Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Nasıl Dinsiz oldumm..??? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=684)

Nomore__lie 17-08-2005 13:38

Nasıl Dinsiz oldumm..???

.. Anne tarafımdan Dayı -dede- teyzeler hepsi 5 vakit çi ... İlkokulda Elif be yi bile bitirmiştim...ne verirlerse onu yiyorsun..anlamyısun ki... neyse

Ama Ortaokulda bazı şeylerin farkına vardım... Gusul abdesti ile başladım ... mantıgını bi türlü anlamıyorum.. zaten ne zaman mantık arasaydım; sus gunah sorulmaz oyle .sorulmaz boyle... anlatıyolar... ama içimden diyorumki ....(söylediklerimi söylemiycem) ....Zaten bıraktım mantık aramayı da abdest falan bıraktımm....almıyorum yanı.. hani derlerya gusul ken her adımın haram maram bilmem ne bla bla .. :) neyse takılmıcam gusula :) tabi ki duş alınır ilişki sonrası ama ter mer bla bla ...ama abdest boyutuna gerek yok ....

Neyse derken bir çocukla tanıştım... hıiıstıyanmış...ama hiç umrunda olmayanlardan..oda konuşmaz bende konuşmam din konusnda .. ben bir gün şey sordum peki hırstiyanlar nasıl görüyor muslumanları ,
muslumanlık hakkında ne düşünüyor diye... O zamanlar bilmiyorum tabi yaş ufak daha .. ama arştırma azmiı var... neyse arkadaşım dedi ki..... Onlara göre müslümanlıgın allahın son hak din olarak muhammed
aracılıgı ıle ilan etmesi uydurma ..doğrumu ? mutabıkmıyız?? eğer zaten kabul etselerdi zaten hepsi musluman olurdu... allahın muslumanlıgı son din oldugunu ve tüm insanlıgın bu dine yönelmesi ni emreder değil mi? neyse......hala orta okuldayım :)

Ondan sonra dusunmeye başladım..... çok basit bir ornekle ....fenerliyim laf aramızda... hala da fenerliyim...bazen sinir krizlerine soksa da bin lanet okusakta yine fenerliyim.. saç baş da yoldursa avrupada nalda toplasa fenerliyim.. ..diğer takımlar dunya şampiyonuda olsa ,hatta 3 ncu ligde bile oynasa fenerliyim.. sizde öyle demi ??

peki allah nasıl bir mantık içinde ilk kurdu ğu din veya ilk indirdiği kitap veya ilk herneyse... içerisde düzenlermeler yapmak yerine ayrı ayrı dinler oluşturup ( artı şeytan falan hikayesi de var....tabi olm valla bak..oyle anlattılar.. bide normal kedni dinin içinde şeytan ayartmaları var . onlada mucadele ediiliyo. en azından musluman bazı kardeşler böle söledi .. ölüm anında bile son nefeste akıl çelmeye çalışıyomuş -zor zanaat ) insanı cehenneme yollamak için bahane sebep birsürü engel .....hırıstıyanı yahudisi bla bla şamanı, budisti ... bu kadar insan din değiştirecek ..dicek ki arkadaşlar dinimiz update olmuş yenisi gelmiş hadi ona hurmet edelim .. o din in mensubu olalım... ben futbol takımımı değiştmiyorum adam dini ni değiştirecek... zor bee....
din diyorum.. boru değil.. sen yaparmısydın ??? katolik bir aileni ferdi düşün .. ( yapardım der şimdi :).. .....
şimdi ben desem elimdede sağlam kanıtlar falan ( o kız hikayesi gibi yapmam tabi ) son dini düzenlenmöiş hali desem inırmısın bana :??? sanmıyorumm... neyse ...

rakamları sallıyorumm...dünyada 8 milyar mı ınsan var 3 milyarı müslüman diğerleri kafir.. hepsi cehenneme .. ki müslüman larında hepsi gitmiyo... yarısıda cehenneme de ... kaç cennet olduguda bir muallaa.. 5-6 miyar insana cehennem vizesi kafaadan çıktı.. bir de ben olayım dedim ... geldim bu gunlere...

AYRICA burada tartışma ortamı diger islamik sitelerde ki gibi değil .. görüş belirrtiginde mesajım siliniyo:)) hiç bir hakaret ve küfür kesinlikle yok... sadece cevap veremiyolar... kuran ı yırtan kız ın evrimi var ya ençok ona kopuyorumm..bide allah diyen aslan.. beş kişiye yolladım ne diyo diye... hayvan olm kükrüyo dediler.. :):)

ben sadece dinlere ve Muslumanlıkta ise kafaya göre (her ihtiyaç duyuldugunda ) ayet-hadis çıkarılması.. ....

ensareo 17-08-2005 13:46

Tartışmanın uslubu olur.Sen kendine göre şirinlik yapmaya çalışıyorsun..Aklını kullanmadıysan bize ne..Ayrıca cehennemin hayırlı olsun inşaAllah biran önce kavuşursun..

Nomore__lie 17-08-2005 14:02

Alıntı:

ensareo´isimli üyeden Alıntı
Tartışmanın uslubu olur.Sen kendine göre şirinlik yapmaya çalışıyorsun..Aklını kullanmadıysan bize ne..Ayrıca cehennemin hayırlı olsun inşaAllah biran önce kavuşursun..

misyoner ise yanlış yerdesin...
sana bişi sorcam ? sende başı açıklardan kulak memesi gözükenlerden tahrik oluyormusun ??
artı ben aklımı kullandığım için bu posiyondayım.. araştırısan görürsün ..

ki .. müslüman ülkelerin toplamında okuma yazma oranı kadınlarda % 70 e yakın belki daha fazla.. erkeklerinde % 55 -60 cıvarında... okumuşsundur.....

Justhinking 17-08-2005 23:38

No more lie kardeş;

anlamadığını söylediğin gusul olayından başlayalım. cinsel bir aktivasyondan sonra banyo yapmak bir duş almak gerekir. çünkü bilimsel olarak da kanıtlanmıştır ki cinsel ilişki ya da aktivasyon sırasında maximum düzeye yaklaşan fiziksel aktiviteler alınan duş sayesinde normal hale dönüşür. Şimdi burada her artniyetli ve nadir halis niyetli kardeşin aklına şu soru gelir peki neden abdest şeklinde olması gerekir neden yıkanıp çıkmıyoruz? Bu soruyu soran beyin özür dilerim ya aktif halde değildir ya da aktif olduğunu zannedip böbürlenenlerdendir. Yani düşündüğünü düşünenlerden. nedenine gelecek olursak:
fiziksel olarak anormal bir seyre giren aktivitelerimizi duş alarak normale dönüştürmeyi onaylıyoruz mantıklı kılıyoruz ancak sanki hiç manevi yönümüz yokmuş gibi manevi aktivitelerimizi de normale çevirmemiz gerektiğini görmezden geliyoruz böyle bir işi saçma buluyoruz. umarım böyle düşünen bir beynin ne kadar yanlış bir aktivasyon halinde olduğunu hepimiz anlamışızdır.. daha fazla uzatmaya gerek duymuyorum eğer hala muallakta kalan bir mevzuu varsa açıklamaya çalışırım bildiğim kadarıyla..

Bir başka mevzuu da etrafındaki 5 vakit namazında olan mümin kardeşler ki söylediğine göre onlar sorduğun sorulara günah demişler. şimdi nomore lie kardeş burada önünde iki seçenek beliriyordu ya şimdiki nickin gibi nomore lie diyecektin de has-salih manada İslamın gerekliliklerini araştırıp aslında İslamın düşünmeyi sorulara cevap bulmayı öğütlediğini anlayacaktın ve hatta anlatacaktın ya da düşündüğünü düşünüp araştırdığını zannedip İslamı reddedecektin..
kısacası İslam sus günah dedirtmez sorulan sorulara düşündürür cevap buldurur. mesela gusulun kendimce açıklmasını yaptım. bu yaptığım günah mı hayır beni İslamdan uzaklaştırır mı hayır kesinlikle bilakis yaklaştırır. o zaman seçim sana kalıyordu kardeş hala irade senin elinde olduğu gibi..

Son olarak da şunu söylemem gerekir ki Allah 4 kitap göndermiştir din değil. Allahın dini birdir ama insanlar onu tahribata uğratmaya çalışmıştır. son olarak da Allah tahribata uğramasına engel olacağı bir kitap göndermiştir.. o kitapta Kurandır ve dikkatinizi celbedeceği en azından celbetmesi gerekeceği gibi din Muhammedilik değildir İslamdır.christ-tian değil musa-evilik değil yani biz bir insan değil bir ilaha bir yaratanın varlığına inanıyoruz.. değiştirmiyoruz değiştirlmesine engel olmaya çalışıyoruz.

Selametle bereketle hidayetle..

Nomore__lie 18-08-2005 00:03

dostum ben sadece icimi doktum ... aciklamalariniz bana yapmayin ben aciklama istemiyorumm .... sadece icimi doktum... herseyin koskoca bir yalan oldugunu ilk defa haykirdim........huzur doldum yani.....

Justhinking 18-08-2005 10:48

rahatlamış olmana sevindim. ama eğer sadece kendi düşündüklerini doğru kabul edersen ne farkın kalır onca hakarete maruz kalan düşünmeden inananlardan..

bir de bana anlatmayın diyorsun. ama inandığım dinin bir gerekliliğine lüzumsuz diyorsun, bir nevi küçümsüyorsun hem de bunu haklı göstermeye çalışıyorsun. açıklmasını yapmaya çalışınca da açıklmayı dinlemek istemiyorsun. yaptığın bağnazlık kardeşim. haddim olmayarak belki şunu söylemek zorundayım ki sen anlatma desen de demesen de bunu, daha doğrusu anlayabildiklerimi anlatmaya çalışacağım. bunun karşılığında ne para alıyorum ne de hiç olmamış ve olmayacak mollarımdan hocalarımdan övgü alıyorum. sadece paranın değil bilginin de zekatı vardır bir nevi onu ödemeye çalışıyorum...

selametle bereketle hidayetle

Nomore__lie 18-08-2005 11:28

Alıntı:

Justhinking´isimli üyeden Alıntı
rahatlamış olmana sevindim. ama eğer sadece kendi düşündüklerini doğru kabul edersen ne farkın kalır onca hakarete maruz kalan düşünmeden inananlardan..

bir de bana anlatmayın diyorsun. ama inandığım dinin bir gerekliliğine lüzumsuz diyorsun, bir nevi küçümsüyorsun hem de bunu haklı göstermeye çalışıyorsun. açıklmasını yapmaya çalışınca da açıklmayı dinlemek istemiyorsun. yaptığın bağnazlık kardeşim. haddim olmayarak belki şunu söylemek zorundayım ki sen anlatma desen de demesen de bunu, daha doğrusu anlayabildiklerimi anlatmaya çalışacağım. bunun karşılığında ne para alıyorum ne de hiç olmamış ve olmayacak mollarımdan hocalarımdan övgü alıyorum. sadece paranın değil bilginin de zekatı vardır bir nevi onu ödemeye çalışıyorum...

benim gibi düşünen insanların etrafımda çogalması bana keyif veriyor...
ve ben senin yukarda açıkladıklarını hepsini hepsini hepsini hespsini okudum ...+ anlatıldı..... anlatıldıkça ...daha işime yaradı ve bugunku rahatlıga ulaştım... allahın varlığı ve birliği benim derdim değil... vardır bir yaratan veya yoktur... beni o fazla ilgilendirmiyor... bana bir hayat verilmiş kim vermiş niçin vermiş ... çok fazla onemli değil .sadce yaşarım ben koşulsuz ve kısıtlamasız........... avrupada geçen mayısta bir anlet yapıldı ... tabii yki tum avrupa tek tek yapılamdı bu anket.... % 55 dini ve tanrı umrunda değil ..... ve daha da yükseliyor heryerde ... buda sevindirici.( şahsım adına ) .......

Justhinking 18-08-2005 22:54

no more -lie kardeş;

söylediklerinden anladığım birşey var haybeye yaşıyorsun. neden öyle yaptığına gelince ki anlaşılan bu seni ilgilendirmiyor ama beni ilgilendiriyor:
çünkü kaybedeceğin hiçbir şey yokmuş gibi geliyor.. yalnız dikkatini çekmekte fayda görüyorum sana öyle geliyor.. tamam bu söylediğimi salt doğru kabul etme ama lütfen düşün.. anlık zevklerden bahsetmiyorum sana zamansız bir saadetten bahsediyorum aksine, anlık bir cezadan bahsetmiyorum sana zamansız süresiz bir bedelden bahsediyorum tam tersine.. düşünmekte fayda var.

ensareo 19-08-2005 01:03

Kokain çekipte huzur doluyum diyenlere benziyor...Ama geçici olduğunu sende biliyorsun.Önce kendini aldatmaktan vazgeç..Ve dilediğin gibi yaşa..Buda senin seçimin...Sonucuda senin..

Nomore__lie 19-08-2005 09:34

Alıntı:

Justhinking´isimli üyeden Alıntı
no more -lie kardeş;

söylediklerinden anladığım birşey var haybeye yaşıyorsun. neden öyle yaptığına gelince ki anlaşılan bu seni ilgilendirmiyor ama beni ilgilendiriyor:
çünkü kaybedeceğin hiçbir şey yokmuş gibi geliyor.. yalnız dikkatini çekmekte fayda görüyorum sana öyle geliyor.. tamam bu söylediğimi salt doğru kabul etme ama lütfen düşün.. anlık zevklerden bahsetmiyorum sana zamansız bir saadetten bahsediyorum aksine, anlık bir cezadan bahsetmiyorum sana zamansız süresiz bir bedelden bahsediyorum tam tersine.. düşünmekte fayda var.

dostum size gore boş yaşıyorumm ... ben ailem için yaşıyorumm evliyim bu arada çocugum içn yaşıyorum karım içn yaşıyorumm... annem için yaşıyorumm. babam için yaşıyorumm kendim içn yaşıyorumm.......vaktimi bunlara adamışım ben ....ve keyf alıyorum...yaşamayı ve yaşadığım sureyi seviyorumm... insanlarıda seviyorum ....oyle bakma... kimseden nefret etmiyorum.....

dostum soyledim inanmadıgım biseyden korkamaz ınsan........
nasıl benim söylediklerim size boş geliyorsa .. senin bana anlattıklarında bi ro kadar saçma ve komik geliyor...

salıcakla kalın

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:29 .