Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-02-2008, 22:37
vgm.1 vgm.1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Son peygamper..

Ah be aspendos Allah Tevrat ve İncil'i indirecek, ondan sonrada bozulmasına göz yumacak. Bu herşeye gücü yeten Allah'a haksız bir itham değil mi, indirdiği kitabı bile korumaktan aciz Allah, neymiş koruyacağını söylememiş, korumayacağınıda söylememiş. O zaman Kuran da söylenmemiş ne varsa, söylenmedi diye onu yapalım. Allah borsa yolsuzluklarının da günah olduğunu söylememiş o zaman günah değil.

Gelelim madalyonun öbür yüzüne. Muhammed zamanında İncil ve Tevrat bozulmamıştı, öyle olmalıki Bakara 136 "Biz, Allah'a ve bize indirilene; İbrahim, İsmail, İshak, Ya'kub ve esbâta indirilene, Musa ve İsa'ya verilenlerle Rableri tarafından diğer Resullere verilenlere, onlardan hiçbiri arasında fark gözetmeksizin inandık ve biz sadece Allah'a teslim olduk" deyin. da bu sözler edildi.

Selamlar.
Alt 13-02-2008, 22:51
aspendos
Üye Değil

Peker";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ah be aspendos Allah Tevrat ve İncil'i indirecek, ondan sonrada bozulmasına göz yumacak. Bu herşeye gücü yeten Allah'a haksız bir itham değil mi, indirdiği kitabı bile korumaktan aciz Allah, neymiş koruyacağını söylememiş, korumayacağınıda söylememiş. O zaman Kuran da söylenmemiş ne varsa, söylenmedi diye onu yapalım. Allah borsa yolsuzluklarının da günah olduğunu söylememiş o zaman günah değil.

Gelelim madalyonun öbür yüzüne. Muhammed zamanında İncil ve Tevrat bozulmamıştı, öyle olmalıki Bakara 136 "Biz, Allah'a ve bize indirilene; İbrahim, İsmail, İshak, Ya'kub ve esbâta indirilene, Musa ve İsa'ya verilenlerle Rableri tarafından diğer Resullere verilenlere, onlardan hiçbiri arasında fark gözetmeksizin inandık ve biz sadece Allah'a teslim olduk" deyin. da bu sözler edildi.

Selamlar.
bak peker bir kitap bir peygamber nezaman gelir hangi şartlarda gelir onu önce bir incele .

eğer ki tevratın zeburun incilin hükmü kalkmadıysa neden başka kitap neden başka peygamber gelsin ?

allah peygamberlerini gönderirken allah başarısız mı idi diye bir cümle kurmıyacaksın umarım .

allahın merhameti okadar yüce ki insanlar nezaman ki şaşırmışlar fitne fesat nifaka karışmışlar allahdan uzak bir yaşam sürüp allahı unutmuşlar o döneme allahın rhmeti tecelli eder ve peygamber gmnderir taa ki hz muhammed dönemine kadar .

ve o dönemden sonra son peygamber ve dini tamamlar ve kıyametinde yaklaştığını ve başka peygamber gelmiyeceğini vurgular ve bu yüzden de kuranın hükmünü kaybetmemesi içinde ben onu koruyacağım der herşey belli bir zaman ve plan içinde gerçekleştiği için bazen allahın büyüklüğünü olay cereyan ettikden sonra anlıyoruz .

işte dostum bizler gelen bütün kitaplara inandık ve gelen bütün peygamberlerin hak olduğuna inandık .

gerisi sizinlerin bileceği bir iş ...
Alt 13-02-2008, 23:00
Üye

Bakara 136 "Biz, Allah'a ve bize indirilene; İbrahim, İsmail, İshak, Ya'kub ve esbâta indirilene, Musa ve İsa'ya verilenlerle Rableri tarafından diğer Resullere verilenlere, onlardan hiçbiri arasında fark gözetmeksizin inandık ve biz sadece Allah'a teslim olduk" deyin.

Ah be aspendos fark gözetmeksizin diyor. Bozuldu neden demiyor, koruyacağını söylemedi diye bütün kutsal kitapları bozuk ilan ettin. Burda bunu dediği halde kabul etmiyorsun. Böyle olmaz bunun sonu gelmez. Sen ne desek ezbere cevap veriyorsun, al sana Kuran'dan kanıt daha ne, bunu biz yazdık diyemi kabul etmiyorsun. Kendinde ki Kuran'dan oku belki biz yanlış aktardık.

Selamlar.
Alt 13-02-2008, 23:26
aspendos
Üye Değil

EVET SONUNDA İMANA YAVAŞ YAVAŞ GELİYORSUN PEKER BAK KARDEŞİM GÖRDÜNMÜ *

ey ateist kardeşler peker kuranı kerim doğru söyler diyor !

ben herzaman yanılabilirim ama kuran yanılmaz hoşgeldin benim din kardeşim peker .

bak hıristiyanlar incilde geçen baba oğul kutsal ruh diyorlar ve isa allahın oğludur diyor madem incil değişmemiş ise bak kuranı kerimde o kouda ne anlatıyor .

Bir de inkarlarından ve Meryem’e büyük bir iftira atmalarından ve “Biz Allah’ın peygamberi Meryemoğlu İsa Mesih’i öldürdük” demelerinden dolayı kalplerini mühürledik. Oysa onu öldürmediler ve asmadılar. Fakat onlara öyle gibi gösterildi. Onun hakkında anlaşmazlığa düşenler, bu konuda kesin bir şüphe içindedirler. O hususta hiçbir bilgileri yoktur. Sadece zanna uyuyorlar. Onu kesin olarak öldürmediler. *

4/171- Ey Kitab ehli! Dininizde sınırları aşmayın ve Allah hakkında ancak hakkı söyleyin. Meryemoğlu İsa Mesih, ancak Allah’ın peygamberi, Meryem’e ulaştırdığı (emriyle onda var ettiği) kelimesi ve kendisinden bir ruhtur. Öyleyse Allah’a ve peygamberlerine iman edin, “(Allah) üçtür” demeyin. Kendi iyiliğiniz için buna son verin. Allah ancak bir tek ilahtır. O çocuk sahibi olmaktan uzaktır. Göklerdeki her şey, yerdeki her şey onundur. Vekil olarak Allah yeter.

. Hani, Meryem oğlu İsa, “Ey İsrailoğulları! Şüphesiz ben, Allah’ın size, benden önce gelen Tevrat’ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek, Ahmed adında bir peygamberi müjdeleyici (olarak gönderdiği) peygamberiyim” demişti. Fakat (İsa) onlara apaçık mucizeleri getirince, “Bu, apaçık bir sihirdir” dediler.

işte bütün bunları incelediğin zaman karşına bir soru işareti çıkıyor . onun cevabını kuran net veriyor incilde geçen baba oğul kutsal ruh *veya hz isanın çarmıha gerildiğini söyleyenler . incilde hz isadan sonra ahmed isminde peygamber geliceğine dair bir şeyin yazmadığını göz önünde bulundurursak . kuranın dediğine ve benimde doğru söylediğimi anlarsınız .
Alt 13-02-2008, 23:37
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Var edilen peygamber Muhammed.
Muhammede verilen toplumsal rol peygamberlik
O da rolünü iyi oynuyor.
East side story devam ediyor,32 kısım tekmili birden

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 13-02-2008, 23:52
aspendos
Üye Değil

evet doğru söylüyorsun kuranı çok iyi çözdün .
Alt 14-02-2008, 08:45
Üye Değil

Sevgili aspendos ;

Sanırım Mevlana Celaleddini Rumi'den daha iyi anlıyorsun Kur'anı * *
Bak ne demiş.Kulağını aç ve iyi dinle.
Bak bir de bunlar orta safhalar,daha ileri gidersek boğulma tehlikesi de var ona göre *

"Şu hâfız Kur'ân'ı doğru okuyor.
Evet, Kur'ân'ın şeklini doğru okuyor amma anlamdan haberi yok.
Delili de şu: Anlamı söylersen reddeder, sözleriyle körükörüne okur,durur.
Şuna benzer bu: Adamın biri, eline bir kunduz alır.
Ondan daha güzel bir kunduz getirirler, istemez.
Anlarız ki kunduzu tanımıyor, bilmiyor bu adam.
Birisi bu kunduzdur demiş ona, o da ona uyup kunduzu eline almış.
Hani ceviz oynayan çocuklar gibi; oynarlar amma cevizin içini versen, yağını versen istemezler; A'la ceviz, şakır,şakır ses çıkaran şeydir, bununsa şakır,şakır şakırdaması yok derler.
Tanrının hazineleri çoktur.
Tanrının bilgileri çoktur.
O hâfızın bilgisi var da Kur'ân'ı okuyorsa peki, neden öbür Kur'ân'ı reddediyor?
Bir hafıza söyledim, anlattım; dedim ki: Tanrı Kur'ân da diyor ki: "Söyle, deniz sözlerine mürekkep olsa o mürekkep, Rabbimin sözleri bitmeden tükenir gider."
Şimdi, bu Kur'ân, elli dirhem mürekkeple yazılabilir.
Bu söz, Tanrı bilgisine bir işarettir; Tanrı bilgisiyse yalnız bu kadar değildir.
Bir aktar, bir parça kağıda bir ilâç kosa, sen de bütün aktar dükkânı bu kağıt parçasındandır desen aptallıktır bu.
Mûsâ'nın, İsâ'nın, bunlardan başka peygamberlerin zamanında da Kur'ân vardı, Tanrı sözü vardı, fakat arapça değildi. Bunu anlattım, o hafıza tesir etmedi; ben de vazgeçtim.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Fih-i mafih 18.bölüm

Demek ki bu hafızlar hep varmış ve de hep olacaklar görünüyor *

Şimdi sen diyorsun ki Hicr 9 la Allah
"Kur an'ı kesinlikle biz indirdik; elbette onu yine biz koruyacağız." dedi.
Bu yüzden aha bu korunmanın tapusu deyip gerd gerd geriniyorsun da işler senin bildiğin gibi mi ?
Yukarda Mevlana söyledi,söyledi de neden söyledi ?
Anlamdan bihaber olmakla birlikte kendini "Umman" sananlar gibi kendinden menkul bir söz mü söyledi,yoksa dayandığı bir yer mi var ?
(Burada da sevgili özgür_beyin'in imzası işin içine giriyor * )
Bak bakalım
A'la 18 Hiç kuşkusuz, bu Kur'an, ilk sayfalarda da elbette vardır.
A'la 19 İbrahim'in ve Mûsa'nın sayfalarında.
İyi de Tanrı'nın isim ve sıfatlarından biri de "Adil" değil mi ?
Bir gönderdiğini koruyacak.Koruduğu ile tasdik ettiğini korumayacak.
Hee ben de "Haydaaa" dedim *
Şimdi bir drama yapalım.Hani nefsimizden tertemiz olan ama sizlerin "Gavur" diye nitelediği insanlar var ya.İşte onlardan biri hayatı boyunca "Tertemiz bir şekilde" Tanrı'ya olan tüm ibadetini yaptı ve öldü.Hesaba çekilecek ya.
Sorgu meleği-Şu işi neden böyle bu işi de neden şöyle yaptın ? Hıı söyle bakayım.
dedi.
Garibim-Ben Tanrı'nın bana gönderdiği kitapta ne yazıyorsa onu yaptım ama *:cry:
Sorgu meleği-O kitap tahrif edilmiş bir kitap.Dolayısı ile yanlış yapmışın yallah...
Garibim- Bu cevabı senin vermeni istiyorum aspendos.Hass...ordan diye başlamasın lütfen *

Sitede bir çok başlıkta dünya kadar yazıldı.
Bilim bize,Ölü deniz tomarlarının bulunması ve incelenmesi sonucunda *"Tevrat" için dedi ki "Ben bu kitabın Tanrı kitabı olup olmadığını bilmem.Çünkü o benim işim değil.Ama bu bulduğumuz kitap ile M.S 1000 yılında yazılan ve şu an *elde bulunan "Tevrat"larda "Metinsel değişme" yok." diyor.

Hani başlangıcı
Alak 1 Yaratan Rabbinin adıyla oku.
ile başlayan
sonu ise
Maide 3 Artık onlardan korkmayın, benden korkun!
diye biten Kur'an arada da sizlere
Zümer 9 Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu ?
Diyor ya.
Bundan dolayı bilebilmek için "Akledip-düşünmek" gerekiyor ya.
Buradan yaklaşıldığında yine Kur'an ne diyor senin "Kendinden Menkul" olup,ona nispet etmeye çalıştığın duruma ?
BAKARA : 41. Elinizdekini tasdik edici olarak indirdiğime iman edin. Sakın onu inkâr edenlerin ilki olmayın! Âyetlerimi az bir karşılık ile satmayın, yalnız benden korkun.

Ne ilginç değil mi ?
Muhammed'in geldiği dönemde,Kur'an ,Yahudilerin "Ellerindekini" tasdik ediyor.
Bilim,M.Ö 150-200 yılındaki yazmalar,M.S 1000 yılında yazılan ve şimdiki "Tevrat"lar "Aynı" diyor.
Ama Bakara 41 de "Benden korkun" denilen Yahudilerin yaptığı "Hadi len ordan sen de kimsin de senden korkacağız"ın aynını Maide 3 te hitap edilenler de yapıyorlar.
Güler misin ağlar mısın ?

Ama bu ehlisünnet ve'l cemaat'i az çok anlayabiliyor insan.
Kur'an bu tipler için *nedir ?
Gülhane parkındaki "Ceviz ağacı"(Mür:Cem Karaca'nın ceviz ağacı parçası)
Ne alim dedikleri,dolayısı ile de ne de onlar,O kitabın anlamlarının farkındalar.
Mevlana'nın da dediği gibi "Anlamdan bihaber,körükörüne okuyup,duruyorlar."
(Tabi bu şekilde olmayan çok az bir azınlık var.Onları tenzih ederim.)
Sonra da ona buna "Trafik polisliği" yapıyorlar.
Alt 14-02-2008, 09:25
Üye

Tartışmalara zevk ve renk katıyorsun sevgili psiko.

İnanç da akıl ile doğrulanmalı, aksi inanç olmaz hurafe olur.

Selamlar.
Alt 14-02-2008, 11:29
Üye Değil

Peker";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İnanç da akıl ile doğrulanmalı, aksi inanç olmaz hurafe olur.

Selamlar.
Sevgili peker ;

Bugün İslam coğrafyasında yaşananın adı da *ne yazık ki bu zaten "aksi inanç olmaz hurafe olur."

Gerçi bu "Hurafe"leri "İnanç" yapmak salt onlara özgü de değil.Tüm dünyadaki "İnanç"larda yaygın olan durum bu.
Ama hepsi de "Dünyanın yuvarlak olduğunun" farkındalar ve şaşkın şaşkın neler oluyor diye bakınmaktalar.
Oysa bilim ne diyor ?
"Bilim ; Ne kadar karışık teorilerden,tahminlerden,özgül şartlardan kurtarılır ve genel kanunlara dayanırsa o derece kesin ve güvenilir olur. Bunun içindir ki, Matematik, Astronomi, Fizik, Kimya gibi bilim dalları,Tıp,Eğitim ve Güzel *Sanatlar gibi bilim dallarından daha *kesindir.Bu saf *ve kesin bilimlerin dayandığı genel kanunları zamanımıza kadar kimse değiştirmemiş ve geçerliliklerini devamlı kalmıştır."

"Ledünni ilmi" denilen Tanrı ilmi de kendini,"Anlayışlarının çapı kadar" olanların "Anlayış"larından ve onların "Sorgusuz sualsiz" takipçilerinin,"Teori"lerden,"Tahmin"lerden ve "Özgül şartlar"ından kendini kurtarmadıkça,uğraştığı obje olan "İnsan doğası" dediğimiz "Eşyanın tabiat"ına uygun olamayacaktır *
Alt 14-02-2008, 12:09
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

sevgili psiko,aspendosa ne anlatırsan anlat nafile. o kendinie ezberletilmiş teraneleri ''gerçek'' sanıyor ve savunuyor..onun için hiç çenenizi yormayın.

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman

Önerilen Siteler