hurmetli´isimli üyeden Alıntı
Merhaba sevgili ahlaksız,
Farklılık aslında bir nimet. Buna varyasyon da diyebiliriz. Biyoloji varyasyon üzerine kuruludur. Varyasyon olmasa hiçbir yeni şey olmaz.
İlhan Arselin o kitabını ben de iki defa okudum. Ama müslümanken değil. Çünkü müslümanken o tip kitaplara peşin hükümle yaklaşılıyordu ve hiç yakınına varmak niyeti taşınmıyordu. Ben İlhan Arseli de o meşhur kitabını da biliyordum ama adama din düşmanı gözüyle bakınca söylediği hiçbir doğrunun önemi yoktu.
Din ile lgili ilk sorgulamalarımı yapmaya başladığımda okudum ilkin. İkincisini de sanırım iki yıl önce okudum.
Malesef hayatında kıymeti anlaşılmamış, hatta öldükten sonra bile anlaşılmamış insanlardan birisi. Çok iyi biliyorum ki (veya tahmin ediyorum ki) o insanları seviyordu ve insanlar için bir şeyler yapmak çabasındaydı.
sevgiler.
|
Sevgili
hurmetli;Peygamberin çok eşli olmasını veya savaşlara katılmasını veya infaz emirlerini filan anlıyabiliriz..O dönemin konjonktürü filan der ve geçeriz..Yalnız ufak nüanslar önemli..İlhan Arsel,hadis literatürüne hakim olduğu ve bu konuda objektif olduğu için,önümüze bir resim koyuyor..Ben bu resme baktım ve ''bu kişi benim peygamberim olamaz'' dedim,bu kadar net..Bu resmi siz de biliyorsunuz..
Bir sürü eşi/kadını var..Eşlerini sıraya dizmiş..Salı şununla,Cumartesi bununla gibi..Sırayı bozuyor ve eşleri arasında kavga çıkarıp kenardan izliyor..Bunu ben kabul edemedim..
Üstelik böyle şeyler yapıp,tutup ''cinsi münasebetim zayıf,bana yardım et'' diye Cebrail'le iletişime filan giriyor..Trajikomik..
Sevgiler..