20-05-2008, 08:07
|
|
|
yazılanları okuyup savundukları çürüdükten sonra bunları görmezden gelenler sallasınlar ...
yazılanlar ortada kaynaklar meydanda.....
|

20-05-2008, 08:36
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Su2prelude;
Freud dan girizgah yapan sendin ben değil. Refaransların ile sana yorumlar sunmak ise olsa olsa benim nezaketim olur mamafih tiksinti duyabilecegimi düşündügün Freud önermelerinide verirsen burda, belki o zaman senin indinde ne sapık bir varlık oldugumu sorgular altından başka üzücü gercekler de bulabiliriz
Sapıklık dedim çünkü; freud un tezlerince, çocuklar tiksinti barındırmyacak bir saflıkdadırlar ve cinsel anlamda herhangi bir tabuları yoktur fakat uygar oldugunu sanan tabulu yetişkinler, genel geçer cinsellik rolleri dışında davrananları potansiyel sapık ilan ederler. Bir ara büyük bagırtı, çağırtı uyandıran Freud un bu yaklasımı cinsel arzularını bastırmaya calışan ve de sürüye dahil olup dayatmaları yasamaya razı gelen, tatminsiz, nefret yüklü insanlarca " Bu adam çocukları sapık ilan ediyor" diye bir taraflarından uydurdukları yorumlarca, Freud u kötü adam ilan ettirmlerine malzeme olmuştur.
Oysa Freud, saf olan çocukların, cinselligi her evrede tabusuzca yasadıklarını belirtirken aksine yetişkinlerin zamanla tabular edindiklerini belirtmiştir. Ve durum böyle oılunca yetişkine göre cinsel tabuları olmayanlarda eşcinsellik konuusndaki gibi sapık ilan edilecektir. İyi madem sapık ise cinsel anlamda herhangi bir tabusu olmayanlar, o zaman en büyük sapık cocuklardır önermesinin nesi yanlıştır?? Yanlış olan önerme değil bilakis, tabu dışı cinsellikleri kabul etmeyen, cinsel anlamda eziklileri olan ve de tatmini sadece nefretlerinden , kıskanclıklarından saglayan insanların zihniyetleridir.
Gelelim içi boş olan ve bilimsel oldugunu sandıgın cümlelerine ki, benim yazımı niye alıntılamışsın onu da anlamadım.
"doğadaki eşcinsel dediğin btkilerse bunu iddia etmen anlamsız çünkü bitkilerin cinsiyeti tartışılır ki erkek olup polen taşıyanbitkiler yok değil. vs.vs.. hayvanlarsa bu da dişi yokluğundan kaynaklanan bir durmdur sayın arkadaşım."
Demişsin. Ufacık bir google tarama yapmak zor olmasa gerekti diyorum şu an senin adına. Hayvanlarda münferit olarak biseksuellik yani her iki cinslede birlikte olmak sık sık rastlanan bi durum fakat eşcinsel yani sadece karşı cinsle de ilişki kuran hayvanlarda var.
Bu hayvanların böyle davranmasının nedenini sen, karşı cins yokluguna baglasanda çogu hayvanın sürü yada koloni halinde yaşadığı gercegini hatırlatmak lazım sana . Nitekim hayvanlar aleminde deve kuşları eşcinsel ilişkiler de en fazla zikredilen hayvanlardandırlar.
Kedi, köpek, penguen, kuş, zebra, maymun, aslan, fare, antilop, boğa, eşek,inek, tavşan v.s daha bir cok türden bir çok hayvanda da eşcinsel davranışlar gözlemlenmiştir.
Eşcinselliğin genetik mi olduguna dair bir haberi daha evvelde link olarak vermiştim ve bu başlık altında yinelemek belki biraz algı tazeler.
Bulgulara göre, GB’si mutasyona uğramış erkek sinekler biseksüel olurken ve eşcinsel davranışlar gösterirken, bunlar, diğer sineklerin erkek mi, dişi mi olduğunu anlatan ve “feromon” adı verilen kimyasal kokuyu ayırt edemiyor. GB mutasyonu sonucu erkek sineklerin diğer erkek sineklere karşı davranışının, dişi sineklere karşı sergiledikleri davranışla aynı olduğunu, hatta çiftleşmeye bile kalktıklarını belirten Featherstone, GB mutasyonuna uğrayan erkek sineklerin “sinapsis” adı verilen sinir hücresi bağlantılarının güçlendiğini, bunun da sineklerin “feromon” kokusuna aşırı tepki göstermelerine neden olduğunu, sonuç olarak “ufuklarını genişleterek”, hem erkeğe, hem de dişiye gittiklerini kaydetti.
http://www.ntvmsnbc.com/news/429265.asp
Denmiş ve meyve sineklerindeki eşcinsel davranışlara, mtasyonların neden oldugunu bildirmişlerdir. Ben fazla tiksinme derim sana, her an bir mutasyona ugrayabilme şansımız olabilir alimallah
Konu meaculpa tarafından (20-05-2008 Saat 08:40 ) değiştirilmiştir.
|

20-05-2008, 09:04
|
|
Üye
|
|
|
|
meaculpa´isimli üyeden Alıntı
Su2prelude;
Freud dan girizgah yapan sendin ben değil. Refaransların ile sana yorumlar sunmak ise olsa olsa benim nezaketim olur mamafih tiksinti duyabilecegimi düşündügün Freud önermelerinide verirsen burda, belki o zaman senin indinde ne sapık bir varlık oldugumu sorgular altından başka üzücü gercekler de bulabiliriz
Sapıklık dedim çünkü; freud un tezlerince, çocuklar tiksinti barındırmyacak bir saflıkdadırlar ve cinsel anlamda herhangi bir tabuları yoktur fakat uygar oldugunu sanan tabulu yetişkinler, genel geçer cinsellik rolleri dışında davrananları potansiyel sapık ilan ederler. Bir ara büyük bagırtı, çağırtı uyandıran Freud un bu yaklasımı cinsel arzularını bastırmaya calışan ve de sürüye dahil olup dayatmaları yasamaya razı gelen, tatminsiz, nefret yüklü insanlarca " Bu adam çocukları sapık ilan ediyor" diye bir taraflarından uydurdukları yorumlarca, Freud u kötü adam ilan ettirmlerine malzeme olmuştur.
Oysa Freud, saf olan çocukların, cinselligi her evrede tabusuzca yasadıklarını belirtirken aksine yetişkinlerin zamanla tabular edindiklerini belirtmiştir. Ve durum böyle oılunca yetişkine göre cinsel tabuları olmayanlarda eşcinsellik konuusndaki gibi sapık ilan edilecektir. İyi madem sapık ise cinsel anlamda herhangi bir tabusu olmayanlar, o zaman en büyük sapık cocuklardır önermesinin nesi yanlıştır?? Yanlış olan önerme değil bilakis, tabu dışı cinsellikleri kabul etmeyen, cinsel anlamda eziklileri olan ve de tatmini sadece nefretlerinden , kıskanclıklarından saglayan insanların zihniyetleridir.
Gelelim içi boş olan ve bilimsel oldugunu sandıgın cümlelerine ki, benim yazımı niye alıntılamışsın onu da anlamadım.
"doğadaki eşcinsel dediğin btkilerse bunu iddia etmen anlamsız çünkü bitkilerin cinsiyeti tartışılır ki erkek olup polen taşıyanbitkiler yok değil. vs.vs.. hayvanlarsa bu da dişi yokluğundan kaynaklanan bir durmdur sayın arkadaşım."
Demişsin. Ufacık bir google tarama yapmak zor olmasa gerekti diyorum şu an senin adına. Hayvanlarda münferit olarak biseksuellik yani her iki cinslede birlikte olmak sık sık rastlanan bi durum fakat eşcinsel yani sadece karşı cinsle de ilişki kuran hayvanlarda var.
Bu hayvanların böyle davranmasının nedenini sen, karşı cins yokluguna baglasanda çogu hayvanın sürü yada koloni halinde yaşadığı gercegini hatırlatmak lazım sana . Nitekim hayvanlar aleminde deve kuşları eşcinsel ilişkiler de en fazla zikredilen hayvanlardandırlar.
Kedi, köpek, penguen, kuş, zebra, maymun, aslan, fare, antilop, boğa, eşek,inek, tavşan v.s daha bir cok türden bir çok hayvanda da eşcinsel davranışlar gözlemlenmiştir.
Eşcinselliğin genetik mi olduguna dair bir haberi daha evvelde link olarak vermiştim ve bu başlık altında yinelemek belki biraz algı tazeler.
Bulgulara göre, GB’si mutasyona uğramış erkek sinekler biseksüel olurken ve eşcinsel davranışlar gösterirken, bunlar, diğer sineklerin erkek mi, dişi mi olduğunu anlatan ve “feromon” adı verilen kimyasal kokuyu ayırt edemiyor. GB mutasyonu sonucu erkek sineklerin diğer erkek sineklere karşı davranışının, dişi sineklere karşı sergiledikleri davranışla aynı olduğunu, hatta çiftleşmeye bile kalktıklarını belirten Featherstone, GB mutasyonuna uğrayan erkek sineklerin “sinapsis” adı verilen sinir hücresi bağlantılarının güçlendiğini, bunun da sineklerin “feromon” kokusuna aşırı tepki göstermelerine neden olduğunu, sonuç olarak “ufuklarını genişleterek”, hem erkeğe, hem de dişiye gittiklerini kaydetti.
http://www.ntvmsnbc.com/news/429265.asp
Denmiş ve meyve sineklerindeki eşcinsel davranışlara, mtasyonların neden oldugunu bildirmişlerdir. Ben fazla tiksinme derim sana, her an bir mutasyona ugrayabilme şansımız olabilir alimallah 
|
metalheart´isimli üyeden Alıntı
yazılanları okuyup savundukları çürüdükten sonra bunları görmezden gelenler sallasınlar ...
yazılanlar ortada kaynaklar meydanda.....
|
seninle bu yeniymiş ya da ben buldum gibi ifadelerine ne demeli bilmem ki... çok bilmiş desem azkalır çok bilmemiş çünkü zannediyor ki sadece kendi biliyor. halbuki bilmiyor ki kendi yazıp kendisi oynuyor. bu konuyu benimle tartışma çünkü çok acemisin. en son paylaştığın haber birazilgimi çekti diğerleri yine fasafiso. freud filan takmışsın kafana, ben freudun çocuklar hakkındaki ifadelerini ima etmedim ama sen, ki bu googlede heryerdedir ordan bakıp gelip üzerime çullandın  amabenim bahsettiğim konu zannetmiyorum ki googlede geçsin, oysa ben googleye pek uğramam nedense...
sen biraz daha kendin yaz kendin oyna..
Ölümümüzden sonra mezarımızı yerde aramayınız
Bizim mezarımız ariflerin gönüllerindedir...
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Muhammed Celaleddin
Ama bizi yeni sulara götürecek akıntı durdu!
|

20-05-2008, 09:11
|
 |
Üye
|
|
|
|
Eşcinsellik, eğer bilim insanları tarafından kişiler üzerindeki araştırmalar neticesinde doğuştan -değişemez teşhisiyle kesinlik kazanıyorsa, şuhalde bunu toplumun ahlak kurallarını bozmayacak biçimde kendi özellerinde belki yaşayabilirler.Elbette herkes kendi tercihinde hürdür ancak bu belli ahlaki kuralların olup, toplumun refah ve huzuru saadet ve güvenliğinin tesisini bozma hakkını kimseye vermemektedir.
Evet..din, ahlak yasalarındanda oluşur ama ahlak sadece dine mahsus değildir belkide.Önemli olan vicdan,karakter ve kişilerin ahlak anlayışıdır.
Tanrıtanımaz toplumlarda neyazıkki,ahlak,fazilet,hamiyet gibi ulvi değerler giderek yozlaşmakta ve din müntesibleride bu hezeyanları görerek dinlerinin adete kıymetini anlamakta ve sımsıkı sadece ahlak yasaları barındırdığı için ona sarılmaktadırlar.
Yapılması lazım gelense,tanrıtanımazlarında ahlak ve ulvi değerlerinin olabileceğini sözle değil eylemlerle ortaya koyarak,''ahlak sadece inananlardadır''anlayışını gerçek bir örnekle yıkmak olacaktır.
''Bir Topluluğa Olan Düşmanlığınız,Sizi Onlar Hakkında Adaletten Ayırmasın''
|

20-05-2008, 09:29
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Hayır anlamaıyorum seni demeyecegim çünkü genelde anlayabiliyorum içerikle ilgilenmeyip , konuyu kenar süsüleriyle bütünleştirip aradan bir iki bilimsel laf sokarak kaytarmaya çalışan kalıpları ve de o kalıplarla var olabilen insanları. Freud u ortaya atıp onun agzından sen uydurdun bişeyler ki freud eşcinselleri senin gibi yerden yere vurmaz yada tiksinti kavramın ile açıklamaya kalkmaz. Tiksintinin ne demek oldugunu anlatır ki bize; senin gibi uygar takılıp tabularıyla saga sola saldıran , dışkıları bir forum ortamındaki konulara dahil etme ciddiyetsizliginde bulunan, bilgiden yoksun tipleri anlayabilelim diye. Eşcinselleri sapık diye niteleyen ve aşagılayan o zihninde, cocukların da sapık olup olmayacagını sana gösterebilmek için yazdım Ferud ve toplumdaki nefret timsallerini ve de sen yazdıkların ile ıspatlamış oldun içindekileri.
Lafa bak; "bu konuyu benimle tartışma çünkü çok acemisin" belli belli çok ehil oldugun hemde şu ifadenden;
"hayvanlarda bu da( eşcinselliği kastediyor allame-i cihane ) dişi yokluğundan kaynaklanan bir durmdur sayın arkadaşım."
Durumdur. Nokta-nokta-nokta. Mübarek sanki bilim otoritesi
okuma sen! biraz gözlem yap yeter. Git ahır falan gez , ya da çık temiz hava alma bahanesi ile çiftlikleri falan ziyaret et, tavuk ya yada kaz hikayeleri oku( hikayeler de burda ki bilimsellikler tabi de arkadasa hikaye gelir kendisi bilimsel otorite oldugunu sandıgı trans süresince)
Hiç bişey yapacak erk de degilsen de elinin altındaki bilgilere ulasabilmek için yadırgadıgın yada acıp okuyanları aşagıladıgın( eşcinsellerden sonra google severlerde maruz kaldı saldırılarına haberin olsun) google ı aç da bak biraz bakalım.
Bilmemek değil , kafadan atıp bildiğini yutturma çabası ayıptır!
Şimdi eger konuya dair savundugun şeyler kaldıysa şayet hala, o zaman buyur devam et diyorum, yoksa da başka bir platformda görüşmek dilegiyle deyip sahneyi sana bırakıyorum
Ha unuttum bu arada da söyleyeyim de içimde kalmasın. Bitkilerin cinsiyetleri konusunda da çiçekli bitkileri hesap et de ona göre konuş.
Konu meaculpa tarafından (20-05-2008 Saat 09:36 ) değiştirilmiştir.
|

20-05-2008, 09:36
|
|
|
mühür ve kaşemi alıp geliyorum mea
kendin pişir kendin ye'ye gitsek mi ???
|

20-05-2008, 09:45
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
BenDeniz´isimli üyeden Alıntı
Eşcinsellik, eğer bilim insanları tarafından kişiler üzerindeki araştırmalar neticesinde doğuştan -değişemez teşhisiyle kesinlik kazanıyorsa, şuhalde bunu toplumun ahlak kurallarını bozmayacak biçimde kendi özellerinde belki yaşayabilirler.Elbette herkes kendi tercihinde hürdür ancak bu belli ahlaki kuralların olup, toplumun refah ve huzuru saadet ve güvenliğinin tesisini bozma hakkını kimseye vermemektedir.
Evet..din, ahlak yasalarındanda oluşur ama ahlak sadece dine mahsus değildir belkide.Önemli olan vicdan,karakter ve kişilerin ahlak anlayışıdır.
Tanrıtanımaz toplumlarda neyazıkki,ahlak,fazilet,hamiyet gibi ulvi değerler giderek yozlaşmakta ve din müntesibleride bu hezeyanları görerek dinlerinin adete kıymetini anlamakta ve sımsıkı sadece ahlak yasaları barındırdığı için ona sarılmaktadırlar.
Yapılması lazım gelense,tanrıtanımazlarında ahlak ve ulvi değerlerinin olabileceğini sözle değil eylemlerle ortaya koyarak,''ahlak sadece inananlardadır''anlayışını gerçek bir örnekle yıkmak olacaktır.
|
Eşcinsellerin toplumun huzuru, sadeti ve güvenliğinin tesisini bozdugunu mu ima ediyorsunuz yada eşcinsellerin bu ülkedeki dindarlardan daha masum olmadıklarını kanıtlayabilirmisiniz bana? Tam da ahlaklarını dinleri basamak yaparak kullanan hasta ruhluları yadederken.
Bir diğer söyleminizde de tanrıtanımaz toplumların ahlaktan , faziletten ve bu gibi ulvi degerlerden yoksun olduklarını yazmıssınız.
Kime göre ahlak?
Kimdir ahlak kurallarını beliryen otoritereler ?( tek vasfı dini olan , niteliksiz kitlelermi)
Nedir bu ahlak kuralları, yazılımıdırlar herhangi bir yere?
Bu sorularımı yanıtlayabilirseniz bende size tanrıtanımazları görüpde dinlerine daha da bir sokulan, dincilerin iki yüzlülüklerini de anlatabilirim.
Bu arada hoşgeldiniz.
|

20-05-2008, 09:47
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
metalheart´isimli üyeden Alıntı
mühür ve kaşemi alıp geliyorum mea
kendin pişir kendin ye'ye gitsek mi ???
|
Al alacagını diyecegım ama ne hacet şümdi mühür kaşeye
Gidelim o dediğin yere ama sen pişirirsin metal
|

20-05-2008, 10:31
|
 |
Üye
|
|
|
|
Eşcinselleri yada dindarları bir mukayeseye tabi tutmuycam.Her inanç yada inaçsızlıkta, her ideolojide,her akımda iyi-kötü vardır çünkü insanın olduğu heryerde bunlar olabilmektedir.Eşcinselleri sevmek yada makul karşılamak gibi bir zorunluluğum yok bir tanrıtanımaz olarak...Ancak herkesin belli ölçüler içinde yaşayabilmesinden yanayımdır.
Eğer ben İstanbul'umuzun en nadide semtlerinden olan Taksimde yada diğerlerinde gay barlar,gay genelevler,genelevler,batakhaneler,rezalethaneler vedaha sayamayacağım pekçok beni rahatsız eden ve insanlığı tahkir eden oluşumlar nedeniyle rahatça ailemle yürüyemiyorsam,bu gayriahlakiliktir.Toplumun huzur ve refahı,saadet ve bekasını tehdit etmektedir.Bu aile bakanlığı tarafıncada araştırmalar neticesinde ortaya konulmuştur.İşte ahlak anlayışımın bir misali budur!
Din müntesiplerinin yapmış olduğu hatalar, sapkınlıklar,tanrıtanımazlarında bunları yaparken bir hak iddia etmesine sebeb olmamalıdır.İyilik,güzellik,doğruluk,hoşluk,ahlak hernerdeyse alınmalıdır bana kalırsa..Dinde bile doğrular güzeller varsa onlar alınmalıdır.Sade dinde var diye bir doğruyu yanlış sayıp kat'i olarak reddetmek,aynı bazı dindar yobazların yaptığından farklı olurmu...?Sanmam.
Teşekkür ederim.Hoşbulduk
''Bir Topluluğa Olan Düşmanlığınız,Sizi Onlar Hakkında Adaletten Ayırmasın''
|

20-05-2008, 11:33
|
 |
Üye
|
|
|
|
BenDeniz´isimli üyeden Alıntı
|
Dindarlar arasında eşcinsellik diğer tüm toplum katmanlarından daha fazladır. Ha keza cinsi sapıklıklar, ensest vs.
Bunun için Lut'a, Muhammed'e, İsa'ya, Davut'a bakmak kafidir. Bahsi gheçen konular 100lerce kez örnekleriyle anlatıldı.
Ha keza Afganistan, İran bu ülkelerde eşcinsellik ve onun istismarının ne boyutlarda olduğunu basını takip ederseniz bile öğrenirsiniz.
Dindar olmak zaten ciddi ahlaki çelişkileri taşır. Örneğin inanç çıkar ve korku temelinde şekillenir bu nedenle, her türlü riyayı barındırır zaten.
Bir diğer yönüde en küçük bir bilimsel dayanağı olmayan şeylere inanılır ve savunulurki bu apaçık yalana inanmak ve yalanı savunmaktır. Bunun hiç bir türlü ahlaki tarafı yoktur.
Selamlar.
|