Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Son peygamber.. (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5578)

thh 13-02-2008 01:09

Son peygamber..

arkadaşlar bi sorum var.. sizce neden Muhammed kendisini son peygamper ilan etti..
bu Allah diye bi şeyin olmadığının başka bir kanıtı olabilir mi? çünki eğer Allah diye bir şey olsaydı ınsanların zamanla islamın etkisinden çıkacağını bilebilirdi çünki o sözde "HER ŞEYİ BİLEN VE İŞİTENDİR" ve bu yüzden de insanlığa yol gösterecek allahın yeni elçileri gelmesi gerekmez miydi? :roll:

pante 13-02-2008 01:29

Re: son peygamper

Alıntı:

arkadaşlar bi sorum var.. sizce neden Muhammed kendisini son peygamper ilan etti..
bu Allah diye bi şeyin olmadığının başka bir kanıtı olabilir mi? çünki eğer Allah diye bir şey olsaydı ınsanların zamanla islamın etkisinden çıkacağını bilebilirdi çünki o sözde "HER ŞEYİ BİLEN VE İŞİTENDİR" ve bu yüzden de insanlığa yol gösterecek allahın yeni elçileri gelmesi gerekmez miydi?
Muhammed kendisini son peygamber ilan etmiş midir?
Burası tartışmalıdır.
Çünkü ayet "peygamberlerin sonuncusudur" der.
Bu ifade net değildir.
"Ben son peygamberim, peygamberlik benle son buluyor. Bundan sonra peygamber gönderilmeyecek." dememiş. Ya da Allah'ın hitabıyla da bu yönde bir ayet yok.

Muhammed, son peygamber olduğunu da kastetmiş olabilir.
Bundan çıkarılacak sonuç da Kur'an'ı yorumlamaya göre değişir.
Kur'an'ın Allah'tan değil de, Muhammed'in yazdığı düşüncesinden yola çıkıldığında son peygamberliğin amacı benliktir, kendi hükümlerinin değiştirilmemesi, adının yaşaması vs.

Allah'tan olduğunu düşündüğünüzde kıyamet yakındır, uyarılar yeterlidir demek ki.

imhotep 13-02-2008 03:38

Bu aslında her dinde var olan bir saçmalık.

Hiçbiri kendinden sonrasını kabul etmez.

13-02-2008 10:54

Sayın thh ;

Peygamber kelimesi farsça olup haber getiren anlamındadır.
Yani peygamber kelimesi Arapça bir kelime değildir.
Arapça'da Resul ve Nebi diye iki kelime vardır.
Din konusunda uzman olduğu söylenen kişiler hem Resul hem de Nebi kelimesini içerdiği düşünülüp,kullanılan peygamber kelimesinin toplumda kullanımına,Galat-ı Meşhur derler.
Yani,meşhur olmuş yanlışlık-yayılmış yanlışlık diye nitelerler.
Eğer illa da bir karşılaştırma yapılacak ise peygamber'in,Arapça'daki karşılığı Nebi'dir.
İslam aleminin,Muhammed'in son olduğunu ileri sürdükleri Ahzab 40 ta bu olay
".....Velakin O Allah'ın Resulü VE Hatemen Nebiyyin....." diye geçer.
Burada Hatem kelimesi anahtar roldedir.
Hitam kelimesi ile karıştırılamaz.
Ama tıpkı Nur 31 de "Döş"ün kapatılmasından "Başörtü" çıkarılması tekniği olan "Şumül" ile Hatem de taşıdığı anlamlardan biri olan "Mühür"den kaynaklı "Allah mektup (Kur'an)yazdı ve Resulallah ile de bunu "Mühür"ledi,dolayısı ile de *"Son"dur denilir.
Oysa Meryem suresi 51 de : (Resûlüm!) Kitap'ta Musa'yı da an. Gerçekten o ihlâs sahibi idi ve hem Resûl, hem de Nebî idi..
denilir.
Eğer bu karışım geçerli ise harbiden "Musa" da bu iş bitmesi gerekirdi.

Sayın imhotep'in de,her dinde bu "Saçma"lık vardır dediği şey ise şudur :
Yahudiler,Musa ve Kitabı için son derler ama bir "Beklenti"leri vardır.
Bu beklenen ne zaman gelecektir ? Hüküm gününde
Hüküm günü'nün,alameti farikası nasıl ? Aynı Hıristiyanların Armegeddon'u,Müslümanların da Kıyamet'i gibi.
Hristiyanlar,İsa ve Kitabı son derler ama bir "Beklenti"leri vardır.Bu beklenti ilginçtir.İsa gelecek hem de "Rabbın ihtişamı ile" gelecektir.
Bu beklenen ne zaman gelecektir ? Armegeddon gününde.
Armegeddon günü'nün,alameti farikası nasıl ? Aynı Yahudi'lerin Hüküm günü,Müslümanların da Kıyamet'i gibi.
Müslümanlara göre de Muhammed ve Kitabı sondur derler ama bir değil iki "Beklenti"leri vardır.Buradaki beklenti de ilginçtir.Beklenelerden bir "Mehdi" öteki ise İsa Mesih'tir.
Bu beklenenler ne zaman gelecektir ? Kıyamet gününde.
Kıyamet günü'nün,alameti farikası nasıl ? Aynı Yahudi'lerin Hüküm günü,Hristiyanların da Armegeddon'u gibi.

İnancı olmayan biri için bunlar saçma sapan şeylerdir.
Ama inandığını söyleyenler için ise bir delil.
Dinleri ve onlar adına yeryüzünde yapılanları kabul edemesek de,Musa,İsa ve Muhammed'in,içinde Tanrı'nın hükümleri bulunduğu iddiası ile birer kitap getirdikleri ve etraflarında toplumlar oluşturdukları yadsınamaz bir durumdur.
İnandığını iddia eden birisi için vazgeçilemez soru şudur :
Eğer Tüm dinlerin *hüküm-armegeddon-kıyamet günü olarak bekledikleri günler,isim olarak değişse de,oluşumu açısından "Fizik'i bir kıyamet" beklentileri var ise
O halde nasıl olmuşta İsa ve İsa'dan sonra Muhammed peygamberlik iddiasında bulunmuş ve beklenen fiziki kıyametler oluşmamıştır ?
Acaba kıyamet gününün sallama bir gün olmasından mı ? Yoksa kıyamet denilen şeye onların verdiği anlamın yanlış olmasından mı ?

Mesela Kur'an da
Araf 33 : De ki: Rabbim ancak açık ve gizli kötülükleri, günahı ve haksız yere sınırı aşmayı, hakkında hiçbir delil indirmediği bir şeyi, Allah'a ortak koşmanızı ve Allah hakkında bilmediğiniz şeyleri söylemenizi haram kılmıştır.

Araf 34 :Her ümmetin bir eceli vardır. Ecelleri gelince ne bir an geri kalırlar ne de bir an ileri gidebilirler.

Araf 35 :Ey Adem oğulları! Size kendi içinizden âyetlerimi anlatacak Resuller gelir de kim (onlara karşı gelmekten) sakınır ve kendini ıslah ederse, onlara korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir.
(Bu arada Ademoğulları diye hitap edilen şahsımdır biline.Buradan yola çıkarsak Tanrı'da tankçı komutan oluyor ona göre :lol: *)

Maalesef ki,hem de inanırları tarafından "Sonsuz"luğun sahibi olduğu iddasındaki Tanrı; Yahudi,Hıristiyan,Müslüman din adamları tarafından "Kendi anlayış"larının "Dar çapı"nda "Dondurulmuş ve "Son"landırılmıştır.
Bu "Cüce" yer Tanrı'ları,kendi ellerinin oluşturduğu bir "Put"un,yine kendi anlayışlarındaki bir günde yeryüzüne gelene kadar "Din" adına insanlara "Hükm"etmeğe devam edebilirler artık *:)

Dünya üzerindeki şu an meri yani yürürlükte olan hangi inanç sistemini ararştırrsanız araştırın karşınıza çıkacak olan şudur :
Kendi inançlarını oluşturan Elçi ve Kitabı "Son"
Ama "Kıyamet"le eşdeğer günlerden bir gün tüm dünyadaki kötülüğü ortadan kaldırıp dünyayı "Barış ve sükuna" sokacak olan "Bir"i gelecektir.
De tek şartla.
Nedir o ?
Kendi inançlarını oluşturan "Şeriat"la yapacaktır bu işi *:)

"Bekleyin.Ben de sizinle beraber bekleyenlerdenim." *:)

Sanırım sayın imhotep veya diğer bir çok arkadaşa da "Saçma" gelen işte bu "Anlayış"

U-571 13-02-2008 11:17

Kendince en son olduğu şüphesiz. niye desin ki benden sonra da birkaç kişi gelecek diye. Ki birisi kalkıpda Muhammedin yaptığı gibi bende peygamberim ve de sonum ve de Muhammed' in ümmeti artık bozulmuştur (tıpkı diğer ehli kitap gibi) diyebilir-ki bu da onun istemeyeceği bir durum. Musa nında İsanın da benden sonra birileri daha gelecek veya gelmeyecek dediğini bilmiyorum. O "Ahmet" diye biri gelecek diye sıkılan palavrayı herhangi bir İncil de okuyan varsa bizi aydınlatsın.

13-02-2008 11:31

Re: Son peygamper..

:)

Lütfen
" O "Ahmet" diye biri gelecek diye sıkılan palavrayı herhangi bir İncil de okuyan varsa bizi aydınlatsın." U-571
Diyerek kızmayn.
Adamlar netsin.
Bakın ne diyor inançlarını oluşturan Kur'an

BAKARA : 146. Kendilerine kitap verdiklerimiz onu (o kitaptaki peygamberi), öz oğullarını tanıdıkları gibi tanırlar. Buna rağmen onlardan bir gurup bile bile gerçeği gizler.

EN'ÂM : 20. Kendilerine kitap verdiklerimiz onu (Resûlullah'ı) kendi oğullarını tanıdıkları gibi tanırlar. Kendilerini ziyan edenler var ya, işte onlar inanmazlar. *

"Özoğullarını tanır gibi"
Bu olgu nasıl olabilir ?
Demek ki o kitaplarda adı,soyadı,nerede doğacağı,kimlerden doğacağı,ne zaman meydana çıkacağı,tip'i filan yazılmış veya çizilmiş ki bu adamlar O'nu "Özoğulları"nı tanır gibi tanısınlar değil mi ?
Ama tanımıyorlarsa !! Haaa demek ki kitabı tahrif etmiş hinoğlu hinler.Üstelikte gerçeği bile bile de saklıyorlar *:lol:

Biterim bu komplo teorisine *:)

Yahu adam oturmuş "Çağrı"filmini seyrediyor.
İlk Müslümanların başına gelenleri gördükçe de isyan ediyor.
Hele de o Habeşistan'a kaçıp Necaşi'ye sığınanların arkasından giden namıssız müşrik'in "Bunlar bizden kaçan kölelerdir bunları bize geri vernenizi rica ediyoruz" sözü ile orada olsa kellesini koparacak hatta çiğ çiğ bile yiyecek.
De kafa orada kalırken,Necaşi'nin,Müslümanların itirazlarından sonra okudukları Kur'anı dinleyip,sonrasında "Bu adamların anlattıkları ile bizim inancımız arasında-Elindeki asa ile yere incecik bir çizgi çizip- şu ince çizgiden başka bir şey yoktur." dediği sahne arada güme gider *:)

13-02-2008 11:33

Haa
Bir de
Selman-ı Farisi'nin Müslüman oluşunun öyküsünü çoğu da bilmez *:)

13-02-2008 13:53

Bazen düşünürüm herhangi bir dinin kutsal kitabında benden sonra filanca peygamber gelecek dese o dinin din adamları niye o hükmü kitaplarından kaldırsınlar.Mesala kuranda benden sonra şu peygamber gelecek diye bir ayet olsa hangi din adamı o ayeti siler atar diğer inanalar demezmi hop kardeşim sen ne yapıyorsun diye.Birde gerçekten iman eden insanlar Allahtan korkmazlarmı nasıl Allahın ayetlerini silerler.Sanki kurandan önceki kitaplar Ateistlerin eline düşmüş ne ulan bu peygamber gelecek diye ayet sil gitsin demişler. :lol:

vgm.1 13-02-2008 14:57

"Haa
Bir de
Selman-ı Farisi'nin Müslüman oluşunun öyküsünü çoğu da bilmez " psiko

* *Sen yapmazsın sevgili psiko biliyorum, şu oki tarzını, yaz bilelim bunlar kıyıda köşede kalmış hikayeler nerden bilelim.

* *Oki ye en çok bu nedenle hastayım, en son din ve bilim de yaptı, bir söz atıyor, önü arkası yok.
Herkes hala "Madam Butterfly" ı bekliyor, gelecek şarkı söyleyecek. Fossss.

* *Zaten bir söz vardır "Sonradan olma, gavurdan dönme." diye. :)

* *Sevgiler;

aspendos 13-02-2008 18:44

Alıntı:

imhotep";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 109658)
Bu aslında her dinde var olan bir saçmalık.

Hiçbiri kendinden sonrasını kabul etmez.

hz isa derki : benden sonra ismi ahmed olan bir peygamber gelicek yeryüzüne incilde geçer bu .

hatta kuranda da aynısı geçer .

tekrar düşün .

13-02-2008 18:50

Sevgili peker ;

Haa bir de
öyküsünü çoğu bilmez
demem sana,u-571 veya diğer arkadaşlara değil.
Hani o çağrı filmini izleyip,elinden gelse kelle koparıp,karşısındakini çiğ çiğ yiyecek olanlaraydı *:)

Öykü çok basit.
Ruzbeh yani namıdiğer Selman-ı Farisi,ki ilginçtir bazı yerlerde "Ehlibeyt" dahi sayılan,namlı kişi İran asıllı olup,dünyaya ilk gözünü açtığında Zerdüşt dinine sahip olma zorunluluğu olan biridir.
Sonraları bir Papaz ile olan sohbetleri sonucu "Yahu bu vatandaşın anlattığı din,benim içinde yaşadığım dinden çok farklı.Eğer bir Tanrı var ise bunun Tanrısı ve bir din var ise bu olmalı diyerek,akşam babasına gidip müjdeyi verdiğinde,babasından "Ulan şekşekoğlu,şekşek sen bizi,analarımızın babalarımızın,atalarımızın gittiği yoldan mı alakoycan hayın evlat ökkeş.Biz kendimizi bu yolda bulduk varsa da bu yoksa da bu.Anadın mı ?"denilerek "Babalar gibi" bir dayak yiyip,artı bir de hücre hapis cezası (Evde odaya kapama *:) ) almıştır.
Cezası bittiğinde ,uygun bir zaman kollayan Ruzbeh,Şam'a giden "Deve seyahat" acentasından bir bilet kaptımı ver elini Şam'a arazilenir.Orada bir kiliseye giderek Tanrı'ya hizmet edip Tanrı'nın bu yeni yol'unu öğrenmektedir.
Çalıştığı üç kilisenin papazı da maalesef ki ölürler.Her ölmeden önce bir ötekine gönderirler,nihayet gele gele 4.kiliseye gelir hizmete devam eder.Bu kilisenin papazı da ölüm döşeğine düşünce,Ruzbeh isyan eder bu kaderine ama papazın sözleri ilginçtir *:wink:
-Sen Tanrının şanslı kulusun.Tanrının yeni güneşini,bu fani gözlerinle görme şansına sahipsin.Ben ölünce gömme işleminden sonra kalk ve Hicaz'a git.Çünkü orada Tanrının yeni güneşi var.
Selman şu konumda *8O
-İyi de papaz efendi İsa Tanrının güneşi ya yenisi ne olaki ? Ben eğer o dediğiniz şeye inanırsam İsa'yı reddetmiş olmaz mıyım ?
(Ama geçmişte bir Zerdüşt'lükten Hıristiyanlığa geçiş pratiği yaşamış olan Ruzbeh çabuk toparlanır.)
Papaz bunun üzerine (Biraz espri katacağım)
-Lan olm Tanrı'nın güneşi dediysek bir bildiğimiz var elbet.Sen benim dediğimi yap.Hicaza git ve gördüğünde,O'nu zaten tanıyacaksın ve O'na hemen tabi ol.Bu iş Şamspor,Halepspor çekişmesine benzemez.Şamspor'u bırakıp Halepsporlu falan olmak gibi bir şey de değil.
der ve sahne kapanır.
Sonrası mı ?
Tüm siyer kitaplarında mevcuttur.
Tabi bu öncesi çok yerde bulunmaz *:lol:

metalheart 13-02-2008 19:19

bizler 4 büyük kitaba iman ederiz ancak değiştirilen kitaba değil .
aspendos...
hz isa derki : benden sonra ismi ahmed olan bir peygamber gelicek yeryüzüne incilde geçer bu .
aspendos...

ya aspen bir karar ver bırak artık takiyyeyi...
hem değiştirilmiş diyosun hem işine geldiğince yorumluyorsun...
madem değiştirilmiş adamlar salak mı neden başka peygamber gelicek diye değiştirsinler...

thh 13-02-2008 19:33

SEVGİLİ psikokemoterapi;
verdiğin bilfgiler için teşekkürler..

bn diyorum ki bu konuda yine ALLAH inancının bir zayıf noktası var çünki söylenildiği gibi sonsuz güçlere sahip bir tanrı insanlığın nereye gideceğini bilmesi gerekir ( ılim diye bir kudredinden bahsedilir) ve bu yüzden de belli bi zaman sonra insanlığın bir peygambere daha ihtiyacı olacağını bilmesi gerekirdi.

13-02-2008 19:51

Sevgili thh ;

Nazik teşekkürün için ben de sana teşekkür ederim.
Hani,meşhurdur.
Horoza bir soru olayı vardır.
"Yumurta mı tavuktan,tavuk mu yumurtadan" sorusunu horoz'a yöneltirler.Cevabı ilginçtir
-Vallahi ben işimi yapar geçerim gerisi beni ilgilendirmez.
Alttaki paragrafta koyu olan yerle bu anlayışı bir karşılaştırın lütfen.

Tarihi ve dinlerin sosyolojisini,gelişimini gözlemlediğimizde,dinsel anlayışa daha da zarar verici bir şey de teolojik küstahlıklar olmuştur.
Dinin hizipçi geçmişinin inatçı bir özelliği, din adamlarının sahip olduğu baskın rol olmuştur. Tartışılmaz kurumsal otoriteyi kurmuş kutsal metinlerin getiricilerinin yokluğunda,din adamları zümresi, İlahi amacın yorumu üzerinde özel bir denetimi kendilerine mal edip sahiplenmeyi başarmışlardır.
Güdüleyici etken ne kadar farklı olursa olsun, trajik sonuçları :
İlhamın akışına sekte vurmak,
bağımsız zihinsel aktivitenin cesaretini kırmak,
dikkati dinsel törenlerin ayrıntılarına odaklamak
ve sıklıkla da kendi kendini tayin etmiş olan ruhani liderlerinkinden farklı bir mezhebi izleyenlere karşı nefret ve önyargı doğurmak olmuştur.
İlahi zuhurun yaratıcı gücünü bilinci sürekli olarak geliştirme işine devam etmekten hiçbir şey alıkoyamazsa da, herhangi bir çağda başarılabilecek şeylerin ölçüsü hep bu gibi yapay şekilde uydurulmuş engeller tarafından kısıtlanmıştır.

aydoe 13-02-2008 19:54

Dininin kıymetini bil Psiko.
İyinin kötüsü
Beterin beteri var.

aspendos 13-02-2008 20:37

Alıntı:

metalheart";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 109707)
bizler 4 büyük kitaba iman ederiz ancak değiştirilen kitaba değil .
aspendos...
aspendos...

ya aspen bir karar ver bırak artık takiyyeyi...
hem değiştirilmiş diyosun hem işine geldiğince yorumluyorsun...
madem değiştirilmiş adamlar salak mı neden başka peygamber gelicek diye değiştirsinler...

sorry kardeş ,

ben biraz ileri düzeyde karışık yazdım sen anlıyamadın .

bak dostum sana dedim ya kuranı kerim değiştirilemez diye işte onun içindeki ayetlerden esinlenerek hz isa da incilinde ismi olan ahmed olan peygamberi müjdeledi .

yani kuranı kerim bunu söylüyor ise orijinal olan incilde o geçdi .

ama değiştirilen incilde tke cüle yok hz muhammedden gelicek olan peygamberden .

anladın değilmi nedemek istediğimi .

13-02-2008 20:46

Sevgili aspendos ;

Bakara 136. "Biz, Allah'a ve bize indirilene; İbrahim, İsmail, İshak, Ya'kub ve esbâta indirilene, Musa ve İsa'ya verilenlerle Rableri tarafından diğer Resullere verilenlere, onlardan hiçbiri arasında fark gözetmeksizin inandık ve biz sadece Allah'a teslim olduk" deyin.

"Musa ve İsa'ya verilenlerle Rableri tarafından diğer Resullere verilenlere, onlardan hiçbiri arasında fark gözetmeksizin inandık ve biz sadece Allah'a teslim olduk."

Bunun adı ne ?

"Fark gözeterek" inanılırsa ne olur ?
Çelişki Kur'anda mı sizin bakış ve anlayışınızda mı ?
Biraz ileri düzey de bana lütfen *:)

aspendos 13-02-2008 21:24

Alıntı:

psikokemoterapi";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 109725)
Sevgili aspendos ;

Bakara 136. "Biz, Allah'a ve bize indirilene; İbrahim, İsmail, İshak, Ya'kub ve esbâta indirilene, Musa ve İsa'ya verilenlerle Rableri tarafından diğer Resullere verilenlere, onlardan hiçbiri arasında fark gözetmeksizin inandık ve biz sadece Allah'a teslim olduk" deyin.

"Musa ve İsa'ya verilenlerle Rableri tarafından diğer Resullere verilenlere, onlardan hiçbiri arasında fark gözetmeksizin inandık ve biz sadece Allah'a teslim olduk."

Bunun adı ne ?

"Fark gözeterek" inanılırsa ne olur ?
Çelişki Kur'anda mı sizin bakış ve anlayışınızda mı ?
Biraz ileri düzey de bana lütfen *:)

selam dostum eğer ki çelişki var ise bende var kuranı kerimde asla çelişki bulamazssın .

ama benim anlatmak istediğimi anladın . :D

vgm.1 13-02-2008 22:07

Neymiş aspendos demekki Kuran Bakara 136 dan anlaşılacağı üzere, Tevrat ve İncil bozulmamıştır diyor. Eğer ki sen hala Tevrat ve İncil'in tahrif edildiğini veya değiştiğini iddia ediyorsan Kuran'la çelişkidesin.

* * Bence Kuran'ı iman ederek okuyun ve onda kusur aramayın, bak sevgili psiko'ya imanlımı okudu, imansız mı onu bilemem ama dürüstçe okuyup ve yorum katmayarak gerçeği bize aktardı.

* * Aslolan iman, imansızlık değil doğruya doğru, eğriye eğri diyebilmektir. Bunu yapabildikten sonra ister ateist ol, ister dindar ol hiç önemi yok, işte dürüstlüğün dışında herşeyin anlamını yitirdiği nokta burasıdır; dinin, bilimin, ateizmin, komunizmin, şeriatın, kapitalizmin özetle herşeyin.

Selamlar.

aspendos 13-02-2008 22:22

ah be güzel kardeşlerim ben farklı birşey mis söyledim ben deimki biz kurandaki bahsedilen 4 büyük kitaba da iman etik . ama değiştirilen kitaba değil bunu anlıyamıyorsunuz değilmi .

tevratı zeburu incili kuranı gönderen cenabı allah ve hiç bir kitabında kuranı kerim hariç onu koruyacağım diye bir ayet belirtmemişdir . nedeni de açık çünki kuran ile son din yerini bulmuş olucak ki en son peygamber gelicek ve daha sonrada başka peygamber gelmiyecek .

benim dediğime geldik demekdir yani ben de çelişkide değil kuranda değil .

çünki kuranı kerimde hz isanın incilde bildirdiği gibi ben benden sonra gelicek son peygamber olan ahmedi müjdeliyor olması şu an yeryüzünde bulunan 3 değişik incilde hiçbirinde mevzuu geçmez nedeni de değiştirilmiş olduğu .

vgm.1 13-02-2008 22:37

Ah be aspendos Allah Tevrat ve İncil'i indirecek, ondan sonrada bozulmasına göz yumacak. Bu herşeye gücü yeten Allah'a haksız bir itham değil mi, indirdiği kitabı bile korumaktan aciz Allah, neymiş koruyacağını söylememiş, korumayacağınıda söylememiş. O zaman Kuran da söylenmemiş ne varsa, söylenmedi diye onu yapalım. Allah borsa yolsuzluklarının da günah olduğunu söylememiş o zaman günah değil.

Gelelim madalyonun öbür yüzüne. Muhammed zamanında İncil ve Tevrat bozulmamıştı, öyle olmalıki Bakara 136 "Biz, Allah'a ve bize indirilene; İbrahim, İsmail, İshak, Ya'kub ve esbâta indirilene, Musa ve İsa'ya verilenlerle Rableri tarafından diğer Resullere verilenlere, onlardan hiçbiri arasında fark gözetmeksizin inandık ve biz sadece Allah'a teslim olduk" deyin. da bu sözler edildi.

Selamlar.

aspendos 13-02-2008 22:51

Alıntı:

Peker";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 109748)
Ah be aspendos Allah Tevrat ve İncil'i indirecek, ondan sonrada bozulmasına göz yumacak. Bu herşeye gücü yeten Allah'a haksız bir itham değil mi, indirdiği kitabı bile korumaktan aciz Allah, neymiş koruyacağını söylememiş, korumayacağınıda söylememiş. O zaman Kuran da söylenmemiş ne varsa, söylenmedi diye onu yapalım. Allah borsa yolsuzluklarının da günah olduğunu söylememiş o zaman günah değil.

Gelelim madalyonun öbür yüzüne. Muhammed zamanında İncil ve Tevrat bozulmamıştı, öyle olmalıki Bakara 136 "Biz, Allah'a ve bize indirilene; İbrahim, İsmail, İshak, Ya'kub ve esbâta indirilene, Musa ve İsa'ya verilenlerle Rableri tarafından diğer Resullere verilenlere, onlardan hiçbiri arasında fark gözetmeksizin inandık ve biz sadece Allah'a teslim olduk" deyin. da bu sözler edildi.

Selamlar.

bak peker bir kitap bir peygamber nezaman gelir hangi şartlarda gelir onu önce bir incele .

eğer ki tevratın zeburun incilin hükmü kalkmadıysa neden başka kitap neden başka peygamber gelsin ?

allah peygamberlerini gönderirken allah başarısız mı idi diye bir cümle kurmıyacaksın umarım .

allahın merhameti okadar yüce ki insanlar nezaman ki şaşırmışlar fitne fesat nifaka karışmışlar allahdan uzak bir yaşam sürüp allahı unutmuşlar o döneme allahın rhmeti tecelli eder ve peygamber gmnderir taa ki hz muhammed dönemine kadar .

ve o dönemden sonra son peygamber ve dini tamamlar ve kıyametinde yaklaştığını ve başka peygamber gelmiyeceğini vurgular ve bu yüzden de kuranın hükmünü kaybetmemesi içinde ben onu koruyacağım der herşey belli bir zaman ve plan içinde gerçekleştiği için bazen allahın büyüklüğünü olay cereyan ettikden sonra anlıyoruz .

işte dostum bizler gelen bütün kitaplara inandık ve gelen bütün peygamberlerin hak olduğuna inandık .

gerisi sizinlerin bileceği bir iş ...

vgm.1 13-02-2008 23:00

Bakara 136 "Biz, Allah'a ve bize indirilene; İbrahim, İsmail, İshak, Ya'kub ve esbâta indirilene, Musa ve İsa'ya verilenlerle Rableri tarafından diğer Resullere verilenlere, onlardan hiçbiri arasında fark gözetmeksizin inandık ve biz sadece Allah'a teslim olduk" deyin.

Ah be aspendos fark gözetmeksizin diyor. Bozuldu neden demiyor, koruyacağını söylemedi diye bütün kutsal kitapları bozuk ilan ettin. Burda bunu dediği halde kabul etmiyorsun. Böyle olmaz bunun sonu gelmez. Sen ne desek ezbere cevap veriyorsun, al sana Kuran'dan kanıt daha ne, bunu biz yazdık diyemi kabul etmiyorsun. Kendinde ki Kuran'dan oku belki biz yanlış aktardık.

Selamlar.

aspendos 13-02-2008 23:26

EVET SONUNDA İMANA YAVAŞ YAVAŞ GELİYORSUN PEKER BAK KARDEŞİM GÖRDÜNMÜ *:D

ey ateist kardeşler peker kuranı kerim doğru söyler diyor !

ben herzaman yanılabilirim ama kuran yanılmaz hoşgeldin benim din kardeşim peker .

bak hıristiyanlar incilde geçen baba oğul kutsal ruh diyorlar ve isa allahın oğludur diyor madem incil değişmemiş ise bak kuranı kerimde o kouda ne anlatıyor .

Bir de inkarlarından ve Meryem’e büyük bir iftira atmalarından ve “Biz Allah’ın peygamberi Meryemoğlu İsa Mesih’i öldürdük” demelerinden dolayı kalplerini mühürledik. Oysa onu öldürmediler ve asmadılar. Fakat onlara öyle gibi gösterildi. Onun hakkında anlaşmazlığa düşenler, bu konuda kesin bir şüphe içindedirler. O hususta hiçbir bilgileri yoktur. Sadece zanna uyuyorlar. Onu kesin olarak öldürmediler. *

4/171- Ey Kitab ehli! Dininizde sınırları aşmayın ve Allah hakkında ancak hakkı söyleyin. Meryemoğlu İsa Mesih, ancak Allah’ın peygamberi, Meryem’e ulaştırdığı (emriyle onda var ettiği) kelimesi ve kendisinden bir ruhtur. Öyleyse Allah’a ve peygamberlerine iman edin, “(Allah) üçtür” demeyin. Kendi iyiliğiniz için buna son verin. Allah ancak bir tek ilahtır. O çocuk sahibi olmaktan uzaktır. Göklerdeki her şey, yerdeki her şey onundur. Vekil olarak Allah yeter.

. Hani, Meryem oğlu İsa, “Ey İsrailoğulları! Şüphesiz ben, Allah’ın size, benden önce gelen Tevrat’ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek, Ahmed adında bir peygamberi müjdeleyici (olarak gönderdiği) peygamberiyim” demişti. Fakat (İsa) onlara apaçık mucizeleri getirince, “Bu, apaçık bir sihirdir” dediler.

işte bütün bunları incelediğin zaman karşına bir soru işareti çıkıyor . onun cevabını kuran net veriyor incilde geçen baba oğul kutsal ruh *veya hz isanın çarmıha gerildiğini söyleyenler . incilde hz isadan sonra ahmed isminde peygamber geliceğine dair bir şeyin yazmadığını göz önünde bulundurursak . kuranın dediğine ve benimde doğru söylediğimi anlarsınız .

aydoe 13-02-2008 23:37

Var edilen peygamber Muhammed.
Muhammede verilen toplumsal rol peygamberlik
O da rolünü iyi oynuyor.
East side story devam ediyor,32 kısım tekmili birden

aspendos 13-02-2008 23:52

evet doğru söylüyorsun kuranı çok iyi çözdün .

14-02-2008 08:45

Sevgili aspendos ;

Sanırım Mevlana Celaleddini Rumi'den daha iyi anlıyorsun Kur'anı * :) *
Bak ne demiş.Kulağını aç ve iyi dinle.
Bak bir de bunlar orta safhalar,daha ileri gidersek boğulma tehlikesi de var ona göre *:)

"Şu hâfız Kur'ân'ı doğru okuyor.
Evet, Kur'ân'ın şeklini doğru okuyor amma anlamdan haberi yok.
Delili de şu: Anlamı söylersen reddeder, sözleriyle körükörüne okur,durur.
Şuna benzer bu: Adamın biri, eline bir kunduz alır.
Ondan daha güzel bir kunduz getirirler, istemez.
Anlarız ki kunduzu tanımıyor, bilmiyor bu adam.
Birisi bu kunduzdur demiş ona, o da ona uyup kunduzu eline almış.
Hani ceviz oynayan çocuklar gibi; oynarlar amma cevizin içini versen, yağını versen istemezler; A'la ceviz, şakır,şakır ses çıkaran şeydir, bununsa şakır,şakır şakırdaması yok derler.
Tanrının hazineleri çoktur.
Tanrının bilgileri çoktur.
O hâfızın bilgisi var da Kur'ân'ı okuyorsa peki, neden öbür Kur'ân'ı reddediyor?
Bir hafıza söyledim, anlattım; dedim ki: Tanrı Kur'ân da diyor ki: "Söyle, deniz sözlerine mürekkep olsa o mürekkep, Rabbimin sözleri bitmeden tükenir gider."
Şimdi, bu Kur'ân, elli dirhem mürekkeple yazılabilir.
Bu söz, Tanrı bilgisine bir işarettir; Tanrı bilgisiyse yalnız bu kadar değildir.
Bir aktar, bir parça kağıda bir ilâç kosa, sen de bütün aktar dükkânı bu kağıt parçasındandır desen aptallıktır bu.
Mûsâ'nın, İsâ'nın, bunlardan başka peygamberlerin zamanında da Kur'ân vardı, Tanrı sözü vardı, fakat arapça değildi. Bunu anlattım, o hafıza tesir etmedi; ben de vazgeçtim.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Fih-i mafih 18.bölüm

Demek ki bu hafızlar hep varmış ve de hep olacaklar görünüyor *:lol:

Şimdi sen diyorsun ki Hicr 9 la Allah
"Kur an'ı kesinlikle biz indirdik; elbette onu yine biz koruyacağız." dedi.
Bu yüzden aha bu korunmanın tapusu deyip gerd gerd geriniyorsun da işler senin bildiğin gibi mi ?
Yukarda Mevlana söyledi,söyledi de neden söyledi ?
Anlamdan bihaber olmakla birlikte kendini "Umman" sananlar gibi kendinden menkul bir söz mü söyledi,yoksa dayandığı bir yer mi var ?
(Burada da sevgili özgür_beyin'in imzası işin içine giriyor *:D )
Bak bakalım
A'la 18 Hiç kuşkusuz, bu Kur'an, ilk sayfalarda da elbette vardır.
A'la 19 İbrahim'in ve Mûsa'nın sayfalarında.
İyi de Tanrı'nın isim ve sıfatlarından biri de "Adil" değil mi ?
Bir gönderdiğini koruyacak.Koruduğu ile tasdik ettiğini korumayacak.
Hee ben de "Haydaaa" dedim *:lol:
Şimdi bir drama yapalım.Hani nefsimizden tertemiz olan ama sizlerin "Gavur" diye nitelediği insanlar var ya.İşte onlardan biri hayatı boyunca "Tertemiz bir şekilde" Tanrı'ya olan tüm ibadetini yaptı ve öldü.Hesaba çekilecek ya.
Sorgu meleği-Şu işi neden böyle bu işi de neden şöyle yaptın ? Hıı söyle bakayım.
dedi.
Garibim-Ben Tanrı'nın bana gönderdiği kitapta ne yazıyorsa onu yaptım ama *:cry:
Sorgu meleği-O kitap tahrif edilmiş bir kitap.Dolayısı ile yanlış yapmışın yallah...
Garibim- Bu cevabı senin vermeni istiyorum aspendos.Hass...ordan diye başlamasın lütfen *:lol:

Sitede bir çok başlıkta dünya kadar yazıldı.
Bilim bize,Ölü deniz tomarlarının bulunması ve incelenmesi sonucunda *"Tevrat" için dedi ki "Ben bu kitabın Tanrı kitabı olup olmadığını bilmem.Çünkü o benim işim değil.Ama bu bulduğumuz kitap ile M.S 1000 yılında yazılan ve şu an *elde bulunan "Tevrat"larda "Metinsel değişme" yok." diyor.

Hani başlangıcı
Alak 1 Yaratan Rabbinin adıyla oku.
ile başlayan
sonu ise
Maide 3 Artık onlardan korkmayın, benden korkun!
diye biten Kur'an arada da sizlere
Zümer 9 Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu ?
Diyor ya.
Bundan dolayı bilebilmek için "Akledip-düşünmek" gerekiyor ya.
Buradan yaklaşıldığında yine Kur'an ne diyor senin "Kendinden Menkul" olup,ona nispet etmeye çalıştığın duruma ?
BAKARA : 41. Elinizdekini tasdik edici olarak indirdiğime iman edin. Sakın onu inkâr edenlerin ilki olmayın! Âyetlerimi az bir karşılık ile satmayın, yalnız benden korkun.

Ne ilginç değil mi ?
Muhammed'in geldiği dönemde,Kur'an ,Yahudilerin "Ellerindekini" tasdik ediyor.
Bilim,M.Ö 150-200 yılındaki yazmalar,M.S 1000 yılında yazılan ve şimdiki "Tevrat"lar "Aynı" diyor.
Ama Bakara 41 de "Benden korkun" denilen Yahudilerin yaptığı "Hadi len ordan sen de kimsin de senden korkacağız"ın aynını Maide 3 te hitap edilenler de yapıyorlar.
Güler misin ağlar mısın ?

Ama bu ehlisünnet ve'l cemaat'i az çok anlayabiliyor insan.
Kur'an bu tipler için *nedir ?
Gülhane parkındaki "Ceviz ağacı"(Mür:Cem Karaca'nın ceviz ağacı parçası)
Ne alim dedikleri,dolayısı ile de ne de onlar,O kitabın anlamlarının farkındalar.
Mevlana'nın da dediği gibi "Anlamdan bihaber,körükörüne okuyup,duruyorlar."
(Tabi bu şekilde olmayan çok az bir azınlık var.Onları tenzih ederim.)
Sonra da ona buna "Trafik polisliği" yapıyorlar.

vgm.1 14-02-2008 09:25

Tartışmalara zevk ve renk katıyorsun sevgili psiko.

İnanç da akıl ile doğrulanmalı, aksi inanç olmaz hurafe olur.

Selamlar.

14-02-2008 11:29

Alıntı:

Peker";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 109785)
İnanç da akıl ile doğrulanmalı, aksi inanç olmaz hurafe olur.

Selamlar.

Sevgili peker ;

Bugün İslam coğrafyasında yaşananın adı da *ne yazık ki bu zaten "aksi inanç olmaz hurafe olur."

Gerçi bu "Hurafe"leri "İnanç" yapmak salt onlara özgü de değil.Tüm dünyadaki "İnanç"larda yaygın olan durum bu.
Ama hepsi de "Dünyanın yuvarlak olduğunun" farkındalar ve şaşkın şaşkın neler oluyor diye bakınmaktalar.
Oysa bilim ne diyor ?
"Bilim ; Ne kadar karışık teorilerden,tahminlerden,özgül şartlardan kurtarılır ve genel kanunlara dayanırsa o derece kesin ve güvenilir olur. Bunun içindir ki, Matematik, Astronomi, Fizik, Kimya gibi bilim dalları,Tıp,Eğitim ve Güzel *Sanatlar gibi bilim dallarından daha *kesindir.Bu saf *ve kesin bilimlerin dayandığı genel kanunları zamanımıza kadar kimse değiştirmemiş ve geçerliliklerini devamlı kalmıştır."

"Ledünni ilmi" denilen Tanrı ilmi de kendini,"Anlayışlarının çapı kadar" olanların "Anlayış"larından ve onların "Sorgusuz sualsiz" takipçilerinin,"Teori"lerden,"Tahmin"lerden ve "Özgül şartlar"ından kendini kurtarmadıkça,uğraştığı obje olan "İnsan doğası" dediğimiz "Eşyanın tabiat"ına uygun olamayacaktır *:(

ozgur_beyin 14-02-2008 12:09

sevgili psiko,aspendosa ne anlatırsan anlat nafile. o kendinie ezberletilmiş teraneleri ''gerçek'' sanıyor ve savunuyor..onun için hiç çenenizi yormayın.

thh 14-02-2008 13:50

ASPENDOS *a göre de onun bildikleri ve düşündükleri doğru.. o her okuduğunda islamı doğrular bir bulgu görür; biz ise hem doğrular hem de çökertir bulgular görebiliriz. çünki aksini düşünmek onlara göre GÜNAH.. o günah korkusundan çıkıp da daha değişik düşünebilseler..

aspendos 14-02-2008 17:31

aspendos sizlerin anlıayamdıklarınızı anlıyor .

kuranı kerim hıristiyanlıkdan evvel musevilikden evvel yokdu bunu nereden çıkartıyorsun ?

hz mevlanadan bahsediyorsun . mevlana allaha inanmıyormu dostum ?

mevlana hz muhammed den daha mı iyi bilecek kuranı kerimi ?

sizler dediğim gibi islamı anladığını sanıyorsunuz . çünki ateist mantığı haliyle allahı sorgular allahdan korkmaz ve saçma sapan yalan iftira fitne yazılar ile aklı selimce çürüttüğünüzü sanarsınız .

Âl-i İmrân(*) Sûresinin 7 . Ayetinde *
O, sana Kitab’ı indirendir. Onun (Kur’an’ın) bazı âyetleri muhkemdir, onlar kitabın anasıdır. Diğerleri de müteşabihdir. Kalplerinde bir eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onun olmadık yorumlarını yapmak için müteşabih âyetlerinin ardına düşerler. Oysa onun gerçek manasını ancak Allah bilir. İlimde derinleşmiş olanlar, “Ona inandık, hepsi Rabbimiz katındandır” derler. (Bu inceliği) ancak akıl sahipleri düşünüp anlar. *

bak dostlar burada net ve açık kuran söylüyor sizler dilediğiniz kadar ilim sahibi olun dilediğiniz kadar üniversite bitirmiş olun sizin aklınız ancak belli bir ilme belli bir kapasiteye kadar dır ötesine ulaşmanız mümkin değil .

ben bu sitede genelde yazıları okuyorum kimisi edebiyatı öyle bir parçalıyorki gören ondan alim yok sanıyor oysaki içinde iman olmadan yazılan bu yazılar çok basit geliyor .

hem allahı inkar eden bir ateizm hemde kuranı bizlere karşı bak kuran doğruyu söylüyor sen böyle söylüyorsun der .

ateizm bir çelişkide nasıl ki müslümanlar çelişkide ise ateizm de büyük bir çelişkide .

allahı inkar et sonra allah bak akara suresinde bak ayetel kürside bak tevbe suresinde vs... *bunu veya şunu söylüyor diye bize kurandan ispat sunuyorlar .

bırakın ateist arkadaşlar bizim dinimizi bizden daha iyi bilmeniz mümkin değil hayal bile edemezssin imanın ne olduğunu ancak varsayım ile hareket edersin .

sonra bende birzamanlar imanlı idim der işin içinden sıyrılmaya başlarsın .

ateizm nereden belli oluyor dışarıdan baktığın zaman biliyormusunuz ?

kuranı kerimi yorumlarken okadar basit bir yorum yapılıyorki hepinizin felsefesi o yönde olduğu için hepinize mantıklı geliyor .

bizler allaha teslim olmuşsuz iman var kör değiliz merak etmeyin körler gözlerinde engel perdeler olan biz değil sizler siniz .

böyle de giderse bu sitede mülüman bulamıyacaksınız yazıcak .

ne güzel kendiniz yazar kendiniz cevaplarsınız herzaman haklı olursunuz *:D

aydoe 14-02-2008 17:39

''Diğerleri de müteşabihdir. Kalplerinde bir eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onun olmadık yorumlarını yapmak için müteşabih âyetlerinin ardına düşerler. Oysa onun gerçek manasını ancak Allah bilir. İlimde derinleşmiş olanlar, “Ona inandık, hepsi Rabbimiz katındandır” derler. (Bu inceliği) ancak akıl sahipleri düşünüp anlar. *''

Hani apaçıktı Kuran.
Ben akıl sahibi değilsem ne olacak?
Allah niye insanları yanıltmak için müteşbih ayetler yollamış?
Bizimle gırgırmı geçiyor,adammı seçiyor?
Kalpleri niye eğri yaratıyor?

Kral çıplak! :lol:

vgm.1 14-02-2008 17:59

Aspendos, evimiz ayrı yolumuz sapa işin gücün rast getsin, kendini müşteri falan mı zannediyorsun, burayı da ticarethanemi, ister yaz, ister yazma.

Sen yazıyorsan kendin için, yazmazsanda kendin için, sanki bize sulu yerden tarla bağışlıyon.

İkile, kalkarken de toz kaldırma. Sana katlanmaktan milletin anası ağladı, özür dileyeceğin yerde, bi de giderim diye tehdit ediyorsun.

Uğurlar olsun, uğurlar olsun.

Selamlar.

metalheart 14-02-2008 18:19

devekuşu misali hayat yaşanmıyor...
susturmakla da,kalp kaşeli,göz kör,kulak sağır demekle de biryere varılmıyor...
herkes herşeyi sorgulayacak, eleştirecek...
kimsenin beğenisine kalmış değil....!
benim kutsalım, senin kutsalın muhabbeti de gereksiz...
herkes kişisel fikirlerini yazar...
kimse kimseyide inandırmak zorunda değil...

aspendos 14-02-2008 22:02

Alıntı:

aydoe";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 109811)
''Diğerleri de müteşabihdir. Kalplerinde bir eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onun olmadık yorumlarını yapmak için müteşabih âyetlerinin ardına düşerler. Oysa onun gerçek manasını ancak Allah bilir. İlimde derinleşmiş olanlar, “Ona inandık, hepsi Rabbimiz katındandır” derler. (Bu inceliği) ancak akıl sahipleri düşünüp anlar. *''

Hani apaçıktı Kuran.
Ben akıl sahibi değilsem ne olacak?
Allah niye insanları yanıltmak için müteşbih ayetler yollamış?
Bizimle gırgırmı geçiyor,adammı seçiyor?
Kalpleri niye eğri yaratıyor?

Kral çıplak! :lol:

aydoe burda şu an adam gibi sen soruyorsun sana cevap vericem .

kuranı kerim apaçık . öyle ayetler varki mesela 1400 sene evvel o insanlara o ayetleri anlattığında veya okuduğunda anlamıyorlar idi ama şimdik zaman geçiyor ve kuranı kerimin o zaman nedemek istediğini şimdiki insanlar anlıyor ama kuran yazmış idi 1400 sene evvel .

şimdik ise aynı olay öyle ayetler varki şu ana bizler çözemiyoruz belki bazılarına saçma gibi geliyor ama bizden sonraki nesil bunların ne anlama geldiğini bilecek oysa şimdeikde apaçık kitap bizden sonrada apaçık olucak .

sen akılsahibi değil isen o senin sorunun sana kitap gönderiyor ama sen onunla alay ediyorsun iman etmiyorsun sorun sende .

allah insanları yanıltmak için müteşabih ayetleri koymuş ama neden se bu müteşabih ayetlerden biz niye yanılmıyoruzda sizin gibiler yanılıyor ? bunu kendine bir sor .

kalpleri niye mi eğri yaratıyor işte güzel bir soru .

benim kalbim neden eğri değil ?

niye özellikle ateistlerin kalplerinde eğrilik var oda apaçık ortada . allaha karşı savaş açarsan kendini allahdan üstün görürsen kuranı kerimi anladığını sanarsan ve bu yolda bütün ömrünü harcar isen kalbinde eğrilk olur hayatında eğrilikler ile olur .

aydoe 14-02-2008 22:32

Beni Allah yaratmadımı?
Bana niye akıl vermedi?
Benim kalbimi niye eğri yarattı?
Ben Allah'a savaş niye açayım?
Kendimi kimseden üstün görmem Allah'tan da
Dümdüz hayat olmaz zaten .
Dümdüz kafa olur ,onada nato kafa nato mermer derler.

Selam ve dua ile

aspendos 14-02-2008 23:44

Alıntı:

aydoe";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 109846)
Beni Allah yaratmadımı?
Bana niye akıl vermedi?
Benim kalbimi niye eğri yarattı?
Ben Allah'a savaş niye açayım?
Kendimi kimseden üstün görmem Allah'tan da
Dümdüz hayat olmaz zaten .
Dümdüz kafa olur ,onada nato kafa nato mermer derler.

Selam ve dua ile

işte güzel kardeşim sendeki tek eksiklik iman . sana akıl verdi cenabı allah ancak o aklı doğru yerde kullanmıyorsun madem seni allah yarattı o aklı allah yolunda kullan .

herkesi allah yarattı . bizleri de şu devirde en son peygamberin ümmeti olarak müslümanız .

bizlere kuranı kerim gönderdi ve uyardı ve müjdeledi .

öldükden sonra allahım bei neden cehenneme atıyorsun dediğimizde allah sizlere kitap gönderdim peygamber gönderdim onu alaya aldınız herşeyi daha iyi bilen diniz ya . öldükten sonra dirilmek yokdu ya gidip gelmişdiniz ya herşeyyden okadar emindiniz ki kesin likle kıyamet olmıyacak dediniz ya .

işte şura suresi : 18. Kıyamete inanmayanlar, onun çabuk kopmasını isterler. İnananlar ise, ondan korkarlar ve onun gerçek olduğunu bilirler. İyi bilin ki, Kıyamet günü hakkında tartışanlar derin bir sapıklık içindedirler.

sen ümidini cenabı allahdan silersen maalesef müslümanlık ümitsizlik dini değil allah tövbe kapılarını son nefesine kadar açık tutmuştur .

aydoe 15-02-2008 00:06

Allah bizden öç almak için cehennemi yaratmış.
Senin Allahın iyilik sever bir kulu kadar olamayacak kadar narsist,sende o kadar mazoşistsen ben sizler için bir şey yapamam.

15-02-2008 00:52

aspendos,kötü olan hastasin,daha kötü olan bunun farkinda deyilsin bu senin gibiler icin de *gecerli,,emin ol bizden sonraki nesiller sizleri kliniklere kapatacaklar bazilariniz oradan hic cikamicak *toplum icinde yasamaya elverisli raporu alanlar aramiza geri dönücek,bunu görmek icin alim olmaya gerek yok,senin allah dediyin *bütün canlilarin yasam kaynagi,onu öcü gibi tanitiyorsunuz,eyer sende zerre kadar allah sevgisi olsa bunu yapmazsin,,gercek kafirler sizsiniz,bizlere yakistirdigin o atese girecek olanda sizlersiniz,biraz önce tevbe 111 *i okudum *kanim dondu,bumu sizin allahiniz?asil biz seni insanligin aydinlik yoluna davet ediyoruz,ama hastaligin o kadar agirki *sen ve senin gibiler islah olmaz,,sizi ancak ebedi ates islah eder

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:08 .