Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Dinsel İnançlardan Nasıl Kurtuldum? (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=79)
-   -   Ben Nasıl Kurtuldum Bu İletten ? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=22307)

ahmetsln 12-12-2010 04:32

Ben Nasıl Kurtuldum Bu İletten ?

Ben nasıl kurtuldum ?

Merhaba arkadaşlar J

Ben bu din denen afyondan biraz siyasi, biraz da isyanlarım yüzünden soğudum…Bu iki neden beni tanrıdan, allahtan soğuttu.Peki dinden ne zaman soğmuştum? Ben dedemle beraber hep camiye giderdim 7-8 yaşında…Sonra camiden koptum.Bir daha Cuma namazına dahi gitmedim ancak yazları çalıştığım iş yerlerinin zorlaması dışında.Daha sonra büyüdüm..10 yaşlarında hayatımı derinden etkileyen çok şey yaşadım.Psikolog denen doktorın tanımı bilmeden ona sürekli bir şeyler anlattım.Tabi sonra ben kitaplarla tanıştım.Hep okudum.Okudum.ama yaşımın gerektirdiği kitapları değil.Daha çok insanı derinden etkileyen yazarları.Sonra 8. Sınıfta J.C Grangé’den Şeytan Yemini adlı kitabı okuduktan sonra insanın hayal dünyasının ne kadar geniş olabileceğini ve siyaseti keşfettim.

...

Lise 1’de kendimi tamamen siyasete kaptırdım din kavramından tamamen soğudum artık kendimi asla bir müslüman olarak görmüyor, sadece tanrıya sığınıyordum.Daha sonra internetle tanışıp internetin o pis muhabbetlerinden kurtulup içerik ve bilgi aramaya başlamıştım.Mesela haberleri okuyup insanlıktan iğreniyordum resmen.Sonra artık o kadar iğrenç haberler görmeye başladım ki kendi insanlığımdan soğudum.Dedim bunları yapan insan olamaz ki? Tanrı, allah böyle insanlar yaratabilir mi? Sonra bu durumları hep büyüklerime danıştım.Ancak onlar bunun bir sınav olduğunu ve bunların olması gerektiğini, allahın ömür tarafta onları ödüllendirileceğini söylediler.Sonra ben dedemi kaybettim.Ve tanrı ile aram açılıyordu benim…Sonra her gece benim gizli bir görüşme zamanım oldu resmen.Tanrıya sürekli yalvarıyordum. ŞU DÜNYAYA ADALET GETİR! Diye…Ancak dediklerim hiçbir zaman olmadı… L. Ve tanrıyla bağım kopmak için lise 2yi bekledim.Daha doğrusu lise 2 de yaşadığım olaylar beni bitirdi…

Peki nasıl oldu?Öncelikle ben ömrü hayatımda asla sosyalleşmedim.ev-okul arasında hep gidip geldim.Ama lise 2’de ücretsiz kurs kazanmam ve kurs ortamında sosyalleşmem beni farkla boyutlarla tanıştırdı: GERÇEK İNSANLAR.Ben karşımdaki insanı düşünerek harekete geçerim her zaman.O zamanda öyle oldu.Ben birini sevdim evet.Ancak duygularımı 5 ay açıklamadım ben.Hatta gittim o sevdiğim kızın arasını biriyle yaptım.Sırf o mutlu olsun diye…Çünkü ben değil o önemliydi.Aslında bende ondan beklerdim bir şeyler ancak.O öyle olmadı hiçte.O dabenim için bir şeyler yaptı ancak çevresindeki dedikodular ve kendinden beni uzaklaştırmak için.Neyse öyle yada böyle bana çok ağır darbeler vurmuştu o kız J. Ben tükenmiştim ki yeni birisiyle tanıştım.Ama o ankara’daydı.Yazın ankaraya gittik kursun bize verdiğin kamp sayesinde buluştuk falan.en hayatımda ilk kez o kadar güzel saat geçirmiştim ki ancak hayat bana yeni bir darbe hazırladı.O kız da akciğer kanseri idi.Neyse ben bu haberler tamamen yıkılmıştım.Tanrıya döndüm ve tekrar dedim hep dedim kurtar onu diye…Neyse olmadı yine, yine başarısız oldum ben.Ben bencil olamadığım için hep kaybettim, kaybediyorum.

Neyse tanrıya yakarışlar bitmiş, ona nefretim başlamıştı.Lise 2 de sol’la tanıştım.İdeoliji olarak sol’u benimsedim.Ayrıca araştırmalar yaptım.Önce kendime Kemalist dedim veya Atatürkçü.Ancak bu yetersizdi.Artık sosyalizmle tanışma vakti gelmişti.Ve sosyalizm’i okudum tanıdım.İlk kez orada din bir afyon’dur sözünü gördüm.Bunuda sağolsun akp hükümeti ile gördüm.Ben aslında hiç televizyon izlemeyen biriyimdir.İnternet sitelerinden haberleri görüyordum hep.Sonra dedim bir de televizyona bakayım.Ama o haberler nedense birbirine hiç benzemiyordum.Yandaş medya ile tanıştım.Haberleri r.t.e’nin isteği ile yayına sokan insanlardan daha da nefret ettim.Sonra işte ben akp hükümetinin yaptıklarını falan iyice gördükten sonra DİN’inin nasıl kullanıldığını gördüm.DİN GERÇEKTEN BİR AFYON’du…Sonra felsefe ile tanıştım.İnsanın düşünmesi ve sorgulaması gerektiğini gördüm…Bende öyle yaptım.Biraz da okudum.Din üzerine, evrim teorisi üzerine falan.Ve ben artık tanrından, tanrının bu adaleti yüzünden, kısacası yarattığını söyledikleri bu dünyanın şerefsizliği yüzünden dinsiz, ateist oldum …

Şimdi özet geçmek gerekirse insanlardan korktuğum ve insanlardan korktuktan sonra onlarla tanışıp bana ar arada darbe vurduktan sonra dedim ki;

-Ahmet’cim güzelliğin yoksa peş para etmezsin…

Neyse arkadalar kısacası sorguladım ve düşündüm.Kitaplara sarıldım.Ve inanmıyorum sana dedim…

Böyle.. :)

Özet geçmek gerekirse biraz anarşist, isyancı ve okuyan, sorgulayan biri olmaya başladıktan sonra din mantalitesini çok yanlış buldum.

İyi akşamlar…

evrensel-insan 12-12-2010 05:48

Saygideger AteistSOL;

Kendi dusuncelerini ifade eden aciklamalarin, medeni cesaretin ve kendini ifade edebilmedeki beceri ve kabiliyetin, taktire sayan. Umarim, bu hem kendin hem de hersey ile ilgili sorgulamalarin, nokta konmadan ve surekli bir surec olarak devam eder.

Cunku, her sorgulama, sana yeni bir seni tanitacak, seni yeni bir sen yapacaktir. Umudum, bu yenilesen dusunce ve davranis ufkunun, insan ve insanligi adina yonlenmesi ve o yonde devam etmesidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

ahmetsln 12-12-2010 06:02

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 350827)
Saygideger AteistSOL;

Kendi dusuncelerini ifade eden aciklamalarin, medeni cesaretin ve kendini ifade edebilmedeki beceri ve kabiliyetin, taktire sayan. Umarim, bu hem kendin hem de hersey ile ilgili sorgulamalarin, nokta konmadan ve surekli bir surec olarak devam eder.

Cunku, her sorgulama, sana yeni bir seni tanitacak, seni yeni bir sen yapacaktir. Umudum, bu yenilesen dusunce ve davranis ufkunun, insan ve insanligi adina yonlenmesi ve o yonde devam etmesidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan;

Bu övgü dolu ve bilgi verici yorumun için çok teşekkür ederim arkadaşım :)

Dark_Prince 13-12-2010 00:53

başından geçenler çok üzücü umarım bundan sonra hayat seni mutlu edecek şekilde gider.hikayeni okurken kendi anılarım canlandı gözümde,hikayemiz birbirine çok benziyor,seninki biraz daha acıymış ama.

bende kuran okudum dinden çıktım,bunda isyanında etkisi büyük.birgün üst geçitten geçerken 7-8 yaşlarında insan tartımı yapan bir kız çocuğu:

abi tartılırmısın lütfen, ekmek parası dedi.o an kan beynime sıçradı kalbime bir hançer yesem daha az acı çekerdim.hele ''ekmek parası'' dediği an tanrıdan tam olarak nefret ettim resmen çileden çıktım.tartıldım ve eve doğru yürümeye başladım hem yürüyordum hem de tanrıya lanet okuyordum.nasıl olurda oyun çağındaki bir çocuk ekmek parası kavgasına gireblir diye tanrıya sorular yağdırıyordum.tanrının adaletsizliğini o gün yakından görmek tanrıdan daha çok nefret etmemi sağladı.yine dünyadaki kaosa isyan etmemek mümkün değil,sadece boş beyinler ''imtihan'' diyip geçiştirebilir,çare aramak yerine tanrıya havale edebilirler.

sonra benimde sevdiğim bir kız vardı ama karşılıksızdı.bu da yetmezmiş gibi uzaktan akrabam da hislerimi bile bile onunla çıktı,neyse dedim senin gibi,önemli olan onun mutluluğu.sonrası ise yine isyan ''tanrı beni aşık ettin ama yaşamama izin vermedin,lanet olsun sana''.

evet sanırım hikayemizde benzerlikler var.neyse dinlerden kurtulduğuna sevindim aramıza hoşgeldin...

ahmetsln 13-12-2010 18:41

Alıntı:

Dark_Prince´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 350902)
başından geçenler çok üzücü umarım bundan sonra hayat seni mutlu edecek şekilde gider.hikayeni okurken kendi anılarım canlandı gözümde,hikayemiz birbirine çok benziyor,seninki biraz daha acıymış ama.

bende kuran okudum dinden çıktım,bunda isyanında etkisi büyük.birgün üst geçitten geçerken 7-8 yaşlarında insan tartımı yapan bir kız çocuğu:

abi tartılırmısın lütfen, ekmek parası dedi.o an kan beynime sıçradı kalbime bir hançer yesem daha az acı çekerdim.hele ''ekmek parası'' dediği an tanrıdan tam olarak nefret ettim resmen çileden çıktım.tartıldım ve eve doğru yürümeye başladım hem yürüyordum hem de tanrıya lanet okuyordum.nasıl olurda oyun çağındaki bir çocuk ekmek parası kavgasına gireblir diye tanrıya sorular yağdırıyordum.tanrının adaletsizliğini o gün yakından görmek tanrıdan daha çok nefret etmemi sağladı.yine dünyadaki kaosa isyan etmemek mümkün değil,sadece boş beyinler ''imtihan'' diyip geçiştirebilir,çare aramak yerine tanrıya havale edebilirler.

sonra benimde sevdiğim bir kız vardı ama karşılıksızdı.bu da yetmezmiş gibi uzaktan akrabam da hislerimi bile bile onunla çıktı,neyse dedim senin gibi,önemli olan onun mutluluğu.sonrası ise yine isyan ''tanrı beni aşık ettin ama yaşamama izin vermedin,lanet olsun sana''.

evet sanırım hikayemizde benzerlikler var.neyse dinlerden kurtulduğuna sevindim aramıza hoşgeldin...

Yorumun için teşekkür ederim kardeşim :)

Evet aslında insan yaşadıkları yüzünden isyan ediyor.Bence isyan çok güzel bir şey. Ben toplumun sözde ahlak ve etik saydığı kurallara uymak istemiyorum.Böyle bir hakkım var.Kimse bana engelde olamaz..

Doğrusu birazda insanlardan nefret etmiyorum değil özellikle "bencil" olanından.

Ne yazık ki o dilenci çocukları gördükçe bende hüzünleniyorum.Onlar bir gün kurtulacak eminim.

mhmd 13-12-2010 19:24

İlginç,

Yaşananların, düşünceler üzerine bire bir etkisi vardır. Doğrudur. Ancak yaşananların bu derece yanlı değerlendirmeleri nadirdir.
Neyin ne olduğunu bilmeden bu derece reddiye ya da telbiye incelemeye değer.

İnsan psikolojisi incelemeye değer. Sadizm ile mazoşizm arasında gidip gelmekteyiz. (Lütfen kimse üzerine alınmasın yazdıklarımız hepimizi kapsar)

Gökte bir varlığın olduğuna inanırız sonra onun yaptıklarımıza olan etkisine!
Ellerimizle yaptıklarımızı dahi görmeyiz de hep o yukarıdakinden dem vururuz.
Göktanrı inanışında belki bu bakış açısı doğrudur da kim demiş bu açı İslamın diye?

Saygı, herşeyden önce...

ahmetsln 13-12-2010 20:04

@mhmd teşekkür ederim yorumun için.

aslında biraz da şöyle oldu, yaşadıklarım beni sorgulamaya itti.dinden soğuttu falan.daha sonra kurandaki çelişkiler vs durumları gördükçe böyle oldum.

zocor 15-12-2010 00:19

:) çoğu yerde islamiyet yayılırklen bazıları da soğuyor, ilginçç..
bi anlatında bizde soğuyalım yıllardır bu forumdayız hala yaz sıcağında oruç tutup namaz kılmaya devam ediyoruz..soğuyamadık gitti..

ahmetsln 15-12-2010 00:33

ateizm bir inanış şeklidir diyen bir insandan zaten sağlıklı sorgulamasını bekleyemem doğrusu.

kısacası insan psikolojisi desem ben size yeterli olur sanırım.

sen doğduğundan itibaren büyüklerin sana din aşılıyorsa allah korkusu yüklüyorsa zaten zor vazgeçersin.
istek arz meseleside var tabi.

ahmetsln 15-12-2010 01:03

Alıntı:

zocor´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 351094)
imzamı tartışırım istenirse, şimdiye kadar kimse ne bana kendisine ateizmin de bir inanış şekli olmadığını ispatlayamadı..

neden Allah korkusu üzerinden gidiyorsunuz ki, kutsal kitaplarda birçok yerde Allahın affı boldur, Allah affedendir diye geçer, neden bunlar üzerinden gidilmiyor, çünkü ceza veren bir Tanrı reddediebilir bir argüman, ama affeden bir Tanrı kabul edilebilir bir argümandır, dolayısı ile dikkat edin hiçbir ateist Allah affedendir böyle bir Tanrı olabilir demez hep Allah yakandır böyle Tanrı olmaz der..çünkü reddetmeye istekli olduğundan Allahın affının bol olduğunu belirtmesi işine gelmez..

Bir konu açın orada tartışırız.

sadece allah korkusu değil. allah merhametini biz daha göremedik hiç ondan olmasın ?.

kutsal kitaplar dinden soğuma sebebi zaten hiç girmeyelim :D

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:22 .