yanında bugünlerde insan yaşamı yeni bir tehditle daha yüzyüze geldi.Giderek artan bir ivmeyle iklim değişikleri yaşanmakta.Dengeye oturtabileceğimizi umut etmekle ve hatta CO 2 emisyonlarımızı azaltarak tersine çevirebileceğimizi düşünmekle birlikte,asıl tehlike iklim değişikliğinin doruk noktayı geçmesi ve sıcaklık yüksekliğinin telafi edilebilir olmaktan çıkmasıdır.

Arctic ve Antartic buzullarının erimesi uzaya geri yansıyan güneş enerjisi miktarını azaltmakta ve sıcaklık yükselmesini artırmaktadır.Deniz ısısındaki yükselme,okyanus tabanında büyük miktarda varolan CO2 gazını serbest bırakabilir ve sera etkisinin artmasına neden olabilir.Sonumuzun kardeş gezegenimiz Venus gibi 250 derece sıcaklıkta asit yağmuru ile olmamasını ümit edelim.Başka tehlikelerde var,bilinçli veya bilinçsiz genetik mühendisliği virüslerinin serbest kalması.Teknolojik gücümüzü artırdığımız her durumda,yeni tehlikeleri de yaratmaktayız.İnsan ırkını giderek daha tehlikeli bir gelecek beklemekte.Hastalıklı bir şaka vardır,dünyamızın uzaylılar tarafından ziyaret edilmeme sebebine gerekçe olarak verilen,bir uygarlığın bizim seviyemizdeki gelişmeye ulaşması durumunda kararsız bir yapıya gelerek kendi kendini yokettiğini söyler.Gerçekte uzaylıları görmeme sebebimizin başka nedenleri olduğunu düşünmekteyim ama göstergeler durumun ne kadar korkulu olduğunu ortaya koymakta.Uzun vadede insan ırkının sürekliliği uzaya ve daha sonra diğer yıldızlara ulaşması ile mümkün olacaktır.Bu en az 100 sene içinde gerçeklenemez,bu durumda çok dikkatli olmalıyız.Belki genetik mühendisliğinin bizi yapacağını ummalıyız.

ikixiki 10-08-2008 19:23

Eğer bu sorunun yanıtını Stephen Hawking'in sesinden izlemek isterseniz,

http://www.ted.com/index.php/talks/s..._universe.html

qw19 10-08-2008 19:41

Eline sağlık ikixiki.
Selamlar.

evrensel-insan 10-08-2008 20:06

Saygideger ikixiki;

Evet, insanoglunun, yuzyuze geldigi gercekleri, kaleme doken cok guzel bir yazi. Zaten, human race-yani insanoglunun yarisi-temelli bir alginin bu noktalara gelmesine bence sasmamak gerek.

Cunku, onun bu yarisi-hem kendiyle, hem dogayla, hem uzayla, hem dunyayla v.s. , zaten kendi sonunu da kendinin getirecegine bir delil.

Nasrettin Hoca, hikayesini herkes bilir. Hani su bindigi dali kesme hikayesi. Iste insanoglu da, bunu yapiyor. Insanoglunun, gelecegi, nukleer savas acisindan, bir delinin parmagi ucun da, bastimi bitti. Insanoglunu, yeryuzunde yasatan sartlar, zamanla yok oluyor. Kimin umurunda, varsa yoksa para, daha cok para ve guc.

Herseyi kontrol etme hastaligi, doymak bilmeyen bir zihniyet. "benden sonrasi tufan" diyen bir zihniyet, "bana dokunmuyan yilan bin yasasin" diyen bir zihniyet. " bu olanlar benim, ulkemin toplumumun v.s. basina gelmez" diyen bir zihniyet. "olurse, olsun, tohumuna para mi verdim?" diyen bir zihniyet.

Bazen, merak ediyorum. Bu ve buna paralel; ayristirmaci, bolucu, yikici, yok edici, bencil, egoist, erk duskunu, bireyci, kul, kole, teslimiyetci, gerici, tutucu, v.b. insanlik disi ve insani olmayan temelli zihniyet, nasil olurda insan degerleriyle, celiskiye dustugu halde, yasamini surdurur?

Saygilarimla;
evrensel-insan

ikixiki 10-08-2008 21:48

Sevgili evrensel insan,

İnsani değerler,insan olmak,insanca düşünmek gibi yüce ve değerli anlamlarla kurgulanmış deyimler bir süredir ciddi biçimde bana sahte ve çok rahatsız edici gelmekte.İnsan olmaktan ve insani değerlerden tumturaklı biçimde dem vurulduğunda aklımdan geçen yine bir yerdeki vahşetin yada haksızlığın sahtekarca saklanmak üzere olduğu.Ya da insan olmak ayrı,insani değerlere sahip olmak insandan bağımsız ütopik bir kurgu.Birini diğeriyle birlikte düşünemiyorum,düşünen varsa da bir şey diyemem. Baksana atom bombası atılmasının altında bile insani değer arayanlar var.

Nedir bu abarta abarta bitiremediğimiz insan olmanın yüceliği masalı,bir şey toplamında değerlendirilir.İnsanın icraatını üst üste koyun toplamanın sonucu eksi mi artı mı ?.Elbette insanın da artı değerli olanı vardır,ama kendi deyimimle ben ona insan değil ademoğlu demeyi tercih ediyorum.Dikkatle ararsanız ve yorulmayı göze alırsanız önyargılarından kurtulmuş,varoluşunu özümsemiş,insanlık denilen bu delice topluluğun hezeyanlarından arınmış,kuşatan ve özgürlüğü yok ederek köleleştiren sosyal değerlerin ve toplumsal kurumların dışına kendini atabilmiş bir ademoğlu görebilirsiniz ama ona rastladığınızda da zavallı bir meczup diyerek farketmeden önünden geçme olasılığınız oldukça yüksek.Çünkü gerçek insani epeydir görmediğimiz için tanıyamayabiliriz.

Bunları yazan ikixiki de eninde sonunda bir insan,ademoğlu hiç değil,en azından kendime dürüst davranmam gerekir.

evrensel-insan 10-08-2008 21:55

Saygideger ikixiki;

Zaten bende yazilarimda, fiziksel olan ve dogal dusunce uretene, insanoglu; dusunce ve davranista, insan olmayi, insanlik sunmayi, once bireysel, sonra da evrensel temelde ortaya koyana da insan diyorum. Insan olmanin degerleri, insanidir; insanoglunun degil.

Benim bu iki terim arasindaki ortaya koydugum fark; hemen hemen, her bu terimleri iceren yazimda yansiyor.

Saygilarimla;
evrensel-insan

breymin 10-08-2008 22:27

Bütün kötülüklerin anasi,ickidir,ickiyi yeryüzünden silmediyimiz sürece 3.dünya savasi tehlikeside var 4.dünya savasi tehlikeside var,burasi sakaydi tabiki.
Bütün kötülüklerin anasi özel mülkiyetdir,hep bana daha fazla bana hirsidir yani icimizdeki seytan,insanlik birlesip özel mülkiyeti sinirlamadigi sürece bu haksiz savaslarin sonu gelmez ve dünyayi kirletmeninde önüne gecemeyiz,kesinlikle,ama insanlarin sorunlerini cözmek icin biraraya gelme sansi hic yok gibidir cünkü düsünebilen insan sayisi cok cok azdir,insanligin büyük cogunlugunun koyundan farki yokdur,bos islerin pesinden milyarlarca insan kosar ama böyle ciddi konulari hic görmezler arti böyle ciddi konular icin savasanlari joblarlar öldürürler,türk televizyon kanallarini acinca tiksiniyorum hicbirinde eyitici öretici düsünmeyi tesvik edici hicbirsey yok,insanligin birtane düsmani var icimizdeki bencillik.

xcan 09-10-2012 08:09

Amerika'nın japonya'ya attığı atom bombası - katil amerika

Sevgili arkadaşlar gözlerinizi kapatın Dünyanın her yerine bu bombalardan yağdığını düşünün ve tabi ülkemizede.
Bunu istermisiniz?
Tüm sevdiklerinizi ve ülkenizi bunun binlerce katı gücünde bombaların hedefi olsun istermisiniz.?Ne için bunlar olabilir.?
ABD istediği için .
Birkaç Bopçu cühela ülkemizi ve Dünyamızı Nükleer cehenneme sürüklüyor.
Tüm sevdiklerimiz için.
Dünya için,
İnsanlık için hepinizi bu kirli savaşa dur demeye çağırıyorum.
Atom Dinci,dinsiz demez.
AKP'li MHP'li CHP'li demez.
Atom kadın erkek çocok ayırmaz.
ATOM MİLET BİLMEZ.SAĞCI SOLCU DEMEZ.
BU KİRLİ SAVAŞA HAYIR DİYORUM.
LÜTFEN DÜŞÜNÜN.
LÜTFEN ANLAMAYA ÇALIŞIN.
hASTA RUHLU CAHİLLER aBD adına savaşa sokacaklar bizi.
ABD ALLAHMI?
LÜTFEN DÜŞÜNÜN VE BU SAVAŞI ENGELLEYELİM.

Çocuklar ölmesin.
Şekerde yiyebilsinler
AMERİKA'NIN JAPONYA'YA ATTIĞI ATOM BOMBASI - KATİL AMERİKA

http://www.youtube.com/watch?v=HnaYl...eature=related

Hiroshima the shockwave

http://www.youtube.com/watch?v=L93f0...eature=related

Hiroshima & Nagasaki

http://www.youtube.com/watch?v=TxCFBbVF85o

xcan 09-10-2012 08:22

Demokratik savaş karşıtı tüm güçleri Işık kapatma ve imza kampanyası yapmaya çağırıyorum.
Mesajım içlerinizdeki insanadır.
Belki sesim sayenizde yankılanır.

xcan 09-10-2012 10:38

Sesime ses olun bu Katil Abd 'yi durduralım.
Sesime ses olun Bopçuları durduralım.
Sasime ses olun Savaşı durduralım.
Sesime ses olun.Atomlar yağmasın.
Sesime ses olun doğa mızı paylaştığımız canlılarda ölmesin.
Sesime ses olun çocuklar ölmesin

xcan 09-10-2012 11:16

Hiroshima & Nagazaki Atomic Boming

http://www.youtube.com/watch?v=25cgeC9XjDE

xcan 09-10-2012 13:06

Belgeseller türkçe dublajdır silinmeden indirin

Atom bombasının hikayesi

http://www.belgesell.com/atom-bombasinin-hikayesi.html

Hiroşima-Atom Bombası

http://www.belgesell.com/hirosima.html

xcan 09-10-2012 13:59

Bu bomba 1961 yılında denendi hiroşimaya atılandan (14.5 kilo ton)
(Tsar 100 mega ton) ne kadar güçlü olduğunu tahmin edersiniz.
Günümüzdeki bombalar ise tsarında binlerce katı!
Hiç düşündünüzmü ne kadar ölümcül olduğunu .Birkaç sokak berduşu bunları hesap edemez fakat aydınlat etmek zorundadır.Savaşa hayıııırrrrr.
Hiroşimada ve Nagazakide ölen insan yarım milyon(ilk anda ölenler...
Şimdi sorun kendinize ABD Petrol yağmalıyacak birileride çorba kapacak diye bu tehlikeye girilirmi Sol sağ tüm örgütlerin onuruna ve vatanseverliğine havale. derhal Işık kapatma eylemide dahil hertürlü savaş karşıtı eylem biçimlerini geliştirin.
Çok geç olmadan.
ABD Nükleer savaştan yana .
Hava kalkanlarıyla rusyayı dibinden vurma hesaplarında. Bu hesapları yanlıştır. Çömezleri yağmadan pay hevesinde olabilir.
Bizler dur diyebiliriz.
Hesaplarının yanlış olduğunu tüm insanlık sınıf farkı gözetmeksizin yüzlerine vurmalı

BOMBANIN KRALI (ÇARI) :))) TSAR BOMB

http://www.youtube.com/watch?v=azAToyalZDE

o dönemki sscb'de kod adı ivan olan, adını muhtemelen yine sscb'de bulunan dünyanın en büyük kilise çanı olan tsar kolokol ve yine dünyanın en büyük topu* olarak bilinen tsar pushka'dan alan nükleer silah.

yapım emri 10 temmuz 1961 tarihinde nikita khrushchev tarafından verilmiş ve 30 kasım 1961 tarihinde sibirya'nın kuzeyinde bulunan novaya zemlya adasında denenmiştir. denemeyi gerçekleştirmek için özel olarak değiştirilmiş bir tu-95 kullanılmıştır zira tsar bomba bu uçağın bomba kapaklarından atılamayacak kadar büyük olduğundan dolayı uçağın altına monte edilmiştir. deneme uçuşu sırasında tu-95'e havadan yapılacak testler için bir de tu-16 eşlik etmiştir. her iki uçak da bombanın yaydığı ısıdan dolayı oluşabilecek hasardan dolayı yansıtıcı özelliği olan özel bir beyaz boya ile boyanmıştır. tsar bomba test alanına 10500 metre yükseklikten bırakılmış ve 4000 metrede patlamıştır.

tsar bomba'nın özelliklerine gelinecek olunursa, 27 tonluk bu devasa bomba 8 metre uzunluğunda ve 2 metre çapındaydı. bombanın üzerine 800 kilogram ağırlığında oldukça büyük bir paraşüt bağlanmıştı ki bu bombayı bırakan ve ona refakat eden uçağa bomba patladığında yeterince uzakta olmalarını sağlayacak süreyi sağlamak içindi. patladıktan sonra oluşan mantar bulutu 60km yükseklikte ve 30-40km genişliğindeydi ki baz kaynaklar patlamanın finlandiya'dan dahi görülebildiğini belirtmektedir.

orijinal olarak 100 megaton olarak tasarlanan bombanın gücü gerçekleştirilen deneyde nükleer serpintiyi* en aza indirmek için 50 megatona düşürülmüştür.

xcan 10-10-2012 04:18

Bop çuların demokrasi savaşı:
İstedikleri bu
http://www.mctv.ne.jp/%7Ebigapple/Skulls.gif

http://www.ntv.com.tr/news/202491.jpg

http://www.atin.org/images/zamanhatt...azaki_Atom.jpg

http://img230.imageshack.us/img230/1280/bina35lj.jpg
http://img230.imageshack.us/img230/4816/bina2025pw.jpg

http://img230.imageshack.us/img230/4676/bina2013fv.jpg

http://img230.imageshack.us/img230/9045/bina2038lx.jpg

http://www.techno-labs.com/image/index/547/nag4.jpg

xcan 10-10-2012 04:42

ABD tüm insanlığın ortak düşmanıdır.
Bebek katilidir.
Her cinsten insanın ve doğadaki tüm canlıların düşmanıdır.
Canilerin kuyruğuna takılmak yanlıştır .
BOP Dünyaya bu sonu getirecektir.
Şimdi düşünün,çorba için bu bombalara evetmi?
Hayırmı.
KATİL AMERİKA ÜLKEMDEN DEFOL.
ÜŞAKLARINIDA BOMBALARINIDA AL VE DEFOL.
DEMOKRASİNİDE AL cEHENNEME GİT.

http://fotogaleri.haberler.com/galer...ari_4172_b.jpg

http://fotogaleri.haberler.com/galer...ri_27274_b.jpg

http://fotogaleri.haberler.com/galer...ri_62205_b.jpg

http://fotogaleri.haberler.com/galer...ri_98234_b.jpg

http://fotogaleri.haberler.com/galer...ri_72521_b.jpg

http://fotogaleri.haberler.com/galer...ri_14263_b.jpg

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:43 .