Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-02-2008, 03:10
meaculpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
meaculpa meaculpa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: Yükseltilen Milliyetçilik ve Sol

Sayın peker ; bahsettigniz sitem dolu cumleleri göz ardı etmek mümkün degil ki bu noktada düşünmemek ahmaklık olur. Kürtler yada bu davada taraf olanlar sütten çıkma ak kaşık demedim ben konuyu cok geniş bir sahaya taşıdınız bu soylemlerınızle. Eger arzu ederseniz agalık, şıhlık ve diger yerdiginiz konularıda konusurz ve bu anlamda da elimden geldigi kadar nesnel tutumlar sergileyebilirim. Benim şahsıma yöneltmediginizi ifade etmişsiniz fakat özne kürtler ise şunu beyan etmekde fayda goruyorum. Kürt asıllı degilim ve kürtlerin yogun yaşadıgı dogu topraklarında yaşıyorum yıllardır ve şundan emin olun ki gözlenmemesi mümkün olmayacak boyutlarda olaylara şahit oldum. Pkk destekcisi falanda degilim bugun kü pkk politikası itibariyle fakat sizinle aynı fıkırde olmadıgım konu yine tekerrür ediyor şu an. Ayrılıkcı ve soven diye beyan ettigniz bir zumreyide bu hale getiren türkleştirme politikalarıydı. Kimse durduk yere kalkıpda eline silahı alıp daglara cıkmaz. Çıkıp gidenlerin de, nasıl bir ortamda nasıl bir baskı ve asimiliye maruz kaldıklarını da isterseniz gelip burda yaşayarak doğrulayın.
Arzum elbette bu savaşın bitmesi fakat bu savaşı bitirmemek için ugraş verenlerinde oldugu artık komplo teorisi degil. Durup soluklanmak lazım, empati kavramının içini boşaltmadan biz nerede yanlıs yaptık demek lazım ve evet bir kürt kimligini tanımak lazım. Kimse kürtlügünü kendi tercihleri ile belirlemiyor ve hiç kimsede bu anlamda fasist tavırlarla yok sayılmayı hak etmiyor.
Alt 23-02-2008, 03:25
sahin sahin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

meaculpa der ki ''Bugün gelinen noktada DTP yi söylem edinmişssiniz. Sayın peker, politikalarını tasvip edelim yada etmeyelim sizce ne kadar rahat bir ortamda siyaset yapabiliyor bu insanlar? Hepsi mercek altında, agızlarını actıkları gibi fişlenme kaygılarınıda içlerine nakşediyorlar. Hepsi potansiyel terorist muamelesi görüp bir şekilde agır yaftalarla dolaşıyorlar.''

Siyaset yapabilmeleri için bundan daha rahat bir ortam nasıl sağlanır bilemiyorum. Hergün Türk halkını kışkırtacak söylevlerini sıraya koymuşlar her gün biri yapıyor. Gidip terör örgütüne kalkan oluyorlar kimse engel olmadı. Bu nasıl mercek altında olmak. Lütfen at gözlüklerinizi çıkarıp etrafınıza bir bakın uyanın artık. Olay tamamen duygusal rant kavgasından başka bir şey değil. Dün kullanıldınız bugünde kullanılıyorsunuz ve herhalde bir yüz yıl daha kullanılmaya devam edileceksniz. Kürt halkının sırtından yıllardır PKK nemalanır, DTP nemalanır, Aşiret ağaları nemalanır bunların hiçbirinin derdi değildir kürt halkının sorunları. Burada büyük görev masum Kürt halkına düşmektedir. Kendi sırtlarındaki bu asalaklardan kurtulmalıdır. Bugün yoldan geçen hangi kürt vatandaşa sorsanız problemin nedir diye size iş, aş diyecektir. Gerisi hikaye...
Alt 23-02-2008, 03:53
Kıdemli Üye

At gözlükleri lafınız dilinize pelesenk olmuş da keşke biraz da kendiniz için düşünseydiniz bu pek nadide deyiminizi.
Yoldan gecen kürtlere soru sormama gerek yok, zaten yıllardır hepsiyle iç içe yaşıyorum ve emin olun ki sizden daha iyi biliyorum neler yaşadıklarını ve ne tuhaf ki gerisi hikaye kısmında saklı.
Alt 23-02-2008, 11:53
sahin sahin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

meaculpa keşke uzunca yazmış olduğum ilk yazımı okumuş olsaydı. kürtlerin yıllardır nasıl ihanet içinde olduklarını , kimler tarafından kullanıldığını, açlık ve geri bırakılmışlığın arkasında neler yattığını öğrenmiş olurdu. Bugün anadolunun bir çok yerinin bölgeden farkı yoktur. anadoludaki bir çok insan bölge insanından daha zor şartlarda yaşamaktadır ama asla bu ülkeyi arkadan vurmayı düşünmemiştir askerine, polisine beraber yaşadığı insanların yaşama özgürlüğünü elinden almamıştır.
Yıılardır ülke ekonomisine *beş kuruşluk katkın olmayacak tüm kaynaklar bölgeye aktarılacak her türlü faturanı tüm türk halkı ödeyecek ondan sonra bana kalkıp bölge insanın yaşadıklarından bahsedeceksiniz. *Her şeyi bir kenara bırakıp sn. meaculpa bu geri kalmışlıkta aşiret reislerinin ağaların ve sözde kürt liderlerin payı ne kadardır anlatabilir mi acaba... Yok onlar melek en kolayından devlete saldırmak varken neden yıllarca bölge insanını her şekilde sömürenlere karşı saldırılsın ki...
Alt 23-02-2008, 12:06
vgm.1 vgm.1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili meaculpa;

* * Ben soruna ve çözüme gelinen noktadan bakıyorum, bunu daha anlamlı bulma sebebim, Kürt sorunun geçmişi fazla sofistike, Gordion'un düğümü. Bu düğümü çözmeye çalışmak pek bir fayda getirmeyecek, çünkü tarafların elinde tezlerini destekleyecek kanıtlar fazlasıyla mevcut.

* * Bir örnekle açıklayayım; Kürt sorununu, TC nin asimilasyon politikalarına indirgemek, indirgemecilik olur, TC devletini de olduğundan çok daha büyük bir güce sahipmiş göstermek olur. Ama şunu söyleyebiliriz geçmişten itibaren demokratik açılımlar tüm Türkiye için yapılsaydı, bu günlere gelinirmiydi. Gördüğünüz üzre pek içinden çıkılacak gibi değil. Parametreler çok fazla ve bu parametrelerin neyi, nasıl ve ne kadar etkilediklerini bilemiyoruz. *TC güçlü, demokratik, özgürlükçü, bağımsız ve öngörülü devlet olsaydı, çok boş bir laf ettim.

* * *Sonuçta az gelişmiş bir ülkeyiz, Türk'ü de , Kürt'ü de az gelişmiş.

* * *Soruna bügün de çözüm aramak gerekir. Ötekisi gerçekten retorikten öte gitmez.

* * *Selamlar.
Alt 23-02-2008, 13:42
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Türksolu'nu okudum,bu yazıların sosyalizmle ilgisi nasyonalsosyalist olmasıdır.
Sosyalistler ise enternasyonalisttir.
Yurtseverlikle şovenist milliyetçiliğin ayırdına varmalıyız.Bir halkı top yekün hain ilan etmek,herşeyin müsebbibi saymak büyük yanlıştır.
Birliktelikleri çoğaltmalıyken bir halkı kendine düşman seçmek,düşman etmek büyük bir yanlıştır.
Biz halkların kardeşliğini savunmalıyız,demokrasiyi ,insan haklarını,tam bağımsızlığı ve bireysel özgürlükleri savunmalıyız.
Pkk ne ise Türksolu'da odur.
Doğru olan ırk ayrımı yapmadan insanlık onuruna yakışır çağdaş bir uygarlık için hepbirlikte çalışmamızdır.

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 23-02-2008, 16:46
Kıdemli Üye

sahin";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
meaculpa keşke uzunca yazmış olduğum ilk yazımı okumuş olsaydı. kürtlerin yıllardır nasıl ihanet içinde olduklarını , kimler tarafından kullanıldığını, açlık ve geri bırakılmışlığın arkasında neler yattığını öğrenmiş olurdu. Bugün anadolunun bir çok yerinin bölgeden farkı yoktur. anadoludaki bir çok insan bölge insanından daha zor şartlarda yaşamaktadır ama asla bu ülkeyi arkadan vurmayı düşünmemiştir askerine, polisine beraber yaşadığı insanların yaşama özgürlüğünü elinden almamıştır.
Yıılardır ülke ekonomisine *beş kuruşluk katkın olmayacak tüm kaynaklar bölgeye aktarılacak her türlü faturanı tüm türk halkı ödeyecek ondan sonra bana kalkıp bölge insanın yaşadıklarından bahsedeceksiniz. *Her şeyi bir kenara bırakıp sn. meaculpa bu geri kalmışlıkta aşiret reislerinin ağaların ve sözde kürt liderlerin payı ne kadardır anlatabilir mi acaba... Yok onlar melek en kolayından devlete saldırmak varken neden yıllarca bölge insanını her şekilde sömürenlere karşı saldırılsın ki...
Siz merak buyurmayın okuyorum ben ortaya koydugunuz; "haksızım ve haksızlığımın ortaya çıkmasından korkuyorum ve b yüzden kürtleri ihanetci ilan ederken asıl topuda sürekli büyük abilere atıyorum" tarzındaki yazılarınızı.
Hani Türkçü Kürtçü diye bizi ayırıyorlar ya, bu batının oyunu ya, birkaç devlet büyüğünün sözlerinden bahsedeyim. Yakın bir zamanda Radikal İki'de yayımlanan bir yazıda kullanılan alıntıları paylaşayım:
—1921 Koçgiri isyanı. Sakallı Nurettin paşa komutasındaki Topal Osman’ın gönüllülerince bastırıldı. Kendisi ne demiş bakın:

"Türkiye’de zo (Ermeniler) diyenleri temizledik. lo (Kürtler) diyenlerin köklerini de ben temizleyeceğim."

117 kişi idama mahkûm olur. Sonra Mustafa Kemal devreye girer, elebaşları hariç hepsi affedilir, bir kısmı mebus yapılır. Ama olaylar durulmaz, sonra Şeyh Sait isyanı çıkar.

—hani şu olmayan Kürt katliamlarına dair 1930 tarihli 1850 sayılı yasanın ilk maddesine bakalım:

"20 Haziran 1930'dan 10 Aralık 1930'a kadar, devlet ya da vilayet temsilcileri, askeri ya da sivil yetkililer, jandarma ya da korucular ya da üst makamlara yardım eden veya tek başlarına hareket eden siviller tarafından, Erzincan vilayeti'ndeki Pülümür ve birinci müfettişlik bölgesi dâhil olmak üzere, Erciş, Zilan, Ağrı Dağı ve çevreleyen bölgelerde meydana gelen isyanların takibi ve bastırılması sırasında tek başına ya da topluca işlenen cinayetler suç olarak görülmeyecektir."

Yani nedir? İnsanlar istedikleri gibi adam öldürebileceklerdir, hatta katliam yapabileceklerdir, buna tek başlarına hareket eden siviller bile dâhildir, hiç kimse suçlanmayacaktır.

—Bu olaya dair 16 Temmuz tarihli, Cumhuriyet yazarı Yusuf Mahzar'a ait bir yazıda bu olayı takip eden bombardıman ve çatışmaların sonuçları gururla anlatılır, final muhteşemdir:

"eşkıyaya iltica eden köyler tamamen yakılmaktadır. Zilan harekatı'nda imha edilenlerin sayısı 15000 kadardır. Zilan deresi ağzına kadar ceset dolmuştur..."

"bu ülkede sadece Türk ulusu etnik ve ırksal haklar talep etme hakkına sahiptir. Başka hiç kimsenin böyle bir hakkı yoktur."

İsmet İnönü, (Milliyet, 31 ağustos 1930)

Kendinizi Türk, ötekini kürt bir digerini ermeni ilan ediyor ve bu insanların sizin gibi olmadıgını idda edip dışlıyorsunuz sonra da kalkıp bu insanların bizde bu ülkede varız demelerini kabul ettirebilmek için ortaya koydukları mucadelelere ihanetci yaftasını yapıstırıyorsunuz. Sınmıf ayrımını baştan siz yapıyorsunuz.

Ayrıca kürt sorunu öyle örtbasa gelemeyecek kadar derin olmakla beraber sucuda başkalarına atamayacagınız kadar sizin ve şimdi hepimizin.
Bakın mustafa kemal in izmit- eskisehir konusmalrından bir belge daha size;

türk tarihi kurumu arşivi, 1089 numaralı belge.

"ahmet emin bey: kürt sorununa temas buyurmuştunuz, kürtlük sorunu nedir? bir iç sorun olarak temas buyurursanız çok iyi olur

gazi mustafa kemal paşa: kürt sorunu; bizim yani türklerin çıkarına olarak da kesinlikle söz konusu olamaz. çünkü bildiğiniz gibi bizim milli sınırımız içinde var olan kürt unsurlar o şekilde yerleşmişlerdir ki, pek az yerlerde yoğundur. fakat yoğunluklarını kaybede kaybede ve türk unsurunun içine gire gire öyle bir sınır doğmuştur ki, kürtlük adına bir sınır çizmek istersek türklüğü ve türkiye'yi mahvetmek gerekir. sözgelimi, erzuruma'a kadar giden, erzincan'a sivas'a kadar giden, harput'a kadar giden bir sınır aramak gerekir. ve hatta, konya çöllerindeki kürt aşiretlerini de gözden uzak tutmamak gerekir. dolayısıyla başlı başına bir kürtlük düşünmektense, bizim teşkilat-ı esasiye kanunu gereğince zaten bir tür yerel özellikler olacaktır. o halde hangi livanın halkı kürt ise, onlar kendi kendilerini özerk olarak idare edeceklerdir. bundan başka türkiye'nin halkı söz konusu olurken onları da beraber ifade etmek gerekir. ifade olunmadıkları zaman bundan kendilerine ait sorun yaratmaları mümkündür. şimdi türkiye büyük millet meclisi, hem kürtlerin ve hemde türklerin yetki sahibi vekillerinden oluşmuştur ve bu iki unsur bütün çıkarlarını ve kaderlerini birleştirmişlerdir. yani onlar bilirler ki, bu ortak bir şeydir. ayrı bir sınır çizmeye kalkışmak doğru olamaz."

Bu insanlar marjinal olupda yıllarca ezilmek, potansiyel terorist ilan edilebilmek ve can yakıp canlarının yakılmasını arzu etmek için baş kaldırmadılar. Bu insanlar kendilerine vaddedilenlerin gercekleşmedigini görüp , dışlanıp, yok sayıldıkları zaman ayaklandılar.

Agalık düzenine gelince ben szin kadar öznel degilim rahat olunuz bu feodal düzenin ne sakat oldugunu da bilmekteyim ki kürtlerin yıllarca adam akıllı bir araya gelip kesin çözüme gidememelerin en büyük nedenidir bu oluşumdur. Ama siz ne kadar nesnel olabileceksiniz meraktayım?
Herseyi bizim tercihlerimiz belirliyor eger ortada hak-hukuk ihlallerine dayanan ve turan anlayısı içinde diger bütün etnisiteleri asimile etmeye calısan bir anlayış varsa anti tutumlarda kaçınılmazdır. Soruna çözüm getirmek istiyorsanız toptancı, tarakfar düşüncelerinizi berhemal bertaraf ediniz ve önce sorgunuza kendi içini deşmekle başlayınız.
Alt 23-02-2008, 16:48
Kıdemli Üye

Peker";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili meaculpa;

* * Ben soruna ve çözüme gelinen noktadan bakıyorum, bunu daha anlamlı bulma sebebim, Kürt sorunun geçmişi fazla sofistike, Gordion'un düğümü. Bu düğümü çözmeye çalışmak pek bir fayda getirmeyecek, çünkü tarafların elinde tezlerini destekleyecek kanıtlar fazlasıyla mevcut.

* * Bir örnekle açıklayayım; Kürt sorununu, TC nin asimilasyon politikalarına indirgemek, indirgemecilik olur, TC devletini de olduğundan çok daha büyük bir güce sahipmiş göstermek olur. Ama şunu söyleyebiliriz geçmişten itibaren demokratik açılımlar tüm Türkiye için yapılsaydı, bu günlere gelinirmiydi. Gördüğünüz üzre pek içinden çıkılacak gibi değil. Parametreler çok fazla ve bu parametrelerin neyi, nasıl ve ne kadar etkilediklerini bilemiyoruz. *TC güçlü, demokratik, özgürlükçü, bağımsız ve öngörülü devlet olsaydı, çok boş bir laf ettim.

* * *Sonuçta az gelişmiş bir ülkeyiz, Türk'ü de , Kürt'ü de az gelişmiş.

* * *Soruna bügün de çözüm aramak gerekir. Ötekisi gerçekten retorikten öte gitmez.

* * *Selamlar.
Yaklaşımlarınızın reel bulmakla beraber az gelişmiş bir ülkede ve köhne fikirlerle üretilen politikaların eşliğinde soruna getireceginiz çözümleri dinlemek isterim.
Alt 23-02-2008, 18:18
Üye Değil

aydoe";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
''ekonomik ve siyasal bağımsız ne zaman oluruz biliyor musun? 1. hayallerimizde 2. rüyalarımızda 3. tamamen sömürüldüğümüz zaman. inan tamamen sömürüldüğümüz sen istemesen de giderler. tabii sömürünün sonu olmadığına göre onlar herzaman buradalar! ''

Kuşatılmış,teslim alınmış,teslimiyetçi bir bakış.Yıllardır yaşanılan ve yaşatılan pasifist teslimiyet.
Yıllardır yürütülmekte olan ,karşı devrim saflarında insanlık adına yer almak yanlışında bulunan bir sürü satılmış liboş,emperyalizmin hizmetkarları tabi ki teslimiyeti savunacaklardır.

Biz yurtseverler ,ilericiler,devrimciler sonuna kadar bağımsızlık ve demokrasi mücadelesini veririz.
Ya bağımsızlık ,ya ölüm
sadece bu yazdıklarıma mı saplanıp kaldın. diğer yazdıklarıma aldırış etmedin sanırım. diğer yazdıklarım sonuna kadar mücadele etme taraftarı olan bir insanın sözleridir. bakış açımı yanlış değerlendiriyorsun. süreci takip ediyorum ve sürecin yönlendirdiği yönü gösteriyorum.
elbette mücadele devam etmelidir. dediğin gibi ilericiliği yurtseverliği ve devrimciliği içinde birlikte barındıran insanlar bu mücadeleyi verecektir. bu saydığın vasıflara sahip insan bilinçli insandır. bilinçli insanların çok az olduğu bir ülkede yaşıyoruz. bilinçli insanların çoğalmasını beklemeliyiz. insanları bilinçlendirmeliyiz. ama bu zamanla gerçekleşecek bir olaydır. iki üç yıllık süreçte değil 20 - 30 yıllık süreçte olabilir. biz o bilinci yerleştirene kadar da olabilecekleri tasavvur etmeni tavsiye ederim.
kusura bakma ben ya bağımsızlık ya ölüm diyemeyeceğm. savaşma seviyesine gelmedik daha. o seviyeye geldiğimizde ben de ya bağımsızlık ya ölüm diyeceğim.
Alt 23-02-2008, 20:05
vgm.1 vgm.1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kürt sorunun çözümünden bahsedebilmek, kendi adıma hayal kurmaktan başka bir işe yaramaz.
Bu gün Türkiye'de çözüm sağın elindedir.Kürtller de başından beri sol yoktur zaten, son seçimler bunun en canlı göstergesidir. DTP ve AKP ikiside sağ partilerdir. Burada DTP yi PKK'nın bir uzantısı kabul ettiğim için böyle bir yargıya vardığımı da söylemeliyim.

* * * Ortada sol olmadığı için, sol üzerinden çözüm önerileri üretmek te manasız.

* * * Gene de yeni bir sol bir yapılanma Türkler de ve Kürtler de taraftar bulabilir diye düşünüyorum, ama bu yapılanmanın gerek PKK ve DTP, gerekse AKP, MHP ile şiddetli çatışmaların içinden çıkacaktır.
Sanırım her sorun için en temel çözüm budur. Sol suz bir Türkiye vardır, 30 senedir de bu böyledir.

* * * Bu gün PKK ve şeriat saçmalığının Türkiye'nin başına bela olmasında ki neden de budur. Bu noktaya nasıl gelindi, bundan Amerika'nın kucağından inmeyen kurumlar utansın. Bu gün ki durum Yeşil kuşak teorisini Türkiye de uygulayanlarla, PKK noktasında kontrol edilebilir istikrarsızlık politikası güdenlerin, artık kontrolü yeniden ele alma çabalarıdır. Alacaklardır da öngörüm bu.

* * * Ne AKP, ne de Kürt'ler(Irak takiler de dahil) Amerika için güvenilir değildir. Barzani ve Talabani nin kontrol altında tutulması Türkiye ile mümkündür. Tersi Türkiye için de geçerlidir.

* * * Şu asimilasyon söyleminiz komik kaçıyor, Kürt'lerin bir umurunda. Aslında kim kimi asimile ediyor; yemeğinden tutunda, müziğine, filmine, dizisine kadar keko lardan geçilmiyor. Türk'ler kültür emperyalizmi ile Kürt'ler tarafından asimile edilmektedir. Komik ama bu iddia sizinkinden daha gerçekçi.

* * * Selamlar.

* * * Selamlar.

Önerilen Siteler