![]() |
cennete gitmenin en kolay yolu
kayıt yok, kupon yok..
şart yok... öyle uzun uzun kulluk istekleri yok... namaz, oruç, kurban yok.. istenilen tek birşey var... allahın 99 ismini ezberleyen herkes cennetlikmiş... şu araplar bizi cennete göndermek için ellerinden geleni yapıyorlar... buhari diyor ki: EBU HUREYRE anlattı: Gerçekten, Allah'ın doksandokuz isimleri vardır, yüzden bir eksiktir, kim bu isimleri sayıp ezberlerse Cennet'e gider.not: cümlede bir anlatım bozukluğu var(99 ve 100 den bir eksik aynı anlama gelmesine rağmen aynı cümle içinde..tam bir öss sorusu formatı) ama neyse o kadar kusur kadı kızındada olur. not-2: bu hadisin tam kaynağını da verelim de müslüman arkadaşlar nerde kaynak demesinler. Sahih-i Buhari Hadis Nr. 419, Cilt 8 veya Cilt 3, Kitap 50, Nr. 894 |
Alıntı:
46, 56 falan değilde 99 birde üstüne basa basa 100 den 1 eksik.., ne yani mucizemsi gibi bir hava veriyor lafa, hayal dünyasında yaşayanları çabuk etkilemek için. |
Bir kimse ihlasla LA İLAHE İLLALLAH derse, cennete girer.
hadisi de bu tarz, bol keseden cennet vaad eden hadislerden. |
Allah'ın 99 güzel ismi vardir. Bu isimleri inanarak ve manalarını anlayarak sayıp ezberleyen cennete gider. Süphesiz Allah tektir, tek olanı sever."
(Hadisi Şerif - Müslim,8/164) Arkadaşlar buradaki anlatmaya çalışılan sayıp ezberlemek değil de bu isimleri her kim içine sindirir ve anlamların şuuruna ererek hayatını düzenlerse cennete gidecektir diye düşünüyorum. Bu bahsi geçen isimleri de bu konu altında toplamakta yarar var diye düşünüyorum: http://www.sevde.de/esmaul_Husna.htm |
Aranızda bir kampanyadan bahsetmişsiniz asıl verdiğim adresteki kampanyaya bakıp ibret alın(!)
http://www.esrefziyafan.com/esma-ul-husna-okuma-kampanyasi-t-1664.html Her mesaja s.a diye başlayıp inş. diye bitiren ve aeo(allaha emanet ol) diye iyi dileklerini belirten arkadaşlara da ayrıca dikkatinizi çekmek isterim. Ayrıca bu forumun hakim dili sanırım arapçadır ve bu forumlarda ALLAH yazarak(yani büyük harflerle yazarak) sonsuz bir saygı gösterisinde bulunulmaktadır. Tabi en çok dikkatinizi çekmek istediğim nokta ise bahsi geçen forumdaki konuyu başlatan arkadaşın köhne inanç sorunsalı içinde kar etme güdüsüyle bir tüccar gibi kolları sıvadığını ve aklınca insanlara isimleri ezberleterek sevap kazanma arzusu duyduğu görülmektedir. Esma-ül Hüsna okuma kampanyası " s.a " "Allah (CC) kendisinden başka ilah olmayandır. En güzel isimler O'na (CC) mahsustur." (Taha S. A.8) Kapanyayı açıklayayım: Esma-ül hüsna yı 11 ekime kadar 1000 defa okumaya çalışcaz.Her gün en az (her namazdan önce ya da sonra) 5 defa okumak bile bize kar arkadaşlar..."(Burada tam olarak bahsedilen sanırım her namazdan önce ya da sonra 99 ismi 5 kez okuyarak KAR ETMEK; 99isim * 5tekrar * 5vakit = 2,475kez) RE: Esma-ül Hüsna okuma kampanyası Allah razı olsun bılmeyen arkadaşlarımız için çok ii bır fıkır namaz tesbıhatını tavsıye ediyoum çok guzel eğer namzdan sonra yapılmasını herkes önerırım;)Allh razı olsun (NAMAZ TESBİHATINI TAVSİYE EDİYOR ve "Allh" Razı olsun diye temennisini tamamlıyor) Cvp: Esma-ül Hüsna okuma kampanyası Hoş gerçekten yapalım inşAllah . Cevşen okuyarak ve tesbihat yapark da halledebilirsiniz,şahsen ben öyle yapıyorum.(Bu arkadaş daha kolay ve pratiğini bulmuş işin "CEVŞEN OKUYARAK VE TESBİHAT YAPARAK" da hallediyor!) Çok uzattım farkındayım kusuruma bakmayın ancak burada körü körüne bişeylere inanmanın ve aynı şeyi günde 2400 kez okumanın yararsızlığına parmak basmak istedim. |
Birbiriyle çelişen 99 isme sahip olan tek bir varlık
Tuhaf olan bu. :confused: Daha tuhafını söyleyim : Bu isimleri ezberleyenler mi dersin, Okuyup muska yapanlar mı dersin Muskayı ezip suya katıp içenler mi dersin :mad: |
değerli tüccar arkadaş;
cennete gitmesine gidelimde kaçıncı dereceden gidecez? mesela okuma ve ezber sayısı arttıkça cennet mertebe ve numarası artyormu? naim cennetleri;30 puan adn:50,firdevs:70,meva:99 ham puan hedefi falan varmı? |
arkadaslar! ne samin sekeri ne de arabin yüzü..
cennetleri de hurileri de kendilerine kalsin. |
sevgili sinner;
daha garibi de,madem 99 ismin var,neden arasında yahova yok?tevratı da sen indirdiğini iddia ediyorsun ve o kitapta adın yehova,demek ki ismin 99 dan fazla sevgili allah.. saygılarımla |
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=166839
Burada sayfa sonunda verilen bir var tablo işi çok daha ilginçleştiriyor. Matematiksel ifadelere dökülmüş burada ve bir liste yayınlanmış ve hangi ismi kaç kez tesbih edersek neye faydalı olacağı açıkça belirtilmiş örneğin ; El Aziz 94 kez tesbih edilirse Düşmanlara Galip Gelmeye.(Neden 95 ya da 93 değil acaba) El Basır 302-112 aralığında(?) tesbih edilirse Acziyetin kalkması ve bairetli olmaya. Biraz daha araştırma yapacağım ve bu işin kökeninin nereye dayandığını bulmaya çalışacağım. Karşıma Mısır,horus vs. çıkacak diye düşünüyorum. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:00 . |