Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-03-2008, 14:52
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Re: Din mi üstün..İman mı..Nasihat mı..Akıl

Saygide Cemaa;

Ben uslu uslu yazilaami yazyom,acil diyom,onemli diyom,ne diyonuz diyom,dinlemiyola.Ustlik cok!yaziyon diyola,beni"elestiriyola!pararaf diyola,imla diyola,sik yaziyon diyola yazilarima "satasiyola,cevap vemiyola,gulucuk komiyom diye kiziyola,ciddi olmuyola.Bi de bana sitede herksin onude satasiyola,yapman,etmen diyom,etik diyom,sagi diyom,kozumuzu ozel mesjda paylasim diyom,dinlemiyola,benle urasiyola,beni cekemiyola,beki de kiskaniyola.

"Biz bunla zati biliyoduk"diyola,ben ustelik soru soyom,ne bilikleni orenim diye,sorlarima cevap vermiyola.

Bende bilmiyom,hem yazlarimi yazyom,hem cevapla yazyom,hem sorlar yazyom,yazla cogaliyo.

napim ben,sen ne diyon,onere varmi?

Saygilaamla;
evensel-insa

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 16-03-2008, 17:17
Cemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cemal Cemal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: şirrinmişirrin egemino canlıuzurlu bi sayilgassabasının şirim bi beldesimden tefrişediyom sitteye.

sElamaleküm abim.evali cevaplarage çelim.mEpm valla Allaın nimeti geniştir.hepimize yer vecek iyiyerlerde.Bakma sen inanıyo*inanmıyo kavgasına.Rappim ona azbakcek.eyi issanmısın.eyilik yaptınmı*Kötülükten uzakmısın.Tamam?geç olum bu tarafa.okadan.Ama inanırsan onun ışına görcek daa iyi yere oturabilirsin.Belkine ötede iman gelirsana.Onunçünbudünyada
eveliiyi issanolmaa bakın.gerisi daa az müim.bis Alla şükür hem iyiissan olmaa bakıyos.hem Rapbime şükrediyos.hamdossun. şükür.
Evressel abim.saol.dUkkana şeref vedin.Sen öSKür amcama bakma .yasmaa devam abim.MaDemkine lekora niyelisin... ver gaza abim.. ver gaza..annayan annar.dinneyen dinner.fasla kafa ütüledin derlerse... ops: .. napalım abim.. :cry: .. pşaporta verirler eline...yolçu yolunda derler..demi abe..esate iNilterede olduuna göre..sende paşaport sate vardır demi abim..
Başnık sayısını..ayda otus(rakamnan 30)a çıkat abim..Ayrıcadan günnük yazısayısı da boynu bükük kalmasın.yüklen onada 30*otus yap abim.. sonuçta dersinkine.. Abe..olursa pazarım*olmassa bozarım.. :wink:
mmUhametabim nassın. kırkdan dört çıktı..kaldı otusaltı..onada yeris yavaşyavaş..
dİLaver abim..başk.kim olcek annamadım.o başnıkda çookyazı var.bişe annayamdım ben.açıkla abim.Şindik geldik müim bikonuya.
AKePPekapatılCEKMİŞ:::
abim yaw bu baYKalın bşka işiyokmu Allaşkına..güyama hiç ses çıkatmıyo.. aazı kulandadır..abim bak bis bugün Zabah gastesi aldık ordan başnıkda gördüm.sonama indernet sayfasından kopYa posta yapıyom **AVrupalılar kıçıynan gülmüşler bu duruma.. *aYIpvalla ayIP.. bu seçimde CEPE gene bu sfer sıfır çekcek bu bAYkal sayesinde.. millet gülüyıo bunnara..gastedeb habernenilgili kopya postalar:
'VATANDAŞA CEZADIR'
AP'de Yeşiller Grubu Eşbaşkanlığı görevini de yürüten Lagendijk, "Gerçekten bu akıl almaz durum olabiliyormuş. Ciddiye almakta zorluk çekiyorum" diyerek şunları söyledi: "AKP ile siyaset arenasında başa çıkamayacaklarını anlayanlar, şimdi yargı yoluyla AKP'yi durdurmaya çalışıyorlar. Köşeye sıkışanların son çırpınışları ve panik atakları bunlar. Vatandaşlarının yanlış yaptığını düşünen devlet, son seçimlerde neredeyse yüzde 50 oy alan AKP'yi kapatarak kendi vatandaşını cezalandırıyor..."
AB Genişleme Komiseri Olli Rehn: Bu dava normal bir Avrupa toplumunun normlarına uymuyor. Avrupa demokrasilerinde siyasi konular mahkeme salonlarında değil parlamentolarda tartışılır ve sandıkta halk iradesiyle neticelenir.
AP Liberal Demokrat Parti (ALD) Başkanı Graham Watson: Bu dava, Avrupa'da çok tuhaf bir olay olarak algılanacaktır. Avrupa'da hiçbir savcı ılımlı bir partiyi, hele halktan büyük destek almış bir partiyi kapatmayı hayal bile edemez.

'Biri senin hakkında kötü bir şey söylerse
sakın kızma ama şöyle karşılık ver:
Hakkımda bunu söyleyen hiç şüphesiz başka kusurlarımı bilmiyormuş.
Bilseydi, sadece bunu söylemekle kalmazdı!
'
Alt 16-03-2008, 19:38
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sayın hocam Prof. Cemal,
Akp'nin kapatılıp kapatılmayacağına bağımsız yargı karar verecekmiş.Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı iddaname hazırlamış vermiş,bu da başsavcının göreviymiş,yani adam görevini yapmasınmı hocam?Sonra bu başsavcının dedeside Kürt Nakşi şeyhiymiş yaa

Bence bu işin Deniz'le alakası yok chp ile ilgisi yok.
Bu yeşiller grubunun yeşillenmesine de anlam veremiyorum,herhalde hala bağımsız cumhuriyet kurumlarının var olması onları şaşırtıyor.Ab'nin aklı bizim işlere ermez hocam.Ülkemizde yaşananların hiç biri oralarda yaşanamaz.Hiç bir Ab ülkesinde Başbakanın çocukları ve ulaştırma bakanının çocukları gemiciklerle oynayamaz.Devlet başkanının liseye giden çocuğu şirket kurup mısır neyin satmaz.

Geçenlerde (10 gün önce) *Turhan Çömez geldi onla görüştüm hocam,Çömez bu Tayyip'in özel kalem müdürüydü, danışmanıydı 2002 seçimlerinden önce birlikte Abd'ye gitmişlerdi sonra 2002 de mecliste Akp millet vekiliydi bana *değişik bilgiler aktardı Maliye Bakanı Unakıtanın yalnız un akıtmadığını söyledi.Çalmadım çırpmadım,harama bulaşmadım hep vatanımın menfaatini gözettim ve Akp'den ayrıldım dedi.''Benim yaşadıklarımı yaşasaydınız,benim bildiklerimi bilseydiniz ve benim gördüklerimi görseydiniz siz de aynısını yapardınız.'' dedi.
http://www.ankaraenstitusu.org/tr/ya...?ID=281&kat=77

Bir süreç sonunda Akp yargıyı da kendine bağlamayı düşünüyor ve bu husus üzerinde çalışıyordu.
Yasama onlarda yürütme onlarda yargıda onlarda olsaydı da böyle problemler yaşamasaydık.
Türban değil yüksek öğrenimde, kamuda da serbest olsaydı,heryerde türbansız gezilmeseydi.
Hatta isteyen kara çarşaf veya burka neyin giyme özgürlüğüne kavuşsaydı.
Birde Atatürk'ü karalama yarışı ve Tsk nın etkisizleştirilmesi.Genelkurmayın Savunma bakanlığına bağlanması gerçekleştirilebilseydi .
Ne güzel karşı devrim süreci tamamlanacak nur topu gibi islam devletimiz olacaktı.
Nerden çıktı bu Cumhuriyet savcısı da düdük çaldı oyunu durdurdu?
Daha tasfiye tamamlanmamıştı,yazık çok yazık T.C'nin tasfiyesi halen başarılamamış.
Sevgiler,saygılar

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 16-03-2008, 20:27
Üye Değil

sevgili cemal
beni sana şikayet ediyor bak bu kendini evrensel sanan insan. sakın böylelerine aldanma. insanların kafasını boş şeylerle doldurup bunun adına insanizm derler. açık açık kozlarını paylaşmaktan korkup kaçarlar. sonra da insanları şikayet ederler. sana beni şikayet edecek kadar aciz mi bu insan?
sorduğu sorular cevap veriyorum. sonra cevap vermedi diyor. beyniyle gözleri arasında veya beyni ile kulakları arasında bir bağlantısızlık mı var dersin? insanları metafiziğin içine hapsetmeye mi çalışıyor? yoksa burada ki insanların zaten gerçekçi bir dünya anlayışına sahip olmadığını mı sanıyor?
bu sitede konuların bir gelişim şekli vardı. şimdi arkadaş sayesinde kalmadı mı nedir?

hayırlısıylan arkadaşa bir mavi boncuk takarız herhalde.
Alt 17-03-2008, 00:16
Kıdemli Üye

Saygideger bilge_mi;

Goruyorum ki seni bir korku almis,bu kadar korkma cunku korkunun ecele faydasi yok.Sen konularin gelisim!sekline devam et,benim yazilarimi da okuma bosver,sonra bakarsin sende bu gelisimin disina cikarsin,sana ve bunca yillik sabitledigin dusuncene yazik olur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 17-03-2008, 00:43
Kıdemli Üye

Saygidee cema;

Bini rahtlatn sozlrin icn teskurle.Gunnuk baslinida yazabilyom mu ben?Bnu bilmiyodum,saol.

Sayglaimla;
evrnse-insa

Alt 18-03-2008, 21:57
Üye

Bulunduğu yer: şirrinmişirrin egemino canlıuzurlu bi sayilgassabasının şirim bi beldesimden tefrişediyom sitteye.

Bİsmillamanirahim.Allaım sen bana yardımçıol.."Yolumamı şaşırttım ben..neerdeyimyaw..ne bu rezillikabimnesittenin hali..Yoksamben yoluna kaybotmuşbi garibanmıyım*?nedir.. CeMMMabİiiiiiİİiiim.abim Allaşkına şu siteye düzet..

'
Alt 18-03-2008, 22:08
Üye

cEmabimbide *ben nean namadım biliyonmu*?Yaw hiç böle yarım hak-etme yapmamışlardı.Sen yarıda farkedipyarısınamı kurtarttın*?Aman nolur ön tarafınkınıda hemen kurtart abim.Böleyarım site pek güselolmuyo abim?hemene kurtartırsın işalla.amin. *krdşn.cml.

'
Alt 26-03-2008, 21:31
Üye

abimmeraba.herkeşe hayırlı akşamlarol sun.hanı bisarada *gırgıl yazıyosfilece ama *yanı memleketin halinede aklımısyettince bakıyos.Son durumlarkarıştı heralde.herkeşte heryerdefarklı konuşmalarvar.hAnıbis dukkancıyıs-esnafıs hermüşteri nedese doruabim*haklısın -filece diyosmüşteriye maben annadım hankısı doru oldubu son zamanlarda.Kimidiyo*-bu Akepeyi kapatsınnar iyi oldu.bunnar memleketi iran yapcek*?Kimi diyo-lan bu domokrasimi yaw.MiiLet oy vermibukadan.bunnar halka karşı yapıyobu hareketi.böle domokratlık olmas.Şİndi biyanda buAkepeyi kapatma var.obir yanda eRdovan bu milliyetçi harekete esmeye çalaşıyomuş.Bu eRgenekon türklüe karşımış*?Şindi abim tamam bis akePeye oy verdik tamam ama-*bu Türklüe karşıolmak ne demek*?hanı sadecene mepeye oy verenner milliyetçi deil.Bisde elamdülilla milliyetçiyis.Bu ergenekon ümetçilerin Türklüü ezmekiçüm yaptıkları hareketmiş**?Hankısı doru bunun*?yanı bu dvlet*hem müsnüman*hem milletçi*hemissan haklarınasaygıılı*hem bütüm millete kÜrte-Türke*müsnümana hırıstana elveren-kucaklayan-sarılan bi dvelet olamasmı?
Bu gavur<ların bize karıştırmasımı?*yoksam bisin kendi beceriksislimismi?yanı -*afedersin kedin bi mokyapamassın-gabati şassıslıa atarsın yaa-buda öle bişemi**?Nedeb bis elbirliinene daha iyi yer gitmiyos-daa güsel daa kuvetli olmuyosda*-birbirimise yemme bakıyos.bençe ayıp.

'
Alt 29-03-2008, 16:28
Üye

abim meraba.pIrofunus ceMalKendiyasar*kendiokur gene sisiniçün bilinsel konularda araştırtmaa devamediyo..şindik aşadeki yazılara okuyuncatabi kine bisin bi bilin adamı olduumuza unutmayın*ammacık velakincümbürt cematinbilinede tam güv enmeyin.. :? Sitedeki yazılara bakıyom-hepaynımevale..Allavarmıydın*yokmuydun-Atatürk atevismi*dindarmı-matdemi ömce-manamısona?Ruh varmıyokmu?*Şindik tabi bunnar çok önemlivedeme bilinsel konular.sis pırof olmadıınısdan bu kanularda gelgit akıllı oluyonus.. Elede desenishavagası belede desenis civagası..
şinik bilin çookk önmeli.amabilinde hava gimidir *- fasla güvenme gelmes :idea: Bilin bugun varder.tamambulduk abim..bu budur..hasanın gıççındeki mavi dondur :? der.azzsona yaw afedersinis*mavi dediydik amma accık morumsu sarıymış :..ufakbi ölçünsapması olmuşşş .. **oLurd emi abim..ne derler beşer*şaşar..(nedemekse..aciba dine döndürmekiçümmü uydurulmuş bisösbu*?)Şinik abim beşer şaşarsa beşirin yaptı bilinde şaşar.. : ..Neden de**?sor ceMal hempırofsun-hem biline madara yapmaa uraşıyon?olabilir abim..bisde issanıs şaşabiliris..Bak bis bu yaştan sona *bisin küççük ceMala(yeniler bilmes..ceMal aynı zamanda benim olanında adı*ellerinisden öper) mart ayında çoalan-2 katlı kedileri annatmaa uraşıyos-suya sabuna dokundurtmadan..Olan sorup duruyo -buba bugunnerde kediler neden arda *2 katlı geziyo diye.. )
buGun borlarda hava güsel.işin aır zamanı geçti kayınco ziyarete gelmiş-yabançı deilsin olum.sen benim yerime acı dukkanda kal bis-accık ablanla çocuklarlan hava alalım -diyip işten sıyırncas-yokarı eve çıktım.acık indernetteazeveli haberlere bakıyom..Alişte bibilinsel itdaa daa güme gitmiş.. : Hanı eskiler bilir bis geçemsene bi yazı yasmıştık.Puluto gesegenine gesegennikten attılar deyuslar-üsdüler zavallımı*Olum sen artıkın gesegen filece deilsin.afedersin sana gesegennikten aldık.sen artıkın 34589 sayılı gökcismisin..üsülmebüsülme yavrum*filece deyip lelein garip yavrusugimi yuvadan atmışlardı..Şindikte bunçayıllık eDİson amcamın seskaytı konusundaki şappiyonnuna elinden almışlar.Yeni bibilinsel çalaşma yapılmış ve ilk seskaytının EDisona ayit olmadıı annaşılmış..Vayy hıyarlar vay..lan EDsom amcam bunca yıl mesarında..ilksese ben kaydettim*deyi kasımkasım kasılıyodu..mafettinis adamın cesetine-- bAKın habere:*******************"En eski ses kaydı bulundu
*
Fransız Edouard-Leon Scott de Martinville, eski bir Fransız halk şarkısını Edison'dan 17 yıl önce fonotograf kullanarak kaydetmiş. Bu kayıt, dünyanın en eski ses kaydı oldu.

29/03/2008 (1340 kişi okudu)

AFP - WASHINGTON - Thomas Alva Edison, 1877 yılında icat ettiği fonograf aleti sayesinde tarihte sesi ilk kaydeden mucit olarak bilinir. Oysa Amerikalı bir ses arşiv grubu Fransız Edouard-Leon Scott de Martinville'in geleneksel bir şarkıyı 1860'ta, yani Edison'dan 17 yıl önce daha ilkel bir kayıt aygıtı olan fonotografı kullanarak geleneksel bir şarkıyı kaydetmiş olduğunu ortaya çıkardı. Edouard-Leon Scott de Martinville, eski bir Fransız halk şarkısını, ses dalgalarını bir gaz lambasının isiyle karartılmış kâğıda işlemek suretiyle kaydetmişti. Bir grup tarihçi, kayıt mühendisi, ses arşivcisi ve kendini insanoğlunun ilk ses kayıtlarını bulmaya adamış kişilerin oluşturduğu 'First Sounds' adlı grup, seslerin okunması için seferber oldu. Dünyanın ilk ses kaydının 10 saniyesi tekrar çalındı, ancak şarkıyı kimin söylediği bilinmiyor."
lanbu bilincilerin basıları beningimi posuruktan pırof sannedersem..hAnıhep söledik..biara*BatLıcan erkeklie eyi gelir*hörgün yeyin*derler.biyıl geçer*yoklen öle bişe*deyi açıklarlar.Konestrolun başduşmanı yumurta..3yılsona..*Mucise..yumurta konestrola çokeyi geliyo... :idea: ..Pıransa vucuta demir yükler..yeyin..yokyok ne yüklemesilen..olanıda göçertiyo..
oLURabim bu bilinçilerden adı BEŞŞİr olamlara pek güvenmeyin..eee ata sözü BEşir şaşar... : *demiabim..

'

Önerilen Siteler