.. Anne tarafımdan Dayı -dede- teyzeler hepsi 5 vakit çi ... İlkokulda Elif be yi bile bitirmiştim...ne verirlerse onu yiyorsun..anlamyısun ki... neyse
Ama Ortaokulda bazı şeylerin farkına vardım... Gusul abdesti ile başladım ... mantıgını bi türlü anlamıyorum.. zaten ne zaman mantık arasaydım; sus gunah sorulmaz oyle .sorulmaz boyle... anlatıyolar... ama içimden diyorumki ....(söylediklerimi söylemiycem) ....Zaten bıraktım mantık aramayı da abdest falan bıraktımm....almıyorum yanı.. hani derlerya gusul ken her adımın haram maram bilmem ne bla bla ..

neyse takılmıcam gusula

tabi ki duş alınır ilişki sonrası ama ter mer bla bla ...ama abdest boyutuna gerek yok ....
Neyse derken bir çocukla tanıştım... hıiıstıyanmış...ama hiç umrunda olmayanlardan..oda konuşmaz bende konuşmam din konusnda .. ben bir gün şey sordum peki hırstiyanlar nasıl görüyor muslumanları ,
muslumanlık hakkında ne düşünüyor diye... O zamanlar bilmiyorum tabi yaş ufak daha .. ama arştırma azmiı var... neyse arkadaşım dedi ki..... Onlara göre müslümanlıgın allahın son hak din olarak muhammed
aracılıgı ıle ilan etmesi uydurma ..doğrumu ? mutabıkmıyız?? eğer zaten kabul etselerdi zaten hepsi musluman olurdu... allahın muslumanlıgı son din oldugunu ve tüm insanlıgın bu dine yönelmesi ni emreder değil mi? neyse......hala orta okuldayım
Ondan sonra dusunmeye başladım..... çok basit bir ornekle ....fenerliyim laf aramızda... hala da fenerliyim...bazen sinir krizlerine soksa da bin lanet okusakta yine fenerliyim.. saç baş da yoldursa avrupada nalda toplasa fenerliyim.. ..diğer takımlar dunya şampiyonuda olsa ,hatta 3 ncu ligde bile oynasa fenerliyim.. sizde öyle demi ??
peki allah nasıl bir mantık içinde ilk kurdu ğu din veya ilk indirdiği kitap veya ilk herneyse... içerisde düzenlermeler yapmak yerine ayrı ayrı dinler oluşturup ( artı şeytan falan hikayesi de var....tabi olm valla bak..oyle anlattılar.. bide normal kedni dinin içinde şeytan ayartmaları var . onlada mucadele ediiliyo. en azından musluman bazı kardeşler böle söledi .. ölüm anında bile son nefeste akıl çelmeye çalışıyomuş -zor zanaat ) insanı cehenneme yollamak için bahane sebep birsürü engel .....hırıstıyanı yahudisi bla bla şamanı, budisti ... bu kadar insan din değiştirecek ..dicek ki arkadaşlar dinimiz update olmuş yenisi gelmiş hadi ona hurmet edelim .. o din in mensubu olalım... ben futbol takımımı değiştmiyorum adam dini ni değiştirecek... zor bee....
din diyorum.. boru değil.. sen yaparmısydın ??? katolik bir aileni ferdi düşün .. ( yapardım der şimdi

.. .....
şimdi ben desem elimdede sağlam kanıtlar falan ( o kız hikayesi gibi yapmam tabi ) son dini düzenlenmöiş hali desem inırmısın bana :??? sanmıyorumm... neyse ...
rakamları sallıyorumm...dünyada 8 milyar mı ınsan var 3 milyarı müslüman diğerleri kafir.. hepsi cehenneme .. ki müslüman larında hepsi gitmiyo... yarısıda cehenneme de ... kaç cennet olduguda bir muallaa.. 5-6 miyar insana cehennem vizesi kafaadan çıktı.. bir de ben olayım dedim ... geldim bu gunlere...
AYRICA burada tartışma ortamı diger islamik sitelerde ki gibi değil .. görüş belirrtiginde mesajım siliniyo

) hiç bir hakaret ve küfür kesinlikle yok... sadece cevap veremiyolar... kuran ı yırtan kız ın evrimi var ya ençok ona kopuyorumm..bide allah diyen aslan.. beş kişiye yolladım ne diyo diye... hayvan olm kükrüyo dediler..

ben sadece dinlere ve Muslumanlıkta ise kafaya göre (her ihtiyaç duyuldugunda ) ayet-hadis çıkarılması.. ....