24-02-2011, 16:35
|
|
Üye
|
|
|
|
erdm34´isimli üyeden Alıntı
Farz edelim ben islamı bırakmaya karar verdim
ateizm, deizm, panteizm, panenteizm ve agnostizm
hangisi dogru hangisine geçmem lazım..... felsefe ve inanışa geçmem gerekli hangisi dogru
veya onlara inandıgın zaman benim ne kazancım olacak veya o inanışların bana yararı ne?....
Veya Kendim mi bir izm uydurmalıyım.... yardımlarınızı bekliyorum
|
Ateizm: Hiç bir ilahi gücü kabul etmez.
Deizm: Bir Tanrının olduğunu ancak onun peygamberler, kutsal kitaplar ve mucizeler yollamadığına inanır. Buradaki Tanrı figürü, değişkenlik gösterir.
Panteizm: Doğa ile Tanrıyı özdeş görür. Her şey Tanrıdır ve Tanrı her şeydir anlayışındadır. Yaratan-yaratılan ikilimine karşıdır. Panteizm'e göre ne yaratan vardır ne de yaratılan vardır. Tek bir şey vardır Tanrıdır.
Agnostisizm: Tanrının var olup-olmadığının bilinemeyeceğini ve bu yüzden hep bir kuşku halinde kalınılması gerektiğini savunur.
Bunlardan herhangi birine karar verecek olan sensin. Ancak yazılarından anladığım kadarıyla, daha bir yol tutturamamış ve düşüncelerini belli bir tutarlılığa getirememiş gibisin. Bu yüzden araştırmanı, okumanı ve incelemeni tavsiye ediyorum.
Herhangi bir felsefi bir akıma bağlanmakta, yararcılık esası yoktur. Eğer ki içim rahat olsun ve gerçekler umurumda değil diyorsan İslam'ı sürdüreceksin. Yok, gerekirse bana zarar versin ama ben gerçeği keşfedeyim diyorsan kendine bir konum belirleyeceksin.
http://islamiyetgercegi.bravehost.com daki yazıları okumakla başlayabilirsin. Soruların için bana özel mesaj atabilirsin.
Saygılarımla-dragonwar
|