Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Muhammed bu dini niye yarattı? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10266)

che21 29-05-2009 02:36

Muhammed bu dini niye yarattı?

Düşünuyorumda muhammed asırlar evvel oturup bu dini nıye cıkardı nıye yaymak ıstedı
madem kendısı üretmiş madem tanrının buyrukları degil de
nıye ölümü bile göze aldı akrabaları bu yüzden öldü
bu inancı nerden gelıyordu nıye amacına ulasmak ıcın canını canlarını vermeyı göze aldı
ustelik fakirde saylmazdı zengindi ve amcası hamzada akrabalarıda kureyşin asil dıyebılecegımız kişilerindendı
yanı amacı neydı bu dini yaymaktaki amac?
bunca namaz gibi zekat gibi hac gibi bir suru ritüel merasim bunları nasıl uydurdu
ustelık okuma yazmasıda yoktu
sadece mekkenin medinenın lideri olmak icinmiydı bu dini üretme fikri
bunca kan gözyaşı talan edilen yerler savaşlar canlar niçindi?

evrensel-insan 29-05-2009 02:41

Saygideger che21;

Ondan istenen cikarlarla; kendi cikarlari ortustugu icin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

che21 29-05-2009 02:54

sadece çıkar olabilirmiz sizce 40 yaşından sonra okuma yazma bilmiyen bırının boylesı asırlarca ınsanları etkılıyebılıcek bir din ortaya cıkarması sadece cıkara baglanabilirmi
ustelık maddi durumu gayet ıyıydı
sırf medineyi mekkeyı uc bes kenti ele gecırmek yönetmek ıcın bu savaslara bu acılara aile uyelerınden bazılarını kaybetmeye degermıydı
ustelık bunlar 40 yaşından sonra başlıyor
bunun baska bı acıklaması olmalı.
şizofrendı desen daha dogru bulunurda belki
ayrıca ondan istenen cıkarlarla onun cıkarları nedir

evrensel-insan 29-05-2009 02:57

Saygideger che21;

Neden olaya, sadece Muhammed acisindan bakiyorsun. Bu olaya, Muhammed'in kullanildigi; bir planli projeli, guc, otorite ve iktidar sahibi bir ideoloji veya inanc yansimasi ve yansitanlari olarak baksana!

Saygilarimla;
evrensel-insan

che21 29-05-2009 03:16

Daha detaylı anlatabilirmisin kimin planı kimin projesi muhammed bu planı yapanmı yoksa sadece plandakı bir aktormu?

Bunu gercekten merak edıyorum muhammedin bu dini ortaya çıkarış bunu yayış ugruna ölümleri göze alışını merak edıyorum bu cesareti ...
yani bir insan inanmadıgı bir şey için canını adayıp ömrünü feda edebilirmi ve gözlerini kapatana dek bu dini yaymaya calısabilirmi?
veda hutbesinde bile hala dini ögutler verıyor ölüm doşegınde bile.
inanmadıgına eminmiyiz
amacı sadece medinede sözünün gecmesi medine nin başımı olmaktı

evrensel-insan 29-05-2009 03:17

Saygideger che21;

Ben bu uc ibrani din arasinda; islamin tek farkinin "zora, guce, otoriteye ve iktidara" dayandigini dusunuyorum. Yaniliyor olabilirim ama; ne musevilikte, ne de hristiyanlikta; "zorlama yoktur. Halbuki tarih bize; islamin; toplumlari zorla "muslumanlastirdigini" gostermektedir.

Turk kavimleri, zorla muslumanlastirilmislardir. Ayni zorla uygulama; Abbasilerde, Emevilerde ve Osmanlilarda vardir. Osmanlilarin devsirme hareketini tum tarih ortaya koyar. Iste, belki de; islam "zorun, gucun, iktidarin, otoritenin v.s." bir urunudur. Bu da inancsal ideolojik dogrusalliktir. Bir kisinin, ya da Muhammed'in tek basina "altindan kalkacagi" bir is degildir.

Tum bu nedenden dolayi; Anadolu'nun 1960 lara kadar olan muslumanlik anlayisi; "Arap musluman anlayisi" degildir. Osmanlilar'da bile; bu tip bir "barbarlik" yoktur. Cunku "barbarlik" bir Turk kavmi gelenegi degil; bir islam gelenegidir.

Sirf bu nedenden dolayi TC'nin muslumanligi, Araplarin ya da orta dogu'nun muslumanligina benzemez idi, 1960'lara kadar. 1960 sonrasi gidisat ise, farkli bir sekilde, tesekkul ediyor.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan 29-05-2009 03:22

Saygideger che21;

Tarih hicbir zaman "olumu goze alacak kadar" cikar duskunu, aktorler bulmakta zorlanmamistir. Tabi, eger Muhammed diye bir kisi yasadiysa. Ayni Isa gibi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

che21 29-05-2009 03:43

iyide simdi tamam dinler emevilerin elinde osmanlının elinde yada baska kavim veya devlet veya zümrelerin elinde bır oyuncak yadaa amaca ulasmak icın bir arac olarak kullanılagelmişlerdir bu dogruda
ben kökenini merak edıyorum bu dinin 40 yaşından sonra birinin hukmetme sevdasımı dogurdu
ustelık okuma yazma bilmeyen birinin boyle kapsamlı sentezde olsa bir kaç dinin efsanelerin birleşimide olsa boyle bir dini yaratabilmesi etrafındakılerı dinine çekebilmesi
canını ortaya koyması cesareti
amacı neydı yanı medineye hukmetmekmı bıraz daha zengın veya söz sahıbı olmak ıcınmıydı bunca yaptıgı şeyler?
amcası akrabaları öldürüldü binlerce insan öldü
bir din yaratmadaki amacı neydı bunu cok merak edıyorum.
40 yaşına kadar magaralarda neler yapıyordu?
nasl bir psikolojıydı bu ?
kendınden cokca yaslı br kadınla evlenme sebebı sadece maddiyatmıydı?
anneye olan ozlemın psikolojık yansımalarından ötürümuydu?
okuma yazma bilmeden dıger dınlerden efsanelerden sentezler nasıl yapıyordu?
neden pes etmedi?
taşlandı kovuldu sehır sehir kaçmak zorunda kaldı nıye peşini bırakmadı neydı bu ınat
bır ınsan hıc ınanmadıgı birşey ugruna bukadar boyle mucadele edebilirmi?
normalmidir bu?

evrensel-insan 29-05-2009 04:13

Saygideger che21;

Butun bu sorulara cevap verebilmek icin; o devrin toplumunu cok iyi tanimak gerekiyor. Tarihte ne oldugu; tarihi anlatanin subjektif bakis acisi temelindedir. O devirde olanlarin; cevaplanabilmesi gercekci olmaz. Ancak bir spekulasyon olur. Oyuzden, sen once istersen kendi spekulatif cevaplarini ver, ve de bekle; bu konuda en azindan dini bilgisi olan arkadaslar var. Onlar, senin sorularini cevap verebilir. Yalniz, verilecek cevaplar seni "tatmin eder mi" bilemem!

Yalniz su kadarini soyliyeyim. Sen sanki, Muhammed herseyi "bilerek yapmis" gibi degerlendiriyorsun. Ben, ise; Muhammed'in kullanildigini, ki o da yasamissa, ve bu dinin yayilmasinda bir "kahraman" olarak secildigini, dusunuyorum. Benden, simdilik bu kadar.

Saygilarimla;
evrensel-insan

al bundy 29-05-2009 04:21

Alıntı:

Düşünuyorumda muhammed asırlar evvel oturup bu dini nıye cıkardı nıye yaymak ıstedı
arapları örgütlemek için

Alıntı:

bunca namaz gibi zekat gibi hac gibi bir suru ritüel merasim bunları nasıl uydurdu
Eski mısır,hint geleneklerinde bunlara benzer ritueller vardı

Alıntı:

sadece çıkar olabilirmiz sizce 40 yaşından sonra okuma yazma bilmiyen bırının boylesı asırlarca ınsanları etkılıyebılıcek bir din ortaya cıkarması sadece cıkara baglanabilirmi
Muhammed'in hayatını iyice okumanı öneririm.Ticaretle uğraşması,Hatice'nin kervanlarıyla gezmesi,Hatice'nin akrabası Varaka bin Nevfel,sık sık hıristiyan ve yahudi kölelerin yanına gitmesi(hadislerde vardır),Tevrat'taki var olan hikayeleri daha mantıklı bir şekilde düzenleyip insanlara sunması gibi bir çok
neden vardır

Alıntı:

ustelık bunlar 40 yaşından sonra başlıyor
25 yaşında evlendiği Hatice'nin kuzeni dolayısıyla tanıştığı varaka bin nevfel,yine Hatice'nin kervanlarıyla bir çok yeri görme ve bir çok kişiyle tanışma imkanını bulması.Burada öğrendiklerini o yaşa kadar iyice toparlayıp insanlara söylemesi

Alıntı:

Bunu gercekten merak edıyorum muhammedin bu dini ortaya çıkarış bunu yayış ugruna ölümleri göze alışını
Muhammed,dini ve kendisi güçlenene dek herkesle uyum içinde olup benim dinim bana senin dinin sana anlayışına sahip olmuştur.Ne zamanki güçlendi ve inananları çoğaldı işte o zaman cihad ve yayılma politikasını takip etti.Zaten yapılan savaşlar da hep bu dönemlerde olmuştur

Alıntı:

40 yaşına kadar magaralarda neler yapıyordu
Kervanlarla geziyordu,kölelerden ve başka kişilerden bilgiler alıyordu,öğreniyordu,gerekli altyapıyı sağlıyordu yani

Alıntı:

kendınden cokca yaslı br kadınla evlenme sebebı sadece maddiyatmıydı
Öncelikle maddiyat ve Hatice'nin itibarı

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:05 .