![]() |
allah "süpriz yumurta" gibidir.
Fasil: AF VE MAĞFİRET BÖLÜMÜ
Konu: Af Ve Mağfiret Hakkında Ravi:Ebu Hüreyre HadisNo: 4146 Hadis: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Beni İsrail`de birbirine zıd maksad güden iki kişi vardı: Biri günahkardı diğeri de ibadette gayret gösteriyordu. Abid olan diğerine günah işlerken rastlardı da: "Vazgeç!" derdi. Bir gün, yine onu günah üzerinde yakaladı. Yine, "vazgeç" dedi. Öbürü: "Beni Allah`la başbaşa bırak. Sen benim başıma müfettiş misin?" dedi. Öbürü: "Vallahi Allah seni mağfiret etmez. Veya: "Allah seni cennetine koymaz!" dedi. Bunun üzerine Allah ikisininde ruhlarını kabzetti. Bunlar Rabbülaleminin huzurunda bir araya geldiler. Allah Teala Hazretleri ibadette gayret edene: "Sen benim elimdekine kadir misin?" dedi. Günahkara da dönerek: "Git, rahmetimle cennete gir!" buyurdu. Diğeri için de: "Bunu ateşe götürün" emretti. Ebu Hüreyre (ra) der ki: "(Adamcağız Allah`ın gadabına dokunan münasebetsiz) bir kelime konuştu, bu kelime dünyasını da, ahiretini de heba etti." Fazla yoruma gerek yok... Hadis sahte değilse allah günahkarı cennete gönderip, tüm iyi niyetiyle o günahkarı günah işlememesi için ikna etmeye çalışan mümini cehennemde yaktırmış. Mümin arkadaşları ikaz edelim de bizi imana ikna etmeye çalışırlarken allahın alıngan bir anına denk gelip cehennemi boylamasınlar. |
Re: allah "süpriz yumurta" gibidir.
Ebu Hureyreden başka ne beklenirki?Hadis uydurma konusunda kimse onun eline su dökemez.
|
Benim bulduğum hadisler de hep sahte çıkıyo. En iyisi ben yine ayetlerden gitmeye devam edeyim...
|
ex abim hakket niye biz bi hadis söyleyince hemen uyduruk oluyo anlamadım
|
Hayatını hadis araştırmalarına vermiş ancak Türkiye çapında pek tanınmayan değerli bir ağabeyimizin bir sohbetinde aklıma çakılıp kalan bir cümlesi vardır;şöyle demişti değerli büyüğümüz:Bunca yıllık hadis çalışmalarım neticesinde mevcud hadislerin yaklaşık %90ının uydurma hadis olduğunu söyleyebilirim.
|
doğrudur zibilyonlarca kaynak war ama abimin alıntısı sahih kaynaktan
|
Beni hadis kritiği yapmaya zorlamayın arkadaşlar.Bu hadisin uydurma olduğu daha başından belli.Büyük bir ihtimalle ,Ebu Hureyre bir yahudi masalını dine uyarlamaya çalışmış.
|
Hadis No : 4129
Ravi: Ebu Eyyub Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Eğer siz hiç günah işlemeseydiniz, Allah Teala hazretleri sizi helak eder ve yerinize, günah işleyecek (fakat tevbeleri sebebiyle) mağfiret edeceği kimseler yaratırdı." * Kaynak: Müslim, Tevbe, 9, (2748); Tirmizi, Da'avat 105, (3533 ) Sevgili exclusive, Kütüb-i Sitte'den bir hadis de benden olsun. İlginç değil mi?... |
abi senin aykırı görüşlerin daha öncede site içerisinde söz konusu oldu burda eleştirilen gerçek islam ve gerçek anlamda islamın ebu hureyre nin riayet ettiği hadisleri de kabul ediyo hadisi reddedbilirsin ama hadisi reddederek islamı savunmak saçma oluyo biraz
|
hiramusta doğru söylüyor yepsi yalan. yoksa siz doğrumu diyorsunuz
eğer onlar yalan değilde doğru ise ne duruyorsunuz iman edinsene. bunların doğru olsuğunu kabul eden ateist varmı ya? |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:02 . |