UMVB Proje Başkanı Seçimi
Uzun Metrajlı Video Belgesel (UMVB) projesi ile ilgili bazı belirlemeleri yapmak gerekiyor.
Öncelikle proje başkanını video grubu üyeleri içinde ya seçim yoluyla ya da grup başkanı olarak thunderpoint tarafından atanması yoluyla belirlemek gerekiyor.
Proje başkanı, grubumuza sinamacılıkla ilgili yetkin ve aynı zamanda güvenebileceğimiz bir isim katılana kadar projenin yürütülmesiyle ilgili sorumluluğu almalı. Profesyonal veya konuya hakimiyetini belli eden, güvenimizi kazanmış bir isim ekibte kendini iyice belli ettiğinde başkanlık ona teslim edilmeli.
Proje başkanının görevleri şunlar olmalı diye düşünüyorum: Çalışma kategorilerini belirlemeli, görev paylaşımı yapmalı, görev alanları takip etmeli, proje üyelerine belli dönemlerde email veya öm yoluyla projenin ulaştığı safhalarını bildirmeli, çalışma motivasyonunu artırmaya çalışmalı, projenin reklamını yaparak katılımları artırmaya çalışmalı, çalışma sonucu çıktılarının kalitesine karar vermeli ve gerekirse çalışmayı üstünde daha fazla çalışmak üzere geri göndermeli gerekirse de farklı bir kişiye görev vermeli.
Projeyi başlatma ve ilk duyuruları yapma kısmını ben yapmaya çalıştım. Bundan sonraki safhaların yürütülmesi için bir isim belirlemek ve sorumluluk vermek gerekiyor sanırım.
Bu konuda insiyatif thunderpoint'de.
Konu Cem tarafından (18-10-2008 Saat 16:10 ) değiştirilmiştir.
|