24-05-2008, 12:14
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Bir müsLümanın Hristiyan oLması neden bu kadar kötü karşıLanır?
Bir hristiyan müsLüman oLursa dünyanın en büyük sevabını kazanır(mış)..amaaaa...bir müslüman hristiyan oLursa neden Linç ediLircesine nefret ediLiyor?? sonuçta ikiside aLLahın dini degiL mi? özeLLikLe müsLüman arkadaşLara soruyorum..saptırmadan başka konuLara girmeden cevap veriLirse tartışmanın daha yararLı olacağı kanısındayım...
saygıLar..
...İki gözüm kadar eminim sen yoksun..
|

24-05-2008, 15:30
|
 |
Üye
|
|
|
|
sevgili iceman;
çok yerinde bir konuya değinmişsiniz.Gerçekten de müslümanların bu tutumu, benim de sürekli olarak sorguladığım ve insanlarla tartıştığım bir husus.İdealist felsefe, (islami ideoloji de buna dahildir) olaylara, kişilere veya konulara yaklaşırken hep ben temelli düşünce anlayışıyla yaklaşır.Yani "doğru olan ben ve benim savunduğum düşünce biçimidir" der.Dolayısıyla "haklı olan da ben veya mensubu olduğum cemaattir" fikrine iman etmiştir.İşte materyalist olmakla, idealist olmak arasındaki derin fark da burada başlamaktadır.Yani materyalist olmak,dünyayı yalnızca bilimle anlamaya ve anlamlandırmaya çalışmak biçiminde bir aidiyet sunarken, idealist olmak belli bir dine, cemaate, kabileye vs. aidiyet temelinde şekillenir.
Müslümanların, hatta genel olarak dünyadaki tüm din sahiplerinin düştüğü bu çelişkinin sebebini de, sanırım burada aramak gerekir.
Siz, kendi dininize birisi geldiği vakit ona paha biçilemez mükafatlar verildiğini iddia edeceksiniz, fakat aynı zamanda bir başkası sizin dininizden başka bir dine geçtiğinde onu lanetleyerek, kafir ilan edeceksiniz.Görülmektedir ki, dinler ben merkezli bir bakış açısının ürünüdürler.
Büyük ihtimalle inanan arkadaşlar, "islam hak dindir, gerisi batıldır" diyeceklerdir.
peki kime göre hak, neye göre batıl?
Çünkü bir başka din de gayet tabii olarak sizi batıl olarak görebilir.Bir müslüman nasıl ki kendi dininin doğruluğuna iman ediyorsa, bir hristiyan, musevi veya budist de kendi dininin kesinkes doğru olduğuna iman etmektedir.Nasıl ki, koyu bir müslüman hristiyanlığın doğru olmadığını iddia edecekse, koyu bir hristiyan da islamın doğru olmadığını iddia edecektir.
Bence sizin değindiğiniz bu olgu dahi, dinlerin insanları nasıl da ikiyüzlü bir yaşam tarzına alıştırdıklarının bir kanıtı olmaya yeterli.Bendensen en iyisi sensin, değilsen senden kötüsü yok.Durum bu denli basit.
sevgiler...
Tanrı, bilinmeyenlerin üstüne örtülmüş bir gölgeden ibarettir.
Konu aparain tarafından (24-05-2008 Saat 15:33 ) değiştirilmiştir.
|

25-05-2008, 00:46
|
 |
Üye
|
|
|
|
iceman´isimli üyeden Alıntı
Bir hristiyan müsLüman oLursa dünyanın en büyük sevabını kazanır(mış)..amaaaa...bir müslüman hristiyan oLursa neden Linç ediLircesine nefret ediLiyor?? sonuçta ikiside aLLahın dini degiL mi? özeLLikLe müsLüman arkadaşLara soruyorum..saptırmadan başka konuLara girmeden cevap veriLirse tartışmanın daha yararLı olacağı kanısındayım...
saygıLar..
|
Müslümanlar, ''İnneddiyne indellahil islam'' ayetine yani ''Allah katında tek geçerli din İslamdır'' a iman etmişlerdir.İslamın gönderilişiyle tahrif edilmiş tevrat ve incilin hükmünün kaldırıldığı, Kuranda bildirildiği için diğer dinleri geçersiz görmektedirler.
Memlekette her zaman bulunabilen,ancak son zamanlarda etkisini iyice artıran misyonerlik girişimleri kaygılandırıcıdır.Bir milletin toprağını elde etmek için öncelikle onu kendi dininize çevirmek gerekmektedir.
Bir zamanlar afrikadada hristiyanlaştırma faaliyetleri hızlanmış ve halkın elinden toprakları, zenginlikleri alınarak onların yerine incil verilmiştir.En kolay misyonerlik metodu ise,halkın kendisine yaptırılandır.
Titiz ve dikkatli olunması gereken bir tehlikedir bu.
''Bir Topluluğa Olan Düşmanlığınız,Sizi Onlar Hakkında Adaletten Ayırmasın''
|

25-05-2008, 01:06
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Bektaşi ile Hacı, Osmanlı zamanında Ramazanda içki içerken yakalanırlar.
Kadı yaptıklarının cezasının ne olduğunu bilip bilmediklerini sorar bunlara.
Hacı af diler;- şeytana uyduk kadı efendi, der ve hacıya idam cezası verir.
Bektaşiye sıra gelir ve derki;- Kadı efendi ben gayri-müslümün bana oruç farz değil. Kadı Bektaşiyi serbest bırakır.
Bektaşi kadıya sorar;- Kadı efendi ben de şeadet getirsem müslüman olsam arkadaşımı da bağışlar mısın?
Kadı efendi düşünür gavuru müslüman yapmanın ona sağlayacağı sevabı hesap eder ve hacıyıda affeder.
Kadının huzurundan ayrıldıktan sonra hoca şaşırararak bekaşiye sorar;- Sen ne biçim adamsın be bir dinli oluyon bir dinsiz, sende iman yokmu bire münafık.
Bektaşimizde;- gavur oldum kendimi , müslüman oldum seni kurtardım. Peki sen ne işe yaradın? der.
|

25-05-2008, 03:50
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
|
Müslümanlar, ''İnneddiyne indellahil islam'' ayetine yani ''Allah katında tek geçerli din İslamdır'' a iman etmişlerdir.İslamın gönderilişiyle tahrif edilmiş tevrat ve incilin hükmünün kaldırıldığı, Kuranda bildirildiği için diğer dinleri geçersiz görmektedirler.
Memlekette her zaman bulunabilen,ancak son zamanlarda etkisini iyice artıran misyonerlik girişimleri kaygılandırıcıdır.Bir milletin toprağını elde etmek için öncelikle onu kendi dininize çevirmek gerekmektedir.
Bir zamanlar afrikadada hristiyanlaştırma faaliyetleri hızlanmış ve halkın elinden toprakları, zenginlikleri alınarak onların yerine incil verilmiştir.En kolay misyonerlik metodu ise,halkın kendisine yaptırılandır.
|
Hristiyanlara göre de Tanrı indinde en yüce din Hristiyanlıktır.
Onlar da Hristiyanlıktan ayrılıp müslüman olanı hoş görmezler.
Ama müslümanlar gibi öldürmez ya da toplumdan soyutlamaz, aşağılamazlar.
Onlara göre ise Kur'an Muhammed'in uydurmasıdır ve İncil de, Tevrat da tahrif edilmemiştir. Muhammed'in Kur'an'ı yazarken yaptığı hataları ve diğer kitaplarla arasındaki çelişkileri "Kur'an doğru, o kitaplar değiştirilmiş" iddiasıyla açıklamanın tutar tarafı yoktur. Çünkü 2000 sene öncesine ait Ölüdeniz tomarlarının bulunmasıyla bu tahrifat iddialarının da uydurma olduğu belli olmuştur. Asıl Kur'an'ın orijinalinin olmaması ve sahih hadislerde Osman zamanında orijinal Kur'an'ın yakıldığının bildirilmesi, tahrif edilenin Tevrat ve İncil değil Kur'an olduğunu işaret etmektedir.
Konu pante tarafından (25-05-2008 Saat 03:52 ) değiştirilmiştir.
|

25-05-2008, 04:49
|
 |
Üye
|
|
|
|
sevgili bendeniz;
gördüğüm kadarıyla eski aidiyetlerinin sana aşıladığı "tevrat ve incil tahrif edilmiştir" yaklaşımıyla hareket ediyorsun.Fakat bunun böyle olmadığı " ölü deniz tomarları" isimli yazmalarla ortaya çıkmıştır.
1947 yılında, Ölü Deniz yakınlarındaki bir vadide, bir keçi çobanı, ilginç bir takım kil testiler buldu. Testilerin içinde deri tomarlar vardı. Kumran bölgesindeki "Ölü Deniz Tomarlarının" bulunması, 20. Yüzyılın en önemli arkeolojik keşiflerinden biri olarak takdir gördü. Bu tomarlar, İ.Ö. 150 ile İ.S. 70 yılları arasında, bir vadiye yerleşmiş bir manastır hayatı yaşayan çiftçi Yahudi komünün varlığını ortaya koyuyordu. Bu testilerde bulunan tomarların, Romalıların ülkeyi işgal edeceği anlaşıldığı zaman, Ölü Denizin kuzeybatısındaki uçurumluk bölgedeki mağaralara saklandığı tahmin ediliyor. Ölü Deniz tomarları, İşaya'nın tamamını, öte taraftan İşaya'da 38-6 yı kapsayan bir bölümünü, Habakkuk'un iki bölümünü ve tüm Eski Anlaşma kitaplarından bölümler içeriyor (Yaradılış, Çıkış, Levililer, Sayılar ve diğerleri).
Bu metinler İ.Ö. 100 yıllarına tarihlendirilir. Bu yazıtların, ve özellikle İşaya metninin tamamının ortaya çıkması konusunda Merill. F. Unger şöyle diyor: "İşaya'nın bu tam metni gerçekten anlaşılabilir bir duyarlılık yaratmıştır çünkü Eski Anlaşma'ya ait ulaşabildiğimiz en eski ve önemli yazıdır. 1000 yıllık masoretik geleneğe bağlı metinlerin değişmemiş olduğunu göz önüne koyuyor"
Kumran Yazıtlarının en önemli özelliği, Kutsal Kitap inceleyicilerine 1000 yıllık bir fark göz önüne alındığı zaman, metinlerin değişmemiş olduğunu göstermesidir.
Ortaya çıkan nedir? İşaya 57'nin 1000 yıl farkla yazılmış metinlerini karşılaştırdığımızda yalnızca 17 sözcüğün değişmiş olduğunu görürüz.. Üstelik bunların 10'u Amerikan ve İngiliz İngilizcelerindeki "Honor" ve "Honour" gibi İbranice lehçeleri arasındaki farklar ve metnin anlamını kesinlikle etkilemiyor. Kalan dört adet çok ufak farklılık, "ve" gibi bağlaçların kullanımına ilişkin. Son alarak ele aldığımız üç farklılık ise İbrani'ce "ışık" sözcüğüne ilişkin: Eski metinde "görecekler" şeklinde geçiyor (11. ayet). Bu bölümdeki 166 sözcük arasında, ancak bu sözcük şüphe uyandırabilir, ancak pasajın anlamını kesinlikle değiştirmiyor.
Bana göre bu belgenin önemi, özellikle tevrat açısındandır.Çünkü, tevrat daki inanılmaz şiddet unsurları, ensest ilişkiler yumağı vs. nin yazmalarda aynen muhafaza edildiği görülmektedir.
Şimdi sen dersen ki, bugünkü vatikan bu belgelerin karşısındadır.Evet, haklısın derim.Ancak bu, herkesin vatikan ı referans aldığı anlamına gelmez.Zaten vatikan, belgelerin ortaya çıkmaması için elinden geleni yapmış fakat yayınlanmalarına engel olamamıştır.
""Vatikan, tomarlarda yazılı olanları gizlemek için büyük çaba gösterirken İsrailliler metinlerin tamamını yayınlatınca, Hristiyan dünyasında oldukça şiddetli bir inanç depremi yaşanmıştı.
Depremin sebebi, tomarlarda Hazreti İsa hakkında o güne kadar duyulmamış ifadelerin yeralmasıydı. Kumran'da, bundan iki bin sene kadar önce kendilerine ‘Esseniler' denilen gizli bir Musevi tarikati yaşamış ve tomarlar bu tarikatin mensupları tarafından yazılmıştı. Metinlerde Hazreti İsa'nın da Esseni olduğu söyleniyor, daha da önemlisi, ailesiyle kardeşlerinden bahhsediliyordu ve Kumran Tomarları'ndaki bu bilgiler Hazreti İsa'nın ‘Allah'ın oğlu' olduğu inancını bir hayli zedeliyordu. Zira káğıtlara karbon testi uygulanmış, orijinal oldukları ortaya çıkmış ve en yenilerinin bile İsa'nın doğumundan 60 yıl sonra kaleme alındıkları anlaşılmıştı.
Vatikan, işte bütün bu sebepler yüzünden tomarların yayınlanmasına karşı çıktı, elde ettiği yazmaları seneler boyu gizledi ama Papalığın elinde yazmaların çok az kısmı vardı, metinlerin neredeyse tamamı İsrail'deydi ve Museviler tomarların bulunmasından birkaç yıl sonra ellerindeki metinleri yayınlayıverdiler. Yayından maksat Hristiyanlığın yeni bir din değil, Yahudilikten çıkmış değişik bir inanç sistemi olduğunu göstermek ve iki din arasında hem sistem, hem de ibadet ilişkisi kurmaktı."" Murat Bardakçı
Nihayetinde, tevratın değişmeden gelebildiği bu belgelerle ispatlanmış durumdadır.
sevgiler...
Tanrı, bilinmeyenlerin üstüne örtülmüş bir gölgeden ibarettir.
|

25-05-2008, 18:29
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Iceman,
Bu soruna cevap için sosyoloji'den yararlanabilirim. Sadece din seçimi konusunda da değil. Genellersek, hemen hemen tüm toplumlarda benimsenen belirli, tabu kabul edilen değerler için aynı muhafazakar tavrı görmek mümkündür. Mesela Türk toplumunda bir kız çocuğunun evlenmeden ailesinden ayrı bir evde yaşama istediği ne kadar nahoş karşılanıyorsa, hristiyan ya da müslüman bir toplumda yaşayan bir kişinin de farklı bir dine geçişi bir o kadar yadırganır.
Yahudi bir arkadaşım müslüman olduğu için ailesi tarafından evlatlıktan reddedilmişti. Sadece diğer dinlerden islamiyete geçişte sıkıntı yok demek ki...
Konu Aheste tarafından (25-05-2008 Saat 18:46 ) değiştirilmiştir.
|

25-05-2008, 21:04
|
 |
Üye
|
|
|
|
Museviler,kendi inançlarından başkalarını,Hristiyanlar kendi inançlarından başkalarını,Müslümanlar kendi inançlarından başkalarına,Tanrıtanımazlar,kendi inançsızlıklarından başkalarını kabul etmezler.
Bu bir iman,değiştirilmez,uzlaşılmaz,anlaşılmaz.Herkes kendi istediği,doğru kabul ettiğine bir biçimde iman ediyor.Yapacak birşey yok.Ancak İslam inancına göre ''İslam muzaffer olacaktır''
Ölü Deniz tomarları İsa nın yaşadığı zamana çok yakın bir tarihe ait olabilirler. Ancak onlar tamamıyla YAHUDİ BELGELERİdir ve İsa’dan,Hıristiyanlıktan kesinlikle bahsetmezler. İslam inancına göre ise,İncil ve tevrat'ın tamamı tahrif edilmemiştir.Hiçbir müslüman Onlardan birini yerde görse,üstüne basarak geçemez.Hala tanrıdan gelen sağlam ayetlerin varlığına inanılır.
Ancak bir kitabın tahrifi için ''Ey israiloğulları sen öyle bir ırksınki;beni bile yendin'' gibi tek bir satırın bile olması yeterlidir.Kabbala'nın öğretilerinin eklendiği bir kitap olduğuna kesin olarak(Tevratı okumuş biri olarak inanıyorum.
İsrailli haham da bunu ağzından kaçırdığında afaroz edilivermişti.
Burnuma sinsi bir Yahudi oyununun kokuları gelmektedir,bu ölü deniz tomarları meselesinde.
''Bir Topluluğa Olan Düşmanlığınız,Sizi Onlar Hakkında Adaletten Ayırmasın''
|

26-05-2008, 07:41
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Tanrıtanımaz dinlerin yalnış oldugunu düşünür ama kalkıpda birini dini için öldürmez.
|

26-05-2008, 10:02
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
BenDeniz´isimli üyeden Alıntı
|
cevap aLamadım soruma malesef ! diyorum ki; hristiyanLık ta aLLahın gönderdigi bir din (size göre) degiL mi ?? neden günah ! hristiyan oLmak..misyonerLik faLan sormuyorum ben..direk bir cevap istiyorum sizLerden..yani "şunun için günah" gibi Kesin ve net cevap..
saygıLarımLa
...İki gözüm kadar eminim sen yoksun..
|