10-05-2008, 07:38
|
 |
Üye
|
|
|
|
xmel´isimli üyeden Alıntı
tarafsızım ama katılmıyorum.bu sozlerin alay etmedir.bilgi icermez.psikoloji ve felsefede bu bilgiler negatif sayılır ve karsındakini incitir.
iman yada imansız kelimesi vicdani muhasebelerdir.eger dogru yada yanlısda insanlar uzerindeki yada hak iddia ettiklerini senin gibi soylerlerse,psikoloji kuramında bilgi negatiftir ve alım gucu sıfırdır.
|
Tarafsızsınız yani seyirciyim mi demek istiyorsunuz. Bilimsel ve mantıksal kanıtlara rağmen tarafsızsanız, tarafsız değilsiniz demektir. Ben akıldan da yana değilim akılsızlıktanda mı diyorsunuz yoksa.
Selamlar.
|

10-05-2008, 07:44
|
 |
Üye
|
|
|
|
vgm kardes,negatif cumle.kusura bakma.cevap vermiyorum.diyecegimi bir ust mesajımda dedim.akıl yada akılsızlık kavramı yoktur.dusunce farklılıkları senin anlatmaya calıstıgın ama hakaret ettigin.
|

10-05-2008, 11:58
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
duyulmadık düşünce senindir, diğerleri copy...-su2prelude
Benim ilk defa dusuncemden yaziya dokulen ifadeleri, ya da benzerini sen baska yerde gormus, duymus, okumus olabilirsin.
Ama bu senin tecrubeni benim bilmem anlamina gelmez.Sonucta, dusuncenin oznesi ve subjesi yoktur ve ayni veya benzer dusuncenin uretimi mumkundur.Dunyanin bir ucundaki bir ozneyi kullanarak ifade edilen dusunce, o ifadeyi hic duymamis baska bir ozne eliyle de ifade edilebilir.Hatta bu iki ileti arasinda tarihi bir fark ta olabilir.
Ben cogu zaman arkadaslarla konusurken, bana"ya ne ilginc seninle falan tarihte konustugumuz konuda soylediklerini ben surda okudum"veya ya senin bu dediklerini x sahsi daha once surda soylemis"gibi yanitlarin olmasi dogal ve normaldir.
Yalniz bence onemli olan bu ayni veya benzer soylevde bile mutlaka bir icerik, algi, anlam ve verilmek istenen farki olmasidir.Bir dusunce iletilirken onu ileten oznenin bir vermek istedigi vardir.Bunu verip veremedigi kendisine verilen yanitlardan algilanabilir.
Ayni veya benzeri dusunce baska bir yerde ve zamanda iletilirken verilmek istenenin ayni olmasinin sansi, okyanusta bir damladir.
Ben hayatimin hic bir doneminde baska bir oznenin dusuncesini alinti yapmadim ve yapmam.Sebebi gayet aciktir.Benim o iletiden algiladigim baska, baska okuyanin algisi baska olacaktir.O yuzden her oznenin kendi dusuncesini dile getirmesini yeglerim.
Bu karmasik konunun, ben bir acilimini da "bir senaryo"baslikli yazimda yaptim.Onu da bulup okuyabilirsen, bu konuda ne demek istedigimi daha detayli algilayabilirsin.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

10-05-2008, 13:50
|
|
Üye
|
|
|
|
Ne demek istediğini çok iyi anlıyorum da, fikir misal şiir gibidir... bir kişi aynı şiiri nasıl yazamazsa, bir fikri de iki kişi aynı anda farklı yerlerde düşünemez. düşünseler de farklı noktalarından basit, her insan biraz düşünse fark edeceği şeyler olur ki buna ne şiir ne de fikir denir. aynı şiirin konusunu farklı biri farklı açıdan işler, aynı fikri farklı biri farklı noktadan ele alır. ana teması aynı olan fakat özgünlüğü üzerinde tartışma yapılamayan iki şiir, iki fikir.. fakat aralarında her ne kadar aynı konuyu içerselerde büyük bir farklılık var. özgünlük... bu noktadan büyük bir ayaklanma ve isyanla denilebilir ki- genelde ünlem olur bu  - siz şiir yazmıyorsunuz
Ölümümüzden sonra mezarımızı yerde aramayınız
Bizim mezarımız ariflerin gönüllerindedir...
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Muhammed Celaleddin
Ama bizi yeni sulara götürecek akıntı durdu!
|

10-05-2008, 14:22
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Siirim var
Saygideger su2prelude;
Benim sitede yazmis oldugum bir siir var.Adi"insan hak ve hukuku".Bu siire "evrensel'in kose'sinden"ulasabilirsin.
Tarihte cok siir yazdim, ama ben genelde dusuncelerimi yaziyla iletmeyi yegliyorum.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

10-05-2008, 14:55
|
|
Üye
|
|
|
|
alamıyorumm herkess şiir yazdığını zannediyor.. yazımın özeti. bu kez anlamışsındır orada ne demek istediğimi.
Ölümümüzden sonra mezarımızı yerde aramayınız
Bizim mezarımız ariflerin gönüllerindedir...
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Muhammed Celaleddin
Ama bizi yeni sulara götürecek akıntı durdu!
|

11-05-2008, 03:44
|
|
Üye
|
|
|
|
arkadaşlar evrimin salt materyalistler tarafından savunulması bilime çok çok büyük zarar vermiştir bu bir gerçek bilimi kirlettiniz olmaz bırakın bilim evrimi objektif bir şekilde açıklamaya çalışsın sesimiz çıkarsa namerdiz ama bu iş çığrından çıktı bu bir ikincisi geçmişe yönelik bilimsel araştırmalar birçok spekülasyonlar içerebilir felsefelere alet olabilir gözlem gözlem diyosunuz bana cansız bir maddeden hücre oluşturun madem gösteremiyosanız neden buna inanıyoruzz diyosunuz neden en azından bilime yakışır şekilde şüpheci olmuyosunuz evrim teorisinni maşa yapmışsınız bırakın evrimle objektif bilim adamları uğraşsın araştırma gruıbuna materyalist profesörler değil başarılı bilim adamları seçilsin bilim ve din ayrı şeylerdir bunu bi kere öğrenin din metafiziksel bilim fizikseldir bilim tanrının varlığını ispatlayamaz çünkü gözlem yapılamaz anlatabiliyo muyum boğa sadece kırmızıyı görür fakat boğanın diğer renkleri görememesi o renklerin olmadığı manasına mı gelir bunun gibi biz göremesk de tanrı var sevgiler saygı çerçevesi içinde görüşlerimizi paylaşalım derim
|

11-05-2008, 04:09
|
 |
Üye
|
|
|
|
bir kere konu ismi ofsayt...yaratılıs diye bir bilimsel teori yok...evrim daha oncesini bilmedigi icin butunleme yontemiyle inanc bilincinde yaratılıs vardır...konu burdan kaybediyor.
o soylediklerinin hepsine tek tek cevap verirdim ama o kadar kasmaya gerek yok.ne desemde anlamassınız zaten.o yuzden up uzun yazı yazmıcam.
|

11-05-2008, 08:51
|
 |
Üye
|
|
|
|
Tyrannosaurus bugünkü kuşların atası
Washington - Çok iri cüsseli, iki ayak üzerinde yürüyen,kertenkele kalçalı, ön ayakları pençeye benzeyen etobur dinozor Tyrannosaurus'un bugünkü kuşların atası olduğu kesinleşti.
Harvard Üniversitesi'nden Chris Organ ve ekibi, 2003'te ABD'nin Montana eyaletinin doğusundaki Hell Creek bölgesinde yapılan kazılarda bulunan, 68 milyon yıllık Tyrannosaurus'un kemik dokusundan elde edilen proteinleri 21 modern kuş türününkiyle kıyasladı. Moleküler incelemeler, bu dinozor türünün tavuk ve devekuşu ile doğrudan akrabalığı olduğunu gösterdi.
Soyu tükenmiş, iri ve kısa öğütücü dişlere sahip memeli mastadonun kemik kalıntıları üzerinde yapılan benzer moleküler incelemelerse bu dinozorun günümüzdeki fillerle yakın akrabalığı bulunduğunu ortaya koydu.
Organ, araştırmanın, bazı iskeletlerin anatomik yapısının incelenmesine dayalı araştırmaların ardından ortaya atılan tezleri doğruladığını ve modern kuşlar ile uçmayan bir dinozor arasındaki moleküler bağı gösteren ilk kanıt olduğunu belirtti. Şimdiye dek yapılan araştırmalar uçmayan dinozorlar ve kuşlar arasında sadece anatomik benzerliklerin bulunduğunu gösteriyordu.Araştırma Science dergisinde yayımlandı.
Geçen sene Amerikalı araştırmacılar, Tyrannosaurus rex (T.rex) fosillerinde bugüne kadar kalmayı başaran organik molekülleri, günümüzün yaşayan hayvanlarınkilerle karşılaştırarak, bunların tavuk proteininin benzeri olduğunu tespit etmişti.
Bilimadamları, dinozor kemiğinde protein keşfini, organik bir materyalin bu kadar uzun süre yaşamayı başarmasından ötürü sürpriz olarak nitelendirmişti. Şimdiye dek fosilleşme teorisine göre, organik dokuların bu kadar uzun süre yaşayamayacağı düşünülüyordu.
AA
Ayaksız kertenkele bulundu
Oslo - AA- Brezilya'da ayaksız bir kertenkele türünün bulunduğu bildirildi.
Merkezi ABD'de bulunan vahşi yaşamı koruma örgütü Uluslararası Koruma, Brezilya'nın orta kesimindeki Cerrado bölgesinde 4 hafta süren keşifleri sırasında, ayaksız kertenkelenin yanı sıra aralarında boynuzlu kara kurbağası ve cüce ağaçkakanın da yer aldığı 14 yeni hayvan türüne rastlandığını açıkladı.
Ayaklarının olmaması ve sivri burnu nedeniyle yılına benzeyen kertenkelenin, bu özellikleri nedeniyle kumlu arazide rahat hareket ettiği belirtilirken, örgütün sözcüsü Susan Bruce, kertenkelenin 15-20 santimetre uzunluğunda olduğunu söyledi.
Bölgenin keşfi sırasında yeni olduğu sanılan 8 balık, 3 sürüngen, bir yüzergezer, bir memeli ve bir kuş türünün bulunduğu kaydedildi.
İşte doğanın en ilginç hayvanı
Araştırmacılar, Nature dergisinde bugün yayımlanan "platypus"un gen analizinin, aralarında insanların da bulunduğu memelilerin milyonlarca yıl önce nasıl evrim geçirdiğinin açıklanmasına yardımcı olmasını umuyor. Platypus, kürkü olduğu ve yavrularını emzirdiği için memeli sınıfına giriyor. Kuyruğunu kunduz gibi sallayabilen bu hayvan, kuş gagası ve sürüngen zehrine sahip olma gibi özellikler de taşıyor. Genellikle su altında yaşayan bu hayvanlar, zehirlerini arka ayaklarında taşıyor.
Filin atası 37 milyon yıl önce suda yaşıyormuş
Bilim adamları, modern filin atasının 37 milyon yıl önce suda yaşadığını ve hippopotama benzer bir yaşam şekli olduğunu tespit etti.
15 Nisan 2008 Salı
İngiltere’nin Oxford ve ABD’nin Brook üniversitelerinden araştırmacılar, filin 37 milyon yıl önceki atasının, bugün tapir adı verilen ve at ile gergedan arasında bir hayvana benzeyen toynaklı bir memeliye benzediğini belirtti.
Fosilin dişindeki kalıntı parçalarının kimyasal analizini yapan araştırmacılar, böylece hayvanın akarsu veya bataklıklardaki otlarla beslendiğini ortaya çıkardı. Proceedings of the National Academy of Sciences dergisinde yayımlanan araştırmanın, modern fillerin yaşam tarzı ve hareketlerine ışık tutabileceği belirtiliyor.
Bilim adamları, fosil üzerindeki araştırmalarına göre, filin 37 milyon yıl önceki atasının Mısır’ın kuzeyinde ve Eosen döneminde yaşadığını kaydetti.
Tanrı, bilinmeyenlerin üstüne örtülmüş bir gölgeden ibarettir.
|

11-05-2008, 08:57
|
 |
Üye
|
|
|
|
Evrime hiç inanmıyoruz
Türkiye'nin evrim teorisine en az inanan ülke olduğu ortaya çıktı
16 Ağustos 2006 Çarşamba
Uluslararası bilim dergisi Science, geçen yıl 32 Avrupa ülkesi ile ABD'de yaptığı araştırmada, "İnsan, hayvanların daha erken zaman türlerinden gelişmiştir" tezine "doğru", "yanlış" ya da "emin değilim" yanıtlarından birinin verilmesini istedi. Türklerin yarıdan fazlası soruyu 'yanlış' diye yanıtladı.
NOT:Arkadaşlar, örnekleri çoğaltmak mümkün ama sanırım şimdilik bu kadar haber yeterli.Son haberde görüldüğü üzere, insanlarımızın çoğu evrimden bihaber ve evrim hakkında pek birşey bilmedikleri halde dini inançları gereği bu teoriyi kolayca dışlama yolunu seçiyorlar.Bize düşen, insanları incitmeden, evrim hakkındaki önyargılarını yok ederek, onlara bilimsel bir gerçeği olabildiğince anlaşılır ifadelerle izah etmektir.
Tanrı, bilinmeyenlerin üstüne örtülmüş bir gölgeden ibarettir.
|