Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-04-2008, 15:55
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Standart "İmana" Gelen Bilim İnsanı

30 yıldır ateisttim artık Tanrı’ya inanıyorum *

İnsanın DNA şifresini çözerek bilim tarihine geçen Francis Collins, “Laboratuvarda çalışırken Tanrı’nın varlığını hissettim” dedi

DIŞ HABERLER
--------------------------------------------------------------------------------

Dünyanın en büyük genetik uzmanlarından biri olarak gösterilen ve sekiz yıl önce çalışma arkadaşı Craig Venter’le birlikte insan DNA’sının şifresini çözerek büyük şöhret yakalayan Dr. Francis Collins, “imana geldi.”

Venter, bilim dünyasında büyük ses getiren buluşlarının ardından çalışmalarını ilerleterek, laboratuvarda “yapay canlı” üretmeye çalışırken, Collins ise yeni kitabıyla bilim ve din arasında yeni bir tartışma yaratacak gibi gözüküyor. Eylül’de piyasaya çıkaracağı “Tanrı’nın Dili” adlı kitabıyla ilgili İngiliz The Times gazetesine konuşan 56 yaşındaki Collins, 30 yıl öncesine kadar ateist olduğunu ancak artık Tanrı’ya inandığını söyleyerek, “Tanrı’nın var olduğuna dair rasyonel bir temel var ve bilimsel gelişmeler insanı Tanrı’ya daha da yaklaştırıyor” dedi. Amerikalı bilim adamı artık mucizelere ve meleklere inandığını belirterek, “Laboratuvarda çalışırken Tanrı’yı hissettim. Kesinlikle bizden daha büyük bir güç var ve ben ona inanıyorum. DNA’nın şifresini çözmek beni Tanrı’ya biraz daha yakınlaştırdı. Hastalıktan kırılan insanlar gördüm. Bilim onlardan umudunu kesmişti. Ama mucizevi olarak hayata döndüklerini gördüm. Bu da Tanrı’nın işidir” diye konuştu. İnsan genini çözmenin de kendisine Tanrı’nın eserini görme fırsatı verdiğini söyleyen Collins, “Önemli bir buluş yaptığınızda o bilimsel coşku anını yaşarsınız, çünkü onu araştırmış ve keşfetmişsinizdir. Keşfettiğim şey öyle bir şeydi ki, bu bilgiye daha önce hiçbir insan sahip olamamıştı. Fakat Tanrı onu her zaman biliyordu” dedi.

TARİHE GEÇTİLER

İnsan vücudunun genetik kodları olan DNA’nın şifresini çözen iki bilim adamı, bu çalışmalarıyla bilim tarihine geçmişlerdi. DNA’nın dizilimi ve kodlarının çözülmesi dönemin ABD Başkanı Bill Clinton ve İngiltere Başbakanı Tony Blair’in eş zamanlı açıklamalarıyla dünyaya duyurulmuştu.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 08-04-2008, 16:17
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Standart Re: "İmana" Gelen Bilim İnsanı

Bu haberi okuyup "yaa gördünüz mü" diye asacak bol miktarda üyemiz vardır. Onlara zahmet olmasın. Gerçekten Collins eski bir ateist olarak imana mı geldi yoksa zaten imana yeterince sahip bir hıristiyan mıydı ?

Alt 08-04-2008, 16:23
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Keşfettiğim şey öyle bir şeydi ki, bu bilgiye daha önce hiçbir insan sahip olamamıştı. Fakat Tanrı onu her zaman biliyordu

* * Bir de şu bilgiye nasıl ulaştıklarını açıklayabilseler . Hep aynı terane, hissettim, inandım, duyumsadım. İyi de bunu bize de aktar, madem bilim insanızın, bizim de bilmemizi sagla. Saglam veriler getir. İkna et. Belki kitabında ilginç argümanlar olabilir ama bu yazıda hiç bir şey yok. Tanrıyla sohbet etmiş gibi konuşuyor.

* * saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 08-04-2008, 17:38
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Haberi ben de aynı düşüncelerle sabah 'köşe kapmaca'ya atmıştım... *

Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
Alt 08-04-2008, 23:38
aparain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aparain aparain isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sevgili frodo;

bu francis collins insanda "tanrı geni" olduğunu iddia ederek, tanrının varlığını bilimsel olarak kanıtlayacağını iddia eden, daha sonra da tanrı genini bulduğunu iddia ederek ortaya çıkan Amerikalı bilim adamı Dean H. Hamer`ın iddialarının fos çıkmasından bu yana ortalarda görünmeyen profesör değil mi?
* *hatta ateist profesörü şaşırtan gen
başlıklı iletide senin konu hakkındaki son haberi verip noktaladığın tartışmada geçen bilim adamı da bu değil miydi?

* * * Anlaşılan, clinton ve blair in akıllı tasarımcı proflarına bu gen uzmanı da eklenmiş.ee ne diyelim hayırlı uğurlu olsun.
* * * profesör artık mucizelere inandığını söylemiş.ona verebilecek tek yanıtım şudur.İnsan karşısına çıkabilecek tüm olasılıkları gözönüne alarak ve olabilecek tüm ihtimallere bir potansiyel gözüyle bakmayı öğrenerek mucizenin, ancak ve ancak olasılık zincirinin bir halkası olduğunu görebilir.
meleklere inanma hususuyla, tanrıyı laboratuvarda hissetmesine pek bir anlam veremedim.
Zaten inandığım zamanlardaki halimden bilerek söylüyorum.tanrı ancak bir hissedişin sonunda kabul edilinecek birşeydir ve hiçbir bilim tanrının varlığını ispatlayamaz.çünkü tanrı ancak bir inanımın ürünüdür.
sevgiyle kalın...

Tanrı, bilinmeyenlerin üstüne örtülmüş bir gölgeden ibarettir.
Alt 08-04-2008, 23:54
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Evet aparin aynı prof *
Haberin veriliş şekli çok ilginç geldi bana. İlk okunduğunda adam otuz yıldır ateistmiş bir anda
laboratuarda gerçek kafasına dank etmiş gibi veriliyor. Oysa Collins ASA üyesi inançlı bir hıristiyan. Yani laboratuarda bir şeyler keşfetmesi filan yok. Ama bu haberle çeşitli yerlerde
tekrar tekrar karşılaşacağımıza emin ol.

Alt 09-04-2008, 00:56
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger arkadaslar;

Tanridan arinamayan,kurtulamayan-tanriyi varlik temelinde yoka,inanc temelinde inanmamaya tasiyan-sonucta tanridan kurtulamamasini bir nedene baglamak zorunda kalacaktir.

Bu isin fikir babasi,Emanuel Kant'tir.Gunumuzun konusu genler,klonlama v.s. gibi tippin ve biolojinin one ciktigi bilimsel temeldir.

Gorus sudur"ya madem ben ne yapsam,nasil dusunursem dusuneyim tanrinin disina cikamiyorum,o zaman mutlaka bu cikisimi onleyen bir neden bir yerlerde olmali"temelinde tanriyi bir yere baglamak ve onun verdigi rahatlikla ona baglanmaktir.

Burada da olan budur."benim yapimda boyle bir gen varsa ben ne yapayim,demekki tanri bana
dogustan asilanmis"temelindeki dusuncedir.Bu dusunceyi de pratikte kanitlama savasidir.

Benden herkese uyari,eger tanridan kurtulamiyorsaniz,arinamiyorsaniz.Yani boyundurugunuzu yok sayiyor ve onu boynunuzdan cikarmiyorsaniz,o boyunduruk bir gun donup sizi tekrar tutsak yapabilir,benden soylemesi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 09-04-2008, 01:14
atheist87 atheist87 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

aparain";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili frodo;

bu francis collins insanda "tanrı geni" olduğunu iddia ederek, tanrının varlığını bilimsel olarak kanıtlayacağını iddia eden, daha sonra da tanrı genini bulduğunu iddia ederek ortaya çıkan Amerikalı bilim adamı Dean H. Hamer`ın iddialarının fos çıkmasından bu yana ortalarda görünmeyen profesör değil mi?
* *hatta ateist profesörü şaşırtan gen
başlıklı iletide senin konu hakkındaki son haberi verip noktaladığın tartışmada geçen bilim adamı da bu değil miydi?

* * * Anlaşılan, clinton ve blair in akıllı tasarımcı proflarına bu gen uzmanı da eklenmiş.ee ne diyelim hayırlı uğurlu olsun.
* * * profesör artık mucizelere inandığını söylemiş.ona verebilecek tek yanıtım şudur.İnsan karşısına çıkabilecek tüm olasılıkları gözönüne alarak ve olabilecek tüm ihtimallere bir potansiyel gözüyle bakmayı öğrenerek mucizenin, ancak ve ancak olasılık zincirinin bir halkası olduğunu görebilir.
meleklere inanma hususuyla, tanrıyı laboratuvarda hissetmesine pek bir anlam veremedim.
Zaten inandığım zamanlardaki halimden bilerek söylüyorum.tanrı ancak bir hissedişin sonunda kabul edilinecek birşeydir ve hiçbir bilim tanrının varlığını ispatlayamaz.çünkü tanrı ancak bir inanımın ürünüdür.
sevgiyle kalın...
Sağlam bilgilerin için teşekkür ederim bende bir kaç şey ekleyeyim.
AMAÇLARI;
1-belkide hala ateisttir düşünün kendine bir görev verildi bir türlü çözemedi kafası basmadı Tember bilim adamıydı ve çalışmasını tamamlayamadığı için din ayağına sığınarak beceriksizliğini ört bas etti.
2-belkide planlı programlı olarak önceden *ateist olduğunu söyledi siyaseçilerden rüşvet aldı ve medyayı kandırdı.
3-çok dindardı ve ülkede ateistlerin dine dönebilceğini anlatabilmek için böyle eylemde bulundu. *
3-İnanç Sömürücü SİYASETÇİLER; Clinton(amerikanın eski başkanı muhafazekar bir siyasetçi Blair ingiliz siyasetçi oda muhafazekar bir siyasetçi *popüler insanlar) medya vasıtası ile ulusa seslenişleri çok kolay. karşılıklı birbirlerinden güç alıyorlar.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN da bu paçozların türkiye şubesi.
Alt 09-04-2008, 02:20
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger atheist87;

Senin listene ben,birde Fethullah Gulen'i eklemek istiyorum.Eger iktidara gelirse,Obahama'yi da unutmamak gerekir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 09-04-2008, 02:44
admiraltylaw admiraltylaw isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bence tek amac gundeme gelip kitap satisi vs. yolu ile cep doldurmak. ama bu haberler bizim insanimizda buyuk cosku yaratmis durumda zaten. ensonhaber.com diye haber sitesinde yorumlarda cosmus durumdalar *akli basinda birkac arkadas olayi aciklamaya kalkinca ise 'bah bah bah elin gavuru gosgoca bilim adami imana gelmis sen gimsun sen ne anlarsin' *gibi klasik yorumlar aliyorlar. Turan abinin hep dedigi gibi 'olaylara islam denilen at gozlugu ile bakarsan gercekleri goremezsin'. saygilar.

Önerilen Siteler