Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-02-2008, 18:30
Üye Değil

Standart Re: Kendi Kürdünü İnkar, Komşunun Kürdüne Savaş..

Spartacus Arkadaş şu üçüncü yol var *dediğin şey nedir neler öngörür bir anlatsanda bizde istifade etsek. Diğer uzun uzun yazdıkların benim için yeni bir şey ifade etmiyor önceden bildiğim konular . Sadece bu üçüncü yola takıldım bizim bilemediğimiz sizin bildiğiniz şu yeni üçüncü yol önerilerini bir anlatsanızda Türk toplumuda belki sizin bu değerli önerilerinizi dikkate alır kendine bir çekidüzen verir.Nede olsa siz başkalarının yazdıklarını küçümseyip boş üfürlemeler olarak görüyorsunuz. Buna göre sizin düşünceleriniz herhalde çok dolu dolu ve önemli olmalı.Tanrı sizin gibi entelnektüel insanları başımızdan eksik etmesin. Zaten bu halkın başına ne geliyorsa burda vatan,Bayrak,millet,deyipte bölücülere baskı kuran bizler gibi cahilce buralarda üfürenlerden geliyor.
Arkadaşım Spartacus biz burda bazı meselelerin üzerine herhangi bir kitaba bakmadan net'den kopyalamadan bir şeyler karalamaya çalışıyorsak bu bizim cahil olduğumuzu göstermez sadece kitaplardan buraya aktaracak ve net'den araştırıp kopyalayıp buraya yapıştıracak vaktimiz olmadığını gösterir.Hasbelkader daha önce okuyup araştırdığımız kafamızda kalan bilgi kırıntılarıyla vakit buldukça buraya yazıyoruz hepsi o kadar bunlara siz üfürme deyip küçültsenizde.
Alt 27-02-2008, 18:41
Subat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Subat Subat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Bu ön koşullar olduğu müddetçe, ne sayılırsa sayılsın üçüncü yol adına, "e bunlar zaten var" denecektir. Bu nedenle şartlanmış biçimde savunuya ya da yazılanların üstünden atlamak hele birde bunların bilindiğini belirtmek yerine, karşıt fikirleri ya sununuz ya da bu fikirlerin doğruluğunu idrak ediniz. Ön kabuller yıkılmadan hangi üçüncü yol hakkında fikir belirtilir ki sayın kurtkan? Ya da uzlaşıya varılır ?

Bir de dikkatimi çekti. Hem başkalarını yeriyor hem de kendinizi yeriyorsunuz. İkisini aynı anda yapmanın doğruluğu nasıl ölçülebilinir?

Spartacus'ün dediklerine tümüyle katılıyorum.
Alt 27-02-2008, 18:51
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

kurtkan demek ki kitaplardan aktaracak değil bildiğince yazıyormuşsun, eee benimkinin farkı ne ? Yanlış istikamettesin ve erken konuşmayacaksın. Burada senin ne kadar vaktin var ise onu ikiye böl ve öyle düşün. Şahsen benim gidip sağı solu karıştıracak vaktim yok olmadığı gibi forumlara anlık katılır ve o an görüşlerimi belirtirim böyle olması gerektiğinide savunurum. Diğerini araştır devşir bu güne kadar hiç yapmadım, yapmamda çünkü bana ters geliyor. Bildiğimce yazarım, bir başlıkda yeterli düzeyde bildiğim yok ise yazıları okuyarak bir şeyler kazanmaya çalışırım. Böyle büyük loklamalr döküyor iseniz buyrun inceleyin bana bir tane alıntı yada ordan burdan derme bir şey getirin. Taş çatlasa mitolojik ve tarihsel konularda kitap, kaynak yazar ve sayfa ismi verdiğim bir iki yazı ve toplamda bir kaç paragrafı geçmez ve onlarıda belirtmişimdir. Araştırıp yazdığım bir şey olursa o gün altında kaynağı görürsün. Burası arena değil, bunu ben biliyorum sende biliyorsan sorun yok ve söylediklerinin anlamı yok, ha bilmiyorsanız benimde diyecek bir şeyim yok.

üçüncü yol, o bildiğiniz şeyler olarak ifade ettiklerinizin içinde zaten. Sorunuzu kendiniz cevaplamışsınız ve madem biliyorsunuz neden sorma ihtiyacı duydunuz?

Üfürük konusu ucu açık bir söylem değil, zaten paragrafta ifade edilmiştir. Buradan başka başka sonuçlar çıkartmaya gerek yok, bir üfürük varsa adına üfürük denmeyi hak eder oda bir paragarflık yer tutar, orada başlar ve orada biter. Eğer bütün sorun bu ise bir yanıt verdiğimi umuyorum. O halde sizin ve benim şahsımda konu kapanmıştır.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 27-02-2008, 22:44
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Erdoğan Aydın'ın yazısındaki Musul meselesine değinmiştim.
Sonuç olarak da şunu söyleyebilirim.
Türkiye'nin bir Musul-Kerkük meselesi ya da hevesi yoktur.
Birilerinin nasıl ki Turan hayali vardır, Musul hayali olanlar da genelde Turan hayali olanlardır.

Gelelim Kürt kimliğine..
Halk hiçbir dönemde Kürt kimliğini yoketmeyi, asimile etmeyi düşünmemiştir.
Halk, geçmişte devlet içinde zaman zaman etkinleşen asimilasyon politikalarını ciddiye almamış, önemsememiştir. Kürt'e Kürt, Laz'a Laz, çerkez'e Çerkez demiştir.
Kürt'ten kız almış, Kürt'e kız vermiştir. Yeri gelmiş "Kürdün kızı" türküsünü söylemiştir.
Halk bunu yaparken "Ben Türküm, sen Kürtsün" diye yapmamıştır.
Kendisini Türk olarak soyutlamamış, müslüman kimliğinde birleşmiştir Kürt'le.
Çünkü Türk'ü daima genel bir kimlik olarak görmüştür.
Halkın gözünde Kürt de Türk'tür, Laz'da, Çerkez'de.
Halk "Nerelisin" "Memleket nere" diye sormuştur her zaman.
Kürt, Laz, Muhacir, Fellah, Abaza, Çerkez, Yörük vs. halk için yöresel niteliklerdir.
Ne Kürt, ne Laz ne de bir başka yöreden insanımız kesinlikle hiçbir zaman, hiç bir yerde bir ayrım görmemiş, farklı uygulamaya tabi olmamıştır. Asla aşağılanmamıştır.

"Kro" sözcüğü Kürtçedir ve erkek evlat anlamına gelen Kür'den türemiştir. Türetip kullananlarda Kürtler olup sıpa anlamında kullanmışlardır. Zamanla bu sözcük kaba-saba anlamda kullanılır olmuş. Ama sadece Kürtlere karşı değil. Kürt olsun, Türk olsun herkes bu kelimeyi birbirine kullanmaktadır. Sonuç olarak bu kelimeyi bir aşağılamaymış gibi sunmak yanlıştır.

Askerde de ayrım yoktur. Ama askerde hele geçmiş dönemlerde Türk olsun, Kürt olsun genele karşı şiddete, küfüre dayalı bir eğitim vardı, bu durum günden güne iyileşmektedir.
Bir de askerde uyanıklar çoktur. "Alavere dalavere Kürt Memet nöbete" deyimi vardır ki bu uyanıklar için söylenmiştir.

Kürtçe konuşmada da hiçbir zaman bir mani olmamıştır. 70'li yıllarda Kürtlerin kültür özgürlüğünü savunurduk. Bugün artık buna gerek bile kalmamıştır. Bir hayli ilerleme olmuştur.
Sadece eğitimde bir sıkıntı vardır ki, ilköğretimde Türkçe'ye alışana kadar çocuklar sıkıntı çekmektedir. Bu konuda da ilerde çözüm oluşturulacağı kesindir.

Kürt kimliğinden, Kürtlere ayrı kimlik verilmesi, nüfus kağıtlarında Kürt yazması gibi abuk anlamlar çıkarılması ise ayrılıkçıların niyeti olabilir. Böyle birşey ayrımcılığa neden olur ki asıl sıkıntı o zaman başlar. Kimlikte tabiyeti "Türkiye Cumhuriyeti" dir herkesin.

Turan diyen, Musul-Kerkük diyen nasıl ırkçı ise ayrılıkçılar da ırkçıdır.
Çünkü ayrılığa neden hiçbir sebep yoktur.
Üstelik Kürtlerin büyük çoğunluğu *İstanbui, Ankara ve İzmir'dedir.
Yine Kürtlerin büyük çoğunluğu ayrılıkçıları, PKK'yı desteklemez.
Büyük şehirleri hesaba katmasak dahi Güneydoğu'da dahi DTP'nin oy oranı ortadadır.
100 seçmenden 79-80'i DTP dışındaki partilere oy vermiştir.
Ki yaklaşık %20 civarındaki DTP oyunun da tamamının ayrılıkçı-ırkçı olduğu söylenemez.
Bu da Kürtlerin ezici çoğunluğunun ayrılıkçılara destek vermediğini gösterir.

"Kafa sayısı-oy sayısı önemli değil" denirse ulus olmanın gerek-şartı olan "ulusal bilinç" eksik deniyor demektir ki ulusal bilinç kazandırırken de ırkçı propaganda yapılır.
"Sen Kürtsün. Bunlar Türk. Neden seni ezenlere-sömürenlere oy veriyorsun" söylemi zaten fazlasıyla yapılmaktadır. Destek sağlamak, kafa sayısını arttırmak maksadıyla bu ırkçı propagandanın dozunu arttırmanın bedeli de etki-tepki gereği Türkçü ırkçılığı kışkırtmak ve halkı birbirine düşürmek olur.
Gerçi terör örgütünün de ayrılık yolunda tüm ümidi iç savaştır, Türk ve Kürt çatışmasıdır.
Ama 25 yıldır bu oyun tutmuyor, Türk ve Kürt kardeşliği bunca oyuna rağmen sarsılmıyor.
Alt 27-02-2008, 23:35
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Kürtçe konuşmada da hiçbir zaman bir mani olmamıştır. 70'li yıllarda Kürtlerin kültür özgürlüğünü savunurduk.

* * Pante hakikaten seni anlamakta zorluk çekiyorum. 30 lı yıllarda Kürtçe konuşandan 5 krş ceza alındıgını Kürt Meselesi başlıgı altında kanun maddeleri ile yazdıgımı anımsıyorum. En son o başlıga genelkurmay tamimlerinden ve kitapçıklarından bir köy nasıl imha edilir yazısını asmaya niyetliydim , daha sonra vazgeçtim. Forum aşırı gergindi çünkü. Bu yasaga karşı nasıl Kürtçe konuşmaya mani yoktu dersin.

* *İsmail Beşikçi sadece Kürtler vardır dedigi için ömrünün 17 senensini cezaevinde geçirdi. Yalçın Küçük ün Kürtler Üzerine Tezler kitabını aç, orada sadece Kürt ve Kürdistan dedigi için aldıgı cezalar ile mahkeme savunmaları var. Bunlar 80 li 90 lı yıllarda.

* *Evet bizler 70 li yıllarda Kürtlerin sadece k ültürel *haklarını degil kendi kaderlerini tayin etme hakkını da savunurduk. Senin yazılarında kullandıgın halklara özgürlük sloganı senin içinde yer aldıgın oluşum tarafından sırf bu amaçla formüle edilmişti. Ve bunu ifade ediyordu.

* * Emniyette K masası vardı. Komünist ve Kürt masası, daha sonra iki K ya ayrıldı. Kürtlerin kültürel taleplerini savunmak bile olmadıgını ifade etmektir. Çok da uzak degil. Sakıp Sabancı Kürt realitesinden bahsetti diye anında susturuldu ve sonucunda anlamsız bir şekilde kardeşi öldürüldü. Daha sonra katili de cezaevinde öldürüldü.

* * *Cem Boyner YDH hareketiyle bir iki çıkış yapmak istedi ve ciddi de taraftar buldu fakat anında emekli oldu ve bir daha da siyasetle ilgilenmedi. Eşref Bitlis ile Özal'ın farklı çözüm istedigi için öldürüldükleri hala dizi konusudur.

* * * Daha evvelki iletilerinde Kürt ve diger etnik grupların Türk kimligi altında assimile edilmeye çalışıldıgını fakat bunun artık tutmadıgını yazdıgını çok iyi hatırlıyorum.

* * * İşin garip tarafı bugün ne PKK, ne DTP ne de APO ayrılmayı ve ayrı bir devleti savunmuyorlar. Ayrı devleti savunan Kürt oluşumları var fakat bunların içerisinde Pkk ve Dtp yok. Ama özellikle söylem bunların ayrılıkçılıgı üzerine.

* * * Şimdi hal böyleyken Pkk ne için savaşıyor, ayrılık istemiyor. Devlet neye savaşıyor, ayrılık isteyen yok. Apo diyor ki bu savaş bitsin, iki taraftan da akil damlar otursun ve demokratik bir cumhuriyet temelinde barış yapılsın. Bu şartlarda aslında çözüm o kadar da zor degil.

* * * *Bir tek insanın yaşamı bile her türlü çıkar ve mülkiyet hesaplarının üzerindedir bana göre. Ama ortalık o kadar toz duman ki, kimin ne için neyi savundugu ve neyi öldürdügü belli degil.

* * * *Harekata bakıyoruz. 17 mehmet, 170 de pkk lı ölmüş. Diger tarafa göre 108 mehmet ve 5 gerilla ölmüş. De ki 500 pkk lı öldürdün, mecbur geri döneceksin. Çünkü başta Abd olmak üzere herkes bu fikirde ve seni orada tutmazlar. Yavaş yavaş dünya kamuoyu dillenmeye başlıyor. Yok herşeye ragmen kaldın, işgalci olursun. Abd tutunamıyor orada sen nasıl tutunacaksın. Gidecegin yere geldin.

* * * *Pkk gerilla taktigi ile güneye çekiliyor, seni güney Kürdistana çekmeye *çalışacaktır, girersen peşmerge ile çatışırsın daha büyük bela.

* * * * Diyelim ki orada karakollar kurdun ve birlikler bıraktın, ana gücünü çekince sil baştan olacaktır, Pkk saldırıya geçecektir, haydaa gene harekat sil baştan gene aynı şeyler.

* * * * Peki tüm bunlara karşı 10 gün sonra tamamen geri çekildiginde adama sormazlar mı kardeşim bu 10-20 o zaman kadar ne olacaksa bu kadar insan neden öldü diye. Ne halettin de bu gençler öldü diye.

* * * * *Kaldı ki bu harekat kim ne derse desin Pkk ya güç saglamaktadır. Mazlum olmaktadırlar. Şayet dış basını ve olayları takip ediyorsanız, içteki gelişmelere bakıyorsanız bunu görebilirsiniz. Şimdilik homurdanıyorlar ama nerede olursa olsun tüm Kürtlerin Irksal ve cografi bir birligi var. Eskiden aşiretler bu birligin önünde suni engeldiler, ama şimdi aşiret ilişkileri de çözülüyor. Ne deniyor Suriyeli Kürtlerin oluşturdugu grupla Türkiyeli Kürtlerin oluşturdugu grup arasında Pkk içinde çatlak çıktı.

* * * * Bakın bu çok önemli. Bzim terör diye basite almakta ısrar ettigimiz olay Kürtler açısından bir Kürt Meselesi olarak algılanıyor ve bu yüzden insanlar yaşamlarını ortaya koyabiliyorlar.

* * * * Kaldı ki bu savaşın bir de ekonomik boyutu var. Bu fatura kim tarafından nasıl ödenecek.

* * * * saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 28-02-2008, 00:53
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

''Ne deniyor Suriyeli Kürtlerin oluşturdugu grupla Türkiyeli Kürtlerin oluşturdugu grup arasında Pkk içinde çatlak çıktı. ''

Üstünde durulması gerekli!

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 28-02-2008, 01:23
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Pante hakikaten seni anlamakta zorluk çekiyorum. 30 lı yıllarda Kürtçe konuşandan 5 krş ceza alındıgını Kürt Meselesi başlıgı altında kanun maddeleri ile yazdıgımı anımsıyorum. En son o başlıga genelkurmay tamimlerinden ve kitapçıklarından bir köy nasıl imha edilir yazısını asmaya niyetliydim , daha sonra vazgeçtim. Forum aşırı gergindi çünkü. Bu yasaga karşı nasıl Kürtçe konuşmaya mani yoktu dersin.
"Kürtçe konuşmaya hiç bir zaman mani olunmamıştır" derken, daha önceki satırlarımda *devletin dönem dönem münferit asimileci yönetimlerini belirtmiştim. Ama halk bunlara itibar etmemiş, destek vermemiştir. Zaman zaman "Zo diyenleri hallettik, sıra lo diyenlerde" diyecek kadar ırkçı-faşist kafalar da yönetimde bulunmuş ama tutunamamıştır.
70'li yıllarda Kürtler serbestçe Kürtçe konuşurken bunu ne politik ne de silahlı mücadele ile elde ettiler. Bu zaten Osmanlı'dan itibaren sahip oldukları bir haktı. Münferit uygulamalar ise yayın organları yazılar ve mahkemelerdeki konuşmalar içindi.
Benim bahsettiğim ise halkın Kürtçe konuşmasıdır.

"Kıro ya da Kürt denmesinin kalkması Pkk sayesindedir" benzeri bir ifade de hatırlıyorum yazılarda. Yok böyle birşey. Ne geçmişte ne de yakın dönemde Kürtler aşağılanıyordu ama boyun eğiyordu, şimdi pkk sayesinde aşağılanmıyorlar" anlamındaki bu açıklama komiktir. Pkk'yı takan yok halk arasında. Her yerde açık açık labnet okuyorlar, nefret ifadelerinde bulunuyor insanlar. Ama Kürtler için geçmişte ne ise şimdi de durum aynıdır. Belki parasal, ticari konularda geçmişte rahatça kazık atanlar şimdi çekiniyor olabilir.

Erdoğan Aydın'ın yazısı hakkında yazdıklarım ise 2003 ve Kuzey Irak yönetimi ile ilgilidir.
Gündemdeki harekat ile ilgili değil.
Kara harekatına karşı olduğumu daha önce "Sınır ötesi harekat şart oldu" başlığımda yazmıştım.
Hele bu kış ortamında ve elverişsiz koşullarda bu harekat Türkiye'nin de aleyhinedir.
Uzun süre kalacaklarını ise hiç zannetmiyorum. Belki ABD ile anlaşırlarsa bir tampon bölge oluşturulabilir.

Terör böyle bitmez. Dağdakileri öldürerek teröristler eksilmez.
Terörün musluklarını kesmek gerekir. Gençlerin terör örgütünü kafalarından çıkarmaları gerekir. Bu da askeri harekatlarla değil, ekonomik-sosyal yatırımlarla ve demokratik haklarla mümkün olabilir.
Alt 28-02-2008, 01:46
Kıdemli Üye

Bu da askeri harekatlarla değil, ekonomik-sosyal yatırımlarla ve demokratik haklarla mümkün olabilir.

* * işte bütün meselenin özü bu. Ve ne olursa olsun kan durmak zorunda. Bunu durdurabilecek tek güç ise biziz. Bu ise savaş isteyen, savaşan, savaş çıgırtkanlıgı yapan taraflardan hiçbirine destek olmamaktan geçiyor. Bunu bir tarafının devlet, örgüt vs vs olmasının bir şey farkettirmemesi *gerekiyor. Sonuçta ölenlerin her biri TC vatandaşı, her biri insan ve herbiri bizim evlatlarımız, gençlerimiz ve gelecegimiz.

* * Ve bin seneden fazla kaynaşmış bir biçimde yaşayan halklara güvenmek gerekiyor.

* * *saygılarımla

Nazım Hikmet

Alt 28-02-2008, 02:14
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

''Ne deniyor Suriyeli Kürtlerin oluşturdugu grupla Türkiyeli Kürtlerin oluşturdugu grup arasında Pkk içinde çatlak çıktı. ''

''Sonuçta ölenlerin her biri TC vatandaşı, her biri insan ve herbiri bizim evlatlarımız, gençlerimiz ve gelecegimiz. '' *Dilaver

İki cümlede sizin hangisi doğru?
Pkk içinde suriyelide,ermenide,almanda var çok uluslu bir güç bize karşı savaş açmış.
Pjak'ı kurmuşlar iran'la da svaşıyorlar.
Düşündürücü!

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 28-02-2008, 02:25
Kıdemli Üye

ben Türkiyeli Pkk lıları kastetmiştim aydoe. Dogru iki ifade çelişir gibi gözüküyor. Ermeni ve Almanı da olması ise çokuluslu güçler açısından degil de dayanışma açısından degerlendiriyorum. Dünyada Kürt meselesine insanlar sizin baktıgınız gibi bakmıyor. Dayanışma içerisine de girebiliyorlar. Ancak Kürtler harici etnik gruplar son derece azdır ve özellikle abartılır. Örnegin Cemil Bayık Türktür. Pir Ahmer de Türktü yanılmıyorsam. Ömer Özsökmenler eski devrimci hareketlerden birinin önder kadrosundaydı, Türktü, dagda öldü. 90 lı yıllarda.

* *Pkk 90 lı yıllarda zannedersem PAK diye bir *örgüt kurmuştu. Türkleri örgütlemek için, ama başarılı olamadı.

* *Zaten Türkiye açısından sakıncalı ve tehlikeli olan da olayın uluslararasılaşmasıdır. Filistin sorunu gibi bir sorun haline gelmesidir. Pkk nın amacı budur ve buna dogru gidiyor. Türkiye bütün Kürtleri içine alabilecek bir Pkk oluşumu ile başa çıkamaz. Zaten biraz da Abd nin de amacı budur. Bu tehlikeyi bertraf etmek, Pkk yı tasfiye etmek. Barzani ile işbirligi içerisinde kalıcı olmak. Barzani nin ise tavan ile taban arasında sıkıştıgını düşünüyorum.

* * saygılarımla

Nazım Hikmet

Önerilen Siteler