15-04-2022, 22:23
|
|
Aday Üye
|
|
|
|
Doguchest adlı üyenin Ziyaretçi Notu ile ilettiği bir soru:
İletişim Formu Konu Eğer mümkün ise, kafama çoktandır takılmakta olan şu konuyu siz admnler olarak paylaşabilir misiniz acaba? Açıklamanız Benim şu an konu açma yetkim yok; fakat bu konu bayadır aklımdan çıkmıyor. O yüzden yardım edebilirseniz çok sevinirim.
Başlık:
Deist olmama rağmen, Enam 125 kafamı karıştırıyor. Yardımcı olabilecek var mı?
Soru:
Herkese iyi akşamlar.
Öncelikle amacım, dini bir tartışma çıkarmak değil kesinlikle. Sadece bu konu uzun süredir kafamı kurcaladığı için birileri ile paylaşmak istedim)
Soruma gelirsek; Kendimi bildim bileli deistim. Lakin kuran'ı 2. okuyuşumda bir etay dikkatimi çekti; Enam 125. ayette, "
"Allah, her kimi doğruya erdirmek isterse, onun göğsünü İslam'a açar. Kimi de saptırmak isterse, onun da göğsünü göğe çıkıyormuşçasına daraltır, sıkar. Allah, inanmayanlara azap (ve sıkıntıyı) işte böyle verir."
gibisinden bir ifade var. Bu ayetteki ve kurandaki diğer çelişkilerin farkındayım; fakat onları bir kenara bırakıp size şu soruyu sormak istiyorum; o zamanlarda, göğe yükseldikçe böyle bir şey olabileceği nereden ve nasıl bilinebilirdi ki? Yoksa ben mi ayeti yanlış yorumlayıp da böyle bir anlam yüklüyorum? Yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim.
Konu Şüpheci Dinsiz tarafından (17-04-2022 Saat 07:07 ) değiştirilmiştir.
|