Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Yeni Üyeler (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=28)
-   -   gameover yaklaşık 1 sene aradan sonra geri döndü (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=3821)

gameover 04-04-2007 13:49

gameover yaklaşık 1 sene aradan sonra geri döndü

arkadaşlar, bu tarihten yaklaşık 1 sene önce, savunduğum agnostik-deist-ateist karışımı fikirlerin yanlış olduğunu öne sürüp bir anda islama geri döndüğümü açıklamıştım.

kimseye de tutarlı bi açıklama yapmadan siteye uzun zaman uğramamıştım. ama zaman içerisinde köprünün altından sular geçmeye devam etti.

o zamandan bu zamana, insanın dünyaya gelişinden itibaren nasıl çeşitli inançlarla koşullandırıldığını ve bunların insan bilinçaltında nasıl baskı oluşturduğunu farkettim.

ilk etapta islama doğru yeniden kayışımın sebebinin bu olduğunu gördüm. aklen islamı çelişkili bulup eleştirsem bile bilinçaltımın bana ters yönde baskı uyguladığını anlıyorum bi kaç zamandır.

siteden koptuktan sonra belli bi süre islam tarzı takılsamda baktımki sorunlar yine önümde duruyor. sadece sorunların üstünü örtmeye çalıştığımı gördüm.

neyse çokta uzatmıyım.

sonrasında meditasyonla tanıştım. kendi kendime oynadığım zihin oyunlarımı daha *
derinlemesine farkettim. şimdi daha iyi anlıyorum şartlandırmaların insan üzerindeki etkisini.

insanüstü varlıkların ya da mucizevi olayların nasıl küçükten beri kafamıza işlendiğini.

meditasyonla insan zihnini gittikçe daha iyi anlıyor. duygulanımlarını farkediyor.

insanın kendiyle yüzleşmesi lazımmış meğer. tamamen tarafsız olarak tabi.

tüm hatalarıyla gameover burda. herhangi bir dinin mensubu olmadan.

spartacus 04-04-2007 14:01

Re: gameover yaklaşık 1 sene aradan sonra geri döndü

hoşgeldin, Gameover.

Play Again.

gameover 04-04-2007 14:36

çok teşekkür ederim spartacus dostum,

play again, game not over :)

sodomo-- 04-04-2007 14:44

Gameover, hoşgeldin kardeşim. Madem meditasyonla ilgileniyorsun bak sana bir link vereyim okumanı tavsiye ederim

http://www.turkishzen.com/index.php

Dünyaya "sıfır" noktasından bakmak hiç de fena değil, bütün fazlalıkları görürsün. Hele hele islamın insan beynindeki yıkıcı etkisini daha da bir iyi görürsün. En doğru din kendini imha eden dindir. Yaşamı anlamak gibi güzel bir din mi var? Bak o da kendini imha ediyor.
Tekrar hoşgeldin.

pante 04-04-2007 14:51

Sevgili Gameover;
Yuvaya hoşgeldin. Ben de senin durumuna 1 yıl önce görüşte bulunmuş ve senden açıklama istemiştim. Cevabını bugün almış olduk.

Tarih: 2006-03-27, 17:43:22 * *Mesaj konusu: Re: müslümanlığa geri döndüm * * *

--------------------------------------------------------------------------------

İnceleyip araştırıp da ateizmi seçenlerden herhangi birisi , ister bilim adamı ister sıradan insanın ,
bir daha dinlere dönmesi imkansız gibidir.
Tanrı inancına erişir ama bir dini benimsemesi , başka etkenler yoksa çok zordur.
Anthony Flew'de öyle.Tanrıya inanmıştır ama deist'tir.
Gameover'ın durumu özeldir.Yani başka etkenler söz konusudur.
Dolayısıyla geçicidir.Bir müddet sonra etkiler ortadan kalkacak ve o bağımsız anlamda Tanrısınla kucaklaşacaktır.Hoşunuza gitmese de bu durum kaçınılmazdır.
Yanlışsam Gameover açıklasın..
* *-Pante-
-----------------------------------------------------------------------------
Sonuçta haklı çıkmış olmaktan dolayı ben de mutluyum. Geçen hafta bir forumda koyu bir müslümanın Muhammed hakkındaki tartışmaların sonunda ateist olduğunu açıklamasını da doğru bulmamış ve "Muhammed'i terkedenin onunla birlikte Tanrıyı da terketmesi sağlıklı değildir." diye açıklamıştım. Demek ki daha önce Tanrıya değil aslında Muhammed'e tapılıyormuş. Nitekim müslümanların büyük çoğunluğu bu çizgidedir. O foruma yazarken aklıma sen gelmiştin.
Burada da köprülerin altından çok sular geçti Gameover.
Artık Allah'a, peygambere küfür, hakaret etmeden yazmak zorundasın. Seviyeli yazacağını düşünüyorum. Görüşürüz..

gameover 04-04-2007 14:56

teşekkürler sevgili sodomo,

güzel bi siteye benziyor.

bilenler söylemiyor, söyleyenler bilmiyor. çok hoş bi söz.

pante yuvaya döndüm :) insanın deneyip yanılarak öğrenmesi zahmetli gibi gözüksede çok hoş ve doğamızda bunun üzerine kurulu galiba. böylelikle sahte ve gerçek farkediliyor. seviyeli bir birliktelik olacağından emin ol :) tüm eski dostlara selamlar, saygılar.

vartor 04-04-2007 16:26

hosgerigeldin gameover,
*Gittiginde bayagi sukutu hayale ugratmistin beni, gine de kesin konusma, acik kapi birak istersen.

gameover 04-04-2007 16:45

sevgili vartor,

bu geçen 1 sene zarfında bazı şeyleri daha iyi gördüm, dinsel öğeler hakkında nasıl programlandığımı farkettim. onun için geri dönüş biraz zor eski günlere.

saygılar.

04-04-2007 17:46

Hoşgeldin gameover.

INSERT COIN :)

sodomo-- 04-04-2007 18:40

Sonuçta haklı çıkmış olmaktan dolayı ben de mutluyum. Geçen hafta bir forumda koyu bir müslümanın Muhammed hakkındaki tartışmaların sonunda ateist olduğunu açıklamasını da doğru bulmamış ve "Muhammed'i terkedenin onunla birlikte Tanrıyı da terketmesi sağlıklı değildir." diye açıklamıştım. Demek ki daha önce Tanrıya değil aslında Muhammed'e tapılıyormuş. Nitekim müslümanların büyük çoğunluğu bu çizgidedir. O foruma yazarken aklıma sen gelmiştin.

Pante, Gameover tam da bundan bahsetmişti zaten. Mesele senin hala "Tanrıyı terketmek" diye tarif ettiğin bir İslam'i önyargı içinde bulunman ve temelde yatan bir dini şartlanmışlık. Söyler misin bana Tanrı'yı teketmek nedir? Tanrı'nın olup olmamamsı ile ilgili değil bu soru. Sen Tanrıya inanmamayı hala "Tanrı karşısında kaybedilen bir pozisyon" veya "karşılığında Tanrı tarafından da terkedilmek" olarak görüyorsun. Bu Gameover'ın bahsettiği türden dinsel bir şartlanmışlıktır. Kızma ama bence bu konuda Gameover'dan öğreneceklerin var...

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:51 .