Kutsal kitap neden şiir gibi? Kuran neden değiştirildi!
"Bilimde insan daha önce kimsenin bilmediği bir şeyi herkesin anlayabileceği şekilde anlatmaya çalışır. Şiirde durum tam tersidir."
Kitabın şiirsel olduğunu söylerler, tanrı kitabını madem tüm insanlığa gönderdi neden düz yazı şeklinde kesin ve net önermeler şeklinde göndermedi?
İnsanlar neden basit bir ayette çeşit çeşit kerametler aramışlardır?
İnternette meal tefsir sitelerine göz attığım zaman bir ayetin 5 çeşit meali 50 çeşit tefsiri olduğunu görebilmekteyim, her alim kendisine göre meal tefsir yapmış bazıları bu kitabı anlamanın mutlaka arapça bilinmesiyle mümkün olduğunu söylemişler ve türkçenin yetersiz kaldığı safsatasını uydurmuşlardır...
Bu safsatalarla tanrı arapçasının çok yüce olduğunu ve tanrının mükemmel derecede arapça ve zihin kıvraklığı olduğunu ve anlamak için alim olmamız gerektiğini herkez zaman zaman duymuştur...
İyide 5 çeşit mealin 50 çeşit tefsirin olduğu bir kitap değiştirilmiş olmazmı? Değişik anlatım şekilleri ayetlerin özünde değiştirildiğinin kanıtı değilmi?
Mesela 1 ayetin 5 çeşit tefsirini okuyan 5 tane fransız yanyana geldiklerinde aynı ayetlerden düşüncelerden bahsedebilirlermi? O halde bir ayet için anafikirde 5 çeşit düşünce ortaya çıkmaz mı? O zaman bu tefsirin o alim tarafından farklılığı kuranın değişik değişik olduğunu ve resmen kendi alimlerince değiştirildiğini göstermezmi?
Kuran istediği kadar orjinal ve değiştirilmemiş olsada anlatmak istediği şey yani ruhu neden bu kadar farklıdır?
Ben kendimce cevabı buldum, aslında kuran o kadar basit ve netki insanlar bu basitliği ve netliği tanrıya konduramamış ve onu kıvırıp evirip çeşit çeşit hallere sokmuş kitaptan elektirği, motorları, kromozomları, uçakları bulmuşlar akıllarınca kitabı yüceltmişlerdir, kitabı değiştirdiklerinin farkında olmadan...Kaldıki birinin elektriği bulduğunu iddia eden ayette birinin motoru bulmasıyla elektrikmi yoksa motormu olduğu konusunda ikileme düşmüşler en sonunda elektrikli motorda karar kılmışlardır...
Aslında kuranı kuran yapan tanrı değil 1500 yıldır üzerinde düşünülen ender bir kitap olmasıdır...
Konu allahcc tarafından (29-01-2012 Saat 02:31 ) değiştirilmiştir.
|