Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Siz görmediğim şekilde putları yerle bir ediyorsunuz... (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=3003)

29-10-2006 04:03

Siz görmediğim şekilde putları yerle bir ediyorsunuz...

Yıllardır gerek www.kurandakidin.com gerekse Kur'an çerçeveli projelerde insanlara gerçek dinin sadece Kur'an'dan öğrenileceğini ve mezheplerin, tarikatlerin, tasavvufun binlerce uydurulmuş hadisin Tertemiz dini baltaladığını anlatmaya çalışan bir arkadaşınızım. Yıllarca çevreme hep bu saçmalıkları anlatmaya çalıştım.. Hatta din yobazları ve beyni şeyhlerde kirada olanlarla çok karşı karşıya da geldim.

Bu Projeyle tanıştıktan sonra, uyduruk dinin kaynak ve ritüellerinin gerçek Kur'an İslamına nasıl yara açtığını daha da iyi gördüm ve hep yakınlarıma gösteriyorum.

Aydınlanma çabasıyla oluşturulan bu proje şimdiye kadar görmediğim şekilde gerçek Kur'an Dinine ve Kur'an eksenli düşünmeye, şeyh/tarikat/mezhep putlarını yok etmeye çok büyük hizmetler ediyor. Yüzlerce yıldır İslamın içine sokulan saçmalıkların nasıl sonuçlar verdiğini gösteriyorsunuz. Çünkü konular ağırlıklı olarak bu uyduruk dinin eleştirisine dönük.. Elbette İlhan Arsel - Turan Dursun kaynaklı Kur'an eleştirileri bölümü de var ancak. Bu eleştiriler çok zayıf. Mısır'da tarım varmıydı.. Samiriler hangi dilde nasıldı.. gibi konular öze dönük konularda değil. Zaten Kur'an da Çelişki bulmak imkanı olamaz. (Böyle inanıyorum.)

Projedeki Temel amaç bu olmasa da bu gerçeği samimiyetle belirtmek istedim.
Siz hiç görmediğim şekilde putları yerle bir ediyorsunuz...
iyiki varsınız.

Not: şifre sorunu yaşadığım için yeni kullanıcı olarak başlık açtım. Daha önceki kullanıcı adımda mesaj sayısını doldurmuştum.

Not. Bir süre önce bir arkadaşımızın "Müslümanlarında turandursun.com'da grubu bulunsun" teklifine rastlamıştım. Eğer Saygıdeğer Yöneticiler bunu düşünürse mükemmel olur. Gönüllü olarak katılıp desteklerim. Hem bu olay, Birlikte yaşama kültürü geliştirme ve sert yaklaşımları çarpışmaları önleme konusunda muhteşem olur. Ateisti, İnananı, İnanmayanı.. hepsi bu Vatanın beyinleri ve değerleri... Bu arada herhangi bir zamanda buluşmanız sözkonusu olursa katılmak isterim.

Saygılarımla..

29-10-2006 05:21

Re: Siz hiç görmediğim şekilde putları yerle bir ediyorsunuz

Sevgili Türkibrahim,
Bence yanılıyorsunuz. Burada yıkılan putlar değil. Burada yıkılan kuranın kendisi. 1400 yıl önce yazılan ilkel bir kitabı sizin çabalarınız da kurtaramıyacaktır. Bilimi maske edinip kurana uyarlamaya çalışmak da sizi kurtaramıyacaktır.Sizden tek bir şey istiyorum. Bana bir bilimsel buluş gösterin ki kuranı temel almıştır. O bilimsel buluş kuran sayesinde ortaya çıkmıştır.

Şimdiye kadar bu din uydurukmuş. Bu sizin düşünceniz. Sorun uyduruk olmasında değil. Sorun ortaçağa ait bir kitabın günümüzde içine düştüğü durumdur. Artık bu gerçeği görün. Bunu göremediğiniz sürece bu din uyduruk olmaya devam edecektir. Bu uydurukluk insanların uydurması değildir. Tam tersine bu kitabın gerçek yansımasıdır. Çünkü kitabın kendisi uyduruk.

Ben bu önerinizi yönetime yine de götüreceğim. Ama kişi olarak da bu önerinize de katılamayacağımı belirtmek istiyorum. Sitemiz dinlerden özgür insanların sitesidir. Bunu temel almaktayız. Ama demokratik bir forum olmamızın gereği olarak inançlı arkadaşlarımızın da burada düşüncelerini savunmasından yanayız. Eğer saygı ve sevgi temelinde bu tartışmayı karşılıklı yapabilirsek bunu da bu ülkenin geleceği açısından bir başarı olarak değerlendirmekteyim.

29-10-2006 07:52

Re: Siz hiç görmediğim şekilde putları yerle bir ediyorsunuz

Sayın ezkamo,

Yukarıda da belirtmiştim bu yazıyı yazma niyetim sadece benim yakın çevremde yaşadığım ve karşılaştığım temeldeki gelişmeler. Elbette ana sloganınız da hedeflerinizi anlatıyor. Sadece paylaşmak istedim. "saygı ve sevgi temeli" önceliğimizdir. En kısa zamanda sizinle tanışmak isterim. Bir süre daha düşüncelerimi iletip beni tanıyınca sizden ve proje yetkililerinden ikili görüşme talep edeceğim. Ben 40 yaşında bir bilim insanıyım. Ayrıca bu projede dediğim gibi Müslümanlarda grup kurabilmelidir. Bunu tebliğ, karşılıklı tartışma ya da din temelli düşünmeyiniz. Bu örnek Türkiye'ye ve Dünyaya efsane olur. Bunu da bu güzel Vatanın Vatansever, ayrılık, kan, gözyaşı ve çatışma istemeyen insanları başarır..

"Bence yanılıyorsunuz. Burada yıkılan putlar değil. Burada yıkılan kuranın kendisi. " görüşünüze daha sonra yazacağım... Şimdilik ana temam bu değil.

Saygılar..

ozgur_beyin 29-10-2006 12:03

Re: Siz görmediğim şekilde putları yerle bir ediyorsunuz...

sevgili türk ibrahim.
* *zeki bir arkadaş olduğun belli, çünkü sorguluyorsun. kuran dakidin vehhabiliğe yakın bir ekoldur.abdul vehhabda ingilizlerin yardımıyla * bidatları,bizim bildiğimiz anlamıyla hurafaleri ,kaldırıp asrı daadete döneceklerdi. peygamberin mezarı bile son anda kurtuldu.. ama sonunda asrı sadete değil asrı zındana *döndüler. bu gün bidattır diye kadın araba bile kullanamıyor.sende bana göre son merdivendesin bir adım sonra kurandaki çelişkileri görmeğe başlıyacak , vicdanı hür, irfanı hür, bir insan olacaksın .en son söyleyeceğim,meramını iyi anlatan, *eğitimli hoşgörülü medeni insan olduğun, bu ,seni sevmeme yetti. insan uygar bir şekilde düşündüklerini söylemeli ve aynı uygar *duruşla da cevap vermelidir.

mep 29-10-2006 12:38

Türk ibrahim abim.
* *Hadisler ve diğer islamla ilgili bilgileri inkar edip sadece kuranı kabul ettiğini söyleyen insanlar günümüzde oldukça çok.kuranda olmayan bilgiyi kabul etmeyip dinden olamıyacağını söylemek maalesef kuranı aklamaya yetmiyor.Bana söyliyebilirmisiniz rekatlarıyla,dualarıyla,hiç bir açıklama yapmadan namaz kılın diye emreden bir kurana ki namaz dinin direğidir derler .hadis ve dini bilgilerden namaz şekil ve dualarını öğrenmeden nasıl uyabileceksiniz.yada kıldığınız namazın tüm diğer bilgiler gibi yanlış bilgiler üzerine inşaa edilmediğinden nasıl emin olabileceksiniz.Dinin direği diye tabir edilen bir ibadet biçimi herşeyi açık seçik anlatıyorum diyen bir kitapta niye açıklanmaksızın geçilip muallakta bırakılmıştır.tüm hadis ve dini bilgileri ret ettiğinizde ne şekilde namaz kılmayı düşünüyorsunuz.çünkü kılmanız emredilmiştir.

tmehmet_kk 29-10-2006 13:38

selamlar
arkadaşın müslümanlarında grup kurabilmesi teklifine destek veriyorum.gerçekten çok ilginç olur iki zıt tarafın birarada yaşayabileceğine güzel bir örnek olur.tabiki saygı ve sevgi temeline oturtulursa.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:05 .