Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Dinsel İnançlardan Nasıl Kurtuldum?

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 03-05-2019, 17:19
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Sevgili hürmetli;ne mutlu size..
Farklı dinlerin veya farklı insanların varlığından haberdar olmak,bu konulara bakış açımızı muhakkak değiştirir..Bu bağlamda farklılık çok önemli..İnsanların bir takım yollardan geçmesi için,farklı olan her şeye ilgi duyması çok önemli..Üniversiteler,hatta askerlik bile,hayata bakış açımızı değiştirecektir..Çünkü farklı şeyler deneyimliyoruz..
Bu çok önemli bir konu..Bilimsel anlamda da çok önemli..Mesela biyolojide ''mutasyon'' denilen şey,türleri meydana getiren şeydir ve mutasyon da,bu farklılık dediğimiz şeydir..Yani farklı olmak,içinde bulunduğunuz canlılığa fark katan bir şeydir..Modern toplumlar,bunun farkında olduğu için,farklı olanlara inanılmaz değer veriyorlar ama Türkiye gibi çağın çok gerisinde kalmış toplumlarda,farklılık adeta terörle eşdeğer görülüyor..Bu da,Türkiye gibi toplumların neden modern toplum olmadıklarını net bir şekilde gösterir..

Ben de dini eğitim almış bir ateistim..Detaya girmeye gerek yok..
Bir yerde ''kırılma noktası'' oluyor..Benim kırılma noktam,İlhan Arsel'in ''şeriat ve kadın'' isimli kitabını okurken gerçekleşti..Kitabı okurken,''ben Müslüman olamam,yeter artık'' gibi şeyler dedim..İlhan Arsel müthiş bir insan..O kadar güzel yazmış ki,tıkanıp kalıyorsunuz..Özellikle Muhammed'in eşleri ile arasındaki ilişkiler,ufak detaylar,canımı çok sıkmıştı..

Sevgiler..

Önerilen Siteler