Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Nasıl Dinsiz oldumm..??? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=684)

Nomore__lie 17-08-2005 13:38

Nasıl Dinsiz oldumm..???

.. Anne tarafımdan Dayı -dede- teyzeler hepsi 5 vakit çi ... İlkokulda Elif be yi bile bitirmiştim...ne verirlerse onu yiyorsun..anlamyısun ki... neyse

Ama Ortaokulda bazı şeylerin farkına vardım... Gusul abdesti ile başladım ... mantıgını bi türlü anlamıyorum.. zaten ne zaman mantık arasaydım; sus gunah sorulmaz oyle .sorulmaz boyle... anlatıyolar... ama içimden diyorumki ....(söylediklerimi söylemiycem) ....Zaten bıraktım mantık aramayı da abdest falan bıraktımm....almıyorum yanı.. hani derlerya gusul ken her adımın haram maram bilmem ne bla bla .. :) neyse takılmıcam gusula :) tabi ki duş alınır ilişki sonrası ama ter mer bla bla ...ama abdest boyutuna gerek yok ....

Neyse derken bir çocukla tanıştım... hıiıstıyanmış...ama hiç umrunda olmayanlardan..oda konuşmaz bende konuşmam din konusnda .. ben bir gün şey sordum peki hırstiyanlar nasıl görüyor muslumanları ,
muslumanlık hakkında ne düşünüyor diye... O zamanlar bilmiyorum tabi yaş ufak daha .. ama arştırma azmiı var... neyse arkadaşım dedi ki..... Onlara göre müslümanlıgın allahın son hak din olarak muhammed
aracılıgı ıle ilan etmesi uydurma ..doğrumu ? mutabıkmıyız?? eğer zaten kabul etselerdi zaten hepsi musluman olurdu... allahın muslumanlıgı son din oldugunu ve tüm insanlıgın bu dine yönelmesi ni emreder değil mi? neyse......hala orta okuldayım :)

Ondan sonra dusunmeye başladım..... çok basit bir ornekle ....fenerliyim laf aramızda... hala da fenerliyim...bazen sinir krizlerine soksa da bin lanet okusakta yine fenerliyim.. saç baş da yoldursa avrupada nalda toplasa fenerliyim.. ..diğer takımlar dunya şampiyonuda olsa ,hatta 3 ncu ligde bile oynasa fenerliyim.. sizde öyle demi ??

peki allah nasıl bir mantık içinde ilk kurdu ğu din veya ilk indirdiği kitap veya ilk herneyse... içerisde düzenlermeler yapmak yerine ayrı ayrı dinler oluşturup ( artı şeytan falan hikayesi de var....tabi olm valla bak..oyle anlattılar.. bide normal kedni dinin içinde şeytan ayartmaları var . onlada mucadele ediiliyo. en azından musluman bazı kardeşler böle söledi .. ölüm anında bile son nefeste akıl çelmeye çalışıyomuş -zor zanaat ) insanı cehenneme yollamak için bahane sebep birsürü engel .....hırıstıyanı yahudisi bla bla şamanı, budisti ... bu kadar insan din değiştirecek ..dicek ki arkadaşlar dinimiz update olmuş yenisi gelmiş hadi ona hurmet edelim .. o din in mensubu olalım... ben futbol takımımı değiştmiyorum adam dini ni değiştirecek... zor bee....
din diyorum.. boru değil.. sen yaparmısydın ??? katolik bir aileni ferdi düşün .. ( yapardım der şimdi :).. .....
şimdi ben desem elimdede sağlam kanıtlar falan ( o kız hikayesi gibi yapmam tabi ) son dini düzenlenmöiş hali desem inırmısın bana :??? sanmıyorumm... neyse ...

rakamları sallıyorumm...dünyada 8 milyar mı ınsan var 3 milyarı müslüman diğerleri kafir.. hepsi cehenneme .. ki müslüman larında hepsi gitmiyo... yarısıda cehenneme de ... kaç cennet olduguda bir muallaa.. 5-6 miyar insana cehennem vizesi kafaadan çıktı.. bir de ben olayım dedim ... geldim bu gunlere...

AYRICA burada tartışma ortamı diger islamik sitelerde ki gibi değil .. görüş belirrtiginde mesajım siliniyo:)) hiç bir hakaret ve küfür kesinlikle yok... sadece cevap veremiyolar... kuran ı yırtan kız ın evrimi var ya ençok ona kopuyorumm..bide allah diyen aslan.. beş kişiye yolladım ne diyo diye... hayvan olm kükrüyo dediler.. :):)

ben sadece dinlere ve Muslumanlıkta ise kafaya göre (her ihtiyaç duyuldugunda ) ayet-hadis çıkarılması.. ....

ensareo 17-08-2005 13:46

Tartışmanın uslubu olur.Sen kendine göre şirinlik yapmaya çalışıyorsun..Aklını kullanmadıysan bize ne..Ayrıca cehennemin hayırlı olsun inşaAllah biran önce kavuşursun..

Nomore__lie 17-08-2005 14:02

Alıntı:

ensareo´isimli üyeden Alıntı
Tartışmanın uslubu olur.Sen kendine göre şirinlik yapmaya çalışıyorsun..Aklını kullanmadıysan bize ne..Ayrıca cehennemin hayırlı olsun inşaAllah biran önce kavuşursun..

misyoner ise yanlış yerdesin...
sana bişi sorcam ? sende başı açıklardan kulak memesi gözükenlerden tahrik oluyormusun ??
artı ben aklımı kullandığım için bu posiyondayım.. araştırısan görürsün ..

ki .. müslüman ülkelerin toplamında okuma yazma oranı kadınlarda % 70 e yakın belki daha fazla.. erkeklerinde % 55 -60 cıvarında... okumuşsundur.....

Justhinking 17-08-2005 23:38

No more lie kardeş;

anlamadığını söylediğin gusul olayından başlayalım. cinsel bir aktivasyondan sonra banyo yapmak bir duş almak gerekir. çünkü bilimsel olarak da kanıtlanmıştır ki cinsel ilişki ya da aktivasyon sırasında maximum düzeye yaklaşan fiziksel aktiviteler alınan duş sayesinde normal hale dönüşür. Şimdi burada her artniyetli ve nadir halis niyetli kardeşin aklına şu soru gelir peki neden abdest şeklinde olması gerekir neden yıkanıp çıkmıyoruz? Bu soruyu soran beyin özür dilerim ya aktif halde değildir ya da aktif olduğunu zannedip böbürlenenlerdendir. Yani düşündüğünü düşünenlerden. nedenine gelecek olursak:
fiziksel olarak anormal bir seyre giren aktivitelerimizi duş alarak normale dönüştürmeyi onaylıyoruz mantıklı kılıyoruz ancak sanki hiç manevi yönümüz yokmuş gibi manevi aktivitelerimizi de normale çevirmemiz gerektiğini görmezden geliyoruz böyle bir işi saçma buluyoruz. umarım böyle düşünen bir beynin ne kadar yanlış bir aktivasyon halinde olduğunu hepimiz anlamışızdır.. daha fazla uzatmaya gerek duymuyorum eğer hala muallakta kalan bir mevzuu varsa açıklamaya çalışırım bildiğim kadarıyla..

Bir başka mevzuu da etrafındaki 5 vakit namazında olan mümin kardeşler ki söylediğine göre onlar sorduğun sorulara günah demişler. şimdi nomore lie kardeş burada önünde iki seçenek beliriyordu ya şimdiki nickin gibi nomore lie diyecektin de has-salih manada İslamın gerekliliklerini araştırıp aslında İslamın düşünmeyi sorulara cevap bulmayı öğütlediğini anlayacaktın ve hatta anlatacaktın ya da düşündüğünü düşünüp araştırdığını zannedip İslamı reddedecektin..
kısacası İslam sus günah dedirtmez sorulan sorulara düşündürür cevap buldurur. mesela gusulun kendimce açıklmasını yaptım. bu yaptığım günah mı hayır beni İslamdan uzaklaştırır mı hayır kesinlikle bilakis yaklaştırır. o zaman seçim sana kalıyordu kardeş hala irade senin elinde olduğu gibi..

Son olarak da şunu söylemem gerekir ki Allah 4 kitap göndermiştir din değil. Allahın dini birdir ama insanlar onu tahribata uğratmaya çalışmıştır. son olarak da Allah tahribata uğramasına engel olacağı bir kitap göndermiştir.. o kitapta Kurandır ve dikkatinizi celbedeceği en azından celbetmesi gerekeceği gibi din Muhammedilik değildir İslamdır.christ-tian değil musa-evilik değil yani biz bir insan değil bir ilaha bir yaratanın varlığına inanıyoruz.. değiştirmiyoruz değiştirlmesine engel olmaya çalışıyoruz.

Selametle bereketle hidayetle..

Nomore__lie 18-08-2005 00:03

dostum ben sadece icimi doktum ... aciklamalariniz bana yapmayin ben aciklama istemiyorumm .... sadece icimi doktum... herseyin koskoca bir yalan oldugunu ilk defa haykirdim........huzur doldum yani.....

Justhinking 18-08-2005 10:48

rahatlamış olmana sevindim. ama eğer sadece kendi düşündüklerini doğru kabul edersen ne farkın kalır onca hakarete maruz kalan düşünmeden inananlardan..

bir de bana anlatmayın diyorsun. ama inandığım dinin bir gerekliliğine lüzumsuz diyorsun, bir nevi küçümsüyorsun hem de bunu haklı göstermeye çalışıyorsun. açıklmasını yapmaya çalışınca da açıklmayı dinlemek istemiyorsun. yaptığın bağnazlık kardeşim. haddim olmayarak belki şunu söylemek zorundayım ki sen anlatma desen de demesen de bunu, daha doğrusu anlayabildiklerimi anlatmaya çalışacağım. bunun karşılığında ne para alıyorum ne de hiç olmamış ve olmayacak mollarımdan hocalarımdan övgü alıyorum. sadece paranın değil bilginin de zekatı vardır bir nevi onu ödemeye çalışıyorum...

selametle bereketle hidayetle

Nomore__lie 18-08-2005 11:28

Alıntı:

Justhinking´isimli üyeden Alıntı
rahatlamış olmana sevindim. ama eğer sadece kendi düşündüklerini doğru kabul edersen ne farkın kalır onca hakarete maruz kalan düşünmeden inananlardan..

bir de bana anlatmayın diyorsun. ama inandığım dinin bir gerekliliğine lüzumsuz diyorsun, bir nevi küçümsüyorsun hem de bunu haklı göstermeye çalışıyorsun. açıklmasını yapmaya çalışınca da açıklmayı dinlemek istemiyorsun. yaptığın bağnazlık kardeşim. haddim olmayarak belki şunu söylemek zorundayım ki sen anlatma desen de demesen de bunu, daha doğrusu anlayabildiklerimi anlatmaya çalışacağım. bunun karşılığında ne para alıyorum ne de hiç olmamış ve olmayacak mollarımdan hocalarımdan övgü alıyorum. sadece paranın değil bilginin de zekatı vardır bir nevi onu ödemeye çalışıyorum...

benim gibi düşünen insanların etrafımda çogalması bana keyif veriyor...
ve ben senin yukarda açıkladıklarını hepsini hepsini hepsini hespsini okudum ...+ anlatıldı..... anlatıldıkça ...daha işime yaradı ve bugunku rahatlıga ulaştım... allahın varlığı ve birliği benim derdim değil... vardır bir yaratan veya yoktur... beni o fazla ilgilendirmiyor... bana bir hayat verilmiş kim vermiş niçin vermiş ... çok fazla onemli değil .sadce yaşarım ben koşulsuz ve kısıtlamasız........... avrupada geçen mayısta bir anlet yapıldı ... tabii yki tum avrupa tek tek yapılamdı bu anket.... % 55 dini ve tanrı umrunda değil ..... ve daha da yükseliyor heryerde ... buda sevindirici.( şahsım adına ) .......

Justhinking 18-08-2005 22:54

no more -lie kardeş;

söylediklerinden anladığım birşey var haybeye yaşıyorsun. neden öyle yaptığına gelince ki anlaşılan bu seni ilgilendirmiyor ama beni ilgilendiriyor:
çünkü kaybedeceğin hiçbir şey yokmuş gibi geliyor.. yalnız dikkatini çekmekte fayda görüyorum sana öyle geliyor.. tamam bu söylediğimi salt doğru kabul etme ama lütfen düşün.. anlık zevklerden bahsetmiyorum sana zamansız bir saadetten bahsediyorum aksine, anlık bir cezadan bahsetmiyorum sana zamansız süresiz bir bedelden bahsediyorum tam tersine.. düşünmekte fayda var.

ensareo 19-08-2005 01:03

Kokain çekipte huzur doluyum diyenlere benziyor...Ama geçici olduğunu sende biliyorsun.Önce kendini aldatmaktan vazgeç..Ve dilediğin gibi yaşa..Buda senin seçimin...Sonucuda senin..

Nomore__lie 19-08-2005 09:34

Alıntı:

no more -lie kardeş;

söylediklerinden anladığım birşey var haybeye yaşıyorsun. neden öyle yaptığına gelince ki anlaşılan bu seni ilgilendirmiyor ama beni ilgilendiriyor:
çünkü kaybedeceğin hiçbir şey yokmuş gibi geliyor.. yalnız dikkatini çekmekte fayda görüyorum sana öyle geliyor.. tamam bu söylediğimi salt doğru kabul etme ama lütfen düşün.. anlık zevklerden bahsetmiyorum sana zamansız bir saadetten bahsediyorum aksine, anlık bir cezadan bahsetmiyorum sana zamansız süresiz bir bedelden bahsediyorum tam tersine.. düşünmekte fayda var.

dostum size gore boş yaşıyorumm ... ben ailem için yaşıyorumm evliyim bu arada çocugum içn yaşıyorum karım içn yaşıyorumm... annem için yaşıyorumm. babam için yaşıyorumm kendim içn yaşıyorumm.......vaktimi bunlara adamışım ben ....ve keyf alıyorum...yaşamayı ve yaşadığım sureyi seviyorumm... insanlarıda seviyorum ....oyle bakma... kimseden nefret etmiyorum.....

dostum soyledim inanmadıgım biseyden korkamaz ınsan........
nasıl benim söylediklerim size boş geliyorsa .. senin bana anlattıklarında bi ro kadar saçma ve komik geliyor...

salıcakla kalın

Justhinking 19-08-2005 12:28

insanın çevresindekileri, ailesini,eşini, dostunu sevmesi tabii ki de güzel birşeydir. ancak o sevdiği insanları yaratanı görmezden gelip bir de onu görmezden gelmekten rahatsız olmamak daha doğrusu bu konu hakkında bir arayış içinde olmamak çok ilginç bir durum ki ben bu noktada senin haybeye yaşadığını ileri sürdüm. bir kedi de sevebilir yavrularını, annesini, babasını vs. diğer mahlukat da.. insan ise burada diğerlerinden farklılık gösterir. insan kendisini yaratanı bulur, bulabilir. çünkü insana diğerlerinden yani diğer mahlukattan ayrı olarak AKIL gibi bir nimet verilmiştir...

İşte ayırım da bu noktada başlar. Eğer sen diğer mahlukatla arandaki o en büyük, o çok büyük fark olan aklı da es geçip yokmuş varsayıp hatta hiç kullanmayıp diğer mahlukat gibi güdülenme yoluyla yaşarsan bir de bunu yaşama sebebin olarak gösterirsen bu biraz mantık dışı olur. yanlış anlama biraz derken minimize ettim mantık dışı olma durumunu..

elindekilerle mutlu olman güzel birşey ama nereden geldiğini bilmeden mutlu oluyorum dersen bu duygudan çok güdüye girer.. yani elindeki hediyeden memnunsun ama kim verdiyse verdi ben Ondan korkmam(!)diyorsun, Onu tanımam diyorsun...

son olarak birşey daha söylediklerim neden saçma geliyor bir türlü söylemedin. söyle de eğer ben de saçma birşeyler söylüyorsam düzelteyim düşüncelerimi, üslubumu..

selametle, bereketle, hidayetle

ensareo 20-08-2005 01:28

Kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur..Çünkü fıtratı böyledir.Nomore..Eğer çocukalrını aileni seviyorsan onları ahırete hazırlaman lazım..Dünya hayatındaki sınavları kazanmaları için en iyi şekilde okumaları,en iyi mesleği kazanmaları için uğraşıyorsunda,dünyaya göe karşılaştırılamayack derecede daha önemli olan ahıret hayatına hazırlamıyorsun,üstelik ne yaptğını bilmeyen bir çoban gibi sürünü uçuruma sürüklüyorsun..Beni önemseme ama insanın ilk yapması gereken;hüküm verirken nelere dikkat etmesi gerektiğidir..Bu konu hakkında bir konu başlığı açmıştım düşüncelerin varsa yazarsan memnun olurum...Lütfen kendine ve ailene acı ve dikkatini ve çalışmanı bu konu üzerinde biraz yoğunlaş..Bir fotoğraf makinasına tesadüf demeyen bir akıl nasıl olurda ondan katbe kat harikulade olan göz için " bunun bir yaratıcısı olmalı" diye düşünmez..Çünkü bu önemli bir konu.Umarım evinde yangın var uyan!!,dikkat et!!!...diyen birine hakaret etmezsin...

Ammar 20-08-2005 05:43

Bunların Kapleri Köreltilmişyaa

Forumları Artık sadece okuyorum Daha Önceden Konulara Katılsamda Artık Katılmıyorum Çünkü Bazı ateistlerin Konuşma ve Hitap Şekilleri bir insanın grurunu zedeleyecek ve hattaa küçük düşürecek şekildeydi....

Ayrıca Kendi Kendime düşündüm.. Ateistler Nasıl İkna Edilir..

Ve Kendimce de Bir Takım Cevaplar Çıkarttım...

Ateistlerin İkna Edilmesi Artık İmkansıza Yakın bir şey... Nedenleri ?

Errahmanın bizleri (Onların Kalpleri Mühürlenmiştir. ve Onlar Artık Göremezler)

Peygamberimizin Kıyamet Alametlerine İlişkin Hadislerinde Var Olan : Allah Açık Açık İnkar Edilmedikçe Kıyamet Kopmaz....

Ve Forumlarda Takip Ettiğim Ateistlerin Hırcın Olmaları Bana Artık Ateistlere Tartışmamam Gerektiği İbarelerini Çıkartıyor...

Ateisltler Size Son Sözlerim (Errahman Yinede Hepinizi İslah Eder İnşallah ve Ebedi Saadet Sizlere Nasip Olur)

Müslüman Kardeşlerimede Son Sözüm: (Sevgili Din Kardelerim Bu İnsanları Doğru Yola teşvik Etmek için Elinizden Geleni Yaptığınıza İnanıyorum Ancak Tartışma Konuları Uzatmayını Lütfen Çünkü Rabbimize ve Peygamberimize Pervahsızca Diller Uzatılıyor.. Bırakın Herkes Hesap Gününde Hesabını Versin Tüm İnsanları biz Kurtaramayız)

Sevgi ve Esenlikler Dilerimm.....

Lütfen Mesejıma Yorum Yazmayınız Ben Sadece İnancımı ve Düşüncelerimi Yayınladım....

Ateislerin Özellikle Dayanamayacaklarını Biliyorum ama yinede Yazmamalarını Rica Ediyorum ...

Esenliler

bager99 20-08-2005 07:21

bende müslümandım

mrb ammar ateistlerin özellikle cevap yazmadan duramayacaklarını ne güzel söyledin onlar müslümanlar veya diger din sahipleri gibi susabilselerdi bu gün bu siteler olmazdı neyse bende yakın zamana kadar turan dursunla tanışıncaya dek radikal bir müslümandım sen biz ateistlerin kalplerinin kuranda da yazdığı üzere muhürlendiğini söylüyorsun peki bu mühürleme tanrı tarafından ruhların toplandığı "kalu bela "veya her neyse denen alemde yapıldıysa kuranın "allahın dilediğinden başkasını dileyemezsiniz "ayetinden hareketle herkes allahın dilediği kaderi yaşamak ve onun ayetlerini doğrulatmak üzere iyi kötü elbisesine büründürüldüyse söylermisin bana neden yaptıklarımızdan sorumlu tutuluyoruz yoksa sende külli irade cüzi irade söyleminden mi bahs edeceksin ?%99 tanrı iradesi %1 kul iradesi öylemi bunun tam tersi olsa bile eğer tanrı olaya müdahilse adaletten adillikten bahsededilemezkuran bu konuda yorumu bile gerktirmiyor "allah dileklerini dilemeni bile önce kendi diler o halde biz sadece allahın iplerinden tuttuğu kuklalarız ve tanrı beceriksizce bir hareket yaptığında bunun da sorumlusu biz olacağız yoo malesef bu akla uygun gelmiyor hoşçakal gerçekleri görmek için bakman dileğiyle

Justhinking 20-08-2005 11:11

selam bager99 kardeş..

cevap yazmadan duramamak teist ya da ateist bir yapıya has birşey değildir.. asıl İslamı has salih manada yaşayan bir mümin cevap yazmadan duramaz çünkü bir nevi olanların farkındadır ve o farkındalığın tüm zihinlerde belirmesini ister. Turan Dursunla tanışıncaya kadar radikal bir müslümandım diyorsun. yalnız kaçırdığın bir nokta var tüm kalbiyle iman etmiş bir mümin yolundan dönmez. Turan Dursundan önceki durumun için müslüman doğduğu için müslüman ölenlerden olacak bir insan değerlendirmesi yapılabilir. ancak bazı mümin kardeşelerimiz gibi dini mucizelerden, olağanüstülüklerden, Tanrının devamlı müdahil olup iyi kullarına iyi bir hayat yaşatacağı bir dünyadan ibaret sananlar elbette ki şeytan vesvesesine yenik düşebilirler. Turan Dursun sana inandıklarının yanlış olduğunu gösterdi halbuki sen o konulara biraz vakıf olsan ve dine neden inanılması gerektiğini bir kavrasan... işte böyle bir durumda Turan Dursun iddia ettiği gibi gerçekten aydınlatmış olurdu seni biraz daha.. daha çok inanırdın.. gördüğünü zannetmez görürdün düşündüğünü düşünmez düşünürdün..

Allah dünyaya müdahale edebilir ancak bunun senin abarttığın dercede olmadığını senin olmandan anlayabiliyoruz. Allah dünyaya hakkıyla müdahele etse yani kaadir olduğu tüm kudretiyle hatta belki milyonda biriyle tüm kötülükleri kaldırabilir verdiği nimetleri artırabilir ama burası dünya cennet bundan sonra......

ayrıca Tanrıyı kendince reddeden yoksayan bu yazıyı yazarken Tanrı mı götüren senin ellerini tuşlara.. hayır böyle bir anlayış kabul edilesi birşey değil inandığım Allah Onu inkar etmenizde bile hür bırakırken sizi hala özgürlükten bahsetmek özgür olamamaktan şikayet etmek çok enteresan bir durum..

düşünme işi tavsiye edildiği kadar yapılsaydı zaten birşeyler çoktan çözülürdü...

River 20-08-2005 13:13

bagger99, bende T.D. okuyunca tam aksine dinime daha sıkı sarıldım arkadaşım. T.D. kitaplarındaki çelişkilere ve saçma sapan iftiralara kargalar bile güler... Ve dinini iyi öğrenen her mümin T.D. kitaplarının daha ilk bölümlerinde bu saçmalığı görebilir... Konuyu tartışmak bunun yerimi bilemem ama istersen eğer sana T.D. den çarpıtmalar & T.D. den saçmalıklar başlıklı bir yazı gönderebilirim. O zaman peşine takılarak sürüklendiğiniz sözde aydın olacak karanlık adamın aslında ne kadar bilimsel olduğunu görebilirsin... Ne dersin ???

kaos85 20-08-2005 19:11

bager99, hak olan dinden dönmene çok üzüldüm. T.D.'yi okuyarak dinini değiştirdiğine göre İslam dini hakkında son derece yetersiz bilgiye sahip olduğun anlaşılıyor.

Şu anda Türkiye halkından Müslüman olanların en az %95'inin İslam hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Müslüman olmayan birisi kendilerine "Sizin dininizde şöyle şöyleymiş, bu nasıl oluyor? Bunun manası nedir?" gibi soru soracak olsa birçoğu apışıp kalır. İşte sen de T.D.'yi veya benzerlerini okuyunca dininden döndün.

Aslında İslam hakkında senin kadar bilgiye sahip olan insanların büyük çoğunluğu böyle şeyler okusa bile, körü körüne inandığından dolayı dininden vazgeçmez. Bizim gibi size örnekler vererek açıklamalar yapan, dini hakikatleriyle anlatan insanları çok az bulursun. Neyse ki Allah (c.c.) öyle imanı (körü körüne inanmayı) da kabul eder.

T.D.'yi keşfettiğin güne lanet edeceksin! İnşâallah ölüm vaktinden önce edersin de kurtuluş fırsatın olur. Yoksa göreceğin en iyi muamele kabirdeki olur. Onun da nasıl olduğunu araştırarak öğren.

--------------------
EN BÜYÜK KÖR GÖRMEK İSTEMEYENDİR!..

ensareo 21-08-2005 00:49

Ammar sen cevap erilmesin demişssin ama cevap vermeden olmaz..Şimdi görevimiz burada kimseye hidayet etmek değil..Hidayet eden Allah'tır..Kul ister,Allah verir..Peygamber efendimize(s.av) sen sevdiğini hidayet edemezsin Allah(c.c) hidayet eder mealli bir ayaet olması lazım.Ayrıca buradki muhatabımız buradaki bazı mini firavunlara cevap vermek değil.Buraya gelenlere dinimizi elimizden geldiğince anlatmak.Ve ona göre değerlendirmelerini yapmalarını sağlamak..

Bagger İslam'ı bildiğini zannettiğini düşünmüyorum.çünkü İslam'ı bilen turan dursun'un zırvalarıyla dinini bırakmaz..İrade yokmu diyorsun;Allah(c.c) kendisini inkar etmenize bile irade etmenize izin vermişken hangi iradesizlikten zorlamadan bahsediyorsun..Daha önceden müslüman olduğuna bile şüphe gözüyle bakarım ben senin..Kur'an'da herşey açık açık belirtilmişken..

Tarlaya tohum ekersen yazın biçersin..Tarlada izi olmayanın hasatta nasibi yoktur.Sen delilleri görüp,aklına uyacağına heva ve hevesine uymuşsan,vesveselere uymuşssan bu senin tercihindir.O zaman yazında biçeceğin birşeyin olmaz..Çok yerde Kur'an'da denir:"Allah(c.c) kullara zulmetmez,kullar kendilerine zulmeder.","Allah,kullara zulmedici değildir","biz zalim değildik,lakin onlar kendilerine zulmediyorlardı" mealli ayetleri hiç Kur'an'da okumadınmı yoksa.Yoksa Kur'an'ı hiç okumadın mı?

Cengaver 24-08-2005 04:03

Alıntı:

Nomore__lie´isimli üyeden Alıntı
Alıntı:

no more -lie kardeş;

dostum size gore boş yaşıyorumm ... ben ailem için yaşıyorumm evliyim bu arada çocugum içn yaşıyorum karım içn yaşıyorumm... annem için yaşıyorumm. babam için yaşıyorumm kendim içn yaşıyorumm.......vaktimi bunlara adamışım ben ....ve keyf alıyorum...yaşamayı ve yaşadığım sureyi seviyorumm... insanlarıda seviyorum ....oyle bakma... kimseden nefret etmiyorum.....

dostum soyledim inanmadıgım biseyden korkamaz ınsan........
nasıl benim söylediklerim size boş geliyorsa .. senin bana anlattıklarında bi ro kadar saçma ve komik geliyor...

salıcakla kalın

EE bunun İçin Her İnsan Yaşıyor Ölüm Sonrası Ne Yaşamayı Düşünüyorsun?

Bu Kafayla Gidersen Cehennem Nasıl?

Cengaver 24-08-2005 04:16

Re: bende müslümandım

Alıntı:

bager99´isimli üyeden Alıntı
mrb ammar ateistlerin özellikle cevap yazmadan duramayacaklarını ne güzel söyledin onlar müslümanlar veya diger din sahipleri gibi susabilselerdi bu gün bu siteler olmazdı neyse bende yakın zamana kadar turan dursunla tanışıncaya dek radikal bir müslümandım sen biz ateistlerin kalplerinin kuranda da yazdığı üzere muhürlendiğini söylüyorsun peki bu mühürleme tanrı tarafından ruhların toplandığı "kalu bela "veya her neyse denen alemde yapıldıysa kuranın "allahın dilediğinden başkasını dileyemezsiniz "ayetinden hareketle herkes allahın dilediği kaderi yaşamak ve onun ayetlerini doğrulatmak üzere iyi kötü elbisesine büründürüldüyse söylermisin bana neden yaptıklarımızdan sorumlu tutuluyoruz yoksa sende külli irade cüzi irade söyleminden mi bahs edeceksin ?%99 tanrı iradesi %1 kul iradesi öylemi bunun tam tersi olsa bile eğer tanrı olaya müdahilse adaletten adillikten bahsededilemezkuran bu konuda yorumu bile gerktirmiyor "allah dileklerini dilemeni bile önce kendi diler o halde biz sadece allahın iplerinden tuttuğu kuklalarız ve tanrı beceriksizce bir hareket yaptığında bunun da sorumlusu biz olacağız yoo malesef bu akla uygun gelmiyor hoşçakal gerçekleri görmek için bakman dileğiyle

Bir Beşer Günah İşlemek isterse ''Allah''da Buna Karışmaz Beşer Kendi Nefsi Arzusuna Gider Ve Kendine Zulmeder Ama Ne OLURSA OLSUN bu Önceden yazılmıştır Mesale Bir Örnek Verim;Bir Film Çekiliyor O filimin Konuşma Sahneleri felan Hepsi Önceden Hazırlanıyor Oyuncularda Onu Aynen Yapıyor,Ve Onun Dışına Çıkamaz Çünkü o Öyle Yazılmış Yönetmen Tarafından İşte Kader Denen objede Böyle..Evet malasefde Bu akla Çok uygun geliyor.

bager99 24-08-2005 06:11

kader

mrb cengaver doğrusu kader konusunda oldukça güzel bir örnek vermişsin kullandığın ifade aynen şu "bir film çekiliyor o filmin konuşma sahneleri falan önceden hazırlanıyor.oyuncularda o oyunu aynen oynuyorlar yönetmenin isteğinin dışına çıkamıyorlar"farzedelim ki senin dediğin gibi mesele şura da zaten bu oyunda kuranın (secde:13)"cehennemi cinlerle ve insanlarla dolduracağıma dair benden söz çıkmıştır" ayetininde onayladığı gibi kötü adamı oynayanlara çoğunlukla ihtiyaç duyulmakta dolayısıyla bu rolu dağıtan tanrı aynı zamanda onların gidecekleri yeri de belirlemektedir. bana dersen ki hayır tanrı sadece kötü oynayan oyuncuyu cezalandırıyor o zaman sana şu ayetin anlamını düşünmeni tavsiye ederim."allahın saşırttığını kimse hidayete erdiremez hidayete erdirdiğinide kimse şaşırtamaz "yani kurana göre bizlere rolümüzde hata yaptıranda başarıya erdirende allah öyleyse nerede özgür irade
justhınking bana bu yazıyı yazma özgürlüğünü bile veren tanrının bize isteseysi müdahale edebileceğini söylüyor tanrı her yanlışımızda bizi tokatlamış olsaydı bu gün onun varlığını tartışıyor olmazdık kurana göre bizler sadece bize biçilen ateist elbisesini giydik istesekte dine dönemeyiz yani yönetmen bize böyle bir rol biçti

ensareo 24-08-2005 12:01

Bager yanlışın var..Allah(c.c) bile bile diretenlerin,kendilerine zulmedenlerin kalplerini mühürler.Yoksa,kulak veren,doğruyu isteyen-konuşan,zulmetmeyenlere yok hayır senin cehennem için yarattım demiyor.Lütfen,Kur'an'ı Kerim'de kimleirn kalbi mühürlenmiş bakarmısın,firavun gibi kendini ilah görenlerin,ahlaksızlıkta öne geçmiş ve tevbe etmeyenlerin,insanlara zulmedenlerin...

Ayrıca çoğu ayette biz zulmedici değiliz,insanlar kendilerine zulmediyorlar denmiyor mu?

Ayrıca apaçık oaln birşey var oda sana irade verdiği..Şimdi bu iradeni sen hangi yolda kullanırsan kullan o senin seçimindir..Bu yüzden sen beni zorla bu yola ilettin,o yüzden ben atesit oldum demek gibi bir savunma boştur.O zaman sana örnek verilir peki bu müslümanlardan farkın nerydi?aynı zekaya akıla sahip değilmiydin?Yoksa heva ve hevesini aklına tercih möi etin.Sorumlu olarak başkasını arama bizzat sen sorumlusun arkadaşım.Sorumluluktan kaçamazsın...

Cengaver 24-08-2005 15:25

Re: kader

Alıntı:

bager99´isimli üyeden Alıntı
mrb cengaver doğrusu kader konusunda oldukça güzel bir örnek vermişsin kullandığın ifade aynen şu "bir film çekiliyor o filmin konuşma sahneleri falan önceden hazırlanıyor.oyuncularda o oyunu aynen oynuyorlar yönetmenin isteğinin dışına çıkamıyorlar"farzedelim ki senin dediğin gibi mesele şura da zaten bu oyunda kuranın (secde:13)"cehennemi cinlerle ve insanlarla dolduracağıma dair benden söz çıkmıştır" ayetininde onayladığı gibi kötü adamı oynayanlara çoğunlukla ihtiyaç duyulmakta dolayısıyla bu rolu dağıtan tanrı aynı zamanda onların gidecekleri yeri de belirlemektedir. bana dersen ki hayır tanrı sadece kötü oynayan oyuncuyu cezalandırıyor o zaman sana şu ayetin anlamını düşünmeni tavsiye ederim."allahın saşırttığını kimse hidayete erdiremez hidayete erdirdiğinide kimse şaşırtamaz "yani kurana göre bizlere rolümüzde hata yaptıranda başarıya erdirende allah öyleyse nerede özgür irade
justhınking bana bu yazıyı yazma özgürlüğünü bile veren tanrının bize isteseysi müdahale edebileceğini söylüyor tanrı her yanlışımızda bizi tokatlamış olsaydı bu gün onun varlığını tartışıyor olmazdık kurana göre bizler sadece bize biçilen ateist elbisesini giydik istesekte dine dönemeyiz yani yönetmen bize böyle bir rol biçti

Sen Normal Hayatta Sabahleyin Kalkıp Kahvaltını Düzgün Şekilde Ediyormusun Evet,Sen Düzgünce Bir Okula veya İş Yerine Gidiyormusun Evet,Rahatlıkla Keyif Yapabiliyormusun Evet Özgür İrade Budur Herkes Özgürdür Normalda İşte Bunları Yapabiliyorsan Özgürsün Demektir..

bizler sadece bize biçilen ateist elbisesini giydik istesekte dine dönemeyiz yani yönetmen bize böyle bir rol biçti..

Ama Sizede Derim Yol Erkenken Dönün ''Allah''ın Cennetine Girmek için Çalıştığınızı Bende İsterim.''Allah'' ın hidayeti üzerinize olsun

Caner 24-08-2005 15:52

Alıntı:

Cengaver´isimli üyeden Alıntı
Bir Beşer Günah İşlemek isterse ''Allah''da Buna Karışmaz Beşer Kendi Nefsi Arzusuna Gider Ve Kendine Zulmeder Ama Ne OLURSA OLSUN bu Önceden yazılmıştır Mesale Bir Örnek Verim;Bir Film Çekiliyor O filimin Konuşma Sahneleri felan Hepsi Önceden Hazırlanıyor Oyuncularda Onu Aynen Yapıyor,Ve Onun Dışına Çıkamaz Çünkü o Öyle Yazılmış Yönetmen Tarafından İşte Kader Denen objede Böyle..Evet malasefde Bu akla Çok uygun geliyor.

Bu tecavüzcü Coskun'u tecavüz etti diye, yönetmen tarafından dövülmesine benziyor. Yaww ben nasıl,"allahın" beni ateist yapmasından sorumlu tutulurum, saçmalamayın. Kıvırmayın!

bager99 25-08-2005 06:00

[quote="ensareo"]Bager yanlışın var..Allah(c.c) bile bile diretenlerin,kendilerine zulmedenlerin kalplerini mühürler. ensaroe kader konusunda yapılabilecek en iyi savunma bile çürütülmeye mahkumdur çünkü temelinde mantık olmayan herşey gibi o da insan aklına karşı koyamaz.allah bile bile diretenlein kalplerini mühürler diyorsun . düşün sınavdasın çalışmadın soruları çözemiyorsun ve hoca yanına gelip "sen daha birinci soruyu çozmeden ikinciye geçmişsin anlaşıldı sen bu dersi geçmek istemiyorsun "diyerek kağıdını elinden alıyor ve sıfırı basıyor çalışana da iyi birinci sorunu beğendim ikincisinin cevabıda benden diyor enam :39 da ki istediğini saptırır istediğini haidayete erdirir ayetinin tam karşılığı bu örnektir sonra da aynı hocadan şu sözü işitiyorsun "ben adaletsizlik yapmam "tanrı daha sınavımız bitmeden şu an ve geçmişte yaptıklarımıza bakarak geleceğimize "anlşıldı senden adam olmaz diyerek mühür vuruyorsa ki kuranın ifadesi buna çıkıyor adaletten söz edemez .tanrı varsa eğer bir güneş gibi iyininde kötününde üzerine doğmalı kalplerimizi hayatın hangi diretmede bulunursak bulunalım mühürlemek yerine yarışın bitimini beklemelidir .sevgilerimle

ensareo 25-08-2005 21:12

bagger insan aklıyla diğer canlılardan ayrılır.Demekki yaptığı işlerde de aklının gerektirdiği bir farklılık olması lazım..

düşün sınavdasın çalışmadın soruları çözemiyorsun

Niye çalışmıyorsun arkadaşım, çalışsana..Çalışan adamla,çalışmayan bir tutulursa,çalışana haksızlık olmaz mı?Bagger..

Cengaver 25-08-2005 23:44

Alıntı:

Caner´isimli üyeden Alıntı
Alıntı:

Bu tecavüzcü Coskun'u tecavüz etti diye, yönetmen tarafından dövülmesine benziyor. Yaww ben nasıl,"allahın" beni ateist yapmasından sorumlu tutulurum, saçmalamayın. Kıvırmayın!

Ben Kıvırmıyorum Sen KıvırıpKaçırıyorsun Anlasana İnsan kendi nefsinden Sorumludur.. Senin Nefsin Senin Elinde Ama Ne OLursa Olsun Hepsi Önceden Yazılmış Anladınmı?Birde Kıvırıyorsun Deme ben DoğrularıKonuşuyorum Yanlışları DEĞİL.

bager99 26-08-2005 05:41

örnek

ensaroe görüyorum ki sana verdiğim ornekten sadece bir kelimeyi değerlendirmişsin ve diyorsun ki neden çalışmıyorsun çalışanla çalışmayanın mutlaka farkı olmalı arkadaşım bu konuda oldukça haklısın ancak verdiğim örnektede belirttiğm gibi mesele çalışmayanın kaybedip çalışanın kazanması değil bundan daha doğal bir şey yok problem bu sonuca sınav bitmeden varılmış olması.sınav bitmeden sonuca karar vermek yani ayetin deyimiyle "onların kalpleri mühürlenmiştir isteselerde inanamazlar veya istediğini saptırır istediğini hidayete erdirir"demek sınavın hükmünü ortadan kaldırmaz mı?

ensareo 28-08-2005 12:56

Bager Kur'an'ın hepsini okudun mu?Bu konuda geçen ayetlerin bir değerlendirmesini yaptın mı?Sonuç senin dediğin gibi sınav bitmeden sonuca karar vermekmidir?

onların kalpleri mühürlenmiştir isteselerde inanamazlar veya istediğini saptırır istediğini hidayete erdirir

onlar istesedemi inanamazlar ayeti verirmisin nerede böyle geçiyor..Çoğu ayette Allah'ın insanlara zulmetmediği insanların kendilerine zulmettiği, Allah'ın insanlara karşı zalim olmadığı,açık açık belirtilmişken ayetleri böyle anlamak doğru olmaz.İrade var ve insan birşeyi istiyor ve Allah(c.c) onu yaratıyor..İster doğru yolu istesin,ister yanlış yolu;irade kulun, yaratmak ise Allah'a mahsustur..Yok bende irade yok diyemezsin.Deliye sorumluluk yok,çocuğa sorumluluk yok..Neden?Çünkü iradesi yok,aklı yok..doğruyla yanlışı ayırt edecek bir akla sahip değil..İraden görüyorsun ki özgürdür,nasıl oluyorda seçim hakkım yok,diyorsun..

28-08-2005 20:40

Ensareo,
İslam'a göre insanın özgür iradeye sahip olduğu ve dolayısıyla da seçimlerini kendisinin yaptığı iddianı Kuran'ın desteklediğini sanmıyorum. Zaten bu iddialarını Kuran'a dayanadıramamışsın. Sadece kişisel yorumunu yapmışsın. Oysaki Kuran'a göre insanın özgür iradesi yoktur. belirleyici olan Allahın isteğidir, onun arzusudur. İşte bu fikri doğrulayan ayetlerden örnekler:

"Allah dileseydi sizi tek bir ümmet yapardı, ama o istediğini saptırır, istediğini doğru yola (Islama) eriştirir..." (Nahl Suresi, ayet 93)

"...Allah dilediğini şaşırtır, dilediğini doğru yola iletir." (Fatr Suresi 8.ayet)

".İşte Allah böyle dilediğini şaşırtır dilediğini de doğru yola iletir" (Müddessir Suresi, ayet 31)

"Allah kimi doğru yola koymak isterse, onun kalbini İslamiyete açar. Kimi de saptırmak isterse... kalbini dar ve sıkıntılı kılar..." (En'am Suresi, ayet 125)

"Allah kime hidayet ederse hidateyi bulan o, kimi de delalate bırakırsa husrane düşenler de onlar." (A'raf Suresi, ayet 178)

"Allahın zikrinden kalbleri kaskatı kesilmiş olanların vay haline. İşte onlar apaçık sapıklık içindedirler." (Zümer Suresi, ayet 22)

Caner 07-09-2005 04:04

Alıntı:

Ben Kıvırmıyorum Sen KıvırıpKaçırıyorsun Anlasana İnsan kendi nefsinden Sorumludur.. Senin Nefsin Senin Elinde Ama Ne OLursa Olsun Hepsi Önceden Yazılmış Anladınmı?Birde Kıvırıyorsun Deme ben DoğrularıKonuşuyorum Yanlışları DEĞİL.

Evet kesinlikle kıvırıyorsun, Cem arkadaşın verdiği örnek ayetlere bakarsan göreceğin tek şey şudur; Senin iraden yoktur, sadece sana biçilmiş rolü oynuyorsun ve bundan sorumlu tutuluyorsun.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:54 .