Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Kur'an üzerine (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=7664)

Xweser 19-09-2008 17:24

Kur'an üzerine

Selam,

Kuran'da Islam'in 5 sartindan olan; namaz - hac - zekat nekadar ele alinmistir.

Mesala namazin vakitlerini isimleri ile birlikte bildiren bir ayet varmidir ? Taha suresinde tesbih gecer ayriyetende arapca gramer kuralarina gore en az 6 vakit cikar.

Namazin rekat sayilarini kurandan verebilirmisiniz ? Ne okunacagi vs.. ?

Zekat kimlere verilir, hangi mallardan kacta kac verilir ? Sadaka ile karistirmayin..

Kac defa tavaf yapilir ? Nasil baslanir nerede biter, ne okunur, ne yapilmaz ne yapilir ?

Sorular uzayip gider. Bunlar Kuran'da zorlama yorumlarla dahi zarzor cikartilir. Peki peygamber kissalarina genis yer veren kuran bu onemli mevzularini niye es gecmistir de hadislere vs. birakmistir.. ? Musa'nin asasini yere attiginda neye donustugumu daha onemli yoksa namazin rekatlari mi yada vakitleri mi ?

Kadinlara zihar yapanlarin neyapacagi bellide, tecavuzun cezasi nerde kuranda ??

Akil ile celisen ayetlere hemen yorum yapilir; mecazi anlatim..!!

Allah'in meleklere ademi yaratacagini sormasi vs. ahirette ki konusmalar vs. bunlar mecazdir da apacik aciklayi olan bir kitap nasil mecaz kullanilir. Mecaz sunger gibidir istediginiz yone cekebilirsiniz. Kendisi hadislere yorumlara alimlere muhtac olan bir kitap nasil aciklayi ve apacik olabilir ?

Ayetlerin basinda neden, bu bir mecazdir yanlis anlamayin gibi uyari yok ? Oyle ya artniyetliler olabilir, araplarin deyimlerinden haberdar olmayanlar daha da ilerisi arap olmayanlar olabilir..!!!

Buyrun muslumanlar hodri meydan toplayin peygamber kissalarini ve gorun kuranin kacta kacini olusturdugunu ? Bukadar savundugunuz ovundugunuz kitap bir masal kitabi ancak eksik ve yarim. Peygamber kissalarinin insanliga ne getirisi olabilir ? Ne yarari olabilir ki 3-4 tekrarla anlatilmis ?

Kavranilamayana duyulan merak,
Insanlik tarihinde koca bir muglak,
Neyi ariyorsun be insan Tanri'yimi ?
Birakta O sana versin biraz kulak..

M. Bémal Bedew

malcolmx 20-09-2008 22:06

dünde söylemiştim kardeş aynı şeyi buradan tekrarlıyorum bunlar ritüel şeylerdir maün suresinde namazın dahi iyi bir insan olunmadığı sürece anlamsız olduğunu allh bildiriyor ...kuranda allah bir şeye değinmediyse eğer onu insana bırakmıştır.. örnek
- namaz. vakitler 3 vakittir oda tamlama olarak geçer..arapça bilenler bilir ...ismi tarif denir buna aynen ...sabah namazı diye (arzu edersen her delilimin ayet nolarıylı kanıtını verebilirim)
salatün fecr.....sabah
salatün vüsta......öğlen
salütün iaşaa.......akşam
-hac,,,,için bilinen aylardadır denir buda bu gün s . arabistanın yaptığı gibi bir ay değil 4 aydır...zira araplar islamdan önce hac yaparlardı ve kabe ibrahim peygamberden beri kutsaldı..
-zekat .. devlete ve ihtiyaç sahiplerine
-namazın rekat sayısı olmadığı için herkesin kendi arzusuna bırakılmıştır.....ne okunacağına gelince allah diyorki kurandan kolayınıza geleni okuyunuz....
ayrıca secde (alnı yere koyma) rüku...(eğilme) kıyam (ayakta kurandan okuma) kıraat (oturup okuma) bunların sayısı miktarı kılan kişiye kalmıştır bunuda atmıyorum zira allah diyorki aklınıza her geleni sormayınız vaktı gelince size açıklanır..cahil insan resulden sonra kurandan bulamayınca başlamıştır hadis üretmeye aklı da bişey erdiremediği için sorup durmuştur yok resul nası yemek yerdi yok karısıyla nasıl yatardı ..yok nasıl banyo yapardı ..tabi kuranda bulamayıncada başladı sormaya ...yalancılara gün doğdu tam 200 yıl sonra dedesinin dedesinin dedesinin babası........suyunun suyu ayıkla pirincin taşını ortaya 80 ciltlik safsata çıktı...
-hac tavaf dönmekten ibarettir evimi tavaf edin diyor allah sayısı kişiye kalmış
-tecavüz ün cezası örfe göredir yanı harngi ülkede vuku bulmuşsa orada ki ceza neyse odur..bunu mu nerden çıkardım allah diyorki hakkında hüküm bulamadığınız şeylerde örfe uyunuz dostum görüyorsun ya bu kuranda hiç bir şey muallakta değil...
--dostum peygamber kıssaları nda insanlarz için ibretler vardır olayı neden hafife alıyorsun bu kadar her peygamber dönemi asırlara damga bulmuştur anlatılmasının nesi abes...
not...hadisleri dinin kaynağı kabul etmiyorum kurandan ne anlıyorsam onu yapıyorum pek tabi din bağlamında...araba sürüyor denize giriyor namaz kılıyor bilgisayar kullanıyorum kaşıkla yemek yiyorum mis vak kullanmıyorum..sarığım yok araştırmacıyım bilimselim..inanıyorum..atatürk le ve cumhuriyetimle barışığım ...allha şükrediyorum her şey için...güzel olan her şeyin yanındayım... esen kalın...

Lucretius 20-09-2008 23:16

Bu konuları inananlar kendi içinde tartışmalıdır.Bu durumun biricik nedeni,sayın forum üyesinin söz ettiği; namaz - hac - zekat...vs. görünür bir biçimde zaten tartışmalı
olmasıdır.

Mezhep ayrılıklarının temel malzemelerindendir bu sözünü ettiklerimiz.Giderek toplumsal yaşamla ilgili herşey bir tartışma konusu oluyor dinde..Çünkü kısıtlı,iş görmez bir biçimde olsa da, insan aklı devreye giriyor.İnsan aklı ve sınırısız bir biçimde değişen doğa,hayat....karşı karşıya geliyor.

Buradan da belli değil midir? Değişmeyen kurallar getirdiğini iddia etmemek gerektiği..

Müslümanlara sormak lazım : Madem böyle bir mükemmellikdedir inandıkları din...Daha kurucusunun ölümünden sonra başlayıp bir daha da son bulmayan anlaşmazlıklar nedenidir? Neden herkesin 'islam'ı bir başkadır ötekinden.

Elbette biz bu soruların yanıtlarından haberdarız.Ne var ki inanan insalığın bu sorulara gereksinimi elzemdir...

Xweser 21-09-2008 00:01

Tecavuz orfe gorede zina niye orfe birakilmiyor, hirsizlik niye birakilmiyor..

Muslumanlarin en iyi yapacagi meslek bence dansozluk.. :) Acayip guzel kiviriyorlar abi ya. Igne ucundan hindistani goruyor adamlar be.

yalnızlık 21-09-2008 00:18

Alıntı:

Xweser´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 129933)
Tecavuz orfe gorede zina niye orfe birakilmiyor, hirsizlik niye birakilmiyor..

Muslumanlarin en iyi yapacagi meslek bence dansozluk.. :) Acayip guzel kiviriyorlar abi ya. Igne ucundan hindistani goruyor adamlar be.

bu dansözlük ifadesini sana ve genel çizgine yakıştıramadiğmi belirtmeliyim..evvela bir şey demiycem onla ilgili....dersem dün özelden konuştuklarımla çelişirim demi.....
ayrıca albert einstein diyorki; tanrının düşüncelerini bilmek isterdim gerisi tefarruattır..... ben şu kadar diyebilirim zinanın karşılığı dayaktır ve dört şahit getirilirse eğer...tecavüz daha ağır akıllara ziyan acımasız bir iştir....bana sorarsan cezası ölüm olmalıdır adam deli değilse eğer bunun örfe bırakılmasının nedenide zinanın yaygın bir fiil , tecavüzün ise istisnai bir durum olması oalbilirmi...ve kaldıki hüküm içermeyen konuların örfe bırakılmasının ne gibi bir sakıncası var anlamadım....yine hırsızlıkta yaygın bir fiildir ve elini kesme o işten men etmedir arapça manası birbirinden ayırmadır ..yoksa bugün arap ülkelerindeki gibi fakir fukaranın ellerini kesip doğramak asla olamaz bu benim yorumumdur beni bağlar böyle düşünen islam bilimcilerde vardır....

Xweser 21-09-2008 00:42

Peki hadi diyelim ki, hirsizligin cezasi o isten men etmedir. Nezaman bu ayet yanlis yorumlanmaya baslandi ? Tarihi vakalar el kesme cezasinin cok eskilere dayandigini gosteriyor, yildizlar gibi olan sahabiler mi yanlis yorumladi yoksa ?

Cezalarinizi örfe gore ayarlayin diyen bir ayet olsaydi belki.. Ancak yinede peygamber kissalari 3 tekrar yerine 2 defa tekrarlanip tecavuze de kisa bir ayet yer verilebilirdi...

Kuran'da ki peygamber kissalarini lutfen toplayin ve kuranin kacta kaci olduguna bakin. Sizce bir masal kitabindan ne farki var ?

yalnızlık 21-09-2008 01:04

bence tecavüzün örfe bırakılmasının nedeni deminde söylediğm gibi çok istisnai ve acımasız olmasıdır bunun kuranda olmaması bu fiilin sıradan bir şey olması anlamınmı gelirki bu kadar israr ediyorsun..artı kuran bir cezalar kitabı değildir o inanalar için yol gösterici bir kitaptır(bakara 2) kurana nasıl bir gözle baktığımız önemlidir burada ya değilse...o niye yok bu niye yok dersek işte tarihte olan yine olur hadisler uydurulmaya yada var olan hadislerde aranıp bulunmaya başlanır ki bu benim alanımın dışındadır.... şimdi sana desemki yada sen bana desen köpek eti yermisin ben sana şunu demem kurana bakıyım söylerim sadece domuz eti haramdır ... adamın midesi tutuyorsa köpek etide yesin ama allah diyor ki temiz olanlardan yeyiniz....

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:12 .