Çelişkiler
Müslüman iyi eğitimli bir aileden geldim. 2-3 yaşında ailemden 3-4 sene, uzakta dedemlerle birlikte yaşadım. O da müslman ve iyi eğitimli bir insandır Müslüman olduğumu biliyodum ama dinimin ne anlattığını bilmiyordum. Hatta "din" kelimesinin ne olduğunu dahi bilmiyordum. Müslüman bir çevrede yaşamama ragmen din konusunda yanımda çok sohbet edilmezdi. 12 yaşında elime mesneviden seçmeler adlı bir kitap geçti okumaya başladım ve dine bakış açımı tamamen değiştirdi. Daha sonrasında tasavvuf felsefesi hakkında kitaplar okudum. Daha sonra fikir yelpazemi genişleterek farklı felsefi fikirleri öğrendim. Bu fikirler sürekli aklımı meşgul ediyorlardı. Ve bazen müslüman bazen ateist gibi düşünmeme neden oluyordu. Ateist düşüncenin ne olduğunu daha iyi anlamak için ateist oldum ve bir ateist gibi düşünmeye başladım bu dine bakış açımıda fazlasıyla farklılaştırdı uzun bir süre ateist fikirleri benimsemiş olarak yaşadım daha sonrasında okudumğum başka kitaplar ateist dşünceden vazgeçmeme neden oldu. Okuduğum kitaplar, DİNLERİN özüne inmeme sağladığını açıkca söyleye bilirim. Artık hem dini hem ateizmi anlaya biliryorum ve haala dinimi sorguluyorum bundan hiç vazgeçmedim. Ve tabiki başka fikirleri sorgulamaktanda...
Bu yazı "Dinsel İnançlardan Nasıl Kurtuldum?" başlığı altında yayımlamak biraz garip gelebilir.Okudugunuz için teşekkürler.
Saygılarımla...
İnsanın yegane marifeti bir şey bilmediğini itiraf ve tasdikidir.
|