Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-05-2008, 11:20
lionking - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
lionking lionking isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sayin antiateistee,,sen birsey yazamiyorsan alimlerini getir onlar yazsin da bende sizler gibi olayim.
tekrar ediyorum ben bir yaratigim vede bir tanri var,,buraya kadar bende biliyorum buradan gerisini mantikli sekilde anlat,,söz veriyorum herkesin önün de kimliyimi aciklayip sizlerden biri olucam,,,bekliyorum

Kötüler Tanri,yi kullanir, *Tanri ise iyileri kullanir.
*Giordano Bruno
Alt 09-05-2008, 14:42
su2prelude su2prelude isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart ....

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger su2prelude;

git-gel ya da gel-git den başka bi işe yaramazsın bu konu hakkında kusura bakma) çok komik oldu, o kadar bilimsel kopya! larından sonra, nerdeyse seni bilgili biri zannedecektim ama foss çıktın ya-su2prelude

Yukarida senden yaptigim alintiya hicbir yorum yapmadan buraya aktariyorum.

Yalniz sana onerim; hickimse hakkinda hic karar verme, sadece onlari kendi dusuncelerini tanittiklari gibi tanimaya calis.

Yukarida benden yaptigin alintiya gelince, birincisi o walla adli uyeye verilmis bir ironi icerikli cevapti.

Benim yaratilis konusundaki dusuncelerimi ogrenmek istersen, ismimden bu konu ile ilgili yazmis oldugum-hem de detayli-yazilarima girip okuyabilirsin.

Saygilarimla;
evrensel-insan
"o kadar bilimsel kopya! larından sonra" demişim zaten... yani yazdıklarını, yazılarını diğil okuduğum anlamına geliyor bu... bu yazılar senin diğil tabi "yazmış olduğum" demişsin... hatta birkaçı kopyaların kopyaları ironi içerikli cevabına gelince bu cevabı engels ten hatırlıyorum lenin den de, çocuğunu yaratıyomuş ya lenin neyse insanlar çerçefilli, girift nazarında ruhen humanist bedenen nihilist yaşar durur ne denilir ki başka, insan işte.

Ölümümüzden sonra mezarımızı yerde aramayınız
Bizim mezarımız ariflerin gönüllerindedir...

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Muhammed Celaleddin

Ama bizi yeni sulara götürecek akıntı durdu!
Alt 09-05-2008, 21:37
antiateistee antiateistee isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

lionking´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sayin antiateistee,,sen birsey yazamiyorsan alimlerini getir onlar yazsin da bende sizler gibi olayim.
tekrar ediyorum ben bir yaratigim vede bir tanri var,,buraya kadar bende biliyorum buradan gerisini mantikli sekilde anlat,,söz veriyorum herkesin önün de kimliyimi aciklayip sizlerden biri olucam,,,bekliyorum
sana cvp yazmıyorum çünkü ne yapcağın belli söyleyeceklerim de belli okumuyo musun netten çocuk mu kandırıyosunuz
Alt 10-05-2008, 02:16
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger su2prelude;

Su "bilimsel kopyalama"terimini lutfen biraz acarmisin? Benim simdiye kadar kac yazimi okudun? Bu okudugun yazilardan hangisi bilimsel kopya, neyi, nerden kopyalamisim? Seni bunlari ispata davet ediyorum.Eger ispat edemezsen, hem sitedeki okurlara, hem de bana bir ozur borclu olacaksin.

Ben daha oncede soyledim.Yazdigim yaziyi bir daha yazmak icimden gelmiyor.Bu su anlama gelir.Okudugum zaman bir yaziyi algilamis oldugum yanit daha once benim siteye yazdigim bir yazida mevcut oluyor.Bu o yaziyi yazanin, benim o yazimi okumadigi anlamini tasiyor. Bende, bir daha yazmak yerine eski yazimi referans olarak gosteriyorum.- Siteye yazmis oldugum yazilarim ve icerikleri bakimindan-

Ben bu sitelere yazi yazmaya basladigimdan beri; hicbir yazimda hic bir yerden alinti yoktur.Butun yazilar, benim kurdugum cumlelerdir.Sadece siteden alinti yapmamin sebebi ise; o cumleye yazimda verecegim cevap icindir.

FIKIRLER VE YAZILAR TAMAMEN BANA VE BENDEN GELEN DUSUNCEYE AITTIR.

Senin son iki yazindaki bu"bilgi kopyalama"terim ve anlamini algilamaya calisiyorum.Gordugun gibi hala sana cevap yaziyorum.Ama herhangi birsey ispatliyamazsan, senden neden bu terimi kullandiginin nedenini ve kullanim amacini talep edecegim.Terimin de sahsima ve dusuncelerime yonelik oldugu icin, boyle bir hakka sahip oldugum dusuncesindeyim.Aksi, seni gale almamami, bunu bir duygusal cikisina baglamami, bana algilatacak.

Umarim bu seferki cevabin, biraz daha tutarli ve icerikli olur.

Ironi icerikli cevabimin Engels'ten oldugunu soyluyorsun, hangi kitabinda, hangi konu uzerine soylemis.Ustelik okudugun kitap Turkce ise, originali ne ve kim tercume etmis.

Benim gibi nakli bakis acisi olmayan bir bireyin dusuncesinin bir urunudur bu.Ayrica ben, Engels gibi dusunseydim,su anda onun gibi bende evrensel dusunce sinir ve sorununu teskil eden temel yapinin icinden bakip ayrimciligi savunurdum.

Engels'te tarihteki tum felsefi bakanlar gibi bu dusuncenin disina cikamamistir.

IDDIA EDIYORUM, BUGUN YERYUZUNDEKI HICBIR TOPLUMA MALEDILMIS GORUS, DISARIDAN BAKABILMEYI BASARAMAMIS VE ICINDEN BAKTIKLARI EVRENSEL KOKENIN, TEMELINI VE OGELERINI BIR CIZIM VEYA RESIM OLARAK ORTAYA KOYAMAMISTIR.

NIETZE'NIN BAKIS ACISI ISE BU KOKENI TEMELSIZ KILMAK, YANI BOYLE BIR KOKENIN VARLIGINI GOREMEMEKTIR.SIRF GOREMEMEKLE KALMAMIS,BOYLE BIR KOKENI ORTADAN KALDIRDIGINI IDDIA EDEREK, HEM TOPLUMLARI KOKENSIZ BIRAKMAYA CALISMIS, HEM DE BIR ALTERNATIF SUNAMAMISTIR.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Sayın evrensel-insan lütfen büyük harf kullanmayınız,büyük harf bağırmak anlamına geldiğinden yazılarınızı silmek zorunda kalabiliriz. aydoe

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

Konu aydoe tarafından (10-05-2008 Saat 02:52 ) değiştirilmiştir. Sebep: Büyük harf kullanması
Alt 10-05-2008, 02:29
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Sayin onurlu ve antiateee
aslinda ikinizinde ayni kisi oldugunuzuda biliyoruz.
Gerceklerle yuz yuze geldiginizde adabinizi bozmayin. insanlarin anlayip anlamama gucu sizin anlayip anlamama gucu ile mukayese edilemez. hic dusunmuyormusunuzda eger haksiz iseniz anlayamayan asil siz iseniz bosuna baska insanlari hakaretlerinizle uzmus olmuyormusunuz.
Bir insana yakisir sekilde, baskasina hakaret yagdirmadan yazmasini bilmiyorsaniz, zaten sizin bazi seyleride algilama yeteneginiz yoktur. bunu acikca kendiniz ele veriyorsunuz. herkez sizin varligini ispat edemediginiz ama varligina inandiginiz tanriya inanmak zorunda degil durum boyle olunca acaba kim hakli kim haksiz dusunuyormusunuz. ADI USTUNDE I N A C. varmi yokmu belli degil ama varligina inaniliyor. sen inanirsin ben inanmam. bu senin terbiyeni bozmani gerektirmez. Sizin minarelerde gunde 5 vakit allah buyuk allah buyuk diye bagirmaniza kim karsi cikiyorda allah yok diyene terbiyesizce saldiriyorsunuz. ya bu deveyi gudun yada....

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 10-05-2008, 03:26
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Alinti

Saygideger su2prelude;

Seni, biraz daha derin dusunceye davet edeyim.

Butun yazdigim yazilar, benden bir alintidir.

BEYNIMDE YAZILI OLAN KITAPTAN BOLUM BOLUM-YERI GELDIGINCE-ALINTI YAPIYORUM.

Onemli bir farkla, yaziya dokulup toplumun okunusuna sunulmadan once, yani bana ait parmaklardan ifade olarak somut yaziya donusturulmeden once, bu yazinin kapsamini sadece ben biliyordum.Simdi okuyunca sende ogreneceksin.

Bu yaziyi td sitesinde siteye ve bu baslik altindaki bu yaziya giren herkes te ogrenecek.Yani, tamamen bana ve benim beynimdeki kitaba ait olan bu yazi, yazilip kayit edildikten sonra topluma mal edilmis olacak.Ben dahil, herhangi bir okur, buradan bir cumle alip; baska bir yaziya ekledigi zaman-oldugu gibi- o zaman da alintilanmis olacak.

ALINTI DEMEK HERHANGIBIR YERDEN ALINACAK BIR BOLUMUN BASKA BIR YERDE AYNEN BELIRTILMESI DEMEKTIR.

Iste bu nedendendir ki, dusuncenin oznesi ve subjesi yoktur.Sadece kendisini ifade edebilmek icin, ozne veya subjeyi araci olarak kullanir.

O yuzden bende olan dusunce yazilarinda ozne veya subjeye degil;dusunceye ve onun ifadesine yanit, katki veya acilim getirir.

POLEMIK, DUSUNCELER ARASINDA DEGIL;DUSUNCENIN KULLANDIGI OZNE VEYA SUBJELER ARASI VARDIR KI, BURADA DUSUNCEDEN ZIYADE-BILHASSA DUYGUSAL AKIL TEMELINDE-OZNE VEYA SUBJE HEDEF ALINIR.BENDEN GELEN DUSUNCENIN BOYLE BIR ICERIKTE OLMAMASI DA YINE BENDEN GELEN DUSUNCENIN BIR URUNUDUR.

DUSUNCE, DUSUNCE ILE ILETISIM KURAR.EGER DUSUNCE OZNE ILE ILETISIM KURACAKSA BU SADECE BEN OLURUM, BASKA OZNE OLMAZ.

ZATEN OLMASI DEMEK VEYA OZNENIN OZNE ILE ILSKISI DEMEK POLEMIKTIR.BENI KULLANAN DUSUNCENIN POLEMIGI YOKTUR.POLEMIKLER USTU VE DISIDIR.

BEN POLEMIGIMI ANCAK BENDEN GELEN DUSUNCENIN BENI KULLANAN OZNESIYLE YAPARIM.YANI KENDIMLE.

ISTE BU DA BENIM BIR BIREY OLARAK BUTUNLUGUMUN INSAN OLMA TEMELINDEKI YANASIMIDIR.

Benim kendimle olan bu mucadelem, beni-ozne olarak- ilerleten, gelistiren, yenileyen,degistiren kisaca insanliga yonlendiren bir yanasimdir.Bu benim bireysel yanasimimdir, sadece bana aittir ve sadece beni ilgilendirir.

Sen veya baska birisi de bunu kendi kendine yapabilir, yapana aittir ve sadece yapani ilgilendirir.Bu mucadelenin oturmuslugu,bilinci ve surekliligide bireyin-hem somut hemde soyut bir butun olarak- kendiyle olan insan olma savasinin duzeyini ve surecini belirler.

Bireyin bu mucadele sureci otomatikman, o bireyi kullanacak olan dusunceye-soyuta- yansir.Boylece o bireyi kullanan dusunce de gelisir yenilenir ve insanliga dogru bir adim daha atar.

Umarim senin kopyalama diye ifade ettigin alintinin algilanmasi,bireyin mucadelesi,bireyi kullanan dusunce ve gelisimi, degisimi ve yenilenisi v.s. boylece aciga kavusmustur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 10-05-2008, 03:36
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Iman akli alip goturur. oyle olmasaydi, bugun milyarlarca inanir benimki en dogrusu diye tutturur muydu? Binlerce yildir, insanlar tanrilar yaratti kendine: kimisi kisa omurlu ve yerel, kimisi ise asamalardan gecerek ta gunumuze kadar uzandi. Kendi inanci disindakileri ahmakca bulup yanildiklarini dusuneneler, nedense kendileriin de yanilabilmis olma ihtimali akillarina bile gelmez.
Akil ve mantik, eger digerlerinin hepsi yaniliyorsa, acaba ben de yaniliyormuyum diye sorusturmayi gerektirir. Iman hastaligina yakalanmis biri, bozuk plak gibi takilmisdir ayni yerde, dedigini tekrarlar durur, cunku beyni musade etmez baska turlu dusunmesine....
Onun icin, inanclilar, gunde bes defa allah buyuk diye bagirmayi kendilerine bir hak olarak gorurken, digerlerini rahatsiz ettiklerini dusunmezler bile, dini dogmalar, muhakeme kabiliyetleri coktan kaybettirmistir boylelerine... Cevap vermekte zorlanmazlar aslinda yaratiliscilar, kiliflari hazirdir her zaman mantikli dusnceye karsi...

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 10-05-2008, 06:20
antiateistee antiateistee isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

walla ben kimseye saygısızlık yapmadım sadece üslubun dalga geçer mahiyette olduğunu sezdiğim içi çocuuk mu kandırıyorsunuz şeklinde bir cevabım oldu
Alt 10-05-2008, 06:32
xmel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
xmel xmel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

vartor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Iman akli alip goturur. oyle olmasaydi, bugun milyarlarca inanir benimki en dogrusu diye tutturur muydu? Binlerce yildir, insanlar tanrilar yaratti kendine: kimisi kisa omurlu ve yerel, kimisi ise asamalardan gecerek ta gunumuze kadar uzandi. Kendi inanci disindakileri ahmakca bulup yanildiklarini dusuneneler, nedense kendileriin de yanilabilmis olma ihtimali akillarina bile gelmez.
Akil ve mantik, eger digerlerinin hepsi yaniliyorsa, acaba ben de yaniliyormuyum diye sorusturmayi gerektirir. Iman hastaligina yakalanmis biri, bozuk plak gibi takilmisdir ayni yerde, dedigini tekrarlar durur, cunku beyni musade etmez baska turlu dusunmesine....
Onun icin, inanclilar, gunde bes defa allah buyuk diye bagirmayi kendilerine bir hak olarak gorurken, digerlerini rahatsiz ettiklerini dusunmezler bile, dini dogmalar, muhakeme kabiliyetleri coktan kaybettirmistir boylelerine... Cevap vermekte zorlanmazlar aslinda yaratiliscilar, kiliflari hazirdir her zaman mantikli dusnceye karsi...

tarafsızım ama katılmıyorum.bu sozlerin alay etmedir.bilgi icermez.psikoloji ve felsefede bu bilgiler negatif sayılır ve karsındakini incitir.

iman yada imansız kelimesi vicdani muhasebelerdir.eger dogru yada yanlısda insanlar uzerindeki yada hak iddia ettiklerini senin gibi soylerlerse,psikoloji kuramında bilgi negatiftir ve alım gucu sıfırdır.
Alt 10-05-2008, 07:27
su2prelude su2prelude isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart ....

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger su2prelude;

Seni, biraz daha derin dusunceye davet edeyim.

Butun yazdigim yazilar, benden bir alintidir.

BEYNIMDE YAZILI OLAN KITAPTAN BOLUM BOLUM-YERI GELDIGINCE-ALINTI YAPIYORUM.

Onemli bir farkla, yaziya dokulup toplumun okunusuna sunulmadan once, yani bana ait parmaklardan ifade olarak somut yaziya donusturulmeden once, bu yazinin kapsamini sadece ben biliyordum.Simdi okuyunca sende ogreneceksin.

Bu yaziyi td sitesinde siteye ve bu baslik altindaki bu yaziya giren herkes te ogrenecek.Yani, tamamen bana ve benim beynimdeki kitaba ait olan bu yazi, yazilip kayit edildikten sonra topluma mal edilmis olacak.Ben dahil, herhangi bir okur, buradan bir cumle alip; baska bir yaziya ekledigi zaman-oldugu gibi- o zaman da alintilanmis olacak.

ALINTI DEMEK HERHANGIBIR YERDEN ALINACAK BIR BOLUMUN BASKA BIR YERDE AYNEN BELIRTILMESI DEMEKTIR.

Iste bu nedendendir ki, dusuncenin oznesi ve subjesi yoktur.Sadece kendisini ifade edebilmek icin, ozne veya subjeyi araci olarak kullanir.

O yuzden bende olan dusunce yazilarinda ozne veya subjeye degil;dusunceye ve onun ifadesine yanit, katki veya acilim getirir.

POLEMIK, DUSUNCELER ARASINDA DEGIL;DUSUNCENIN KULLANDIGI OZNE VEYA SUBJELER ARASI VARDIR KI, BURADA DUSUNCEDEN ZIYADE-BILHASSA DUYGUSAL AKIL TEMELINDE-OZNE VEYA SUBJE HEDEF ALINIR.BENDEN GELEN DUSUNCENIN BOYLE BIR ICERIKTE OLMAMASI DA YINE BENDEN GELEN DUSUNCENIN BIR URUNUDUR.

DUSUNCE, DUSUNCE ILE ILETISIM KURAR.EGER DUSUNCE OZNE ILE ILETISIM KURACAKSA BU SADECE BEN OLURUM, BASKA OZNE OLMAZ.

ZATEN OLMASI DEMEK VEYA OZNENIN OZNE ILE ILSKISI DEMEK POLEMIKTIR.BENI KULLANAN DUSUNCENIN POLEMIGI YOKTUR.POLEMIKLER USTU VE DISIDIR.

BEN POLEMIGIMI ANCAK BENDEN GELEN DUSUNCENIN BENI KULLANAN OZNESIYLE YAPARIM.YANI KENDIMLE.

ISTE BU DA BENIM BIR BIREY OLARAK BUTUNLUGUMUN INSAN OLMA TEMELINDEKI YANASIMIDIR.

Benim kendimle olan bu mucadelem, beni-ozne olarak- ilerleten, gelistiren, yenileyen,degistiren kisaca insanliga yonlendiren bir yanasimdir.Bu benim bireysel yanasimimdir, sadece bana aittir ve sadece beni ilgilendirir.

Sen veya baska birisi de bunu kendi kendine yapabilir, yapana aittir ve sadece yapani ilgilendirir.Bu mucadelenin oturmuslugu,bilinci ve surekliligide bireyin-hem somut hemde soyut bir butun olarak- kendiyle olan insan olma savasinin duzeyini ve surecini belirler.

Bireyin bu mucadele sureci otomatikman, o bireyi kullanacak olan dusunceye-soyuta- yansir.Boylece o bireyi kullanan dusunce de gelisir yenilenir ve insanliga dogru bir adim daha atar.

Umarim senin kopyalama diye ifade ettigin alintinin algilanmasi,bireyin mucadelesi,bireyi kullanan dusunce ve gelisimi, degisimi ve yenilenisi v.s. boylece aciga kavusmustur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

sen öyle diyorsan öyledir zaten aksini iddia etmedim ki... aksini iddia ettiğim şey bilgi birkiminin metaforunda yani tamamen dürtü ürünü daha önce edinilen bilgilerin pskilo-sosyal gelişim sürecinde kısa süreli bellekten dışarı taşan akıntının etkisi. yoksa "bilimsel kopya" diye bişi yok... "iddiası bilimsel olan kopya" olarak değiştiriyorum... nietsche lenin engels dorwinn fian falan, çocuk yaratma üfürülüşü bunların yobaz yanlarının ürünü... iddiası bilimsel olan kopyaların örneği, beyin burgularındaki apse dışkılanması gibi.

haa sen iddiası bilimsel olan kopya denince anladığın şey kopyala yapıştırsa orasını bilemem... düşüncelerindeki iddiası bilimsel olan kopyalarında beni ilgilendirmez. duyulmadık düşünce senindir, diğerleri copy...

Ölümümüzden sonra mezarımızı yerde aramayınız
Bizim mezarımız ariflerin gönüllerindedir...

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Muhammed Celaleddin

Ama bizi yeni sulara götürecek akıntı durdu!

Önerilen Siteler

Etiket
darwin, evrim