Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 05-08-2006, 04:23
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart allah "süpriz yumurta" gibidir.

Fasil: AF VE MAĞFİRET BÖLÜMÜ
Konu: Af Ve Mağfiret Hakkında
Ravi:Ebu Hüreyre
HadisNo: 4146

Hadis:

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Beni İsrail`de birbirine zıd maksad güden iki kişi vardı: Biri günahkardı diğeri de ibadette gayret gösteriyordu. Abid olan diğerine günah işlerken rastlardı da: "Vazgeç!" derdi. Bir gün, yine onu günah üzerinde yakaladı. Yine, "vazgeç" dedi. Öbürü: "Beni Allah`la başbaşa bırak. Sen benim başıma müfettiş misin?" dedi. Öbürü: "Vallahi Allah seni mağfiret etmez. Veya: "Allah seni cennetine koymaz!" dedi. Bunun üzerine Allah ikisininde ruhlarını kabzetti. Bunlar Rabbülaleminin huzurunda bir araya geldiler. Allah Teala Hazretleri ibadette gayret edene: "Sen benim elimdekine kadir misin?" dedi. Günahkara da dönerek: "Git, rahmetimle cennete gir!" buyurdu. Diğeri için de: "Bunu ateşe götürün" emretti. Ebu Hüreyre (ra) der ki: "(Adamcağız Allah`ın gadabına dokunan münasebetsiz) bir kelime konuştu, bu kelime dünyasını da, ahiretini de heba etti."

Fazla yoruma gerek yok... Hadis sahte değilse allah günahkarı cennete gönderip, tüm iyi niyetiyle o günahkarı günah işlememesi için ikna etmeye çalışan mümini cehennemde yaktırmış. Mümin arkadaşları ikaz edelim de bizi imana ikna etmeye çalışırlarken allahın alıngan bir anına denk gelip cehennemi boylamasınlar.

m.kara

Önerilen Siteler