27-05-2008, 22:37
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Bendenize göre haçlı seferleri o.k.dir
|

27-05-2008, 23:33
|
 |
Üye
|
|
|
|
Haçlılarda istalaya gelmemiş aynı güçte olan orduyla savaşmış ve herkesi aydınlatmaya çalışmıştır.
Buna kargalar bile güler
|

28-05-2008, 00:20
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
BenDeniz´isimli üyeden Alıntı
Müslümanların Geri Kalma sebeblerinin Bazıları:
1-Müslümanların beslendiği kaynaklarda,''Tul-i emelin felaketi''diye geçen
kısımlarda,dünya hayatının değersiz,önemsiz,geçiçi dolayısıyla üzerinde düşünülüp çalışılmasına gerek olmadığı anlatılır.Müslümanlar ebedi huzur yurdu Cennete kendilerini adarlar ve adanırken geri kalırlar.
2-Müslümanlar emperyalist değillerdir.Oysa bugün ilerlemiş ve ekonomisi güçlü olan ülkeler,başka insanların hak ve zenginliklerini sömürerek bunlara kavuşabilmişlerdir.Müslümanlar sömüremeyeceği için mukayesesi bile abes olur.
3-Müslümanlar dağıtılmakta,birleşememekte,ezilmekte,bastırılmakt a,sürekli bir savaş ortamı içerisine sokulmaktadırlar.Dolayısıyla ''nereden başlayacağız,ne yapacağız,..?gibi soruları kendilerine sorup ilerlemek adına planlar yapabilecekleri bir huzur ortamları yoktur.Oysa atalarımız ''Bir elin nesi var,iki elin sesi var'' ''Birlikten kuvvet doğar'' gibi sözlerle pekçok dersler vermişlerdir.
4-Müslümanlar alçaklık ve eziklik hissine kapılmışlar,umutları kırılmış,acziyet duyguları içerisindedirler.Psikolojik bir savaşla ruh halleri talan edilmiştir.Oysa ilerlemek ve yükselmek adına atılacak adımlar için azim,huzur,başarı inancı,güven gerekmektedir.
Diğer sebebleri vakit yetersizliğinden yazamamaktayım.
|
Bu yazının dayandığı mantık islam ülkelerinin geri kalma nedenidir.
İnsani olan her şey kabûlüm.
|

28-05-2008, 00:42
|
|
|
topiği açan arkadaşa soruyorum .
bana müslümandan zerre kadar üstünlüğünü göster allah katında ?
hangi canlıyı yarattın bugüne kadar ?
ateistlerin tek üstünlüğü kendilerini zeki ve diğer insanlardan kendilerini üstün görmedir ,
tek bir düşünce hakimdir allahın olmadığı ve yaratıcının olamıyacağı dır buda komplekslerin en büyüğüdür .
geri kalmışlık konusuna gelince her insanın kendi çevresinde kendiği meslek gurubunda diğer insana üstünlüğü vardır .
bir ateist müslümanlığı nasıl bilmiyorsa veya bildiğini sanıyorsa aynı şekilde bir imamda ateistliği bilmez .
ancak bazı durumlar var ki ateistler ben daha evvel müslüman idim de sonra ateist oldum müslümanlığı biliyorum .
butür çocuk masalları ile ancak kendini kandırmış olur . aklı başında müslüman ateist olmaz aklı başında olmayan müslüman ancak ateist olabilir ..
hani derler ya müslüman ateistliğin ne olduğunu bilemez ateistliğe geçmek öyle kolay değil gibilerinden bakıyorum da ateistlerin sayısı biraz eskiye nazaran biraz artmış ama buda demek oluyorki o aklı çalışmayan müslümanlar birden bire aklı çalışıp ateist oluyorlar ...
ah ah ..
|

28-05-2008, 01:13
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
bir ateist müslümanlığı nasıl bilmiyorsa veya bildiğini sanıyorsa aynı şekilde bir imamda ateistliği bilmez .
gene bol keseden atmasyonlar. Tarih unutmaz, aspendos unutsa bile. Bir örnek.
SSCB dagıldıktan sonra hızla tüm ülkelerde dini egitim agırlık kazandı. İnsanları tekrar kul bilinciyle yetiştirmek gerekiyordu ki, isyan etmemeyi ögrensinler ve sömürüyü kul bilinci ile tevekkül ile karşılasınlar.
Ancak Ukrayna da din egitimi verebilecek ögretmen bulamadılar. Eski ateizm hocaları da yeni sistemde işsiz kaldıkları için bir süre din egitimini ateist hocalar verdi.
Bilgi olarak bu başlıkta bulunsun.
saygılarımla
Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...
Nazım Hikmet
www.dilaverkom.blogcu.com
|

28-05-2008, 01:28
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
aspendos´isimli üyeden Alıntı
topiği açan arkadaşa soruyorum .
bana müslümandan zerre kadar üstünlüğünü göster allah katında ?
hangi canlıyı yarattın bugüne kadar ?
ateistlerin tek üstünlüğü kendilerini zeki ve diğer insanlardan kendilerini üstün görmedir ,
tek bir düşünce hakimdir allahın olmadığı ve yaratıcının olamıyacağı dır buda komplekslerin en büyüğüdür .
geri kalmışlık konusuna gelince her insanın kendi çevresinde kendiği meslek gurubunda diğer insana üstünlüğü vardır .
ancak bazı durumlar var ki ateistler ben daha evvel müslüman idim de sonra ateist oldum müslümanlığı biliyorum .
butür çocuk masalları ile ancak kendini kandırmış olur . aklı başında müslüman ateist olmaz aklı başında olmayan müslüman ancak ateist olabilir ..
hani derler ya müslüman ateistliğin ne olduğunu bilemez ateistliğe geçmek öyle kolay değil gibilerinden bakıyorum da ateistlerin sayısı biraz eskiye nazaran biraz artmış ama buda demek oluyorki o aklı çalışmayan müslümanlar birden bire aklı çalışıp ateist oluyorlar ...
ah ah ..
|
İsviçre nin CERN laburatuvarında yoktan var etme olayı antimadde bulunarak gerçekleştirilmiştir.google da her türlü bilgi mevcuttur..
aklı başında müslüman ateist olmayacaksa eğer,aklı başında bir insanoğlu mantığına yatmayan kuran cümlelerini sorguladığında kurandaki saçmalığa inanmaz..
ateistlerin ateizmi yaymak gibi bir ideali yoktur.o ideal,müslümanlık saplantısı içinde olan,bu siteye gelip de müslümanlık savunması yapan sizlerin eseridir..bizler dogmatik bilgileri ve tabuları sorgularız sadece..
|

28-05-2008, 08:22
|
 |
Üye
|
|
|
|
Kusura bakma ama Dilaver yanılıyorsun en azından benim hakkımda beni ateist yapan İslam hakkındaki bilgilerimdir ve şundan çok eminim ateistler dinlere inanlardan daha iyi biliyor.
|

28-05-2008, 08:25
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Kusura bakma ama Dilaver yanılıyorsun en azından benim hakkımda beni ateist yapan İslam hakkındaki bilgilerimdir ve şundan çok eminim ateistler dinlere inanlardan daha iyi biliyor.
hangi konuda yanıldıgımı kavramış degilim.
saygılarımla
Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...
Nazım Hikmet
www.dilaverkom.blogcu.com
|

28-05-2008, 09:39
|
|
|
Müslümanlar niçin geri kaldılar ?
1- Düşünmediler , çünkü düşünmek suçtu .
Az da olsa düşünmeye çalışanın yaftası ya zındık ya da kafirdi .
Cezası ise idamdı .
Dünya çapında , İslam anlayışının tamamen dışında düşünebilen tek bir müslüman düşünür yoktur .
( Yunus Emre , Mevlana vs...
Geçiniz .
Halac-ı Mansur'u bile bir sözünden ötürü derisini yüzüp öldürenler mi bize Yunus'u anlatacak ?
622 yıllık koca Osmanlı tarihinde Mimar Sinan'dan başka bir örnek veremeyenlere ne anlatsan boş gerçi ama ... )
Oysa bilmezler ki , herşeyi üreten düşüncedir .
Fikri hür , vicdanı hür düşünce ...
Hala daha da bilmezler .
Bilmek de istemezler .
Bir eroin bağımlısından ne kadar üretmesini beklerseniz , bir din bağımlısından da bekleyeceğiniz düşünce ancak o kadar olur .
Hayali bir dünya ...
Melekler , cennetler , ırmaklar , uçsuz bucaksız gölgelikler , hurmalar , huriler , ...
Ye Mehmet ye !
2 - Düşün(e)medikleri için de üret(e)mediler .
O halde gelsin fetihler ...
Fetih nedir ?
Yağma ve çapul ...
Ye Hasan ye , ye Mehmet ye , ye Muhammet ye !
Peki ya , birgün gücünü yitirirsen ne olacak ?
Diyorum ya ; düşün(e)mediler .
3 - Tembeldiler .
Hala daha da öyledirler .
Tembel , fikir tembeli ...
Çünkü Allah onlara yetiyor !
Dünyanın en fakir ülkesi Afganistan ...
Televizyonda izliyorum ; bir Afganlı Taliban oturmuş , elinde de Kur'an , sayfalarını karıştırıp duruyor .
Belli ki , birşeyler arıyor Kur'an'da .
İçimden ''ara kaniçici yobaz ara ; daha çok bulursun , asırlarca aradın bulamadın da ...'' demek geliyor .
Not : Afganistan'da çorap giymek lüksten sayılıyor , o derece fakirler . Üstelik de İslam'ı en iyi şekilde yaşamaya çalıştıkları halde ...
4- Güçlü anlarında çok şımardılar , hem de o kadar şımardılar ki , güya Allah hep onlardan yana idi .
Yanıldılar ...
Yanıldıklarını anladılar ama , bu duruma isyan bile edemediler .
Zira sadece iliklerine değil , genetiklerine kadar işlemişti dincilik ve de ALLAHÇILIK .
5 - Yeniliğe açık değildiler , herşeyi Kur'an'da aradılar .
Ama boş öğütlerden başka birşey bulamadılar .
Öğüt de almadılar .
Herkese bol keseden öğüt verirken üstelik .
6 - Bu arada atı alan da Üsküdar'ı çoktan geçmişti .
7 - Geçmiş olsun !
- Ey müslümanlar ; bu mevtayı nasıl bilirdiniz ?
Hepsi bir ağızdan ve riya ile :
- İyi bilirdik .
- İyi mi bilirdiniz ; o halde gömün anasını satayım !
Konu aydoe tarafından (28-05-2008 Saat 10:01 ) değiştirilmiştir.
|

29-05-2008, 22:42
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili arkadaşlar,
(Bence) Müslümanların geri kalmalarının sebeplerini şöyle açıklayabiliriz;
1. Din bir sistemdir. Kuranı kerim sistem kitabıdır. Allah'ın kullarına sistemini anlattığı bir kitaptır. Yön kitabıdır. İnsanları yönledirme amaçlıdır. Bir bilim kitabı değildir.Öyle olsaydı Allah fizik kanunları gibi kanunları açık ve net olarak ve "Size bu kitabı fizik kanunlarını ve diğer kanunları bulasınız diye indirdim" derdi. insanlara akıl vermiş onları kullanmalarını emretmiş.Kullanan zaten ilim ve bilim yönünde ilerler.
2. Yukarıdaki maddeye dayanarak, ilerleyememelerini, dini yani sistemi yanlış bildiklerine veya yanlış yönlendirilmiş olmalarına bağlayabiliriz. Yıllarca hurafelerle, hadislerle, kuran dışı -sanki kuran eksikmişcesine tamamlayıcı olduklarını iddia eden- kitaplara kafalarını gömüp körü körüne bağlandıkları için, yıllarca Kuran insanları bilime yönelmeleri konusunda telkin ederken onlar, mezhepti, hadisti, şeyhti, şıhtı, kıldı, yündü, tüydü..vs saçmalıklarla uğraştıkları için gelişemediler. Modern yaşamın gereklerini alan Avrupalılar, din ile sosyal yaşamı birbirinden ayırabildikleri için geliştiler. Çünkü din kişinin yaşayış biçimini belirler. Yani yaşayış sistemini belirler. Müslüman toplumlar yıllardan beridir sistemlerini aramakla uğraştıkları için gelişemediler. Zaten Kuran da helal ile haramın ne olduğu açıkça belirtilmiştir. İçimizdeki İrlandalılar(!) sayesinde saçma sapan gerekçelerle müslüman toplumların gelişmesine engel olunmuştur. Ona haram buna helal diye diye insanları yoldan çıkarmışlar kafalarını hep meşgul etmişlerdir. Rahat bırakılsalardı belki de bu kadar geri kalmayacaklardı. Arkadaşlar herşeyin başı eğitim..eğitimsiz bir toplum yavaş yavaşta olsa kaybolur gider....
Fikirlerimi yanlış bulanlar tabiiki olacaktır....ama en başta dediğim gibi Bence.....
Saygılar...
|