Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-04-2008, 05:43
istavrit istavrit isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Hz Muhammedin Psiko-analizi

sevgili schopenhuer,

Bana *Allah'ı *en *güzel *tanıtan *ve *yaşam *pratiğimde *bunun *sağlamasını *yapmamı *mümkün *kılan *kitap *ve *peygamberle *tanıştım: *Kur'an *ve *Hz *Muhammed.

demissiniz..

diger peygamberleri ve kitaplarini tanidiniz mi? incili tevrati okunuz'mu..sanmiyorum..pazarda hazir olan mali aldiniz..isin kolayina kactiniz..haaaa okusaydin ne bulacaktin, cok mu farkli...onlarda yaratici icin insan olduruyor..onlarda kole ticareti yapiyor, onlarda kervan yagmaliyor.

en azindan muhammed gibi ucana katana atmiyorlar..

oysa pazardaki mal defolu..ama saticilari cooook becerikli

bir peygamber dusununki "PEYGAMBER SABRI" ile ornek OLMUSTUR.oysa peygamberiniz siradan bir insan bile kadar sabirli degildir..

ornek:
muhammed komutasindaki islam ordusu hayber savasinda yahudilerin komutanlarindan KINANE'yi oldurur...kinane safiyye'nin babasidir.. hayber savasinda safiyyenin *esi kinane ile birlikte babasi huseyn bin abdap'ta oldurulur.(yaniliyor olabilirim) kardeside olduruluyor.

butun kadinlar gibi safiyyede cariye olarak ashab'tan birine duser..bunu gururuna yediremez..muhammede gelir..muhammed bir sartla kurtulabilecegini soyler..ya karim olacaksin, yada cariye..safiyyenin secenegi yoktur..birine cariye olmaktansa peygambere es olmayi tercih eder..

savas bitmis, kervan yola cikmistir..muhammed kervani durdurur bir cadir kurdurur..safiyye anneniz ile orada gerdege girer (islam kaynaklari buna gerdek diyor)

kisacasi muhammed eve bile kadar sabredememistir..PEYGAMBER SABRI denilen sey SABIRSIZLIKTIR..sizlerde bunlari husu icinde dinleyip cilekar muhammed icin gozyasi dokeceksiniz (ben dokmustumde )

fakirdi diyecekler,acliktan karnina tas baglayip uyurdu masalini dinlerken "iyide 12 es bir o kadar cariyeyi nasil bakiyordu" sorusuda akliniza gelmeyecek..

islami yaymak icin evlenmisti diyecekler, peygamber kadinlarinin buyuk cogunlugunun zaten musluman oldugunu dusunmeceksiniz..

cok mutevaziydi diyecekler,ganaim ayetlerinde capuldan yagmalanan mali "ganimetler allah ve resulundur" demesini sorgulamayacaksiniz..

insanlari severdi diyecekler,kole ticareti yapacak, evlatliginin karisi ile evlenecek yargilamayacaksiniz

size muhammedin gectigi basliklari bir kez daha okumanizi oneririrm..yazmaya kalksam sayfalar almayacak buraya..

muhammedi taniyinca, siz musluman oluyorsunuz, ben dinden cikiyorum..birimiz yanlis tanimis olmaliyiz..

bir tanri ve cehennemi varsa, ve gercekten yarattigi kullarinin bir kismini yakmaya and icmisse, yakacagi insanlarin basinda muhammed ve ashabi gelecektir...

ve iyi dusunun, varligina inandiginiz tanri ozellikle muhammed gibi bir peygamber gonderir mi?

tanrilik muessesesi bu kadar somurulmezki..

yalancılar,maymunlar,domuzlar,eşekler,pislikler!aş ağılıklar!canı çıkacasılar,Köpekler,Alçaklar,yabani eşekler,merkepler,susamış develer,geberesiciler,reziller,sapik Kişiler,beyinsizler,kofkütükler,zorbalar,soysuzlar ,Kahrolasılar,yalancılar,
HZ.ALLAH
Alt 01-04-2008, 18:25
Siriyezdan Siriyezdan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

edep ya-hu

De ki: Ey kâfirler! Ben sizin tapmakta olduklarınıza tapmam.Siz de benim taptığıma tapmıyorsunuz.Ben de sizin taptıklarınıza asla tapacak değilim.Evet, siz de benim taptığıma tapıyor değilsiniz.Sizin dininiz size, benim dinim de banadır.
Alt 01-04-2008, 19:40
Averroes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Averroes Averroes isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın İstavrit,

Demişsiniz ki, "kisacasi muhammed eve bile kadar sabredememistir..PEYGAMBER SABRI denilen sey SABIRSIZLIKTIR..sizlerde bunlari husu icinde dinleyip cilekar muhammed icin gozyasi dokeceksiniz (ben dokmustumde )"

Bu cümlelerinizden Hz Muhammed'e olan kızgınlığınızın sizi ateist yaptığı inancına mı kapılmalıyım? Yani Hz Muhammed'i araştırdınız, eve kadar sabredemediğini öğrendiniz ve ateist oldunuz öyle mi? Bu kadar basit mi ateist oldunuz siz?

Yani bu kadar reformunu bi seferde silip atabildiniz, hakkındaki binlerce örnek olay sizi pozitif yönde etkileyemedi de, bir de öğrendiniz ki eve kadar sabredememiş, karnına hem taş bağlamış hem de 12 kadına bakamamış (sanki bu iki olay eş zamanlı gerçekleşmiş gibi) bir de bakmışsınız ateist olmuşsunuz. Bu kadar basit mi istavrit?

Ya "cennet annelerin ayaklarının altındadır"ı, "güleryüz sadakadır"ı, "komşusu açken tok yatan bizden değildir"i, "ilim müminin yitik malıdır, onu nerde bulursa alsın"ı, "sizin en hayırlınız, karısına hayırlı olandır"ı nereye koyalım. Önyargılısınız. Bunlar sizi ona ısındırmaya yetmiyor da, sabredememesi mi soğutmaya yetiyor?

Saygılar

-Şeytanın yaptığı en büyük hile bütün dünyayı yaşamadığına inandırmakmış-

"The Usual Suspects" filminden
Alt 01-04-2008, 20:00
gozeneli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gozeneli gozeneli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sayın Şopo
Belki öncedende yazmışımdır böyle bir iki örnekle nerdeyse *islamda olan kötülükleri *örtemezsiniz kötülükler daha agır basıyor ne yazık ki.

Müsadenizle size bir örnek vereyim siz Hitler'in Mein Kampf (benim Kavgam) kitabını okudunuz mu?

Hitler orda Alman ulusu için ne güzel şeyler yazmış.Bir Alman olsam Hitler'in hayranı olurdum.
Şimdi Kurandan ve muhamed'en güzel alıntılar yazıyorsunuz.

Hitler'in yaptıkları ortada
İslamın yaptıklarıda
Eger islam ne kötülük yapmış derseniz sizin gerçeklerden uzak olan bir ruh kişiliginiz oldugu ortaya çıkar
Alt 01-04-2008, 20:20
qw19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qw19 qw19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"Gördüğüm şu muazzam kainatı "tesadüf" adındaki bir kendini bilmeze atfedemem." schopen

Sevgili schopen, kavramların anlamlarını bilmeden *felsefe yapmaya çalışıyorsunuz olmuyor. Bu nedenle cevap yazsam onu da anlamayacaksınız.

Hemen kerkesin dilinde rastlantı ve zorunluluk kavramları var fakat işaret ettiklerinin kavramların kendisiyle ilgisi yok.

Sizde rastlantı-zorunluluk nedir öğrenin sonra ne isterseniz yazın.

Geçen gene birine söyledim, çok araştırmış ama tarif dahi edemiyor.

Hadi buyrun siz tanımlayın, ne demek rastlantı. Araştırdığınız zaman göreceksinizki sizin ifade etmeye çalıştığınız şeyle uzaktan yakından ilgisi yok. Hele hele bilimde.

Biraz frene basıp verdiğiniz yanıtlarınızı bir gözden geçirin, çok ilgisiz yanıtlar vermeye başladınız.

Selamlar.
Alt 01-04-2008, 21:04
Üye

Sevgili vgm,

Açıkçası ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım. Biraz daha açıklayıcı olsaydınız keşke.
Ne yani, "tesadüf" sözcüğünün herkesin bildiği bir anlamının dışında sadece sizin bildiğiniz bir anlamı mı var? O halde, bu durumda kendisini gözden geçirmesi gereken kim?

Felsefe yapmam için yeterli koşullar bilinç ve hayret etme yeteneği... Sözcükleriin kişilere has 2. *3. *anlamlarıyla ilgilenmiyorum. Ayrıca, zaten benim için de eleştiri nedeni olan, bilimin ve felsefenin kıymeti kendinden menkul tabirlerini kullanmamaya gayret ediyorum. Bilim ve felsefe yapmanın önkoşulu terminoloji bilmek değil, hayret yeteneğine sahip olmaktır. daha öncede demiştim, karşımda kainat duruyor ve tefekkürün tadını çıkarmak için bilimin insanları komplekse sokucu hokus-pokuslarına ihtiyacım yok. Galiba siz düşüncelerinizi Einstein'a, Kant'a, Nietzsche'ye emanet ettiğinizden, onlardan gelecek direktifi bekliyorsunuz.

Sizi temin ederim vgm, siz de bir Einstein, bir Kant olabilirsiniz. Yeter ki, hayret etme yeteneğinizi kaybetmeyin. Yoksa zaten kaybettiniz mi?

Selamlar

Alt 01-04-2008, 21:12
Üye

Sevgili schopen laf kalabalığına boğmadan cevap verebilsen çok iyi olurdu, ama herşeyi gurur meselesi yapıyorsun.

Bilmediğini bildiğim için, ve bilirmiş gibi yaptığın için kızıyorum. Tüm antitezini tesadüf üzerine kur ama anlamını bilme. Kahvede, sokakta herkes bilmez elbette. Rastlantı ve zorunluluğun felsefede ne anlama geldiği çok önemlidir. Hele hele evrimi savunanlar ve materyalizmi savunanlar tesadüf derken neyi kastediyorlar bunu bilmeden ... Peki neye karşı çıktığını biliyormusun?

Selamlar.
Alt 01-04-2008, 21:21
Üye

Beni neye karşı çıktığımı bilmemekle suçluyorsun.

Ben de seni neye inandığını bilmemekle...

Yazarken kendini de ikna etmeye çalıştığın çok açık...

Yoksa sen "tesadüf" ün fikir babası mıydın? Vay be, ne gizemli adamsın, herkesin bilmediği bir şey biliyorsun, merak ettim doğrusu, bunca sene yanlış kullanmışız bu sözcüğü, bari öğret de kurtulalım cehaletimizden.

Alt 01-04-2008, 21:44
Üye

* * Sevgili schopen;

* * Nedense beni yanlış anlamayı çok seviyorsun. Hoş benim de küçük katkılarım var ama, genede suçun büyüğü senin.

* * Rastlantı ve zorunluluk üzerine bir yazı yazmıştım önceleri, onu bulup asayım.

* * Metafizik felsefe rastlantı (tesadüf) kavramını zorunlulukla karşıtlaştırmıştır. Rastlantıyı neden - sonuç ilişkisine dayanmayan bir olgu olarak algılıyorlar. Rastlantı da zorunluluktur ama siz olayın tüm gelişim seyrini biliyor ve hesaplayabiliyorsanız. Örneğin, siz uzay gemisindesiniz ve bir meteoru inceliyorsunuz hızını, yörüngesini (istikametini) hesapladınız ve dünyaya abartalım İstanbul’da Fatih semtine çarpacağını hesapladınız bu olay sizin için bir zorunluluktur ama Fatih‘te yaşayan ve olaydan haberi olmayan biri için rastlantıdır. Rastlantı neden – sonuç ilişkisine dayanmaz demek değildir.

* * Buradan hareketle metafizikçilerin evrim teorisine olan en temel eleştirileri “insan denen mükemmel varlığı oluşturan parçalar nasıl oluyor da rastlantısal (tesadüfî) olarak bir araya geliyor”

* * Kastedilen rastlantısallık; zorunluluğa neden olan olayların birbirleriyle ilişkilerinin, olum süreçlerinin matematik, fizik, kimya ve biyoloji diliyle açıklanamamış olmasıdır. Bazı olayların henüz açıklanamıyor (bilimsel olarak) olması bizim bilime olan güvenimizi (inanç sözü kullanılamaz bilim din değildir) sarsmaz aksine daha çok çalışmamız, teorilerimizi ve deneylerimizi yeniden gözden geçirmemiz gerektiğini anlatır. Elbette ki canlıları oluşturan bileşenler hadi toplanıp bir insan yapalım dememişlerdir. Bunlar bir zorunluluk sonucu bir araya gelmişlerdir.

* * *Bu bana ait bir tanım değil bilimsel olarak rastlantının tarifidir.

Selamlar.
Alt 01-04-2008, 21:50
istavrit istavrit isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sevgili schopen..

yazdiklarimi theatrel hala sokmaniz size bir sey kazandirmaz..cimbiz kullanarak beni degil kendinizi kandirmis olursunuz...

tabiki bir degil, basit bir ornektir verdigim..yuzlerce ornek vardir dinden cikmam icin..bu konular forumlarda gecmistir..gerceklerle yuzlesmek istiyorsaniz bulabilirsiniz.

"Süphe yok ki Allah ve melekleri, salevat getirir(ler) Peygamber (Muhammed)'e; ey inananlar siz de ona salevet getirin; tam teslim olarak da selâm verin"(K. 33 Ahzâb Sûresi, Âyet 56)

siradan adam degildir muhammed, allahin meleklerinin salevat getirdigi adamdir..olmazsa varligi yaratmazdim denilen bir peygamberden bahsediyoruz, mahmutpasada bir esnaftan degil...

kucuk ayrintilar deyip topu taca atamazsiniz..zaten her mudahalede kendinizi yere birakiyor oyunu sogutuyorsunuz ))) adeta zamana oynuyorsunuz..hakemin bitis dudugunu bekliyor gibi bir haliniz var. tesaduf eseri bir kac pozisyonunuz var diye iyi oynadiginizi dusunup kontraatak'tan bir gol atip uzerine yapmayi dusunuyorsunuz
mac doksan dakika unutmayin.

muhammedin yaptigi reformlardan bahsetmisiniz..

ogune kadar evlatligi ile evlenilme gelenegi kaldirip evlatliginin karisi ile evlenmesimi reformdur.?

kolelik muessesini kaldirmayip aksine tesvik etmesi, birde bunu kurana sokmasi midir?

cahiliye devri dediginiz devirlerde devam eden kervan yagmalama olayina devam etmesi ve elde edilen ganimetleri kutsal saymasi, bunlari birde dine sokmasi mi reform?

hala kizi, dayi kizi, amca kizi bilimum akrabi talukat ile nikah kiyabilmesini legallestirmesi mi reform?

bir erkege 4 es, sayisiz cariye alabilme hakki vererek kadini 2.sinifa indirgemesi midir reform?

tukurugunu, balgamini, abdest suyunu insanlara icirmek mi bilimsel bir reformdur?

savas alanlarinda toplu tecavuze onay vermisi midir yoksa.!!!?

hulle ve muta nikahlarini din adina yasallastirmasi midir?

sizde muhammedin insanliga kattigi arti degerleri yazmissiniz?

"cennet *annelerin *ayaklarının *altındadır"

bunun icinmi kuranda kadin dovme ayetleri vardir..
bunun icinmi kadin cariye adi altinda sex makinasina donusturulur.
bunun icinmi kadini bir erkege 4. es yapar..
bunun icinmidir mirastan erkek kadar pay almaz..iki kadinin sahitligi bir erkege bedel olur..
zina olunca erkek kirbacla kurtulurda kadin recm olur..

bu reformalari!!! nereye koyacaksin schopen..

"güleryüz *sadakadır",

Gülmeyi az yap, zira çok gülmek kalbi öldürür. (Kütüb-i Sitte, 7257)

imam-ı Gazali hazretleri, İhyda, Allah korkusundan ağlamanın faziletini anlatırken, (Az gülüp, çok ağlasınlar) mealindeki âyet-i kerimeyi bildirmektedir.
Âyeti en iyi anlayan Peygamber efendimiz, bu konuda şunları buyurmaktadır:
(Eğer Cennet ve Cehennemi görseydiniz, az güler çok ağlardınız.) [Müslim]
(Gülerek günah işleyen, ağlayarak Cehenneme gider.) [Ebu Nuaym]
(Çok gülmek kalbi öldürür ve müminin değerini düşürür.) [Tirmizi]
buyrun islam kaynaklarindan gulmek..

"komşusu *açken *tok *yatan *bizden *değildir"i,

suudi kralinin, kuveyt emirinin ve ulkelerinde diger petrol seyhenlirinin yasam seklini hepimiz biliyoruz..oysa dunyanin diger musluman cografyalarinda somalide, ethopyada insanlarin acliktan oldugunude biliyoruz..muhammedin deve surulerini, hurmaliklari ayri bir konu..
ramazanda bir ay davul zurna calarak insanlarin karnini doyuranlarin 11 ay boyunca iliklerine kadar somurmelerinide biliyoruz.

"ilim *müminin *yitik *malıdır, *onu *nerde *bulursa *alsın"

burada kastedilen ilmin bilim ve teknolojimi oldugunu dusunuyorsunuz..?
ilim denilen sey islam ogretisidir..menzile gidin, fatihe gidin, kabeye gidindir.
ikra yani oku ayeti ise bilim oku degildir, islami okudur..cunki islama gore hersey kuranda vardir zaten..tanri istemezse yaprak kimildamiyorsa kimin haddine kitaba koymadigi bilimi arayip bulmak..

islam toplumlarinin insanliga katmis oldugu bilim ve teknolojilerden ornekler verebilirmisin?hangi bilimsel reformlara onculuk etmistir muhammed? tukurukle goz tedavisimi?

Islâm kaynaklarina göre Muhammed'in sadece tükürügü degil, ayni zamanda sümügü ve balgami dahi temiz seylerdendir (Bkz. Taberi, age [1966], Cilt II, sh. 550 ve d.; ayrica bkz. Sahih-i..., Cilt I, sh. 195, Hadis no. 178; ayrica bkz. Hadis 262,263, 264). Bundan dolayidir ki Islâm yazarlari Muhammed'in tükürügünün her "temi"zden daha "temi"z ve her "hos" sey'den daha "hos" oldugunu anlatmak üzere: "Busâk-i Nebevi'nin her tayyibden atyeb, her tâhirden ather olduguna süphe yoktur" [71] derler (Bkz. Sahih-i..., Cilt I. sh. 196-7).Bumudur ilim dediginiz sey sayin schopen?

"sizin *en *hayırlınız, *karısına *hayırlı *olandır"ı *

yukarida kadinin yerini yazmistim..haa size gore 4 kadin almak onlara deger vermekse, *esit kosullarda sahitligini kabul etmemekse, recm etmekse,mirastan yarim pay vermekse, savasta esir aldigini cariye yapip sex makinasi gibi kullanmaksa, ve lahana gibi sarip sarmalayip onlari eve kapatmaksa islam kadina deger verir!!!!

inanmak sizi mutlu ediyorsa gonlum sizinle..inanmaya devam edin..benim icin esas olan insanlarin mutlu ve huzurlu olmaliri..bu enerjiyide cevrelerine yaymalari..

yillardir bir rekat namazini dahi aksatmamis kardesim ile sohbet ederken cok samimi itirafi su..
"dogru soyluyorda olabilirsin..ben boyle mutluyum, boyle inanmak istiyorum"savunma geregi bile duymuyor..demogaji bile yapmayacak kadar icten..cunki inanmak istiyor..

sizde muhammedi gerekce gostermeyin..daha samimi olacaktir..

tabularin yikildigi bir dunya dilegi ile..

yalancılar,maymunlar,domuzlar,eşekler,pislikler!aş ağılıklar!canı çıkacasılar,Köpekler,Alçaklar,yabani eşekler,merkepler,susamış develer,geberesiciler,reziller,sapik Kişiler,beyinsizler,kofkütükler,zorbalar,soysuzlar ,Kahrolasılar,yalancılar,
HZ.ALLAH

Önerilen Siteler