Yıllardır gerek
www.kurandakidin.com gerekse Kur'an çerçeveli projelerde insanlara gerçek dinin sadece Kur'an'dan öğrenileceğini ve mezheplerin, tarikatlerin, tasavvufun binlerce uydurulmuş hadisin Tertemiz dini baltaladığını anlatmaya çalışan bir arkadaşınızım. Yıllarca çevreme hep bu saçmalıkları anlatmaya çalıştım.. Hatta din yobazları ve beyni şeyhlerde kirada olanlarla çok karşı karşıya da geldim.
Bu Projeyle tanıştıktan sonra, uyduruk dinin kaynak ve ritüellerinin gerçek Kur'an İslamına nasıl yara açtığını daha da iyi gördüm ve hep yakınlarıma gösteriyorum.
Aydınlanma çabasıyla oluşturulan bu proje şimdiye kadar görmediğim şekilde gerçek Kur'an Dinine ve Kur'an eksenli düşünmeye, şeyh/tarikat/mezhep putlarını yok etmeye çok büyük hizmetler ediyor.
Yüzlerce yıldır İslamın içine sokulan saçmalıkların nasıl sonuçlar verdiğini gösteriyorsunuz. Çünkü konular ağırlıklı olarak bu uyduruk dinin eleştirisine dönük.. Elbette İlhan Arsel - Turan Dursun kaynaklı Kur'an eleştirileri bölümü de var ancak. Bu eleştiriler çok zayıf. Mısır'da tarım varmıydı.. Samiriler hangi dilde nasıldı.. gibi konular öze dönük konularda değil. Zaten Kur'an da Çelişki bulmak imkanı olamaz. (Böyle inanıyorum.)
Projedeki Temel amaç bu olmasa da bu gerçeği
samimiyetle belirtmek istedim.
Siz hiç görmediğim şekilde putları yerle bir ediyorsunuz...
iyiki varsınız.
Not: şifre sorunu yaşadığım için yeni kullanıcı olarak başlık açtım. Daha önceki kullanıcı adımda mesaj sayısını doldurmuştum.
Not. Bir süre önce bir arkadaşımızın "Müslümanlarında turandursun.com'da grubu bulunsun" teklifine rastlamıştım. Eğer Saygıdeğer Yöneticiler bunu düşünürse mükemmel olur. Gönüllü olarak katılıp desteklerim. Hem bu olay, Birlikte yaşama kültürü geliştirme ve sert yaklaşımları çarpışmaları önleme konusunda muhteşem olur. Ateisti, İnananı, İnanmayanı.. hepsi bu Vatanın beyinleri ve değerleri... Bu arada herhangi bir zamanda buluşmanız sözkonusu olursa katılmak isterim.
Saygılarımla..