Sözcü gazetesi hakkında neler düşünüyorsunuz?
Merhaba. Aydınlık'la birlikte okuduğum diğer gazete bu. Öyleki hergün ikisinden de en az iki tane almaya gayret ediyorum.
Başlığı açmamdaki amaç şu; Sözcü gazetesinin web sitesine yine Erdem Alaca rumuzuyla yorumlar yazıyor, doğru olduğuna inandıklarımı yine kişi ve kurumlara saygı çerçevesini aşmadan yazıyordum.
Kısa bir süre sonra baktım ki yorumlarımdan bazıları sansürlenmeye başladı, neye göre olduğunu anlamadım. Hatta admin'e yazdım, "Nedir yorum kriterleriniz? Bilelim ki ona göre yazalım - ya da yazmayalım" diye; admin tuttu bana cevap vermek yerine sadece o yorumu yayınladı.
Hadi bu sefer biraz esprili olayım diye (ne gerek vardıysa?) admin'e: "Alo admin, yorumlarım neden makaslanıyor, cemaat oraya da mı sızdı yahu?" gibisinden bir soru sordum, cevap da alamadım. Takip edenler belki bilirler, Hacamat nick'li nefis yorum yapan bir arkadaş vardı orada, taşı gediğine tam koyardı her seferinde, araştırdım; o da aynı şekilde çekmiş gitmiş benim gibi.
Lafı çok uzattım, pardon; siz neler düşünüyorsunuz bu gazetenin yönetimi hakkında onu merak etmiştim. Yani acaba vatansever, anti-emperyalist bildiğimiz Sözcü de aslında bizi kandırıyor mu, bilemediğimiz bir takım ince hesaplar peşinde mi? Yorumlar neye göre makaslanıyor ve neden?
Bunları öğrenmek istemiştim; teşekkür ederim.
Erdem
|