![]() |
Ben Ateist, Eşim Müslüman
Merhaba arkadaşlar tam 6 aylık evliyim. Evlenmeden önce inancımın kıt oldugunu eşime söylemiştim. Fakat insan olarak dürüst ve iyi biri oldugumdan dolayı ortak kararla evlendik.
Bugün berat kandiliymiş. Sabah eşimin niyetli oldugunu ögrendim. Her neyse konumuz bu degil. Şimdi ben gerçekten koyu bir ateistim.(sitedeki mesajlarımdan da anlaşılabilir.) Eşim ise inançlı, namazını kılan kuranını okuyan, orucunu tutan (Bugün bile) bir insan. Ben dinlere, görüşlere saygılı oldugum için eşime bu konuda baskı yapmıyorum. Yapmam da... Fakat eşim bana bana aynı hassasiyeti göstermiyor. Her neyse şimdi o ömür boyu ibadetli ve inançlı biri olarak yaşadı ve öbür dünyaya gitti diyelim. Bakalım kuran bize ne diyor... Nisa/89 : "Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı." Kurana göre onlardan dost edinmeyin diyor... Hatta öldürün bile diyor da neyse... Şimdi benim yüzümden eşim islama göre günaha mı girmiş oluyor ? bakın bir başka ayet daha... Saffat Suresi: (22-24) Allah, meleklere şöyle emreder: “Zulmedenleri, eşlerini ve Allah’ı bırakıp da tapmakta olduklarını toplayın, onları cehennemin yoluna koyun ve onları tutuklayın. Çünkü onlar sorguya çekileceklerdir.” Yani islama göre benim yüzümden eşimde cehenneme gidecek. Ve bir başka ayet: Bakara 256: Dinde zorlama yoktur. Şimdi ben insan iken eşimin inançlarına ve ibadetine saygı gösterebiliyorken yaratıcıların en güzeli olan, en merhametlisi(!) olan allah bu saygıyı bize neden göstermiyor ? Allah yarattıklarını Cehenneme göndermek için neden bu kadar can atıyor ? Ben ve eşimin durumu ne olacak ? Beni boşverin de islama göre eşim de cehennemlik. Bu durum islamda nasıl açıklanır. Kuran böyle diyor. Bakalım tesfirciler(kıvırmacılar) bu konuda ne diyor... |
sayın hackercesur,
Bu sizin özeliniz ama oldukca ilginç bir konu başlığı bu doğrusu. Ben başka bir başlıkta bu soruyu )Saffat Suresi: (22-24)=sordum ve cevap bekliyorum. Umarım AŞK galib gelir ve ilişkinizi bu uydurma islam anlayışı bozmaz. Cevap vermek zorunda değilsiniz ama merakımı bağışlayınız; Eşiniz Türbanlımı? |
Müslüman bir kadının bırakın ateisti, müslüman olmayan biriyle evlenmesi islama göre yasak ve günah zaten. Ama ne hikmetse erkek için bu kural işlemiyor. Şüphesiz Allah'ın ayetlerinde düşünenler için bir ibret vardır.
Dindar bir kadınla ben şahsen yapamazdım. İstemediğim, ret ve nefret ettiğim birşeyle bir ömür geçirmek bana pek akıllıca gelmiyor; yanlış anlaşılmasın kadından değil yaşam şeklinden bahsediyorum. Milyonlarca çocuk açlıktan ölürken, tecavüze uğrarken, köle gibi çalıştırıken, asker yapılırken tanrıya şükür ve biat eden birini görmek beni çıldırtabilir. Seni çok takdir ettim. Dilerim mesut olursunuz eşinizle. Eşini çok sevdiğin ortada ama kendini ezdirme derim; o da empati yapmalı. |
İşin zannetdiğinden zor...Başarılar dilerim...
|
Alıntı:
|
Ayrıca tüm çelişkileri ve ayetleri gösteriyorum. Fakat o kadar işlemiş ki cehennem korkusu içine sindiremiyor.
Bir nevi allahın varlıgına ve kuranın allahın indirdigi kitap olduguna şartlanmış gibi. Bana bir zararı olmadıgı için ve saygımdan dolayı birşey demiyorum... Bir kere yine konuşurken kızdırma amaçlı dedim ki, faceden tanıştıgım 18 yaşında yetim bir kız var. Evlenip yengesinden ve abisinden kurtulmak istiyor dedim. Onu da imam nihakı yapsam dedim. Valla sevaba gireriz dedim. Yüzündeki o ifade zaten herşeyi anlatıyordu çünkü kim eşini ortada herhangi bir sorun yokken başka bir kadınla paylaşmak isteyebilir ki ? insanlık dışı bir olay çünkü... Yok dedi bizim eve gelemez dedi. Evlenemezsin dedi. Ben de ama kuran erkeklere evlenebilirsiniz diyor dedim. Açtım ayeti gösterdim. Yani mantıksızlıgı anlıyor fakat kabullenmek istemiyor. işte arkadaşlar böyle bir durumdayım ben. Eşimle aramız iyi. Güzel anlaşıyoruz. Fakat kurana bakarsak eşimin beni öldürmesi ya da dost edinmemesi gerekiyor. Çünkü Allah bunu emrediyor. Allah, benim tekrar islama dönecek kadar dönek bir insan olmadıgımı biliyor olsa gerek. |
sevgili hackercesur,
hem ateistim, inanmıyorum falan diyorsun hem de durumu Islamiyet'e göre değerlendirme çabası içindesin. garip bir durum seninkisi. ayrıca madem kıvırmacı falan gibi hakaret içerikli bir kavram kullanman da buraya pek yakışmamış. neyse, biz elimizden geldikçe bilgi paylaşımı yapmaya özen gösterelim... Alıntı:
Kurana göre onlardan dost edinmeyin diyor... Hatta öldürün bile diyor da neyse... ile ilgili geçen ayetleri mi araklayıp önümüze getiriyorsun. hiç mi gözün bi önceki ayete, bir sonraki ayete gitmedi? öncelikle konu bütünlünde okumaya çalışırsan olayın hiç de senin dediğin gibi 'öldürün!' içeriki olmadığını anlarsın. ayetin devamında 91. ayet sana yardımcı olacak gibi. bak burada bolca çeviri var. (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsil...sure=4&ayet=91). hepsinde ' Eğer sizden uzak durmaz, size barış teklifinde bulunmaz ve sizinle uğraşmaktan el çekmezlerse...' v.b. kısmı görmüşsündür. yani, şarta bağlı olarak dediğin durum var öyle senin yaptığın gibi düz mantık yok. Alıntı:
umarım biraz daha düşündürücü iddialarla gelirsiniz... saygılarımla... |
Bakara 221: Müşrik kadınlarla, onlar iman edinceye kadar evlenmeyin. Özgürlüğünden yoksun inanmış bir kadın(cariye), müşrik bir kadından -müşrik kadın sizin hoşunuza gitse de- çok daha hayırlıdır. Müşrik erkeklerle de onlar iman edinceye kadar nikâhlanmayın. İnanmış bir köle, müşrik bir erkekten -o hoşunuza gitse de- çok daha hayırlıdır.
Nur 3. Zina eden erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkası ile evlenmez; zina eden kadınla da ancak zina eden veya müşrik olan erkek evlenir. Bu, müminlere haram kılınmıştır. özel hayatınızla alakalı olduğu için başka bir şey diyemeyeceğim sanırım anlamışsınızdır birinde "evlen" diyor diğerinde "evlenme" diyor |
Sayın hakercesur
İnanç bir günde yok edilebilcek bir durum değildir malesef. siz çarpıklıkları gösterdiğinizde anlıyorsa bu güzel bir ilerleme,eşinizden birden yıllardır kabul ettiği doğruları bırakmasını beklemeyin, Size önerim eşinizi uygun olan bir dille düşünmeye sevk etmektir. mesela eşiniz okuman biriyse ona şeriat ve kadın adlı kitabı alabilirsiniz.ayrıca dinler ve kadın bölümümüzde de yararlı konular var.Tabi bunu en uygun dille yapmak gerekir Saygılarımla |
Alıntı:
Ben inanan ya da inanmayan birisine saygılıyken allah neden inanmayana saygı göstermiyor. ? Burada bahsedilen öldürün olayı müşriklere yani (inanmayanlara)dır. Ben de bu durumda müşrik oluyorum. Peki benim sorguya alınmam niye ? Bilmiyor mu allah benim hayatımı ? niye sorguluyor ki. Benim tekrardan islamı seçecek kadar dönek olmadıgımı bilmesi gerekir diye düşünüyorum... Peki daha neyin sınavını yapıyor ? Saygılarla... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:16 . |