|
Elbette sn. imotep devam edelim. Siz felsefe eğitimi mi aldınız. ve turan Dursun kitaplarıyla mı ateist oldunuz merak ettim doğrusu. bir de theatre'nin ne eğitim aldığını merak ediyorum.
|
Theatre'ı bilmem ama ben ömrüm boyunca okulda bile felsefe dersi almadım. Ama hep eksikliğini hissetmişimdir. Ateist olmamı sağlayanlar genel olarak yazarlar oldu. Başta İlhan Selçuk ve Türker Alkan olmak üzere. Zaten bu siteyi de Türker Alkan'ın "Din ve Bilim" diye bir makalesi vardı sanırım, onun açtığı kuşkuyla google'a girip bu ikiliyi yazmam sonucunda buldum. Turan Dursun iş bitirici oldu anlayacağınız
|
Nereden vardınız bu kanıya, neden Kur'an hükümleri kabuledilebilir gelmiyor size. Daha özgür mü yaşamak istiyorsunuz.
|
Efendim, biz kaç iletidir ne üzerine konuşuyoruz? Kölelik! En basitinden bu kurumu kabul etmediğim için diyelim. Daha sayısız sebep var tabi. Bunun üzerinden konuştuğumuz için söylüyorum.
|
Bence Ateistlerin en büyük ateist olma nedenlerinden biri özgürlüklerinin sınırlandığı düşüncesi. Rahatça alkol almak ve cinsel ilişkiye girmek. özellikle bu iki noktada toplanıyor. bu bakımdan kur'an hükümleri özgürlüğünüzü kısıtladığını düşündüğünüz için mi size ters geliyr sn. imotep.
|
Bu tamamen teist uydurması. Bu yüzden ateist olanlar da vardır elbet, ama ben henüz denk gelmedim.
Olay özgürlük meselesi olsa ben özgürüm zaten. Özgürleşmişim dinden arınarak. Peki neden buradayım hala? Gider her gün deli gibi alkol içer sabahlara kadar sevişirim. Değil mi?
|
Mesela din sizce kısıtlayıcı mı, toplumsal yaşamınızı kısıtlıyor mu ?
Ben ateistlerin en hassas olduğu konunun özgürlük olduğunu düşünüyorum. Belki de tüm bu tartışmalarımızın odak noktası bu.
|
Din büyük bir özgürlük yiyicisidir. Bu konuda haklısınız. Ama bir insan sırf özgürlük uğruna Tanrı'yı reddeder mi? Özgürlük temelinden hareket eden insan Tanrı'ya inanmıyor olmaz, inkar ediyor olur.
|
Ama dediğim gibi ben özgürüm ve sadece Rabbimin kuluyum. Dinimi de çok seviyorum. Ve atalarımıza da müteşekkirim iyiki müslüman olmuşlar. En azından kendi açımdan. Ve yine söylüyorum sn. imotep kılıçla müslüman olduk önermesi bana inandırıcı gelmiyor. Bu konuda mollocha tanışma faslında verdiğim cevaba bakın.
|
Kul olan nasıl özgür olur bunu açıklar mısınız?
Atalarımız Hristiyan olsalardı bugün hristiyan olmaktan mutluluk duyacaktınız. Onlar da muhtemelen gönül rızası ile din değiştirmiş olacaklardı(!)
Saygılar