Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Çalışma Alanı > Video Çalışmaları

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 09-07-2008, 12:40
serüvenci serüvenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

"ilk müslüman kimdir" çalışmamın taslağı;

İslamla ve Kurandaki çelişkilerle ilgili arayacağımız cevaplardan biri de ilk müslümanın kim olduğudur. Kuranı genel olarak incelediğimizde ilk müslüman konusunda bir çelişkinin var olduğu ortaya çıkıyor. Şimdi bu konuda ayetlere başvuralım;
Bakara 131; bu ayette Allahın İbrahime müslüman ol dediği ve İbrahim müslüman oldum dediği belirtilmektedir. Bu konuda bir ayrıntıyı belirtmemiz gerekir; Yapılan Kuran çevirilerinin bazılarında ayette boyun eğ şeklinde çeviri yapılmıştır. Bu yanlıştır. Çünkü arapçada sellemtü kelimesi boyun eğdim anlamına gelir. Oysa ki ayette Eslemtü yani müslüman oldum kelimesi geçmektedir.
İbrahimin müslümanlığı konusunda bir diğer ayet ise Ali İmran suresi 67 ayettir. Bu ayette özellikle İbrahimin hristiyan veya yahudi olmadığı müslüman olduğu belirtilmektedir.
Bu konudaki diğer ayetimiz ise Bakara 132dir. Bu ayete göre İbrahim oğullarına müslüman olmalarını vasiyet etmiştir. Yakub da oğullarına müslüman olarak ölmelrini vasiyet etmiştir.
Araf 125 ve 126 ayetlerde de Musanın asasının yılana dönüştüğü hikayesinde yer alan sihirbazların Allaha inandıkları ve firavunla konuşmaları esnasında müslüman olarak canlarını almasını diledikleri belirtilmektedir.
Enam !4 ayette ise Muhammedin müslüman olanların ilki olmasının emredildiğini ifade etmesinin istendiği belirtilmiştir.
Enam 163 ayette de Muhammed aynı şeyleri ifade etmiştir.
Bazı İslami kesimlere göre ruhların önceden yaratıldığı savı öne sürülerek bu ayetler desteklenmektedir. Ancak Kuranda bunun doğruluğuna dair bir kanıt yoktur.
Sonuç olarak biri yalan söylemektedir. Ama kim?

Önerilen Siteler