Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-04-2007, 13:49
gameover gameover isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart gameover yaklaşık 1 sene aradan sonra geri döndü

arkadaşlar, bu tarihten yaklaşık 1 sene önce, savunduğum agnostik-deist-ateist karışımı fikirlerin yanlış olduğunu öne sürüp bir anda islama geri döndüğümü açıklamıştım.

kimseye de tutarlı bi açıklama yapmadan siteye uzun zaman uğramamıştım. ama zaman içerisinde köprünün altından sular geçmeye devam etti.

o zamandan bu zamana, insanın dünyaya gelişinden itibaren nasıl çeşitli inançlarla koşullandırıldığını ve bunların insan bilinçaltında nasıl baskı oluşturduğunu farkettim.

ilk etapta islama doğru yeniden kayışımın sebebinin bu olduğunu gördüm. aklen islamı çelişkili bulup eleştirsem bile bilinçaltımın bana ters yönde baskı uyguladığını anlıyorum bi kaç zamandır.

siteden koptuktan sonra belli bi süre islam tarzı takılsamda baktımki sorunlar yine önümde duruyor. sadece sorunların üstünü örtmeye çalıştığımı gördüm.

neyse çokta uzatmıyım.

sonrasında meditasyonla tanıştım. kendi kendime oynadığım zihin oyunlarımı daha *
derinlemesine farkettim. şimdi daha iyi anlıyorum şartlandırmaların insan üzerindeki etkisini.

insanüstü varlıkların ya da mucizevi olayların nasıl küçükten beri kafamıza işlendiğini.

meditasyonla insan zihnini gittikçe daha iyi anlıyor. duygulanımlarını farkediyor.

insanın kendiyle yüzleşmesi lazımmış meğer. tamamen tarafsız olarak tabi.

tüm hatalarıyla gameover burda. herhangi bir dinin mensubu olmadan.
Alt 04-04-2007, 14:01
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Standart Re: gameover yaklaşık 1 sene aradan sonra geri döndü

hoşgeldin, Gameover.

Play Again.
Alt 04-04-2007, 14:36
Üye

çok teşekkür ederim spartacus dostum,

play again, game not over
Alt 04-04-2007, 14:44
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Gameover, hoşgeldin kardeşim. Madem meditasyonla ilgileniyorsun bak sana bir link vereyim okumanı tavsiye ederim

http://www.turkishzen.com/index.php

Dünyaya "sıfır" noktasından bakmak hiç de fena değil, bütün fazlalıkları görürsün. Hele hele islamın insan beynindeki yıkıcı etkisini daha da bir iyi görürsün. En doğru din kendini imha eden dindir. Yaşamı anlamak gibi güzel bir din mi var? Bak o da kendini imha ediyor.
Tekrar hoşgeldin.
Alt 04-04-2007, 14:51
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili Gameover;
Yuvaya hoşgeldin. Ben de senin durumuna 1 yıl önce görüşte bulunmuş ve senden açıklama istemiştim. Cevabını bugün almış olduk.

Tarih: 2006-03-27, 17:43:22 * *Mesaj konusu: Re: müslümanlığa geri döndüm * * *

--------------------------------------------------------------------------------

İnceleyip araştırıp da ateizmi seçenlerden herhangi birisi , ister bilim adamı ister sıradan insanın ,
bir daha dinlere dönmesi imkansız gibidir.
Tanrı inancına erişir ama bir dini benimsemesi , başka etkenler yoksa çok zordur.
Anthony Flew'de öyle.Tanrıya inanmıştır ama deist'tir.
Gameover'ın durumu özeldir.Yani başka etkenler söz konusudur.
Dolayısıyla geçicidir.Bir müddet sonra etkiler ortadan kalkacak ve o bağımsız anlamda Tanrısınla kucaklaşacaktır.Hoşunuza gitmese de bu durum kaçınılmazdır.
Yanlışsam Gameover açıklasın..
* *-Pante-
-----------------------------------------------------------------------------
Sonuçta haklı çıkmış olmaktan dolayı ben de mutluyum. Geçen hafta bir forumda koyu bir müslümanın Muhammed hakkındaki tartışmaların sonunda ateist olduğunu açıklamasını da doğru bulmamış ve "Muhammed'i terkedenin onunla birlikte Tanrıyı da terketmesi sağlıklı değildir." diye açıklamıştım. Demek ki daha önce Tanrıya değil aslında Muhammed'e tapılıyormuş. Nitekim müslümanların büyük çoğunluğu bu çizgidedir. O foruma yazarken aklıma sen gelmiştin.
Burada da köprülerin altından çok sular geçti Gameover.
Artık Allah'a, peygambere küfür, hakaret etmeden yazmak zorundasın. Seviyeli yazacağını düşünüyorum. Görüşürüz..
Alt 04-04-2007, 14:56
Üye

teşekkürler sevgili sodomo,

güzel bi siteye benziyor.

bilenler söylemiyor, söyleyenler bilmiyor. çok hoş bi söz.

pante yuvaya döndüm insanın deneyip yanılarak öğrenmesi zahmetli gibi gözüksede çok hoş ve doğamızda bunun üzerine kurulu galiba. böylelikle sahte ve gerçek farkediliyor. seviyeli bir birliktelik olacağından emin ol tüm eski dostlara selamlar, saygılar.
Alt 04-04-2007, 16:26
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

hosgerigeldin gameover,
*Gittiginde bayagi sukutu hayale ugratmistin beni, gine de kesin konusma, acik kapi birak istersen.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 04-04-2007, 16:45
Üye

sevgili vartor,

bu geçen 1 sene zarfında bazı şeyleri daha iyi gördüm, dinsel öğeler hakkında nasıl programlandığımı farkettim. onun için geri dönüş biraz zor eski günlere.

saygılar.
Alt 04-04-2007, 17:46
Üye Değil

Hoşgeldin gameover.

INSERT COIN
Alt 04-04-2007, 18:40
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sonuçta haklı çıkmış olmaktan dolayı ben de mutluyum. Geçen hafta bir forumda koyu bir müslümanın Muhammed hakkındaki tartışmaların sonunda ateist olduğunu açıklamasını da doğru bulmamış ve "Muhammed'i terkedenin onunla birlikte Tanrıyı da terketmesi sağlıklı değildir." diye açıklamıştım. Demek ki daha önce Tanrıya değil aslında Muhammed'e tapılıyormuş. Nitekim müslümanların büyük çoğunluğu bu çizgidedir. O foruma yazarken aklıma sen gelmiştin.

Pante, Gameover tam da bundan bahsetmişti zaten. Mesele senin hala "Tanrıyı terketmek" diye tarif ettiğin bir İslam'i önyargı içinde bulunman ve temelde yatan bir dini şartlanmışlık. Söyler misin bana Tanrı'yı teketmek nedir? Tanrı'nın olup olmamamsı ile ilgili değil bu soru. Sen Tanrıya inanmamayı hala "Tanrı karşısında kaybedilen bir pozisyon" veya "karşılığında Tanrı tarafından da terkedilmek" olarak görüyorsun. Bu Gameover'ın bahsettiği türden dinsel bir şartlanmışlıktır. Kızma ama bence bu konuda Gameover'dan öğreneceklerin var...

Önerilen Siteler