![]() |
Yaratıcıya İnanmayan Kardeşlerime Üzülüyorum.
Yaratıcıya İnanmayan Kardeşlerime Üzülüyorum. Üzüntü konusunda gerçekten samimiyim nedenine gelince Bir yaratıcıya inanmayan kardeşlerim Evrenin ve kendilerinin kör bir tesadüf eseri veyahut ezeli ve ebedi olan bir Maddenin eseri olduğuna inanıyorlar yani Bilinçli bir Yaratıcıya ve O”nun oluşturduğu bir evrene değil de Bilinçsiz bir yaratıcıya ve O”nun oluşturduğu evrene inanıyorlar. Bu inanışta büyük sorunları beraberinde getiriyor. Mesela İnsanın Hayatı üzerinde kimin nasıl bir karar verme mekanizması vardır. Kim Nerede Ne zaman Hangi Anne ve Babadan doğacak Akıllımı akılsız mı olacak Sakat mı sağlam mı olacak Kadın mı erkek mi olacak Zengin mi fakir mi olacak . Bilinçli bir yaratıcıya inanmayanlar genlerden, tesadüflerden bilinçsiz seçimlerden bahsede bilirler ama yinede tatminkar bir cevap veremeyeceklerdir. Eğer bilinçli bir Yaratıcı yoksa o zamanda karar verilmiş öngörülmüş bir gelecek yoktur ve her insan kendi geleceğini yalnızca kendi şekillendirebilir ve iyi yada kötü seçimi kendi özgür ve hür iradesi ile yapabilir (Tabi genetiği ne kadar izin veriyorsa ki bu bile insanın özgür bir iradeye sahip olmadığı anlamına gelir) Ama bilinçli bir yaratıcı varsa da öngörülmüş bir gelecek vardır. Bu arada çok önemli bir soru aklımıza gelmelidir İnsanın kendisine has geleceğinin şekillenmesinde sadece kendi özgür seçimimi vardır yoksa kendi seçimlerinden çok anlamını çözemediği Hayatına İnsanın iradesi dışında yön veren bir gizli mekanizma (Kader) mı vardır. Bu konuda en yakın örnek kendi hayatımızdır. Şöyle bir düşünün hayatınızda bütün istekleriniz oluyor mu Başınıza gelen olayların Hepsi sizin özgür seçimleriniz mi değil mi ? Bu sorulara vereceğiniz vicdanlı cevaplar Bilinçli yada bilinçsiz bir yaratıcının olup olmadığı hakkında (Bilinçli yada bilinçsiz yaratıcı kavramını özellikle kullanıyorum ki Esasında Tanrı kabul etmeyip Maddenin bizi ve evrenimizi meydana getirdiğini kabul etmek Maddeyi Yaratıcı mesabesine koymak anlamındadır.) Karar vermenize vesile olur. Eğen bilinçsiz bir oluşum söz konusu ise Ben Neye ve kime göre Türkiye gibi geri kalmış milli geliri düşük zar zor kendi kendine yeten rahat bir şekilde yaşayamadığım bir ülkede doğup sefalet içerisinde yaşarken Barak obama Amerika da doğup dünyayı yönetecek hem yeteneğe hem de şansa sahip olabiliyor bunu nasıl bir mantık kabul edebilir ve isyan etmez . Bu madde ne kadar gaddar yada zalimde beni sefalet içerisinde bırakırken diğerine çok büyük imkanlar vermiş neye göre. İşte bu noktada bilinçli bir yaratıcıya inanan ile bilinçsiz bir oluşuma inanan insan psikolojisi bizim konumuz. Yaratıcıya inanan insan ya sabır edip başına gelenlere Mükafatını ALLAH”tan bekler yada isyan edip yaratıcıya kızar. Ama bilinçsiz bir yaratışa inananlar kime isyan edip rahatlar yada başına gelenlere sabredip kimden mükafat umup rahatlar. Bu durum çok büyük bir sorundur yaratılışa inanmayan insanlar içinki bunun için inanmayan kardeşlere üzülüyor ve empati kurarak kendimi onlar yerine koyduğumda ne kadar büyük bir çıkmazın içerisinde olduklarını görüp onlar için üzülüyorum. Özgür irade konusuna gelince ben seçimlerimde ne kadar özgürüm kendimden bir örnekle konuyu açalım. Benim dedemin babası Selanik te doğmuş ve oradan Türkiye”ye göç etmişler ve Bursa”ya yerleşmişler sonra dedem babaannemle evlenmiş babam doğmuş babam Bursa”dan İzmir”e çalışmak için gitmiş orada annemle evlenmiş ben doğmuşum Bende Ankara”da Memur olduğu için İzmir”e tayin olan bir Kişinin kızı ile evlendim. Şimdi soruyorum bakışta yani günübirlik baktığımızda kendi özgür seçimim olan Eşim acaba benim kendi özgür seçimimi yoksa Büyük bir planın parçası olan bir Kader”in sonucu mu? Olayları tekrar incelersek şöyle bakarız. Eğer benim babamın dedesi Osmanlı yunanla savaşmasa Bursa”ya gelmezlerdi ve Bursa”da olan babaannemle dedem evlenip babam doğmazdı. Babam Bursa”dan kalkıp İzmir”e gitmese Annemle tanışamaz ve ben dünyaya gelmezdim. Ben Ankara”dan İzmir”e tayin olan Memur kızınla tayin olmasa evlenemezdim eğer Yunanistan ile Osmanlı savaşmasa ben eşimle asla evlenemezdim. Hani her şey benim kendi seçimimdi niye başkasını değil de eşimi seçtim başkasını seçsem başka çocuk başka gelecek olacaktı. Ben seçimlerimin sonucunu önceden göremezsem nasıl seçimlerim benim özgür irademle olur eğer özgür iradem yoksa var olan kimin seçimleridir. Bilinçsiz bir oluşumun müsebbibi olan bir maddenin mi yoksa Bilinçli bir Yaratıcının mı Hangisi akla ve mantığa daha uygundur. Karar sizin Saygılarımla |
Evet tamamen dogru söylüyorsunuz diyemiycem.Sizin bahsettiğiniz şey KAÇIŞ...özgürlükten kaçış.korku da dıyebiliriz.öldükten sonra ben bir hiç olmak istemiyorum cennet yada cehennem farketmez öldükten sonra bir hayat olsun istemenın başka bır düşünce versiyonu.Sanırım bende sizinle aynı fikirdeyim yok olmak yada hiç olmak fikri insanı çıldırtıyor ve evet bir yaratıcı olması gerekiyor diye düşünmek zorunda kalıyoruz.
|
Sayın LaMevcud,
Konu başlığında sorulan sorular, ileri sürülen fikirlerle ilgili uzun uzadıya konuşmanın, cevaplar vermenin bir anlamı yok. Sorduğunuz soruları hepsine bilim ve felsefe cevap vermiş. Size düşen, kutsal kitaplardan başınızı kaldırıp, inanmayanlara üzülmeyi bırakarak, bu tür soruları soracak kadar cahil kalmanıza üzülüp, birazcık olsun "Determinizm-Gerekircilik" üzerine okumanızdır. Göreceksiniz ki, bu sorduğunuz sorular ve bunlarla ilintili daha yüzlerce soruya kolaylıkla yanıt verebileceksiniz. Bakanlıktan bir grup üst düzey yetkili, bir akıl hastanesini ziyarete gelmişler. Müşahede odalarının ve koğuşların bulunduğu koridorda gezinirlerken, yetkililerden biri bir koğuşun açık duran bir mazgal kapağından içeri bakmış ve ukala bir tavırla, içerdeki bir hastaya "Kaç delisiniz içerde?" demiş. Hasta, mazgal kapağına doğru yaklaşıp "Siz kaç delisiniz dışarda?" diye sormuş. Bizim için üzülmeyin, biz sizin için üzülüyor muyuz? :) |
bir ton saçmalık. emin ol asıl inanmayan arkadaşlar sizin için üzülüyor. size bakıp diyorlar ki;
"bunca saçmalığa inanmak için ne büyük bir zeka kapasitesine sahip olmak lazım, madem o zeka kapasitesi mevcut o zaman bu saçmalıkları savunmak için nasıl bir kişilik gerekir." işte içinden çıkamadığımız soru bu. tanrıyı peygamberi boşverin bu soru üzerine düşünün. |
Alıntı:
Evet tamamen dogru söylüyorsunuz diyemiycem.Sizin bahsettiğiniz şey KAÇIŞ...özgürlükten kaçış. Kardeşim nasıl bir özgürlükten bahsediyorsunuz ki olmayan bir özgürlükten mi bana özgür olarak karar verdiğiniz ve sonuçlarına sadece sizin seçtikleriniz yüzünden ulaştığınız bir olay yazın ben özgür olduğumuza inanmıyorumki özgürlükten korkayım trilyonlarca yıldız ve trilyar kere trilyar gezegenden oluşan evrende çölde kum tanesi olan bir dünyada yaşıyorum daha yaşadığım dünyanın sırları çözülmemişken hangi özgürlükten bahsedilebilirki korku da dıyebiliriz.öldükten sonra ben bir hiç olmak istemiyorum cennet yada cehennem farketmez öldükten sonra bir hayat olsun istemenın başka bır düşünce versiyonu Kesinlikle böyle bir isteğim yok cehennemde azap çekeceğime yok olmayı tercih ederim Niye ben bu gözümle gördüğüm kesin olarak bildiğim bir dünyada istediğim gibi yaşamayayım delimiyim ben ama biliyorum ki ben asla sanatçısız sanat olmadığı gibi yaratıcısız bir yaratılan olmayacağına inandığım için isteklerime ve yaşantıma dikkat etmek zorundayım hem ben bu materyalistleri anlamıyorum hem hiçbirşey vardan yok olmaz diyorlar ama kendilerinin yok olacağına inanıyorlar |
Konu başlığında sorulan sorular, ileri sürülen fikirlerle ilgili uzun uzadıya konuşmanın, cevaplar vermenin bir anlamı yok. Sorduğunuz soruları hepsine bilim ve felsefe cevap vermiş.
Sayın Çakırcalı kardeşim size bir Yahudi hikayesi anlatayım Bir gün Yahudinin biri Müslümanlara çamur atmayı düşünmüş ne yapayım ne edeyim derken aklına güzel bir fikir gelmiş ve hemen işe koyulmaya başlamış bir camiye gitmiş bakmış avluda oturan yaşı geçmiş bir kişi varmış hemen yanına gitmiş adamcağız ne olduğunu anlamadan Yahudi başlamış adamı tokatlamaya Yahudi sadece tokatlasa iyi hem tokatlıyor hemde yetişin Beni öldürüyorlar diye bağırıyormuş işte çakırcalı kardeşim yaratılışa inanmayanlar her türlü hakareti İslam müslümana yapıyorlar Müslümanlar onlara cevap vermeye çalışırken bazı yerlerden alıntı yapıncada bağırıyorlar Müslümanlar taklitçidirler kendi fikirleri yoktur kandırılmışlardır diye bak kardeşim ben birçok soru sordum varsa cevabın hodri meydan yoksada bana yobaz Dinciler gibi şuraya bak şunu oku deme ben ne okuyacağımı gayet iyi biliyorum. Sorduğunuz soruları hepsine bilim ve felsefe cevap vermiş. Demişsiniz Sayın çakırcalı Önce felsefeye gelelim felsefe pozitif yani objektif bir bilim değil subjektif yani izafi kişiye göre değişiklikler arzetmektedir dün felsefede nihilizim gerçekti bugün materyalizm yarın supurtüalizm o yüzden felsefeye güvenemeyiz Bilime gelince bilimi anlayan ve onu anlamlandıran toplumsal çevresel tarihsel vb. şartlanmalarla ancak lokalize olarak çalışan akıldır. O yüzdende evrenselliğe ulaşması evrensel gerçekler salt bilimle ulaşılamaz (bkz. Evrensel insan isimli topike) çok değil 100 yıl önce Bilim Atomun asla parçalanamayacağına inanıyor ve bu kesin bir bilgidir evren böyledir diyordu ama bakın bugün atomu geçtik çekirdeği bile parçalanıyor. 150 yıl önce bilim adamları toplanmışlar artık bilimin sınırına geldik bundan sonra hiçbirşey bulunamaz her şeyi bulduk demişler ama Yalancı çıkmışlar bugün doğru dedikleri yarın niye yalan çıkmasın . Bizim için üzülmeyin, biz sizin için üzülüyor muyuz Çakırcalı kardeşim Kur”an müslümanı yani Hanif müslümanla Yaratıcıya inanmayan arasındaki fark budur kardeşim biz sizler için üzülürken siz bizlere üzülmezsiniz Çünkü biz Yunus emre nin dediği gibi Elif okuduk ötürü Pazar eyledik götürü Yaratılanı sevdik Yaratandan ötürü 119- İşte siz öyle kimselersiniz ki, onları seversiniz, halbuki onlar sizi sevmezler, siz kitapın hepsine inanırsınız, ...kinlerinden dolayı parmaklarının uçlarını ısırırlar. |
Alıntı:
Ve (yine) kendilerine: "İnsanların iman ettiği gibi siz de iman edin" denildiğinde: "Düşük akıllıların iman ettiği gibi mi iman edelim?" derler. Bilin ki, gerçekten asıl düşük-akıllılar kendileridir; ama bilmezler. (2/13) yazdığımda forum yöneticileri biz kimseye hakaret ettirmeyiz diyerek yazımı sildiler ama yaratıcıya inanmayan arkadaş "bunca saçmalığa inanmak için ne büyük bir zeka kapasitesine sahip olmak lazım, madem o zeka kapasitesi mevcut o zaman bu saçmalıkları savunmak için nasıl bir kişilik gerekir" diyerek hem aklımıza hemde kişiliğimize hakaretler savururken hiç müdahale edilmemesi beni şu soruyu sormaya yöneltti Nerede kaldı özgürlük diyenlerin özgürlük bekleyenlerin özgürlük anlayışı demekki özgürlük demeleri sadece kendilerine özgürlüğü kapsıyormuş yazık ne yazık |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
İşyerimden çıkıp eve gitmek özgür irademdir, eve gitmek için evimin bulunduğu sokağa girmek özgür irademdir, o sırada sokak lambasının yanmıyor olması ve karanlıkta bir psikopatın yolumu kesip beni bıçaklaması, genelde zorunluluktur ama özelde rastlantıdır. Genelde zorunluluktur; çünkü sokak lambasının yanmıyor olmasını gerektiren bir takım zorunluluklar vardır: elektrikler kesiktir, ampul patlamıştır, sokak lambalarını yakmakla görevli memur-işçi uyuyakalmıştır... o psikopatın uyuşturucu parası bitmiş, harman olmuştur, bir adamı para için öldürecek kadar gözü dönmüştür vs. Özelde tesadüftür; çünkü, ben hergün o saatte o sokağa girip evime gidiyorum ama o güne kadar sokağım hiç kararmamış, hiçbir psikopat orada yolumu kesmemiş, hiç bıçaklanmamışım. Bunu özgür irademle (aklımla) tasarlamam mümkün değil. Dolayısıyla benim için bir tesadüftür. Yani o gün, o olayın olması için gerekli tüm şartlar yerine gelmiştir ki, olmaması mümkün değildir artık. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Not: Alıntı:
|
LaMevcud kardeş burası bir forumsa elbette düşüncelerini dile getirip bilgi alışverişinde bulunmak hakkın. Bu forumda bu soruları sorabilirsin ama bence o sorular eksik şunları da sormak gerek: Yaratıcı neden 90'larda Bosna'daki 2000'lerde Irak'taki vahşete müdahale etmedi? Neden sünnet oluyoruz yaratıcı neden organımızı olması gerektiği gibi yaratmıyor da bir uzvumuz sonradan kesiliyor? Tek hücreli canlılar, kromozom, DNA vs. neden yaratılmış? http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...rih=2008-09-17 böyle bir olaya şahit olsan ne yaparsın? Eminim ki zavallı çocuğun yardımına koşarsın. Bu haberi okuduktan sonra sordum her şeye gücü yeten ve her şeyi gören yaratıcı neden çocuğa yardım etmedi bunun nedeni sence nedir?
|
Çakırcalı Kardeş demişki Konuyla ilgili diğer topicleri okuma zahmetine katlansaydın,
evrimciler ve özellikle ateistler tarafından varlığın "tesadüfler" sonucu değil, "zorunluluklar" sonucu oluştuğunun; tesadüflerinse, zorunluluklar karşısında sadece "kelebek etkisi" ölçüsünde etkili olabileceğinin; varlığın, bilinçli veya bilinçsiz bir "yaratıcı"ya ihtiyaç duymadığının kabul edildiğini görecektin. Zorunluluklar yani Neden sonuç tanrısı evren ha zorunluluklar sonucu oluştu de ha kör tesadüf de ha evrim de sonuçta zorunlulukları da bir yaratıcı kabul etmiş oluyorsun ki zorunluluklarda bilinçsiz bir yaratıcıdır. Peki evren zorunluluklar sayesinde oluştu peki zorunluluk dediğin o kuralları kim oluşturdu onları kim koydu ve niye evren zorunluluklar diye ne idüğü belirsiz bir sebep yüzünden yaratıldı diye biz niye bu dünyada azap çekiyoruz niye zorunluluklar beni Bu geri kalmış ülkede oluşturduda Madonnaya torpil geçti nasıl bir seçim yaptıda sudanda insanlar ölürken Amerikada gününü gün ediyorlar. Çakırcalı kardeş demişki İnsanın hayatı üzerine, o insanın içinde oluştuğu (genler, coğrafya, iklim, toplum, din, mezhep, cinsiyet, maddiyat vb.) şartlar karar verir. Peki niye zorunluluklar bizi (genler, coğrafya, iklim, toplum, din, mezhep, cinsiyet, maddiyat vb.) şartlarla sınırlamışken başkalarını sınırlamamış Bak çakırcalı kardeşim düşün sende 1 milyar para var bende 5 kuruş para yok şimdi sen birisi senden para istese ve vermen gerekse en çok ne kadar verirsin tabiki ne kadar varsa ençok onu verirsin peki ben ne veririm hiçbirşey çünkü olmayan bir şeyi veremem bu Çok bilimsel bir gerçek değil mi. Peki şöyle devam edelim Bir insanda Akıl var bilinç var vicdan var duygu var arzu var ve irade var peki Akılsız bilinçsiz vicdansız duygusuz arzusuz ve iradesiz Madde yada Tesadüf yad evrim yada zorunluluklar yada neden sonuç ne dersen de bunlar insanı oluşturdu ise olmayan bir şeyi bana nasıl vermişler . Çakırcalı kardeş demişki Kişi bu şartlarda aklını kullanabilen bir birey mi olacak ve dolayısıyla aklını kullanıp idealleri doğrultusunda ilerleyecek, yoksa cahil ve aptal biri mi olacak ve basit ve aptalca ideallerle yetinip kalacak Akıl vermeyen sakat bırakan genler yüzünden İnsanın suçu ne Neden birine torpil geçiyorken bu zorunluluklar başka birine zulüm ediyor neden Neye göre böyle bir seçim var niye ben hala burada seninle bunu yazıyorum . Çakırcalı kardeş demişki Hayatta bütün isteklerin olup olmaması, istediğin şeylere ve içinde bulunduğun şartlara bağlı. Mesela ben uçmak istiyorum ama bu isteğimin hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğini biliyorum, çünkü kanatlarım yok. Neden yok ki kanatlarım neden zorunluluklar bana kanat vermemiş hadi zorunluluklar bana kanat vermemiş niye evrim yolu ile kazanamadım ben bu kanatları insanlar varolduklarından beridir uçmak istiyorlar niye evrim kanatlanmamızı sağlamadı hani maymunken ayağa kalkmayı istediğimiz için ayaklandık evrim bize bunu sağlamıştı şimdi niye kanat vermiyor ki Çakırcalı demişki Başıma gelen herşey, benim özgür irademin sonucu da olacak diye bir durum sözkonusu değil. Niye benim özgür irademle olmuyor benim ki ile olmuyorsa kimin özgür iradesi geçerlidir Bende şöhret olmak isterken belki de yeteneğim varken niye Tarkan şöhret oldu da ben olmadım Tarkan”a bu şartları kim hazırladı (Şart varsa hazırlayanda olmalı Hazırlayan kim kardeşim bu şartları yine şartları şartlar oluşturur gibi bir saçmalığa düşmezsin umarım) benim şöhret olma şartlarımı kim ve ne amaçla engel oldu, Devam edecek Titanatlas Kardeş seni unuttuğumu sanma şu aralar fazla nete giremiyorum |
Sevgili LaMevcud, inanın bende size üzülüyorum.
İnsanların inançları üzerinden bu kadar vakit harcadığınız için. İnanmak adına ister, istemez zorlayıcılık hissettiğiniz için. İnanı dediğimiz şeyin belirli ÇIKARIMLAR adına olmaması gerektiğini kavrayamamış olduğunuz için. Zeus'a inanmak ne inanıra nede Zeus'a zerre kadar bir artı katmayacağını hala anlayamamış olduğunuz için. İnanç dediğimiz şeyin subjektifliğini kavrayamadığınız ve insanların bu konuda hiç bir masalı ne sevmesi nede kahramanlarına tapması gerekmediğini anlayamadığınız için. İnanç ile Din arasında ki temel ayrımı, inancın dinlerin sermayesi olduğunu göremediğiniz için. İnanç ile din arasında ki bir diğer ayrımın inancın insana, dinin ise toplumları belirli bir himayede yönetme anlayışından doğmuş politik bir örgütlenme olduğunu göremediğiniz için. Dinlerin yine inanç gibi varlıklada en temel ayrımının, varlığı İSTİSMAR üzerinden kendi tekeline aldığını göremediğiniz için. İnançlı-İnançsız gibi bir ikilemde kendi çizdiğiniz çerçeveleri aşamadığınız için. En önemliside malesef ki, kendi aşamadığınız çerçevedeki inançsızlara üzüldüğünüz, kısaca kendi tanımlarınızla, kendi yargılarınızda oluşturduğunuz inançsız motifini, salt kendinize bir çıkarımla tanıyıp, birde kendi ürettiğiniz bu tanımlara üzülebildiğiniz için. İnançsız nasıldır diye sorulsa düşman başına tanımlar getireceğinizden hiç kuşkum yok. Ve en kötüsü İNANMAK zorunda olunduğunu sandığınız ve bunca zamandır forumlarda olduğunuz halde bir kez olsun bu minvali(misyoner) aşamadığınız için, inanın üzülüyorum. Düşüncelerinizi anlatabiliyor, mantık yürütebiliyor en azından yazı yazabiliyor, paylaşabiliyor olmak vasıflarını üzerinizde taşırken, düşünmek, ön yargısız ve salt kendini baz almayan, benci olmadan, her şeyi kendi benine(inancına) bağlamadan hareket edemediğiniz için üzülüyorum. Sen Zeus'a inanırmısın LaMevcud? İnansanda inanmasan da bu bizi pekde ilgilendirmeyecek ancak toplumumuz dinlerin örümcek ağı gibi insanları, zihinleri, her şeyimizi, varlığımızdan yokluğumuza kadar sardığı bir dünyadayız, kurtulamadık ve bu bakımdan sormak gerekiyor. Zeus'a inanıyormusun LaMevcud? Eğer inanmıyorsan sence üzülmem gerekiyor mu? Yaratıcıya gelince, pek gereksiz bir önerme... Yaratıcı kendi dallarını kesmiş, süpürmüş, bir ağacın tüm dallarını kestiğinizde geriye kalan, dinlerin oyuncağı olmuş gereksiz bir önermedir. Kendisi ile çatışan, bindiği dalı kesen bir önerme nereye kadar gidebilir? Elbette düşünmeye, irdelemeye, mantığa değil, koşulsuz inanmaya gidebilir. Bizi inandırıp, kandırmaya çalışma LaMevcud? İnanmak ile kanmak ikiz kardeşti,rler, biri olmadan diğeri olmaz. Üzülme ne inandık nede kandık. |
Spartaküs kardeşim benim adına üzülmene gerçekten çok sevindim en azından bunu hissedebilmen bile beni memnun etti.
İnsanların inancı ile niye bu kadar ilgilendiğimden bahsetmişsiniz Bakınız hümanizmi biliyorsunuz insan sevgisi sizde hümanistsiniz umarım eğer öyle iseniz ben ateş çukurunun kenarında iken beni uyarmazsanız siz hümanist olamazsınız İşte kardeşim benim inancım olan Hanif şuurlu Müslümanlığa göre sizi uyarmazsam bende müslüman olamam ben rahat edeyim ben cenneti kazanayım öbürüne ne olursa olsun bencilliği bize göre değildir kardeşim O yüzden biz sizleri uyaracağız ama kesinlikle bizden size fikri bir mücadeleden başkasını bulamazsınız çünkü Biz Kur"an-a inanan Hanif şuurlu Müslümanlardanız yanlız size Yobaz mezhepçiler konusunda söz veremem onlar sizleri ve bizleri ele geçirseler şişe dizerler. |
Niye üzülüyorsunuz ki anlamadım,herhalde benim algı sorunum var!
Ben şimdi hiçbir şeye inanmıyorum ya , benim için niye üzülüyorsunuz bunu anlamış değilim. Ben yaşadığım dünyada çevremde mutluyum,benim çok sevenim var herkes hayır dua okuyup duruyor zaten benim için,günde 50 kişi Allah senden razı olsun diyor. İyi bir ailem iyi bir yaşamım ve iyi dostlarım var,TD de de sanal dostlarım var ,ben mutluyum. Şimdi siz benim için yani inanmayan kardeşiniz için niye üzülüyorsunuz bana bunu anlatırsanız bende içinde bulunduğum acıklı durumu görürüm. Sağolun,teşekkürler. |
ben hakaret etmedim. aksine bu kadar saçmalığı mantıklı kılmaya yeltenebilecek derecede keskin zekanız mevcut dedim. o halde dedim, bu zekayı başka dahaca mantıklı alanlarda kullanmayı engelleyen kişilik nasıl bir kişiliktir dedim. onu merak ediyorum dedim :D.
arkadaşım. hani ayetler mayetler vermişsiniz ya. allegory gibi geliyor bana sizin ders çıkarmanız lazım o ayetlerden. kendi inancından başka inançlara sahip oldukları için milyonlarca insanı kudurmuş hayvanlar gibi katledenler benim atalarım değil. sizin inancınızın ataları. olayları saymama gerek yok. sırf 40000 tane alevi yeter ağaçlara asılan. hemde bir gecede. o kuranı nerenizle okudunuz tarih boyunca merak ediyorum. gerçi oarda diyor zaten öldürün diye. 2 alevi öldüren cennetlik. 8 ateist öldüren peygamberlere komşu. katliam yapan allahın sağ kolu mu olacak. tarihe bakın biraz. kendimi tutup hakaret etmek istemiyorum. etsem de atacak olan moderatöre şaşarım. ben tarihten bir figüre mesela şeyhülislamların birine hakaret ettim. dedim ki soyu sopu maslud ve meşkuk mürid. atsın beni moderatör söyleyin. her şeyhülislam için geçerli. hadi bakalım. daha da ileri gidicem. sinirlerim bozuluyor. |
Değerli kardeşim prometheus şu yukarıda söyledikleriniz bile "ben hakaret etmedim.
aksine bu kadar saçmalığı mantıklı kılmaya yeltenebilecek derecede keskin zekanız mevcut dedim. o halde dedim, bu zekayı başka dahaca mantıklı alanlarda kullanmayı engelleyen kişilik nasıl bir kişiliktir dedim" bizim özgür bir iradeye sahip olmayacağımız anlamına gelir nasıl mı? Kardeşim şu anda sen kendi bulunduğun durumu gerçek sanırsın ve sen kendini doğru yolda diğerlerini yani senin gibi düşünmeyenleri ise sapıtmış sanırsın sen gerçekten kendi inandığının en doğru olduğuna inanmaya şartlanmış olarak ALLAH tarafından (ya da doğa tarafından) yaratılmışsın aynı şekilde benim için şu an da bulunduğum durum en doğru durum benim gibi düşünmeyenler ise sapıklardır. Bu şartlanmışlığın sebepleri tartışılabilir ama her ne sebepten olursa olsun bu durumda insanın doğruyu bulması hakikattende çok zor bir iştir çünkü kişi yanlış yolda olsa bile kendisini doğru olarak görür böyle olmasa idi hiç kimse yanlışta olmaz idi . Şimdi bu durumda kişinin özgürce doğruyu yada yanlışı nasıl kendi hür iradesi ile seçtiğine inana biliriz Biz kıt akıllı şartlanmış beyinlere sahip insanlara evrensel hakikatleri anlatan Kur"an ne diyor Gerçekten bunlar( bunlardan ne anlarsan ister genetik ister şartlanmışlık ne dersen de ) , onları yoldan alıkoyarlar; onlar ise, kendilerinin gerçekten hidayette( Kendilerinin doğru) olduklarını sanırlar. (Zuhruf Suresi, 37) |
Hiç öyle şey olur mu LaMevcud gözünü seveyim ya insan bizim gibi düşünmedi diye sapık olur mu hiç? Ben senden çok farklı düşünüyorum ama bence sen sapkın değilsin. Hem insanların fikirleri çiviyle çakılı değil. Ben her zaman yanılabilme ihtimalimi de hatırlarım. İşte bu sebeptendir ki insanlar Hıristiyanken Müslüman, Müslümanken deist ...vs. oluyor.
|
Hiç öyle şey olur mu LaMevcud gözünü seveyim ya insan bizim gibi düşünmedi diye sapık olur mu hiç? Ben senden çok farklı düşünüyorum ama bence sen sapkın değilsin
Titanatlas kardeşim demişsinki vede cevabın vermişsin "Ben senden çok farklı düşünüyorum ama bence sen sapkın değilsin" Gördünmü sence sapık değilim ama başka birisi için sapığım titanatlas kardeşim sapıklığı yanlış anlama yani yanlış yolda olarak düşün Şimdi ben doğru isem sende nasıl doğru olabilirsin işte sen kendi yolunu doğru kabul ediyorsun ki bu yoldasın bende kendi yolumu kabul ediyorum ve bu yoldayım sorun şu doğru yolda olan kim ama daha büyük soru yanlış yolda olupta kendini doğru yolda sanan kim ve bu yanlış yoldaki kendisinin doğru olduğunu sandıkça nasıl yolunu bırakıp başka bir yola girer Saygılarla |
" yanlış yolda olupta kendini doğru yolda sanan kim ve bu yanlış yoldaki kendisinin doğru olduğunu sandıkça nasıl yolunu bırakıp başka bir yola girer"
İşte bu sorunun cevabı için etrafımıza bakalım insanların fikirleri değişiyor değişebiliyor. Ben kendimi örnek vereyim çok dindar biriyken şu an dinlere inanmıyorum. Önceden Müslüman olup Hıristiyan olan yurttaşlarımız da var Müslüman olan gayrımüslim vatandaşlar da var. |
Lamevcud sanirim muslumansiniz ki bizim icin uzuldugunuzu soyluyorsunuz.Ne yazik ki inandiginiz dininiz bizim icin uzulmenizi degil kafamizi kesmenizi soyluyor.ISTE BU YUZDEN ASIL BEN SIZIN ICIN UZULUYORUM. esen kaliniz
|
Alıntı:
bırak Allah aşkına sayın Türk.. kım sızın kafanızı koparmak ıstıyor.. dınımıze bu kadar ıftıra atmayın..duymuşsun sağdan soldan ya da bır kaç ayeti kendınce ıstdığın gıbı yorumlamışsın bu da senı dınımıze ıftıra atmana yetmış.. ya hu ben ne kadardır bu sıtedeyım bılmıyorum.. bu dın karşıtı arkadaşlar dınlerı yok etmek ıcın dınler hiç iii guzel şey yapmamış gıbı tavır alıyorlar.. hiç guzel bir şey dıyen duymadım gormedım...sızın bole dusunmenız aslında ateıst olacak bı ınsanı tekrar musluman yapar.. adam bakcak oğrendiği din ne guzel şeyler soluyo sonra gelcek bakcak buraya Allah Allah hıç ii bir şey yok! ..sonra da der: bu adamlar tarafsız değil kendı çıkarları için yazıyolar..ezberden konuşuyorlar..(anlatabıldım dımı) o kadar basıtleştırmıssınz kı artık dınımıze laf atmayı her sözunuz önyargı kokuyor.. ya hu adam kelıme i şehadette mantıksal problem dıyor.diğeri neden bızı tanrı donsuz yaratmış dıyor dığerı neden armut piş ağzıma düş olmuyor dıyor..diğeri..diğeri..diğeri.. yapmayın bızım dınımız bu kadar basıt değil..!pekı ınanan ınsanlar neden ınanıyor..bu kadar komık şeyler! varken neden ınananların çoğu dınden çıkmıyor.. tartıştığınız fenerbahçe galatasaray maçı değil..adam yazmışkı o kadar basıt (aslında kendı basıtlıği)bız ınananları guya aptal yerıne koyacak..yazık! sayın Türk başkanTürk baykalTürk Ötüken ormanlarının tanrısı da tek tanrıydı şeytanı vardı..meleklerı vardı oldukten sonra dırılmesı vardı..şimdi sizin tanrınıza iftıra atılmasını ıstermıydın.. oldukten sonra dırılmeyle ılgılı ''avuntu'' dıyenlere üzülmezmiydin.. saygılar.. |
Alıntı:
Neymiş efendim, evrim sonucu yürümüşüz de niye kanatlanmamışız!!! Yahu ben bu tür soruları cevaplamayı bırakalı 8-10 yıl oldu. Çünkü çocuklarım büyüdü, biri 13, diğeri 17 yaşına geldiler ve artık bu tür abuk subuk sorular sormuyorlar. |
Alıntı:
katre07 birde turkcemizi yazarken biraz dikkatli olursaniz sevinirim,lakin buraya gelen kucuk kardeslerimize ornek olma potansiyelimiz var.Oyle bakcam,gelcem,gitcem olmaz... Enfal (12)Hani Rabbin meleklere, "Ben sizinle beraberim. İman edenlere sebat verin. Ben kafirlerin kalplerine korku salacağım. Şimdi vurun boyunlarının üstüne. Vurun, onların bütün parmaklarına" diye vahyediyordu. Tevbe (73)Ey peygamber! kafirlere ve münafıklara karşı cihad et ve onlara karşı çetin ol. Onların varacakları yer cehennemdir. Ne kötü bir varış yeridir orası! Tevbe (123)Ey iman edenler! kafirlerden (öncelikle) yakınınızda olanlarla savaşın ve sizde bir sertlik bulsunlar. Bilin ki Allah kendisine karşı gelmekten sakınanlarla beraberdir. Yasin (70)(Aklen ve fikren) diri olanları uyarması ve kafirler hakkındaki o sözün (azabın) gerçekleşmesi için Kur'an'ı indirdik. Tahrim (9)Ey Peygamber! kafirlere ve münafıklara karşı cihad et, onlara karşı sert davran. Onların varacağı yer cehennemdir. Ne kötü varılacak yerdir orası! Nebe (30)kafirlere şöyle denilir: "Şimdi tadın. Artık bundan sonra yalnızca azabınızı artıracağız." |
Pes Bu Kadarda olamaz 6200 küsur ayette ALLAH insanlara canlılara merhameti yardımı anlatırken ilim öğrenmemizi aklımızı kullanmamızı emreden ayetler var iken 3-5 ayet getirip hüküm vermek pes doğrusu ayrıca Ben inanıyorum diye ALLAH'a kafirler bana hakaret edecek beni yurdumdan kovacak malıma namausuma canıma kast edecek ve ben sadece bekleyeceğim var mı böyle bir şey tabi ki ALLAH bizleri yurdumuzdan çıkaran bizlerle savaşanlarla savaşmamızı emredecek bandan daha doğal ne olabilir . ALLAH ayetinde sizi yurdunuzdan çıkaran sizinle savaşanlarla savaşın diyor ve devamında size ilişmezler inanacınızı yaşamanıza engel olmazlarsa onları kendi halinde bırakın dinde zorlama yoktur diyor niye bu ayetleri görmüyorsunuz.
İnkar edecek olan kişi eğer Kur'an-da yukarıda saydığınız ayetler olmasa idi şunu diyeceklerdi bak müslümanların tanrısı onların savaşmasını istemiyor nasıl bir tanrı bu bu dünyanın gerçeklerini bilmiyor mu? Savaşsız mücadelesiz bir şey kazanılır mı? vatanına canına namusuna gözdikenleri Tanrıları savaş emretmeyen bu zihniyet mi koruyacak ben böyle tanrıyı kabul etmiyorum diyeceklerdi Yani Asıl olan üzüm yemek değil Bağcıyı döğmek Kardeşim Selam ve Sevgi ile |
Oncelikle verdigim ayetler size saldiranlar degil kafirlere tutunulacak tavri bildirir ki kafir '''inanmayan''' demektir.
O yuzden kivirmayalim.... Dunyanin hangi doneminde ve ne zaman birisi musluman diye malina, namusuna, canina kast edilmistir?Yeter artik heryerde ezik toplum rolune girildigi,simdi siz filistini ornek gostereceksiniz biliyorum. Filistini anlamak icin yillar oncesinde filistinlilerin sirf yahudilige inaniyorlar diye insanlari esikte ki,besikteki demeden kor testere ile kestiklerinden baslamak gerekir. Cecenleri mi ornek vereceksiniz?200 tane okul bebesini gozunu kirpmadan allahu ekber diye bogurerek olduren musluman cecenlerden mi? irak mi?yakaladiklari turk,japon,koreli,ingiliz demeden bogazlayan ve yine allahu ekber diye bagirarak yapilanlardan mi? Afganistanimi? Sirf kadin olduklari icin ezilen ve ilk yaptiklari hatalarinda dayak yiyen ve dahasi kafalarina kursun sikilan afgan kadinlarini mi? YOKSA DAHA DUN SOMALIDE RECM EDILEN GARIP 21 YASINDA KI KIZIMI? Dolayisiyla filistinlisininde,cecenininde,irkalisinda cani kizil tamuda olsun,hepsi kirilsin..... Kusuruma bakmayiniz ama bunyada ki en vahsi girisimlere muslumanlar imza atmislardir.Talas savasinda katledilen turk soydaslarimizi unutmadik,sirf allah ugruna din ugruna 40km agacara asilan ,bebekleri devsirme edilen,karilari analari cariye edilen irkdaslarimizi unutmadik. Iyi yapin edin eyleyin muslumanlara birsey olunca biz ezilen garip insanlariz,tek sucumuz allaha inanmak deyin.Bu arada allahiniz kuranda nerede bahsediyor merhametten alabilirmiyiz bir zahmet?ilim irfandan bahsetmissiniz,bana islam tarihinde tarihe gecmis bir ilim olayinida orek verirseniz sevinirim.Varsa yoksa yik,kir,kes,oldur allah icin cihad et. saygilarla.esenlikler |
Hiç de çıkmazın içinde değilim, tam tersi inananlar çıkmazın içindelerdir eğer düşünmeyi seviyorlarsa tabi. Bir de biçok insanın hayatı böyle şeylerle doludur, sen anlam vermek istediğinle bağdaştırmışsın bence. Ayrıca bizim için üzülüyorusun demek, biz gerçekleri arıyoruz yalandan polyannacılığı değil.
|
8-Allah sizi, din hakkında sizinle savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayan kimselere iyilik etmekten, onlara adaletli davranmaktan men etmez. Allah, adaleti ayakta tutanları sever.
9-Allah sizi; ancak din hakkında sizinle savaşan, sizi yurtlarınızdan çıkaran, çıkarılmanıza yardım eden kimselerle dost olmaktan yasaklar. Böyleleriyle dost olanlar, zalimlerin ta kendileridir. (Mütehine Suresi 8-9 .ayetler) zahmet edip bu ayetleride bi okusaydınız Kafirlerin Bu Kafirler olduğunu anlardınız Yalnızca Ateist Yalnızca Hristiyan,Yahudi Kafir değildir Walla varya hiç bir şey demiyorum Sizin amacınız doğruyu bulmak Araştırmak akıllı olmak değil Siz Aşağıdaki ayetlerin Muhattabısınız 11-Onlara, "Yeryüzünde bozgun çıkarmayın" dendiğinde, "Tam tersine, bizler barış ve esenlik getirenleriz!" demişlerdir. 12-Dikkat edin, gerçekte onlar, bozgun getirenlerin ta kendileridir de bunun bilincinde olmuyorlar. 13-Onlara, "İnsanların inandığı gibi siz de inanın" dendiğinde, "Yani biz de kafası çalışmayan zavallılar gibi inanalım mı?" derler. Haberiniz olsun ki, kafası çalışmayan düşük seviyeliler onların ta kendileridir; fakat bilmiyorlar. (Bakara Suresi 11-13) Doğru Siz sadece Araştırırsınız Siz Sadece Huzur Mutluluk ve doğruyu gerçeği getirirsiniz Bizlerse birer Zavallıyız aptalız Başka Hiç bir şey demiyorum PES PES PES !!! Bir şeyi bi insan araştırır araştırmasına ama Objektif(tarafsız) Olur Siz bal gibi FİTNE çıkarmak istiyorsunuz Diğer ayetleri gözardı ediyorsunuz Ve o verdiğiniz ayetlerin üstünü ve altınıda bi okuma zahmetinde bulunsaydınız SAVAŞ SIRASINDA cihat edin boyunlarını vurun anlamının çıkacağını bilirdiniz bi ayet verip Sallamaca Atmasyon yok ölee Türkçe/edebiyat dersi görmedin mi sen hiç Parağrafları bütün halimde yorumlamazsan Çok yanlış anlamlar çıkar Sizde bu basit olayı abarta abarta süsleye süsleye 1e 1000 kata Hararetli hararetli anlatırsınız TEKNİĞİNİZ Bu zaten adam o ayetleri Okuma ihtiyacı bile duymadan hemen Saçmalık der |
Alıntı:
Evet Sayın BASKALTURK un dediklerinden bazıları doğru ama bunların olduğu Allahın olmadığını göstermez sayın Kardeşim İslam Dini kurandan öğrenilir Kuranda ise Yukarıdaki yazdığım gibi Bize kötülük yapmayanlara dinimize inancımıza saldırmayanlara bizi yurtlarımızdan çıkarmayanlara Karşı Allah iyilik etmekten bizi men etmez(mümtehine 8-9) Kuranda RECM CEZASI yoktur Bu PİSLİKLERİ Yapanlar Din Adına Allah Adına Allahı Önlerine Katıp Her Türlü Pisliği ve adiliği yapanlardır Bunlar yüzündende Dini karalamak doğru değildir onların İnancını Karalayabilirsin Ama İSLAMIN asla Onların inancında bu olaylar var diyebilirsin ama İSLAM DA ASLA Lütfen yapmayın Bunu Bir iki on yüz bin kişiyi alıpta İSLAMI karalayamazsınız İSLAM DEMEK ALİM DEMEK İSLAM DEMEK FETVA DEMEK İSLAM DEMEK MÜSLÜMAN ETİKETLİ ŞEREFSİZLER DEMEK DEĞİLDİR Onlar İSLAM ETİKETLİ PİSLİKLERDİR SADECE ÜZERİNDE SAHTE ETİKETLER VARDIR VE BUNU DİN ADINA YAPARLAR DİNİ KARALARLAR Birde Benim Köyümün Toplumunun Kavmimin Cahil Köylü Ahmet ağası vardır Bunlarıda Onlar kandırır İş din(ciddi bir şey) olunca da araştırmadan bunu yaparlar Bu kişileri alarak islam Karalanmaz |
Alıntı:
Bu arada allahiniz kuranda nerede bahsediyor merhametten alabilirmiyiz bir zahmet Ayrıca Bu nasıl bir soru ? İSLAM kelimesini hiç araştırmadın mı sen Kökü SELAM - BARIŞ ESENLİK anlamlarına gelir Sen hiç BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM duymadın mı ? Esirgeyen,acıyan,merhametli Ve Bağışlayan Allahın Adına Onda 'sükun bulup durulmanız' için, size kendi nefislerinizden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet kılması da, O'nun ayetlerindendir Şüphesiz bunda, düşünebilen bir kavim için gerçekten ayetler vardır (30/21) Sonra onların izleri üzerinde elçilerimizi birbiri ardınca gönderdik Meryem oğlu İsa'yı da arkalarından gönderdik; ona İncil'i verdik ve onu izleyenlerin kalplerinde bir şefkat ve merhamet kıldık (Bir bid'at olarak) Türettikleri ruhbanlığı ise, Biz onlara yazmadık (emretmedik) Ancak Allah'ın rızasını aramak için (türettiler) ama buna da gerektiği gibi uymadılar Bununla birlikte onlardan iman edenlere ecirlerini verdik, onlardan birçoğu da fasık olanlardır (57/27) 14. Yahut da açlık ve perişanlık gününde doyurmaktır o, 15. Yakındaki bir yetimi, 16. Yahut ezilmiş-boynu bükük bir yoksulu. 17. Sonra da iman eden ve birbirlerine sabrı öneren, merhameti öneren kişilerden olmaktır o. 18. İşte böyleleridir uğur ve bereket dostları. (Beled Suresi 14-18) Şimdilik bunları buldum 2 dk da ama Unutma Ki İSLAM esenlik barış huzur üzerine Kurulmuştur bu dinin kitabındada bir sürü merhametten Sevgi şefkatten bahseder |
neden hep islamı karalarken..o akıl almaz şeylerı yapan Musluman kılıklı fıtnecılerden bahsedersız.
Yunus Emrelerde.. Mevlanalarda..Hacı Bektaşılerde..Ahmet Yesevılerde..Kurana ınanıyorlardı..neden onların soyledıklerınden bır parça almıyorsunuz..asıl İslam onlardır..İslam sevgı dınıdır...onlarda aynı dıne ınanıyorlardı. onları gorun .onları duyun...İslamı onlardan dınleyın.. sadece ''nasıl Musluman oldukları'' okuyarak erdoğan abılerınızı dınleyerek bu dın anlaşılmaz..Talas savaşını al bı de başka kaynakladan araştır... hangı ayetlerde merhametten mı bahsedılıyor! neredeyse butun surelerde Allahın ısımlerınden sıfatlarından bahsedılır.Allah Rahımdır ...Merhamet sahıbıdır dıye.. |
katre 07 doğru söylüyor Neden onları almıyorsunuz ki onlarda hata yapabilir katre Şimdi bunlar Onu da din sanır ???
|
sadece ''nasıl Musluman oldukları'' okuyarak erdoğan abılerınızı dınleyerek bu dın anlaşılmaz..Talas savaşını al bı de başka kaynakladan araştır...KATRE
sevgili katre birşeyleri kimin söylediği değil neye dayanarak söylediği önemlidir talas savaşındaki bilgilerin çoğu TABERİ ABİNİN DİR. ERDOĞAN ABİNİN DEĞİL |
Alıntı:
neye dayanarak açıklarlarsa açıklasınlar ..demek ıstedığım ''sadece''o abılerı okuyup ha tamam demeyın.. başka kaynaklara da bakın..bakın baklaım onlar neye gore açıklıyor.. taberıden başka yok muymuş açıklayan soyleyen.... erdoğan abıler sıze yakın old ıcın onlarda karar kılarsınız..neyle acıkladığıyla değil.. sıze uyduğu ıcın zaten odulu de ondan verdınız.. (ee tabii ne de olsa turan dursun odullu!..başka kıme ınanıcaksınz kı zaten..) |
Alıntı:
Ailesi (babası) tarafından Zorla Dövüle dövüle Aptal denile denile Allahı inkar etmeye Çağırılan Ateist Bir tanıdığımız var Ben onu örnek verip Bütün Ateistleri Karalamıyorum ALLAHTAN KORKUN diyecem ama Komik olacak şu söz daha uygun MADDEDEN KORKUN YAA gerçi siz taptığınız maddedende korkmazsınız KORKU diye bir ilke yok sizde Ateist AKILLILAR sırf bu düşünceyle örtü altından Vurup kırıp geçirmişler Müslüman Kılıklı Fitnecilerde bunu Açık açık yapmış ne farkınız var ki birbirinizdensiniz Ben iki üç Kişiyi alıpta ateistliği karalamam ATEİST düşüncesine eserlerine Tarihine vs.. bakarım |
Ailesi (babası) tarafından Zorla Dövüle dövüle Aptal denile denile Allahı inkar etmeye Çağırılan Ateist Bir tanıdığımız var ism@
sevgili ism@ dindarlığınız kadar yalancılığınızda keskinmiş şu yuykardaki cümlen hem yalan hemde zorlama yalan |
Alıntı:
Arkadaşım okula geldi ve yüzünden belliydi tokat yediği Yanına gittin Sordum Derdini anlatmaya Çekindi Sonra Babamla Tartıştık Sen aklını kullan dedi bana zaten tartışma hararetliydi Bende Sen Aptalsın deyince Tokat attı dedi Zaten o anda ağlayıverdi Kimseye Kanıtlayacak bir şeyim Yok Dövüle dövüle Ateist olanlar derken Biraz değil baya abarttım ama Yakında onuda yaparlar yada örtü altından yapanlar vardır bile bu anlattığım çocuğun Babaannesi Ve Baba Tarafı Müslüman Sunni Annesi Babasını Evlatlıktan Reddetmiş Ve oda Ateist bir bayanla evlenmiş Çocuk Babaannesinin yanına gidip geldiği için dini bilgilerini ondan öğreniyormuş ve o kadında sürekli babasını kötüleyince bakmış oturdukları çevrede babasını ve annesini dışlayınca Okul arkadaşlarının geneli Müslüman olunca O da Haliyle şaşırmış...... Ben Böyle anladım Çocuğun anlattığı olaylardan Kimseye bir şey kanıtlamak Zorunda değilim Zaten Konu bu değil ama bu benim bizzat yaşadığım bir olay Ben Bunun Gibi Ne şeyler Okudum İnternetten ama söylemiyorum Diyeceğim Alinin Ahmetin Ayşenin Yorumlarıyla Laflarıyla Hareketleriyle bir yere varılmaz Kimin nasıl nerde Ateist veya Müslüman Olduğu Bizleri ilgilendirmez Biz Adam Çekiştirmiyoruz Burada DÜŞÜNCE savunuyoruz |
Alıntı:
Tamam O zaman cevap Verir misin Özgür beyin Neden Sende Aynısını yapıyorsun Kurandan 2 , 3 ayet Alıp İstediğin Yere Çekiştirmenin MANASI NEDİR ??? Araştırma Derseniz Yazıklar Olsun derim Başka bir şey demem Birde Nerede Merhamet diye sorarlar Şu anda Kullandığınız ME - RHAHMET kelimeside Kuranda Geçen RAHMET RAHİM Kelimelerinden Türemedir NERDE MERHAMET DİYE BİR SORU UMARIM Kİ CEHALETİN BİR ÜRÜNÜ OLSUN AMA HİÇ ZANNETMİYORUM |
Alıntı:
|
Aydoe kardeşe sormuştum selam ne demek diye Ateist kardeşlerim Bilmeden İslam"ın adetlerini yerine getiriyorlar Selam İslam aynı kökten ve ALLAH"ın ismi selam barış esenlik demek Ahlak HALIK yaratıcı ALLAH"ın isminden geliyor Merhamet Aynı şekilde Annelerde bulunan Rahim ALLAH"ın ismi ama görecek göz nerde bir büyük kitapta diyor ya Ölüler onlarla konuşsa gökyüzünde yıldızlar ALLAH vardır yazsa gene inanmazlar
Selam ve saygı ile |
Selamın ne demek olduğunu yazmıştım okumadınızmı?
1500 sene önce insanlar selamlaşmıyorlarmıydı müslim kardeşlerim 3000 yıl önce selamlaşma yokmuydu? İngilizler ,Japonlar ;ruslar selamlaşmıyorlarmı. Dilimize girmiş bir kelime selam,Allah ta var dilimizde yani kavram olarak var olması ,benim ona inanmamı gerektirmiyor. Evren dışı birşeye inamıyorum metafizik bişey yok benim düşüncemde. |
Güzel Kardeşim Selamlaşma Kavramı vardı belki çünkü Bu ALLAH"ı tanımayan kavimlerde de var ama benim demek istediğim Ahlak merhamet selam bu gibi kavramlar ALLAH ile alakalı o yüzden Ateistlerin ahlak yerine etik merhamet yerine acıma selam yerine hatır sorma kavramları kullanmaları ideolojileri ile daha çok örtüşür.
Selam ve saygı ile Kardeşim |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:46 . |