|
Düşünuyorumda muhammed asırlar evvel oturup bu dini nıye cıkardı nıye yaymak ıstedı
|
arapları örgütlemek için
|
bunca namaz gibi zekat gibi hac gibi bir suru ritüel merasim bunları nasıl uydurdu
|
Eski mısır,hint geleneklerinde bunlara benzer ritueller vardı
|
sadece çıkar olabilirmiz sizce 40 yaşından sonra okuma yazma bilmiyen bırının boylesı asırlarca ınsanları etkılıyebılıcek bir din ortaya cıkarması sadece cıkara baglanabilirmi
|
Muhammed'in hayatını iyice okumanı öneririm.Ticaretle uğraşması,Hatice'nin kervanlarıyla gezmesi,Hatice'nin akrabası Varaka bin Nevfel,sık sık hıristiyan ve yahudi kölelerin yanına gitmesi(hadislerde vardır),Tevrat'taki var olan hikayeleri daha mantıklı bir şekilde düzenleyip insanlara sunması gibi bir çok
neden vardır
|
ustelık bunlar 40 yaşından sonra başlıyor
|
25 yaşında evlendiği Hatice'nin kuzeni dolayısıyla tanıştığı varaka bin nevfel,yine Hatice'nin kervanlarıyla bir çok yeri görme ve bir çok kişiyle tanışma imkanını bulması.Burada öğrendiklerini o yaşa kadar iyice toparlayıp insanlara söylemesi
|
Bunu gercekten merak edıyorum muhammedin bu dini ortaya çıkarış bunu yayış ugruna ölümleri göze alışını
|
Muhammed,dini ve kendisi güçlenene dek herkesle uyum içinde olup benim dinim bana senin dinin sana anlayışına sahip olmuştur.Ne zamanki güçlendi ve inananları çoğaldı işte o zaman cihad ve yayılma politikasını takip etti.Zaten yapılan savaşlar da hep bu dönemlerde olmuştur
|
40 yaşına kadar magaralarda neler yapıyordu
|
Kervanlarla geziyordu,kölelerden ve başka kişilerden bilgiler alıyordu,öğreniyordu,gerekli altyapıyı sağlıyordu yani
|
kendınden cokca yaslı br kadınla evlenme sebebı sadece maddiyatmıydı
|
Öncelikle maddiyat ve Hatice'nin itibarı