30-04-2006, 18:42
|
|
|
sitedeki çelişkiler ve izlenimlerim
çelişki çok açık şöyle: hem peygambere hem de allaha inanmadığınızı söylüyorsunuz. herkesin her şeyi düşünüp söyleme hakkı mevcuttur. fakat sitenizde yine inanmadığınız allah'ın gönderdiği kuran'ı, inanmadığınız peygamberinin hadislerini kullanıyorsunuz. bu çelişki değil de nedir? madem hepsi yalan neden önemseyip yer veriyorsunuz? meallere de yer vermişsiniz. ayet yorumları da eklemişsiniz. islam hakkında sitenin yazdığından (ki bunlar kesinlikle tarafsız düşünceler değildir herkesin bildiği gibi) fazla bilgisi olmayan inanların ne kadar yorum yapabileceği gülünç.
bence asıl yapılmak istenen şey akıllarında en küçük bir şüphesi olan insanları sizin (genel olarak siteyi hazırlayan ve peygamberleştirmeye çalıştığınız sitede her daim kellesi görünen turan) gibi düşünmeye sevketmek..
akıl ve fikir sahibi kimsenin sizin düşüncenizi gerçekleştireceğini düşünmüyorum. dinsizlik göstermek istediğiniz gibi modernizm değildir. kuran tüm zamanlara gönderilmiştir ve her asırda en önde giden o olacaktır. çok istiyorsanız bir çok ayet bunu destekler meallerden bulabilirsiniz. buna inanmıyorsanız inanmayabilirsiniz ama insanların şüphelerinden yola çıkıp insanları dinsizleştirmeye çalışmak etik değildir. gerçi sizin etiğe inandığınızı da pek sanmıyorum. inanmayan insan için sınır yoktur çok doğru. söylem çok cezbedicidir. ben ise onlardan uzak durmayı tercih ederim, herkese de tavsiye ederim. kendi söylemleriyle akıllarını dinlerlermiş. bence dinledikleri şey akılları değil, hayvani dürtüleridir, hırslarıdır, istekleridir. hayatın her alanında (okul, siyaset, adalet, yönetici merciler) karşınıza çıkarlar. önemsedikleri bir ahlak anlayışı olmadığından, insani değerlere önem vermediğinden kendilerinden kaçırırlar ve onlara karşı acıma duygusu hissederim. allahın en büyük nimeti olan akıllarını kullanmayıp, dürtüler ve istekler uğruna, olan şeyleri inkar ederler. unutmayın sizin allah'a yok demeniz allah'ı yok etmez. onun sizin imanınıza ihtiyacı yoktur fakat sizin kılınızı oynatmanız için bile ona ihtiyacınız vardır. hepinize tavsiyem aklınızı kullanıp, gözlerinizi açmanızdır.
hz ayşe konusunda kesin olmayan ve o zamanki müşrikler tarafından uydurulmuş (söylememiş olan kimseler tarafından rivayetler etmişler) hadislere inanıp olduğunuz yere saplanmayın. 18yaşında evlendiğini rivayet edenler de varmış. bu konu ihtilaflı olduğundan kesin hükümler vermemenizi öneririm.
teşekkürler.
|

30-04-2006, 20:16
|
|
Üye
|
|
|
|
Re: sitedeki çelişkiler ve izlenimlerim
human arkadas,
oncelikle siteye hosgeldiniz demek geliyor icimden...
fakat cok hos oldugunuzu soylemek zor..klasik musluman soylemleri..bunlari cok duyduk..
bir seyi elestirmek icin o seye iman mi etmek gerekir..galatasarayi veya fenerbahceyi elestirmek icin o takimlarimi tutmakmi gerekir..bir partiyi elestirmek icin o partinin ilkelerini tuzugunu ogrenmeli insan once..elestirmek icin bir partinin uyesi mi olmak gerekir..sitede islami elestirirken allahtan geldigi soylenen ayetleri degilde marx'in hegel'in fikirlerini mi kullanmaliydik..siz de darwin'i elestirirken darwin'in dusuncelerini kullanmak zorunda degilmisiniz!! celiski sitedemi, sizin mantiginizdami?
kuranin allahina, onun kitabina, peygamberine *inanmayan bizleri bir intrernet *siteni paygamberlerstirmekle itham etmek ne kadar sagduyulu davranis olabilir.
muslumanlar disindaki herkes size gore ahlaksizmidir?
muslumanlar disindaki herkes beyinsiz ve akilsizmidir?
60 civarinda kadinla evlenmekmidir sizin ahlak anlayisiniz..?
9 yasindaki kizla gerdege girmekmidir ahlak?
kabul ediyorum..bu musriklerin iftirasidir...muhammed 9 degil 18 yasinda evlenmistir..
peki sizce gunumuzde 9 yasinda bir kizla gerdege giren biri size gore sapik midir,degilmidir?
lutfen bu sorunun cevabini demegoji yapmadan net verin..sartlardan kosullardan hic bir sekilde bahsetmeyin..sapiktir veya degildir..bu iki kelime olsun cevabiniz
dinsizligin, modernizm oldugunu soyleyen birini gormedik bu sitede..dinsizlik ve modernizm farkli kavramlar..
hacca (22:27) " gerek yaya olarak ve gerek uzak yoldan gelen incelmiş develer üzerinde" gelsinler derken bu mudur modernizm'den anlayisiniz..bu mudur butun zamanlarin dini islam?
ayete gore siz hacca deve ile gitmelisiniz..gidermisiniz?
cevaplarinizi bekliyorum
yalancılar,maymunlar,domuzlar,eşekler,pislikler!aş ağılıklar!canı çıkacasılar,Köpekler,Alçaklar,yabani eşekler,merkepler,susamış develer,geberesiciler,reziller,sapik Kişiler,beyinsizler,kofkütükler,zorbalar,soysuzlar ,Kahrolasılar,yalancılar,
HZ.ALLAH
|

30-04-2006, 20:27
|
|
Üye
|
|
|
|
Yine klasik bir müslüman söylemi...
Bir de ahlak denilen olguyu sırf inananlara ait bir olguymuş gibi gösterirler.Ahlak hiçbir dinin tekeli altında değildir.Dinsiz insan da bal gibi ahlaklı olabilir.Kaldı ki karşılaştığım çoğu ahlaksız kişi kendini müslüman olarak tarif ediyordu.
Ayrıca bu site yalnızca hadisleri değil Kuran'daki saçmalıkları da eleştiren bir sitedir.
Öncelikle siteyi güzel bir şekide incelemenizi tavsiye ediyorum.
Iyi okuyup incelemeden burda siteyi , siteyi hazırlayan arkadaşları ve onların kişiliklerini eleştirmeyin
Elbet bir gün Tanrı Dağı'na uçacağız
|

30-04-2006, 21:00
|
|
|
Humanrace arkadaş siteye hoş geldin,
Siteye inanmadığımız İslamın Kuran meali ve hadis arşivlerini koyduk ki (İslami sitelerden alınmıştır) okuyucular objektif araştırma da yapabilsinler. Hatta bu nedenle bazı müslüman arkadaşlardan da tebrik aldık. Kuran meali ve hadis arşivlerini siteye koyarak bir yandan da demek istiyoruz ki "Bize inanmıyorsanız bakın kendi kaynaklarınızdan da okuyunuz bunları". Yani onları koymamız, onlara inanmamız anlamına gelmiyor. İslami düşünceyle mücadele için onların araç ve kaynaklarını kullanmayı temel aldık. İstavrit arkadaşın da dediği gibi Hegel, Marx, Nietzche gibi düşünürler şöyle diyor din hakkında gibi söylemlerimiz olsaydı çoğu müslüman pas geçerdi onları. Ama örneğin Buhari'yi pas geçemiyorlar, geçemezler.
Muhammedin 9 yaşındaki kızla değil de 18 yaşındaki kızla gerdeğe girdiğini iddia ediyorsan kaynaklarını getir. 9 yaşında olduğunu söyleyen mi İslam dünyasında daha güvenilir (sahih) yoksa 18 yaşında olduğunu iddia edenlerin kaynakları mı? Ravileri de karşılaştır bakalım, görelim. Rivayetler şöyle demekle olmaz.
|

30-04-2006, 21:10
|
|
Üye
|
|
|
|
İslam aleminin altını üstüne getiren, her karışını bombalayan Büyük Şeytan'ın dilinden Allah (cubic centimetres) bizi korusun. "The Human Race" ile konuşmayalım, günaha girmeyelim arkadaşlar, belli ki kafirlerin ajanı!
Şaka bir yana, birşey vurgulamak istiyorum gene yeri gelmişken. Bu siteye girip günlerce tartıştıktan sonra dininden vazgeçen müslüman gördük mü? Gördüysek bu yorucu işe devam edelim de, görmediysek düşüncelerimizi, onlardan gerçekten faydalanabilecek niteliklerde olan kişilere ulaştırmanın yollarını arayalım. Burada kemikleşmiş, hiçbir mantık gütme kaygısında olmaksızın, ezberletilmiş sloganlarla konuşan İslam köleleri ile ağız dalaşına girmenin kime ne faydası var, bunu düşünelim. Eğer faydası varsa devam edelim, yoksa bence bırakalım artık bu işi.
Ne dersiniz?
|

30-04-2006, 21:21
|
|
|
o halde hoş olan nedir? senin gibi düşünmek zorunda değilim dikkat. klasik müslüman söylemleri ne demek? tabii ki bir söylem olacak. çünkü bir tane var ve müslümanlar o bir etrafında konuşurlar. bu yüzden şaşırmamalısınız.
bir şey hakkında bilgi sahibi olmadan neyin eleştirisini yapabilirsiniz? ne kadar eleştirebilirsiniz? eleştirileriniz ne kadar değerli olur? ve burda şunu da söylemek isterim turan adlı bu insana çıkıp kimsenin cevap vermemesi, verecek cevabı yok şeklinde anlaşılmamalıdır. kendisi alimler tarafından kaale alınmamıştır.
peygamberleştirmeye gelince; siteyi açıp bir tur atmam bunu anlamama yetti. öldürülmesi filan kendini büyütmenize neden olmuş anlaşılan.
zaten inanmıyorsunuz neden yazıp sora tekrar inkar ediorsunuz onu anlamadım.
ahlak kuralları din kökenlidir. din dünya var olduğundan beri vardır. ve insanlar sürekli bir şeylere inanma ihtiyacı duyduklarında birbirleri arasında bir takım kurallar doğurmuştur.. bunu din yapmıştır
kesinlikle sapık değildir.
insan 9 yaşında doğurganlık kazanıyorsa evlenebilir. ki bu bilinen bir gerçektir. arabistan da kız çocuklarının (çeşitli nedenlere bağlanabilir iklim vs.) doğurganlıklarını 8-9 yaşlarında kazanırlar. bu konuda anlaşıldığımı sanıyorum. ama ben hz ayşe'yle o yaşta evlendiğinden şüpheliyim ayrıca. her şeyi allahın izni ve direktifleriyle yaptığından doğrudur. (inanmadığınız bir şey oldu ama zaten sorun burda)
dinsizler ahlaksızdır demek yanlış olur. ahlaka karşıdırlar. kendi aralarında ne tür ahlak anlayışları var gerçekten bundan bihaberim. sadece olduğunu zannetmiyorum yazmıştım. *
akıllarını kullanmadıklarını belirtmiştim. ve gerçeği görmek isteyen görebilir çünkü açık. önerim kafalarınızı kumdan çıkarın ve gözlerinizi açın.
insanların küçük şüphelerinden faydalanıp kendi düşüncenize sevketmek konusunda bir şey yazılmamış?? bu etik mi??
cevp bekliyorum
|

30-04-2006, 21:46
|
 |
Üye
|
|
Bulunduğu yer: şirrinmişirrin egemino canlıuzurlu bi sayilgassabasının şirim bi beldesimden tefrişediyom sitteye.
|
|
Burada kemikleşmiş, hiçbir mantık gütme kaygısında olmaksızın, ezberletilmiş sloganlarla konuşan İslam köleleri ile ağız dalaşına girmenin kime ne faydası var, bunu düşünelim. Eğer faydası varsa devam edelim, yoksa bence bırakalım artık bu işi.
Ne dersiniz?
Kasar abi,ben ne dicemi söyliyim..
İLLALLAAAAAAAH....
Hep aynı terane.... hep aynı oltalar ve....
hep aynı sazanlıklar..(Kimse alınmasın-kusura bakmasın..)
Ben sitenin 2006 dan buyana geçmişini inceledim..
Belli aralıklarla bu aşırı islamcı-tutucu müslümanlar gelip-
basit bir iki soru ile -bir iki yorumla ortaya bi olta atıyor..
Haydaaa...şakala - şukala *- kılç kalkan sesleri..
uzuuuuun gereksiz tartışmalar..iddalaşmalar..
Önceki akşam chat odasında gene cihat nidaları..
Nötrino abi --Yaww bıktım ulan - YETEEEEEER diye bağırdı...
Bıktık bu yobazca savunma ve davetlerden..
Buradaki ateistlerin - deistlerin inançları sağlam değilmiki,
hemen atılan moka - cevap veriyolar..konu uzuyo..
Bu cevap yetiştirme gayretkeşliğinden sitede bissürü kıymetli yazı...hoop hasıraltında..
Nooldu...sazan takımı cevap yetiştirme gayretinde..
Haydaaa *.. değersiz bir yazı
değersiz bir soru BAŞTACI oldu..
Değerli abiler sizde cahil CeMaL kadar AKIL YOK...YOOOOK..
Aksini inkar edemessin *..vaziyet ortada abimçç
Bunnar hep aynı tayfa..
Üç - beş kişi ..
Gelirler..
on gün ortalığı bulandırırlar..
sona giderler..
beş gün sona başka bi adla gene burdalar..
Bunların adı ..
önce asdfgh .. olur..
gider beş gün sonra ...asd *şeklinde geri olur ..gene aynı olta ..aynı sazanlıklar..
Öteki gider AMD gelir..gider... cehennem şeklinde gelir..
BIKTIK İLLALLAH.. ama onlardan deil..
BUrdaki sazanlardan.. bıktık..
Saf takım ..gayretle bulara cevap yetiştirip..
bunların yobaz aymazlıklarını açacak.... *Ellerim kasıklarımda gülüyorum..
Baba bırakın bunların tezgahına oturmayı artık..yeter yaw..bıktık torikliklerinizden..
Bırakın adamalar açsın tezgahlarını..
Kimse iplemeyince..
toplanıp giderler..
Ama ördek çok olunca ..bunlarda keyif..ALLAH Allah..
Abiler..
Khazar kardeşin dediini yapalım..
Tezgahlarına itibar etmeyin.. çeker giderler..
Kıymetli yazı yazan abilere ayıp yazıyoruz..
Bize bi şeyler verecek yazılar güme gidiyo..
İt dalaşı ..prim yapıyo..
Bi de televizyonda *- TELEVOLE Programları- prim yapıyo diye kızarsınız..
Ne kızıyonuz bilader..
Ahanda *burda da televoleciler prim yapıyo..
Görün halinizi..
CEM abimde ..eksik kalmamış ..
Cevabini yetiştirmiş..
Alkışladım..
O da eksik kalmamış sazanklıkda..
Bu gericiyi o da uyracak..güzel mantığıyla onu ikna edecek..
Bu tutucu kardeşimizi önce laik müslüman..
Sonra deist ..
sornada ATEİST yapacak..
Aman CEM abi sen de eksik kalma..
Lafı yetiştir..
Sende bu tezgaha otur..
(Adamlar ..bi tarafları ile gülüyolar size...)
Kİmse kusura bakmasın moderin (modern) abeler..
Sazanın bol olduu yere..
Olta atan uyanık ÇOK OLUR..
Yiyen olduktan sona..
Yedirende çok olur.
BU YAZIMA CEVAP YAZACAKLAR....
CEVABI burda İSTEMİYORUM..
KIZANDA ..OKEYLİYENDE * ..CeMaL in yerinde cevaplasın..
Ben sizin gibi SAF deilim..
Kimseye selam sabah..yok.
Syg ve SVg de YOK..
Annayan ..anlasın... * * CeMaL
|

30-04-2006, 21:55
|
|
|
sadece bu adamı okuyup etkilenen sevdiklerim olduğu içn muhattap olmaktayım yoksa burda harcayacak vaktim yok.
çok komiksin khazar. güldüm geçtim hepsine.
gülüyorum geçiyorum.
karşıt fikirlere tahammülünüz yoksa hiç forum kısmı oluşturmayın bence..
sitenizi faydalanabilecek nitelikteki(?) insanlara da acıyorum. yaptığınız işin misyonerlikten bir farkı yok. bu ne demek: Eğer tüm dinlere karşı iseniz, en az bir haftalık süreç sonunda, forum veya sohbet odalarında görüşlerinizi anlattıktan sonra "Dinlerden Özgürlük" grubuna üyelik başvurusu yapabilirsiniz. Sadece bu gruba ait özel forumlar ve sohbet odasından faydalanabilir ve yine sadece bu grubun ulaşabildiği ekitapları indirebilirsiniz. ????
üyeliğimi de kapatmak istiyorum mümkünse?
|

30-04-2006, 22:16
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Tartışılma değeri olmayan her yazının dikkate alınmasını ben de doğru bulmuyorum.
Bırakın yazsın başlığı 15 kişi okur geçer. Yazısı ele alınacak bir değer içeriyorsa yüzlerce insan okuyup tartışacaktır.
Bu yazının sahibi bir konuyu tartışmayı düşünmüyor anlaşılan. O siteyi ve amacını tartışmak istiyor. Yani hackerlardan farkı pek yok. Zaten yazısında bu tür düşüncelerden uzak durmayı yeğlediğini yazıyor. Ama burada gelip yazıyor. Demek ki bu yeğleme kendisi için değil, inananlara mesaj veriyor, bunlardan uzak durun diye.
Samimi inançlı insan, alır bir konuyu ele "sizin yanlışınız burda, siz burada yanılıyorsunuz, bunun doğrusu budur" der.
Arkadaşımız tartışmaya karşı değil aslında. O da tüm bağnazlar gibi tek taraflı tartışmadan yana.
Yani kafanızın üstünde İslamın kılıcı olacak. Demokratik olmayan o platformda tartışacaksınız. Kafirleri, dinsizleri, başka dinleri, mezhepsizleri, 4 mezhebin dışındakileri tartışacak, eleştireceksiniz. Bu hak.
Eğer İslam'ı tartışırsanız, şeytana uymuşsunuz demektir onlara göre. Cezayı hakedersiniz.
Hele ortalık yerde tartışırsanız katliniz vaciptir.
Bu başlıklarda yüzlerce konu var din ve şeriat aleyhinde. Varsa kapasiten cevap ver bir tanesine.
Öyle kaçamak genellemelerle bir yere varamazsın. İnandığın şeriat kanunlarına ikna et bizi.
Bu forumdakiler uzaydan gelmedi. Hepsi bu memleketin evladı. Senin onlardan bir zerre üstünlüğün olmadığı gibi, Onları hakir görerek yazına başladığın için tersine düşüklüğün var.
Yani etikliği soruyorsan, senin bu başlangıç şeklin etik değil zaten.
Eğer uzunca bir müddet foruma katılmayı düşünüyorsan, bir müddet sonra " Aslında asıl devekuşu benmişim" diyeceğine eminim. Tabi iflah olmaz bir şeriatçi yobaz değilsen....
|

30-04-2006, 22:22
|
 |
Üye
|
|
Bulunduğu yer: şirrinmişirrin egemino canlıuzurlu bi sayilgassabasının şirim bi beldesimden tefrişediyom sitteye.
|
|
Saymaya başladım..
Pante abim....1 *(sayıyla *biiir)
|