Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Video Çalışmaları (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=34)
-   -   UMVB Proje Başkanı Seçimi (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=7969)

Cem 18-10-2008 16:05

UMVB Proje Başkanı Seçimi

Uzun Metrajlı Video Belgesel (UMVB) projesi ile ilgili bazı belirlemeleri yapmak gerekiyor.

Öncelikle proje başkanını video grubu üyeleri içinde ya seçim yoluyla ya da grup başkanı olarak thunderpoint tarafından atanması yoluyla belirlemek gerekiyor.

Proje başkanı, grubumuza sinamacılıkla ilgili yetkin ve aynı zamanda güvenebileceğimiz bir isim katılana kadar projenin yürütülmesiyle ilgili sorumluluğu almalı. Profesyonal veya konuya hakimiyetini belli eden, güvenimizi kazanmış bir isim ekibte kendini iyice belli ettiğinde başkanlık ona teslim edilmeli.

Proje başkanının görevleri şunlar olmalı diye düşünüyorum: Çalışma kategorilerini belirlemeli, görev paylaşımı yapmalı, görev alanları takip etmeli, proje üyelerine belli dönemlerde email veya öm yoluyla projenin ulaştığı safhalarını bildirmeli, çalışma motivasyonunu artırmaya çalışmalı, projenin reklamını yaparak katılımları artırmaya çalışmalı, çalışma sonucu çıktılarının kalitesine karar vermeli ve gerekirse çalışmayı üstünde daha fazla çalışmak üzere geri göndermeli gerekirse de farklı bir kişiye görev vermeli.

Projeyi başlatma ve ilk duyuruları yapma kısmını ben yapmaya çalıştım. Bundan sonraki safhaların yürütülmesi için bir isim belirlemek ve sorumluluk vermek gerekiyor sanırım.

Bu konuda insiyatif thunderpoint'de.

thunderpoint 18-10-2008 17:14

Cem, projeyi sen başlattın ve konu hakkında fikirsel yetkinliğin var.. Dolayısıyla senin bu projenin başkanı olman en uygunudur..

Cem 18-10-2008 17:36

Peki thunderpoint, teşekkür ederim.

Konunun gerçek bir uzmanının projemize etkin bir şekilde katılmasını beklerken ben de boş durmayıp amatörce de olsa bir şeyler üretmeye çalışacağım.

thunderpoint 20-10-2008 21:27

Biraz önce delx'i gruba tekrar aldım.. Yaşadığı tatsızlığa rağmen bu konuya destek vereceğini söyledi.. Ben de böyle yetenekli bir arkadaşın aramıza dönmesinden memnuniyet duydum tabii.. Daha verimli çalışacağımıza eminim.. Timsah da dönünce daha farklı olacak sanırım... Çünkü bu arkadaşlar fikir üretme yetisine de sahipler...

Cem 21-10-2008 09:24

Umarım video grubumuza aktif katılımlar artar. Şu ana kadarki katılım içaçıcı değil. Ancak pes etmek yerine mücadele etmek gerekiyor. Bu siteye onbir yıl kadar önce ilk açıldığı günlerde günde ortalama 2-3 ziyaretçi geliyordu, ama pes edilmedi. Bazen durgunluk dönemleri hatta tam anlamıyla durma da yaşandı ama genel sürece genel bakıldığında çaba vardı. Şimdilerde ise ne kadar ilerlediğimiz ortada. Benzeri durum video grubumuzda neden olmasın? Gerçek anlamda çalışan ve birbirinin eksikliklerini tamamlayan 6-7 kişilik uyumlu bir grup bile önemli işler başarır bence.

Grubumuz ve projemiz için etkileyici bir slogan bulmalı. Bir de projemize özel bir isim vermeli. Projemizi "Video belgesel projemiz" gibi genel bir adla anmaktan ziyade belgeselin özel adı ile anarsak daha çok somutlaştırmış olacağız. Bu ismi bir de uygun bir sloganla birleştirip reklam yaparsak katılımları motive edebiliriz. Flash banner şeklinde bir tanıtım/çağrı olabilir.

Çağımız bir anlamda reklam çağı.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:58 .