sevgili hackercesur,
hem ateistim, inanmıyorum falan diyorsun hem de durumu Islamiyet'e göre değerlendirme çabası içindesin. garip bir durum seninkisi. ayrıca madem kıvırmacı falan gibi hakaret içerikli bir kavram kullanman da buraya pek yakışmamış. neyse, biz elimizden geldikçe bilgi paylaşımı yapmaya özen gösterelim...
hackercesur´isimli üyeden Alıntı
Nisa/89 :[/B] [I]"Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı."
|
öncelikle sorayım, sen sözünü ettiğin bu surenin hepsini okudun mu? yoksa Kuran'dan 'öldürme'
Kurana göre onlardan dost edinmeyin diyor... Hatta öldürün bile diyor da neyse...
ile ilgili geçen ayetleri mi araklayıp önümüze getiriyorsun. hiç mi gözün bi önceki ayete, bir sonraki ayete gitmedi? öncelikle konu bütünlünde okumaya çalışırsan olayın hiç de senin dediğin gibi 'öldürün!' içeriki olmadığını anlarsın. ayetin devamında 91. ayet sana yardımcı olacak gibi. bak burada bolca çeviri var. (
http://www.kuranmeali.com/ayetkarsil...sure=4&ayet=91). hepsinde ' Eğer sizden uzak durmaz, size barış teklifinde bulunmaz ve sizinle uğraşmaktan el çekmezlerse...' v.b. kısmı görmüşsündür. yani, şarta bağlı olarak dediğin durum var öyle senin yaptığın gibi düz mantık yok.
hackercesur´isimli üyeden Alıntı
Saffat Suresi:
(22-24) Allah, meleklere şöyle emreder: “Zulmedenleri, eşlerini ve Allah’ı bırakıp da tapmakta olduklarını toplayın, onları cehennemin yoluna koyun ve onları tutuklayın. Çünkü onlar sorguya çekileceklerdir.
|
ya sen buradaki sorguya çekilecekler kısmını da mı okumadın? yoksa bi yerden direk alıp buraya mı yazıyorsun? sorgudan bahsediyor öncelikle, direk cehenneme gidecek diye bir açıklama göremiyorum ben!
umarım biraz daha düşündürücü iddialarla gelirsiniz...
saygılarımla...